- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Palika71 #27881 üzenetére
van, ebben is lehet a kimeneti oldalon javítani, szokás is tuningolni, az órajelgenerátora sem a legjobb. lásd D7RII.
én mondjuk egy P99-et szeretnék helyette, vagy lehet visszalépek és egyelőre beérem egy 80PRS-sel. bár ennek sokkal természetesebb hangja van, lehet hiányozna. -
Peti66
senior tag
válasz
Palika71 #27708 üzenetére
Tőlem+1 lájk a Rockford Punch-nak.
Nekem is volt többféle,120a2, 200a4, 360a2, 800a2, 800a4
Tartsd meg amíg lehet,mert bitang drágák voltak...Azokban az időkben amikor megjelentek az Autóhifi Studió-nál már szinte "menetrendszerűen" tudták,hogy nekem is kell.Mai eszemmel,már 100x meggondolnám,hogy vatta újba toljak-e valaha is egy taliga zöldhasút...Csalódási faktor, persze nem volt nálam sem ..A Cs-én az egyik gyűjtős embernél landolt pár db.Azóta a 1990-es évek vége fele ill. 2000-es évek eleje,közepe után a színvonal leesett középszerűre ezért is pártoltam elDe, ez a sorozat még nagyon jó
-
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
válasz
Palika71 #27526 üzenetére
Nem lesz egyszerű mutatvány leszedni a polifoamot. De, azért lejön..nem onnan nőt az ki
Ha, az illető hőszigetelésnek szánta...Nos az ajtó és a kárpit között levegő van.Az,hanem a legjobb
hőszigetelőIgen.oda kell tenni,közvetlen a hsz.mögé,ha és amenyibben nem,vagy kevés a keret
a telibe bituzáshoz.De,egyébként már így is óriási előrelépés lesz a "semmihez" ill.a polifoamhoz képest
Ez 100,de úgyis észre fogod venni.
A Kicker magasának a végleges helyét több próbával lehet véglegesíteni.A gyárilag kialakított helyek
az esetek 90%-ban nem megfelelőek.Én,általában ha van kéznél Blue Tack..na azt használok.feltérképezendő
a magasnak való "ideális helyet.De,kétoldalas ragszalag is jó
Tapasztalat, az ideális magasság meghatározásra,hogy a magas sugárzó középpontja és annak a meghoszabitott tengelye a fűll felső részéhez kell hogy irányítva legyen .A befordítási szögek meg a saját
elképzelésnek,elvárásnak megfelelően,de azért a színpad az azért középen legyen.1-2 nap együttélés
egy adott pozicíóban, és közben jegyzetelés(mi az amit hiányolsz,vagy nem) kb. 5-6 ilyen próba után
leszűrve a jegyzettek tanulságait,véglegesíthetted.Különben az is lehet,hogy az első, vagy akár a második volt a jó.Ezt, előre megmondani képtelenség
jól mondja orbano, oda is illik rakni -
Peti66
senior tag
válasz
Palika71 #27506 üzenetére
Az nem arra való,mert a polifoamnak kisebb a test sűrűsége,így a kopogó hangokat csak nagyon kis mértékben szűri...Szinte alig
ajtó kárpit alá a legvékonyabbat zizegés rezgés csillapítás miatt. fémre
közvetlen csakis bitu való.. Mi is tudjuk,hogy az árrrr, az ugye nem egy..De, sajnos ez van... -
Peti66
senior tag
válasz
Palika71 #27421 üzenetére
Hát, nem egy "acélos" ez a Gamma...Mellesleg, azért még bőven a hallgathatóakba esik.
Ha a Kicker ds-re gondolsz, na az jó..fejről isPersze,vitán felüli,hogy erőről szebben is meg tud szólalni.
Ha, feltétlen ennyire ragaszkodsz a Gammához és a Kicker párosához,úgy én a helyedben első körben berámolnám az új szettet,majd rögtön utána már fontolóra is
venném egy nem túl erős 4 csatornás erő beszerzését.Így, első nekifutásra hídban az első szettre,persze nem ész nélkül felcsavarvaEzután jöhetne akár egy használt láda is, próbákkal tarkítva Így, akár nem sokkal később rá is tudnád kötni a már meglévő erődre hidalva.Viszont akkor a szettnek be kell érnie 2 csatornával(de, nem olyan nagy baj ez
)
Mindenesetre az első körben az ajtókat,ha nem is telibe bituval "kitömve"de, szóval a hsz.farához illik,sőt "kötelező" tenni, így is úgy is egy bitu flekket,ajtónként kb.25x25cm-tNagyon meg tudja hálálni,erről,ill.ennek a fontosságáról, majd minden bizonnyal Te is meg fogsz győződni.
A kék dugaszra megy a külső cucc,de gondolom ezt már Te is tudod... -
orbano
félisten
-
zolikaDB
veterán
válasz
Palika71 #20680 üzenetére
Én semmit. De: itt hifisták adnak tanácsot, hátuk mögött sok-sok tapasztalattal, SQ, hangnyomás, install stb. kategóriában.
Ha ők azt mondják, h a SAL, MNC, olcsó Sony, olcsó Mac csak pénzkidobás, érdemes hallgatni a szavukra (meg a fülünkre).
Audio System kifejezetten autós hangtechnikával foglalkozik. Belépő szintű kategóriája az M, mind hangszóró, mind nyomó és erősítő terén. Ennél feljebb van a Radion, az X-ion.
Nyilván, minden autó egyedi eset, a tiéd is. Azt hogy hogyan fog szólni, senki nem tudja megmondani (mert még a hangszórókábel és az RCA is befolyásolja). De, összepasszoló komponensek esetében egy ilyen eleme a rendszernek valószínű, h számodra kielégítő lesz.
Majd a többiek pedig mesélnek a dinamikáról, hangképről stb.
Személyesen ESK-t hallottam, Hertz erőről, azt hiszem egy alsó kategóriás JVC-ről, vaddisznó cucc volt, meggyőzött, bár én nem vagyok vájtfülű. -
Wackond
tag
válasz
Palika71 #9085 üzenetére
"mit ajánlotok?"
elsősorban fejcserés támadást!szubból pedig olyat, ami jól szól az amúgy kész rendszerben. Csak próba alapján!
Ha nem kell döngetni, akkor akár egy 20-as zárt ládikó is elég lehet a kiegészítéshez. pl. érdemes lehet egy tesztre kölcsön kérni GZs szubját! -
orbano
félisten
válasz
Palika71 #9063 üzenetére
Mi alapján állítottad össze a rendszert?
egyébként a normális színpadnak is meg van az előnye: egy kellően pontos, közeli kis színpadképpel nagyon meghitté lehet varázsolni a kocsiban a zenehallgatást.
Amúgy közel laksz egyszer leugorhatnál lurdyba, kíváncsiak vagyunk szerintem ezután erre a gyári vs. nem gyári kérdésre. bár két kocsival nehéz lejönni -
-
G.Zs.
senior tag
-
fury71
aktív tag
válasz
Palika71 #9063 üzenetére
Hali!
A négytudású autóhifisek majd megmondják a tutit, de én pont az ellenkezőjét látom. Én azért szeretném lecserélni a gyári rendszerem mert szinte hallgathatatlan.
Nem hallottam a környezetemben még olyan gyári rendszert ami akár még elfogadhatóan is szólna.
Főleg nem a 4 millió alatti autókban. Szerintem jó gyári hifi csak a presztízs márkáknál lehet.Olvasd el ezt a cikket. Főleg az első pár bekezdést.
Lehet hogy marketingszöveg, sőt biztos is és azért írták, hogy minél több cuccot eladjanak hiszen ebből élnek, de akárhogy is én elhiszem mert ezt tapasztalom.Elismerem vannak rossz installációk. Én is hallottam egy rossz rendszert, de nem szeretnék ilyen hibába esni.
Lehet az Opel Combonak nagyon rossz az akusztikája és ezért nem sikerült jó rendszert összerakni, nem tudom, de én máshogy látom a "gyári autóhifit".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honda topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest