- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
nem hifi, de elektromos kérdés. Szivargyújtó kábelezése 3 kábel, kék, piros-fekete, és barna.
Ki akarom cserélni usb töltős aljzatra, ne kelljen külön adaptert bedugni. Igen ám, de az aljaton egy plusz és egy minusz csati van. Ha a kék+pirosfekete, vagy a kék+barna csatira kötöm, csak felvillan a visszajelző és elalszik, töltés nincs, gyújtáskor se.
Pirosfekete+barna csatin van töltés, de nem gyújtásra kapcsolódik, fixen világít a visszajelző és gyújtás nélkül is van töltés.
Meg lehet ezt egyáltalán oldani? Vagy egy plusz kérdés, fix áramon mennyi fogyasztása lehet a visszajelző lednek és az alzatnak ha nincs bedugva semmi rá? -
tutis
őstag
van még problémám ami fura. Ha össze van dugva a hifi, nem tudok csatlakozni obd olvasóval az ECU-hoz. Ha lehúzom a kábeleket, megy az obd-n keresztüli csatlakozás.
ha bedugom az obd olvasót alapból, elkezd világítani a hifi gombjai (összedugott állapotban természetesen)
Na akkor most mi van? Nem szedhetem ki a hifit minden hibakód olvasásnál.. -
-
tutis
őstag
Sziasztok!
fejegység bekötésben ki tud segíteni? régi cd-s fejegység ki, új be. iso csatlakozó kiosztások látszólag jók, mégse jó az áramellátás. Régi fejegységnél kellett gyújtás. újnál fix áram megy gyújtás nélkül is.
[uj fejegység]
[gyari iso power]
[gyári iso power]
[gyári iso power]
[uj fejegység bemenetek]
[régi fejegység iso csatlakozója]
[regi fejegység iso csatlakozója][uj fejegységhez kapott iso csatlakozó] ez nincs bekötve, csak mutatom hogy ugyanott vannak a csatlakozási pontok, mint a régi iso csatlakozón.
Szóval a gond az hogy míg a régi fejegységre ha rádugom az iso csatlakozóját (külön iso csatlakozója van mert a hifibe csak 1 csati megy, na ez megy úgy hogy gyújtás kell
Az új hifinél a gyári autós isora rádugva a hifit, rögtön van áram, gyújtás nélkül is..
HOgyan lehetne ezt megoldani, hogy csak a gyujtásra legyen áram? -
tutis
őstag
Közben megoldottam a hangszóró recsegést. Nem a hangszóró recsegett, hanem az ajtószigetelés (habszivacs). Vettem HannoPF380-at, és leszigeteltem az ajtót, most már nem recseg.
Viszont későbbiekben szeretnék egy normálisabb hangzást, ehhez kérnék tanácsot itt bárkitől aki szaki ebben:
Fejegység 100% hogy marad a gyári, mivel ez egy navis, érintőképernyős gyári fejegység, egyedi forma, nem lehet helyettesíteni.
hangszóró + erősítő, ez az amit még bevállalnék cserébe.
Mélyládát biztos hogy nem akarok, kell a hely a csomagtartóban.
Nem akarok semmilyen nagy költségvetésű tervet, kábelezést stb.
Az lenne az elképzelés hogy az ajtókba kicserélem a hangszórókat, és egy erősítővel hajtanám meg ezeket, mivel a gyári fejegység gondolom ezt nem tudná meghajtani.
Van valami olyan kis méretű erősítő amit jól el lehet rejteni? Milyen hangszórókat érdemes venni ilyen szintű felhasználásra? (olcsóbb kategória) Erősítőt milyet? Kell-e még esetleg valami? (kondenzátor stb)
Teljesen laikusként kérdezem amúgy ezeket -
tutis
őstag
válasz
MunezXBK #73939 üzenetére
nekem az ugyanaz. Na szóval, csak hogy megértsük egymást, a magas sugárzó az autó középkonzoljában van, a szévédő aljához közel, elég nehéz hozzáférni és kiszedni, nem lehetetlen, de első körben talán nem bántanám. Mivel egy márkatárs már cserélte, így tudom, hogy ott egy hangváltóval van szerelve a magas sugárzó. De alap esetben az maradna, és az ajtóban lévő hangszórókat cserélném. Ötletként felmerült hogy a hátsó ajtókban is érdemes-e cserélni hangszórókat (oda milyet tegyek egyáltalán), mert minden gyári fejről lesz meghajtva
-
tutis
őstag
Sziasztok!
minimális fejlesztés miatt kérdeznék, mivel az egyik hangszóróm recseg, ezért gondoltam egy fokkal jobbat teszek bele mint a gyári.
Fiat Tipo (új)
Gyári fejegységről menne. Gladen Alpha 165 menne első ajtókba, a csipogót még nem tudom cserélem-e mert az a műszerfalban van, macera lenne szerintem behúzni a vezetéket, így gyári csipogó, gyári hangváltó lenne.
Hátsó ajtókba érdemes cserélni a hangszórókat, vagy ott maradjon a gyári?
Első két ajtó szigetelve lesz, Hanno PF 830-al.
Erősítőt nem szeretnék, gyári kábelezésre kötném rá a hangszórókat.
Szóval a kérdés az hogy hátulra is nézzek hangszórókat, meg a másik hogy így érdemes belevágni a low budget projectbe? -
tutis
őstag
Sziasztok!
szét kell szednem az ajtókárpitot, mert a benne lévő gyenge habszivacs zizeg zenehallgatáskor. Viszont ha már szétszedem, leszigetelném. Milyen olcsó szigetelő anyagot tudnátok ajánlani? Nem akarok hangrendszert építeni, csak normálisan megcsnálni amit a gyárban nem tudtak.
-
tutis
őstag
csepel vagy vonzáskörzetében (dél) keresek autóhifis fejegység beszerelésére. Pio bluetooth mikrofonos 1 dines menne egy opel astra H-ba. Csatlakozók meg vannak véve.
Tudtok ajánlani szakit? MIlyen árban mozog egy ilyen beszerelés és mennyi idő? -
tutis
őstag
Sziasztok!
2 Din-es lejátszót néznék. mindenképpen Pio-t vegyek, vagy talán a JVC is megteszi?
Eddig csak pio lejátszóim voltak (alap) -
tutis
őstag
válasz
Osynho #35212 üzenetére
Persze hogy kell a subhoz az erő, de milyen subhoz? Általánosságban szerintem nem kellene leírni az erősítőt, hisz ha azt mondod hogy subhoz kevés, akkor az azt jelentené hogy az összes subhoz kevés. Pedig van egypár típus és teljesítményű láda szerintem..Milyen subot kellene meghajtania? Zárt? Bassreflex? Milyen teljesítményűt? Rengeteg láda van amit elbír ez az erősítő, megfelelő hangzást adva.. De mondom, nyugodtan ki lehet próbálni, meg mellétenni ezeket sal meg egyéb "híres" termékeket..
-
tutis
őstag
válasz
Osynho #35210 üzenetére
Azért azt áruld már el melyik subhoz kevés 2x150 watt hídba kötve...
Mert szerintem elég sok mindenhez elég ez az erősítő, sőt...Itt még a gyengébb X320-as változat is meghajt simán egy 700/350 wattos mélyet..
De szivesen odaadom bekötésre bárkinek akit érdekel az erősítő, nem hinném hogy gond lenne vele, mivel eddig az 1600/400-as ládát is simán vitte.. -
tutis
őstag
válasz
Adonimus #35204 üzenetére
szép, de lehet kifogtál egy hibás darabot, a pioneer készülékkel nekem eddig sose volt gondom.. (amúgy megvettem a 160ui-t) Hangtechnikát eladom, nem kell nekem, szóval akinek kell egy jó láda és egy jó erősítő, az keressen priviben. Hirdetni még nem hirdetem sehol, mivel van pár érdeklődő így is..
-
tutis
őstag
válasz
Joe fiú #35181 üzenetére
Ha lenne több százezrem hifire, inkább jobb autót vennék
Most egy kazettás magnó van a kocsiba, letört antennával, most ennyi a hangtechnika
Bármit veszek az autóba, ettől csak jobb lehet..
Lehet az erősítő marad, de ahhoz kellene kábelszett, a régebben belinkelt kábelszett valamelyike jó hozzá? Hangszóróból a beépitési mélység miatt néztem amit linkeltem..
-
tutis
őstag
válasz
opeter70 #35165 üzenetére
Ezért is gondolkodok az erősítő és a mély beszerelésén, mivel túl sok nekem..
Alapból azzal akartam kezdeni hogy az általam kinézett fejegység, plusz az első szett, hátulra meg egy ilyen hangszóró, mindez a fejegységről hajtva.. Nagyon nincs kedvem súlyos pénzeket kiadni a hangtechnikára, nincsenek nagy elvárásaim.. De ha valaki tud olcsóbbnak számító de elfogadható minőségű termékeket ajánlani, meghallgatom.. -
tutis
őstag
Még mindig gondolkodok ennek a cuccnak a bekötésén. (Pioneer PRS-X340 erősítő, JBL 1220e 1600 wattos zárt láda)
Amiket néztem hozzá:
Fejegység: Pioneer MVH-160UI
Kábelszett: (erősítőn 3 db 30A-s biztosíték van)
Mac audio connect 25 vagy
Renegade renkit35Kondenzátor: Renegade RX1200
Első hangszóró szett: Mac Audio mobil street 2.16 F lapos kivitel
Ezek elfogadhatók-e hozzá, illetve kell-e még valami a bekötéshez?
-
tutis
őstag
válasz
kavics325i #35112 üzenetére
kölcsön termék, de komoly érdeklődőknek eladó is akár, priviben lehet ajánlatot tenni.
-
tutis
őstag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Pioneer PRS-X340 erősítőhöz, és egy JBL zárt ládához amiben ilyen 1600 wattos hangszóró van:
Elég komoly cuccnak tűnnek..
Ehhez kellene ajánlani nekem kábelszettet, kondit, első 16-os szettet.
Fejegységnek egy Pioneer MVH-160UI néztem ki. Mint látszik a fejegységből, minél olcsóban akarom megúszni az egészet, igazság szerint az erősítő és a mélyláda is sok nekem, azt se tudom mennyit érnek.. Totál kezdő vagyok a témában, szóval úgy kellene tanács hogy itt van ez és ez, ezt kell megvenned.
A bekötés meg eegy külön téma lenne nálam, gondolom minden hangszórót az erősítőről kellene meghajtanom.. Kell még valamit vennem a felsoroltakon kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest