- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz
icerockk #30264 üzenetére
Az írásod első felében leírtál mindent, és ez így is van, egy hangszórószettet mechanikailag jóval könnyebb tönkretenni, mint egy mélysugárzót. Én is használtam mélyládát 3x akkora teljesítményű erősítővel, és nem volt baj belőle, de mivel gondolom a kollega újonnan szándékozik megvenni, ezért felesleges ennyivel nagyobb teljesítményű erősítő, mivel ennél nagyobb szettet nem igazán tud beapplikálni.
Nem azt mondom, hogy szettet nem lehetne nagyobb teljesítményű erősítővel használni, de szerintem felesleges pénzkidobás lenne ebben az esetben.
sixer66: pps árul dragster szettet ilyen áron, inkább azt venném, nekem nem volt túl bizalomgerjesztő a dsk 130, nem adnék érte ennyi pénzt.
-
T-Tboy
tag
válasz
icerockk #29062 üzenetére
A 20m2-es szobámban meg házimozi subnak használva (az előbb említett nyomókat és térfogatokat) szinte mindegyik hangja és ereje tetszett ezekben a ládákban is. Igaz, idebent egy digitális monoblokk hajtotta meg őket.
Vhogy a nagyobb teret jobban kultiválták. No meg, szobában nincs menetszél, futóműzaj, motorzaj, leengedett üvegek esetén környezeti zaj stb. -
T-Tboy
tag
válasz
icerockk #29062 üzenetére
'92-es, I-es Renault Clio, 5ajtós.
Zárt ládában volt nekem: 30cm-es Audiobahn 25literben, 30-as Phoenix Gold XS124 17 és 35literben, 30-as DLD ZT12 28 és 35literben, 30-as Radical Audio RA12W4 35literben.
Kocsiban nekem nem jött be ahogy ezeket a nyomókat visszafojtották a zárt ládák. -
pps1
senior tag
válasz
icerockk #29021 üzenetére
Hifonics erősítők egy eléggé összetett dolog. Régen az összes szériája jó volt, a VI, VII, VIII, X,, ezek mind Zed Audio fejleszések voltak.
Majd erős hanyatlásnak indult a márka, mert áthelyezték a gyártást Kínába.Időközben azért volt pár nagy dobásuk, de ez sajnos mind a drágább kategóriákra korlátozódott. Ilyen volt az XX széria is és kb a Colossus -ok mindegyike.
De ha konkrét tipust írsz, lehet tudok konkrétabb is lenni. -
kavics325i
őstag
válasz
icerockk #28931 üzenetére
Ezt nem csak Neked írom,hanem mindenkinek aki mélyet akar venni.
Próbáljon mindenki eljutni addig,hogy egy viszonylag erős mono vagy két csatist megvesz és beépít.
Én saccra 5-600 rms-t mondok amivel már lehet 4 ohmon gazdálkodni. És ha ez megvan akkor utána próbálgatni mélyeket.
Ez az én véleményem attól függetlenül,hogy én először a mélyet vettem meg és utána erőt. Mondjuk én azt a mélyet akartam és utána oldottam meg a kiszolgálását. De itt volt elképzelés-elvárás.... -
runner 125
nagyúr
válasz
icerockk #28912 üzenetére
Kapok igen, de az nem gyári, és nem beépített.
Illetve, ha sikerül megvalósítanom ezt a projektet, akkor raknék be hátra a rendszámvilágításba egy tolatókamerát is, így annak is megfelelő volna, mint monitor.Többen is megoldották már, biztos kivitelezhető, csak ritka márka itthon, és forumközössége sem akkora sajnos, mint a többi népszerűbb autómárkának., így érdemi infot is nehezebb találni.
Pl.: 01, 02, 03mod.
De, ha már autó hifis topik, akkor annyi a erővel senki ne adjon az autóhifire ki felesleges tíz ezreket, hisz csak egy jó fülhallgató, és a telefonról is hallgató.
Nah ugye. -
pps1
senior tag
válasz
icerockk #28901 üzenetére
Persze hogy hiányzik, hisz annyira kicsi biztosíték van benne, hogy hídba kötve valószínű ellőtte volna.
Érdekes állatfajt is erre értem. Nekem volt egy Audison srx 3-am, aminek 30A volt a biztosítéka.
Gyártó szerint viszont 2 ohmon 2x90W és a harmadik csatornán 1x340W-al van megadva, ami össz teljesítményben kb 500W. AB kapcsolású erősítőről lévén szó a hatásfoka 2 ohmon maximum 60%, ergo 850 W felvett teljesítményre (61 A) jut az a nyamvadt kis 30A-es biztosíték.De nem csak ennél a szériánál van ez így, pl az lrx1.1K-nál is 70 vagy 80 A jut 1100 analóg W-ra, vagy az lrx 1.2K !!!3.000 W-jára jut 150A!!!
Nem értem, miért van ez. -
aneda
senior tag
válasz
icerockk #28880 üzenetére
Már passzolom, talán uDimension Elementet, vagy valami belépő Phase Linear-t.
Ha kezdő rendszert építesz, és nem vagy járatos az autóhifiben, érdemes a hangszórót is a belépő kategóriából választani, pl.: Audio System MX165, uDimension Element, és a fennmaradó összeget a beépítésre fordítani.
A beépítés nélkül hiába építesz be bármilyen hangszórót (kivéve a gyárit), betegágy lesz, illetve a hang útjába eső lánc minőségét úgyis a leggyengébb láncszem fogja meghatározni. (és lesz hova fejlődnöd)Hogy kicsit oltogassalak, nekem van egy eladó Audison Millenium Power 4 erősítőm, és egy uDimension Element hangszórószettem.
-
shteer
titán
-
gabber01
addikt
válasz
icerockk #28690 üzenetére
pps1 jól mondja, nagyon a számokra hagyatkozol. A paraméterek lehetnek irányadóak, de soha nem szabad csak egyféle paraméter alapján konzekvenciákat levonni, hanem a többivel együtt kell kezelni.
Egyébként önmagában a Qts értékről jót mondtál nagyjából, 0,4 alatt tipikusan reflex, 0,4-0,7 között zárt, 0,7 fölötti értéknél free-air kialakítást sugall, tehát csak általános irányelv, de nem semmiképpen nem szabály. -
pps1
senior tag
válasz
icerockk #28683 üzenetére
Nem értem, mit akarsz mindig azzal a Qt értékkel ..
Írásodból azt veszem ki, hogy:
1.) minél magasabb Qts értékkel rendelkező szubot tekinted zárt ládába valónak, holott ez nem így van.
2.) nagyon a számokra hagyatkozolDe hogy maradjunk akkor már a számoknál:
Inkább az EBP értéket tekintsed irányadónak, amit a fs/Qes képlettel kapsz meg. Ez ha 60-nál alacsonyabb, akkor alkalmas egy szub zárt ládába.
Bár ez sem fedi mindig a valóságot, hisz egy Spinner Audio K15 D2-es szubnak bőven 100 felett van az EBP értéke, és fenomenális zárt ládában. -
pps1
senior tag
válasz
icerockk #28679 üzenetére
Hangszóróra 4 mm2-es kábel?
Minek??
Ahogy írtam is, ha dinamikát akarsz, akkor ahhoz az Audio System szetthez valami erősebb erősítőt keresel!
Passzív hajtásnál törekedj a 150W körüli értékre. Tapasztalat, kell neki annyi!Steg 45.4 és a 45.2 jó erősítő, de nem arra a szettre
Egy nagyon jó hangó szub az AudioSystem x-ion 10-es zárt ládában, de a monoblokkod nem a legjobb választás hozzá, kicsit kevés.
(amúgy az srx1-es 220W-ját 4 ohm ellenálláson adja le, 1 ohmon kb 600-700 W-ot tudhat. Sajnos a csillapítása 1 ohmon már a béka segge alatt van, így nem alkalmas minőségi zenélésre. A nagy testvére, az lrx 1.1k még ott is kontrollált, nem lobogtatja a membránt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Dji RC N3 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest