-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
attila666 #38390 üzenetére
Nekem ez a fajta kábel lett betépitve 35-ös, ez tuti réz, a szigetelése kicsit vastagabb, mint a hifi tápkábeleké, de kellő mértékben hajlitható. A 25-ös szerintem kevés lesz, de ezt majd megmondják a hozzáértők.
-
-
kigoi
senior tag
válasz
attila666 #38390 üzenetére
Én is futottam már bele réz futatású alutápba,szerencsére csak 1m vettem miskolcon.
Autóhificity től normálist tudtam venni.audio system néven van OFC réz, 35ös méretben 2100ft/m,súlya is tekintélyes,vékony szálú elvágva is látni hogy tiszta réz az egész.
25ös méretben nincs,20as és 35van. -
Joe fiú
senior tag
válasz
attila666 #37237 üzenetére
Radionra semmiképp, Xionra mindenképp..mi a baj az MX-szel egyébként? Az Xion alsó tartományban jobb, nagyobb a magasa, igazából mindenben jobb az Xion, de azt már tudni kell kiszolgálni, normális beépítés, ajtószigetelés, normális erősítő.
Amúgy a Pion MVH160UI-ra visszatérve...13 ezer forintos áron megérte, a mostani áron meg inkább JVC,Kenwood...volt mindhárom márkából fejem..a Pio inkább a szóljon valami loudness hangú fej, míg a másik kettőnek inkább van hallgatható karakterisztikája.
-
kigoi
senior tag
válasz
attila666 #35334 üzenetére
Köszi,akkor az rca hiba lesz,testhiba szerintem kizárt,az elég tuti lett mind a három ponton.
Szétválasztom majd az rca és hangszórókábelt de az ülés másik oldalára nem tudom átvinni,ha szigetelő szalaggal jól betekerem és valami kis távtartót rakok közéjük szerinted elég hogy ne zavarja be? -
zoleee0001
csendes tag
válasz
attila666 #35077 üzenetére
Hali nincsen kapcsolható remotenak kivezetés a fejegységen. Csak állandó+12V 15A, Kapcsolható +12V1A gyujtás meg a GND-é bemenete. És ennyi. A többi 8 kivezetés a hangszórókhoz megy. Köthetem e a gyujtáskapcsolóra a fantomtáp kék vezetékét??? Ami a kocsi tüzfala felöl jön a rádió fele csak 2pici kábelt nem volt hová kötnöm, mert az ujj-on nincsen rajta hely. Az SCV és a K-Leitung-ot nem volt hová kötnöm. Azok mire szolgálnak pontosan??? Rakhatom valahová a fantomantenna kábelét ahol találok kapcsolható +12v-t,??? A rádió háta teljesen tele van. Nincsen rajta több hely. Nincsen hová kötni rajta. Nem szabvány ISO a csati rajta. Alapesetben tudom hová való rajz szerint. De ott a gyári fejen sem volt semmi téve. A switched+ lenne de a gyarin sem volt ilyen bekötés
-
attila666
tag
válasz
attila666 #31143 üzenetére
Vagy a 20mm2 helyett inkább 10mm2 tiszta réz kábelt?
http://www.tuninghifishop.sk/hollywood-energetic-usa-pro-28Vagy hagyjam meg a régi Caliber 10mm2 kábelt 60A biztosítékkal?
-
PiciPeti
őstag
válasz
attila666 #29991 üzenetére
Világos, de gondolom a mostani erősítőhöz nem 30-40es tápkábelt húztak hátra.
Én a helyében ezt az erősítőt betenném az első ülés alá, húznék neki akksiról tápot, negatívot, vennék egy 3m-es RCA-t. És a sub erősítőt meg betenném a mostani helyére. Talán így úszható meg a legolcsóbban, anélkül, hogy sokat kellene bontani, és a minőség is megmarad...
Legalábbis én így csináltam a 4 csatis, egy erősítős rendszerből 2 erősítőset.
-
-
attila666
tag
válasz
attila666 #29688 üzenetére
Testzárlat volt, a hátsó ülés elvágta a hangszóró kábelt, de este 11-kor már nem láttam. Átkábeloztam és most minden jó, úgy 3.5kHz körül vágtam a magasakat, a mélyközepeket meg úgy 4kHz-ig engedtem fel. Most megint hallani a halk alapzajt az erősítőből, de már rájöttem, hogy a felüláteresztő szűrő modulja csinálja.
-
k-feri65
senior tag
válasz
attila666 #29652 üzenetére
a bal oldalra balanszolva keresném a vágást,,meg a meredekséget, mert azok állnak legszarabbul a füledhez képest..ezt az as-t nem hallottam..ezért hülyeséget nem akarok ajánlani,,,de szerintem kihallod ha csattog akkor vágd feljebb a magasat..
A helixet úgy szoktam állítani,,hogy 01 re teszem a hangerőt a fejen,,..és addig tekerem a volument a hxa-n amig meg nem jelenik az alapzaj a hangszóróból aztán picit visszaveszem, -hogy ne susogjon...amúgy nekem kb 90% on van kitekerve....5v a fej kimenetem...
-
Wapetya
tag
-
icerockk
tag
válasz
attila666 #29293 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ez az anyag a Soudaband igaz (a méretekből és a képekből gondolom)? Ezek szerint a rossz hírű pletykákkal ellentétben mégiscsak jó ez! Szerintetek ha esetleg 2 rétegben viszi fel az ember mit eredményezhet? Az úgy már 3 mm, súlyban szerintem nem vészes, pláne hogy egy guriga súlya nem éri el a 3 kilót, és nem is kellene az egész az ajtóra... Még ígyis sokkal olcsóbb lenne, mint a dynamat, hatását tekintve viszont nem tudom, ti vagytok az okosok, akik megmondják a tutit remélem
-
orbano
félisten
válasz
attila666 #29290 üzenetére
igen, Szakáll elmondása az javít a legtöbbet a menetzajon, mivel az a legnagyobb összefüggő felület, ami le tudja adni a kasztni rezgéseit (logikusabbnak tűnik elsőre a dob, de az eleve egy íves, mervebb és jóval kisebb felület, a fém kasztni viszont tökéletesen jól felvezeti szinte csillapítás nélkül a rezgéseket a tetőlemezre, az meg nagyon jó kis membránként leadja az utastérnek, ráadásul az van a legközelebb a füledhez
)
-
PiciPeti
őstag
válasz
attila666 #29085 üzenetére
Én 3-as alu lemezekkel zártam le a szerelőnyílásokat. Önmetsző lencsefejű lemezcsavarokkal húzattam fel az ajtólemezre, így bármikor bontható. A lemez, és a ajtólemez között zártcellás szivacs van a szigetelés, rezgésmentesítés kedvéért.
Zsírtalanításra pedig a féktisztító tökéletes.
-
-
gabber01
addikt
-
vasi89
őstag
válasz
attila666 #28376 üzenetére
Jah így már világos, csak gondoltam a hátulülőkre is hogy azért ne csak a veséjüket rázza le hanem halljanak is valamit. Azért csodát nem várok egy 13as szett-től
Illetve télire mindig kiveszem a ládát mert keveset megyek az autóval így inkább a szobámban használom, akkor pedig jó ha szól valami hátul is, de most elsőkörben természetesen a 13as szett beszerzése a cél.
-
-
dethroner
veterán
válasz
attila666 #28186 üzenetére
Komponens szett jobb, mint egy kétutas hangszóró?
Ajtószigetelést majd meglátom, nem tudom mibe kerül, és hogy mennyire fog első körben zavarni a hiánya. És ha nem szeretnék 20 fölé menni, akkor van valami jó ár/érték arányú modell? Mondjuk erről az oldalról valami, lehetőleg az első néhány sorból valami? -
dethroner
veterán
válasz
attila666 #28172 üzenetére
Hát túl sok pénzt nem szánnék rá, tekintve hogy a fejegységből is olcsót kerestem
Szedánban mennyire érvényesül a mélyláda? Az nem inkább ferdehátúban szól jól? Nem tudom tényleg, de azt hiszem sok tízezret nem akarok kiadni, tekintve hogy az autó sem ér túl sokat. Tuccogós zenét nem hallgatok, metal fog menni rajta, nem az a célom hogy az utcán 5 sarokkal hamarabb hallják meg hogy jövök. Szép, tiszta hangzást szeretnék, korrekt hangerővel, de semmi túlzást. Azt gondolom olyan 20, vagy picivel több lenne a hangsugárzókra, plusz erősítőt tuti nem akarok -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
attila666 #28160 üzenetére
Köszi
Láttam hogy csak a pio ad 3 év garit a termékeire, ami nagyon szimpatikus dolog. Közben elkezdtem néhány webshop kínálatát összeirkálni, és van pár pioneer, ami megfizethető. MVH-1400 ahogy látom rendesen kifutott már, de talán még fellelhető valahol. De mit gondol(tok)sz az alábbiakról? MVH-150UI, DEH-1500.
Szemezgetek még a JVC KD-X30-al is, csak az nem levehető előlapos. JVC, és LG amúgy mennyire ajánlott? -
pps1
senior tag
válasz
attila666 #27729 üzenetére
Aha... Pioneer...
Annak betegsége, hogy az RCA biztosítékot ellövi, és akkor sistergős-zajos lesz a rendszer!
Nekem ezt egy 6800-as játszotta el. Szerelő lett a vége.Nem tudom, hogy az alapabb szériáknál is van-e ilyen hibalehetőség, de mielőtt tovább keresgélsz, próbaképp cseréld le a fejet egy másikra.
Szerintem megvan a hibaforrásod.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
attila666 #26447 üzenetére
Ha szerencséd van akkor a tudatlanságod miatt kinyírod a jó kis Helix erősítőd, 5mm2-es kábelra nem kötünk erősítőt! Gaint pedig nem csavarunk max.ra..más baj nincs vele, amúgy az én autóm értéke kb. a hifi 3-adát éri el, szóval ez nem jelent semmit, tessék normális tápot behúzni és egyből nem kell tökig csavarni a gaint, így az erősítő is túléli, illetve a hang is jó lesz.
-
footy
addikt
válasz
attila666 #26442 üzenetére
Nem az auto erteke hatarozza meg a hifi minoseget. En ha 30-et szannek hifire, akkor 10-et biztosan a szigetelesre koltenek. Meg ha fejrol is hajtod, akkor is erezheto a kulonbseg, tobbet er mint pl a hsz.kabelt cserelni. Az 5mm2 erositonek keves, az inkabb monitoroknak dvd-lejatszoknak van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Goddess of Victory: Nikke
- Honda topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest