- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
Adonimus #39353 üzenetére
A dupla láda gondolom 4 ohmos hangszórókat tartalmaz. Ezekhez egy jó combos, 2 ohm stabil monoblokkot, vagy 2 csatornásat vennék, párhuzamosan kötve rá a két subot. Nem jó ötlet a 2 kis teljesítményű erősítő se anyagilag, se hangilag. Szerintem. A kondit add el, az árából vegyél jobb erősítőt, kábelezést, akksit.
Egyébként én a dupla ládát se erőltetném, inkább egy magasabb kategóriás, erősebb sub. Persze 2db 30-asnál nagyobb a membránfelület, meg nem is ismerem ezt a hangszórót.
-
Daywalker
addikt
válasz
Adonimus #39351 üzenetére
Hát én inkább valami komolyabb erősítőt néznék a ládának. Ha JBL akkor minimum gto vagy power (px). Az Alpine erőnél (bár nem írtad milyen pontosan) nem hiszem, hogy a gt5 erősítő jobb lenne...mondom ezt úgy, hogy én is szeretem a JBL-t, de az a gt5 erő az alja a jbl kínálatának. Inkább a kondit dobd a kukába, mert ezen a szinten tök felesleges és az "olcsó" kondi nem ér semmit, annak árát tedd bele egy normális kábelezésbe és erősítőbe.
-
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #38985 üzenetére
Ezekben a Roki erősítőkben nem potméterrel, hanem egy xcard nevű crossover kártyával lehet konfigurálni a szűrőket. Ennek a slot-jaihoz a burkolat levétele után lehet hozzáférni.
A tiédben, mivel 4 csatornás, 2 db ilyennek kell lennie.
A kártya behelyezési pozíciójától függ, hogy HPF, LPF, vagy full üzemmódban működik az adott csatornapár. -
B-enji
tag
-
Shokkolo
addikt
válasz
Adonimus #38044 üzenetére
Ez relatíve egyszerű
Milyen hangszóród van ?! És hogy szeretnéd kötni ?Sorbakötés: 2 db 4 ohm -os = 8 Ohm összesen
Párhuzamos kapcsolás, 2db 4 ohnmosból 2 ohm -ra kötés (vagy a kép szerint 2*2 ből 1 ohm)
kicsit bonyolultabban, 2 db duplatekercses (2*4 ohm) -osból 1 ohm
Ha bármi más kell szólj és adok kapcsolási rajzot
-
kacsa7
őstag
válasz
Adonimus #37214 üzenetére
Ez az első szett erősítővel való összekötési módszer az én fejemben is megfordult, viszont akkor vennem kellene valami normális erősítőt, mert amit most hihetetlen áron kifogtam alpine 3549 (a nyomóhoz használom) annyira jól szól, hogy hasonlóan jó hangzásút kéne baráti áron találni.
(#37215) Kerio
Világosítsatok már fel légyszi, hogy a gyakorlatban az mit jelent, hogy nem MOSFET és az miért rossz? Teljes sötétség van etéren(#37220) Osynho
Majd szimulálok egyet ha sok időm lesz -
Alpachino
veterán
válasz
Adonimus #37210 üzenetére
Egyetértek
nekem is előtte egy pio 150-es volt,( amit a fiam örökölt meg az előző Opelemmel együtt
) most jelenleg 160-asom van....sok keresgélés után rájöttem, hogy nincs más alternatíva, ha fontos az ár, hangminőség, no meg a számomra nélkülözhetetlen 2 pár RCA
Kerio : de igen, de az pont 10K-val drágább is mint a pio 160UI
-
-
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #35870 üzenetére
Ezt már egyszer kitárgyaltuk itt régebben.
Az erősítőd 2 Ohm stabil, tehát a 2 db 4 Ohmos mélynyomót semmilyen módon nem fogod tudni úgy rákötni, hogy az igazán jó legyen.
Ha párhuzamosan kötöd, akkor az 2 Ohm lesz az eredő, ami hidalva 1 Ohm terhelést jelent az erősítőnek, amitől az le is éghet.
Ha pedig sorba kötöd őket, akkor 8 Ohm lesz az eredő, ami viszont csak 4 Ohm-mal fogja tehelni hídban az erősítőt, tehát csak kb fél teljesítémnyt tudsz kivenni belőle. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Adonimus #35733 üzenetére
A másik, pedig, hogy a legtöbb termékre akkor érvényes a garancia, ha pecsét van róla, hogy szakműhelyben szerelteted be a cuccot, mondjuk az autohifi outletnél pont jó fejek voltak velem, azt mondták ha nincs szétgányolva az iso csati akkor nem kell igazolnom hol szereltem be, szóval vannak azért korrektebb üzletek, de egy másik cég pl. elhajtott ennek hiányában.
Más: Gyári generátorom volt, generátorhibára gyanakodva fel lett újítva az egész, amit így utólag nem bánok, mert két erősítő és világítás esetén is 13.7v-ra esik be a feszültség csak, megszűnt a lámpapislákolásom is, nem gondoltam, hogy ennyit számít, hogy jó állapotú-e a generátor avagy sem.
-
tutis
őstag
válasz
Adonimus #35204 üzenetére
szép, de lehet kifogtál egy hibás darabot, a pioneer készülékkel nekem eddig sose volt gondom.. (amúgy megvettem a 160ui-t) Hangtechnikát eladom, nem kell nekem, szóval akinek kell egy jó láda és egy jó erősítő, az keressen priviben. Hirdetni még nem hirdetem sehol, mivel van pár érdeklődő így is..
-
kavics325i
őstag
válasz
Adonimus #33487 üzenetére
Peti írt egy lehetőséget.
Én írnék még kettőt.
Ebből a típusból az egyel régebbi szériából volt nekem 2 db. De nem reflex hanem zárt. Talán azért torz, mert megtelik hanggal a kocsi. Vagy nem jól illesztettétek. Ha zártba tennél 2db 2ohmost akkor ez az erő talán elég lenne, de nem egy erő bajnok.
Vagy kevés a delej, vagy sok minden más is lehet.
De abból 2nek elégnek kéne lenni.
Az enyémet innen vette meg egy srác és piszkálta az apja, hogy minek az a két szar. Aztán eljött bekötöttük és be állítottam neki. Haza ment, meg mutatta a faterjának és csak pislogott az öreg. -
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #33487 üzenetére
Ha a 2 ládát párhuzamosan kötötted, és azután azt hidaltad az erősítőn, akkor az pontosan 1 Ohm terhelő impedanciát jelent. Csoda, hogy nem ment tönkre, mert egyébként az az erősítő 2 Ohm stabil.
Mint ahogy nemrégen én is megtanultam itt a kollégáktól, még ha az 1 Ohmot bírná is, akkor sem célszerű 1 Ohmon zenélni, mert itt már lényegesen kisebb az erősítő kontrollja és ez okozhat torz hangzást.
Ha mindenáron dupla ládát szeretnél ezzel az erősítővel, akkor 2 lehetőséged van:
Vagy csatornánként kötsz rá 1-1 ládát, vagy sorbakötöd a kettőt, így kapsz 8 Ohm eredő impedanciát, amit ha hidalsz az erősítőn, akkor azt 4 Ohm-mal fogja terhelni.
Ehhez viszont már lehet, hogy kevés lesz a teljesítmény. -
opeter70
senior tag
válasz
Adonimus #31887 üzenetére
Annyiért add oda, amennyiért elviszik! Nem sokat ér.
Az apróban valaki már július óta próbál eladni egy Thalia gyári rádiósmagnót 2000-ért.
Nekem is van olyanom, de meg sem próbálom eladni.
Arról nem is beszélve, hogy esetleges autó eladáskor jól jöhet, ha vissza tudom állítani a gyári állapotot. -
Osynho
addikt
válasz
Adonimus #30573 üzenetére
Erősítőre kötve se mindegy, hogy milyen a fej! Nagyon nem.
Volt egy régi, Pio pioneer deh-p 5500mp fejem, ami anno erős közép kategória volt és 200euro, akciósan, ebayről. Nagyon szerettem, de nem volt rajta usb, ezért elkezdtem nézelődni a megfizethető árú, jó tudású fejek között. Jól jött a BT kihangosító, így végül egy JVC X50 lett a bafutó. Nagyon jó ennyi pénzért, tényleg okos, könnyen lehet navigálni a számok között, stb, de a hangja jócskán elmarad az öreg Pio-tól. Ez van. Ami jó, az drága. A következő lépés egy jobb fej lesz, egyelőre a Kenwood KDC-BT92SD a szimpatikus, ami ebay-en egész jó áron van. Esetleg véleményeket várok erről a fejről, illetve alternatívákat. Fontos a jó hang (nem high-end a rendszerem, de az X50-nél lényegesen jobbat szeretnék), kell az usb és a teló kihangosítás.
-
gabber01
addikt
válasz
Adonimus #30570 üzenetére
Ha megnézed a szobai audiofil erősítőket, azok sem tudnak "semmit", van rajtuk kb. két gomb meg egy tekerő aztán szevasz, mégis több százezer, esetenként millió forintba kerülnek. Valamit akkor mégiscsak tudhatnak, igaz?
Ugyanakkor egy autós fejegységnek egész más követelményeknek kell megfelelni. Felső kategóriában sokmindent kell tudnia, ugyanakkor a jó végfoknak fizikiai korlátai is vannak. Ezért a felső katos fejeket eleve annak tudatában tervezik, hogy úgyis külső erősítőről fognak menni. A végfok maga nem sokkal jobb, ha egyáltalán mint olcsóbb társaikban. Helyette nagyon sok minden mást tudnak. -
-
PiciPeti
őstag
válasz
Adonimus #30557 üzenetére
Ott a válasz fent, valami öreg, de minőségi darabot...
Ennyiért szerintem nem nagyon tudsz minőségbeli ugrást tenni.Előző fejem nekem is USB-s volt. Vonzott a dolog, hogy egyszerű zenét vinni a kocsiba, nem kell cd-t irogatni, stb...
Aztán amikor már 3 pendrive volt a kocsiban, és fingom se volt róla, hogy melyiken mi van. Ráadásul melyik mappában, meguntam az egészet...Most van egy 10 lemezes CD táram, normális minőségben tudok ugyanannyi zenét hallgatni, áttekinthető/megjegyezhető formában. Ha meg tényleg ZENÉT akarok hallgatni, arra ott a fejegység CD része.
Néha jól jönne az USB, mert 2-3 számért nem ír ki az ember egy egész CD-t, de valamit valamiért...
Egyedül a telefon kihangosítás hiányzik, de ha nagyon akarnám, meg lehetne oldani... -
PiciPeti
őstag
válasz
Adonimus #30549 üzenetére
Milyen a mostani fejegység?Közben megjött a válasz....Amúgy a Pio 150Ui-nak borzasztó a menüje, kezelése szerintem. És az egész gagyi hatást kelt nekem.
Hangjáról nem tudok mit mondani, elég szedett-vedett rendszerben hallottam, próbáltam állítani...3 Pio-m volt előtte, 1-2-3-as szériások, mindegyik nagyságrendekkel jobb, minőségibb volt, és az új áruk ~20-25e volt.
Én a helyedben valami régebbi, de jó minőségű fejet keresnék. Nekem pl most Sony 7750 van, nagyon bejött.
Gyönyörű, részletező hang, igényes, minőségi megjelenés, és baromi jó kezelhetőség.
~20 körül már lehet jót kifogni. Új ára 80 felett volt... -
Adonimus
senior tag
-
PiciPeti
őstag
-
Peti66
senior tag
válasz
Adonimus #29709 üzenetére
Közös testet adj nekik elsőre..Másodikra..hiába adtál,tettél gumialátétet az erők talpa alá..nem jó
A csavarokon keresztül is ki tud alakulni a földhurok.Ha fém(csavar) a fémbe megy.Tedd és csavarozd őket valami pozdorja vagy mdf lapra
mindkettőt,majd ezt a lapot még + 4 csavarral rögzítsed a háttámlához.. Jónak kell így lennie..elméletileg..
de, a gyakorlatban is -
pps1
senior tag
válasz
Adonimus #29571 üzenetére
Generátor zajt sok minden tud okozni. Pioneernél az rca biztosíték szokott néha elszállni, ami után annyira zajos a rendszer, hogy teljesen hallgathatatlan. Én ezt kizárnám, mert leírásod szerint annyira nem szar a helyzet.
A következő maga a testpont lenne, amit át kellene nézni, majd a biztosítékot. Ha üveg bizti van és nincs rendes kontakt, az is okozhat zajt. Ha ez sem segít, akkor egy másik rca kábelt kell elhúzni az ülések felett, hátha az szedi össze a zajt. Az is okozhat pl, ha az erősítő háza letestel a kasznira.
-
orbano
félisten
válasz
Adonimus #29533 üzenetére
hát, az nem árt, ha alapból a 4 hangszóró fázishelyesen van bekötve
lásd Peti66 tanácsa: a két kick ugyanabba az irányba térjen ki, ha a terminálokhoz ugyanúgy érinted hozzá az elemet. A magasakat meg kísérletezéssel ki tudod találni később, zenehallgatás közben az erősítő, vagy a fejegység termináljain kötögeteheted át.
-
footy
addikt
válasz
Adonimus #29225 üzenetére
A hangvalto meglete nem jar feltetlenul egyutt a minoseggel. Ugyanez igaz forditva is. Nekem 160 euros szettem van ahol a magashagszoronak van csak vagva a frekije megis kiemelkedoen jol szol. Ha pedig a ramesz a minosegre, akkor ugyis elhajitod a hangvaltot es aktivan hajtod.
Pl ehhez egyaltalan nincs hangvalto megsem szar
Rainbow CS 275.28
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Adonimus #29081 üzenetére
Öhhh..egyiket se ? Az MNC-nek még viszonylag korrekt a tápkábele, illetve nem is drága a szett, 5és 8ezer között, akkor inkább azt. Az a lényeg, hogy legalább 20mm2-s legyen, az alá semmiképp.
konzolkartel: nem egészen értem, ha be van kötve 2ohmra akkor neked mi számít még normális kötésnek
? ezenkívül max. 8 ohmra tudnád kötni, de ha bírja az erősítőd a híd 2 ohmot akkor mi értelme átkötni?
Remélhetőleg nem arra gondoltál,hogy csatornánként hajtanád a tekercseket...
-
kavics325i
őstag
válasz
Adonimus #29004 üzenetére
Nézd,szarból is lehet várat építeni.Csak azt úgy hívják,hogy szarvár.És büdös.
De te ott akarsz különbséget tenni ahol nincs különbség. Nincs alternatíva. Nincs nézőpont. Mert ha lenne akkor nem ez lenne. Szívesen nem segítek,de legalább okos ne akarj lenni abban amiben nem lehet. Nem mondja senki,hogy költs félmilliót el ilyen dolgokra. De ennyi pénzért nem tudsz kapni konkrétan semmit. Egy vacsora egy csajjal egy faluban ennyi. Ne akard már,hogy "JÓL" szóljon. Külön jön a magas és a közép. Elégedj meg ennyivel -
Peti66
senior tag
válasz
Adonimus #28022 üzenetére
Ne kapd fel a vizet
Ez a kondi dolog, kb.1000x jött már itt fel,mint téma. Lehet ez "vágta ki" a biztit
Nagyon rég,vagy 12 éve én is beleestem ebbe a kondi csapdába.Vagy, 2 évig volt az akkori autómban....
Teljesen bebeszéltem magamnak anno,hogy ez igen,ez már döfiAztán úgy alakult,hogy autóelektronikával
és autóhifi beépíttesel is foglalkozó jó ismerösöm azt mondta nekem:"Vedd és dobd ki"
Mondom,tessékAzt gondoltam ugrat.Vérnyomás 200-on,szemem előtt lilla köd..Gondolhatod..
Ha jól emlékszem 42k-volt és 1farrados black(kijelzős) Dietz márkájú.Na de a lényeg, kivettük
És, amiről szól tulajdonnképpen ez a történet.Nem történt változás,még az un. nagydinamikai részletek,nemhogy rosszabbak
lettek volna,de pont az ellenkezője volt, markánsabbak lettek.Ezen a bizonyításos eljáráson, 4-en
voltunk,külön-külön ugyanazt a nótát raktuk a pörgettyűbe,tehát nem beszéltünk össze
Ennek már 10 éve.Az itt aktív fórumozók már levezették precízen(is) az elektronoknak a vándorlási menetét,
szokását stb.Szóval ne hari, Rájuk,mert Náluk ez mondjuk úgy, lerágott csont
A kérdesedre,miszerint elég-e a 16-os heg.cable. Én mondom Neked,határeset.Lehet jobb volna a 20-as,de
normál üzemi körélményeknél a 16 is jó
Tápelosztót ugyan lehet venni,de ha spórolni szeretnél,szemes saruval Y-ba megoldod.
Előre az aksihoz kell egy jó masszív fajtájú nagy ANL biztosíték/ház kb. 100Amp-es és az egészet
sza(g)szerűenbeépíteni...
-
Stehe
aktív tag
válasz
Adonimus #27622 üzenetére
Azért köszi! :-) Szerintem bepróbálkozom egy vezető ragasztóval, találtam többet is, pl: Elektropol. Valakinek van vele tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest