- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
Nekem két autón is bevált ez a megoldás: kétoldali ragasztócsíkkal egyszerűen fel lehet ragasztani a kasztnira a rendszámtáblát. Az előző autómon (Corolla) 9 évig volt fent így a rendszám, gond nélkül, ill. a mostani autóra is vagy 6-7 éve tehettük fel szintén így. Öcsém Astráján ugyanez a megoldás működik, zörgés nélkül. A fényezést nem bántja, ugyanis egy vékony, erős damillal pillanatok alatt "levágható" a rendszám, és tetszőleges fényezésbarát oldószerrel a ragasztó maradványait is könnyű nyom nélkül eltüntetni. Ezen kívül hülyegyerekek sem fogják lekapkodni a rendszámot: körömmel nem lehet lekapni, a tréfás kedvű kamaszoknál meg ritkán van damil.
-
opeter70
senior tag
Igen, de ez azért így nem lehet általánosítani, mert akkor senki sem használna 30-as, 38-as szubokat. Sok függ az erősítőtől is, hogy mennyire tudja kontrollálni a mélynyomót. Ugyanis nem csak megindítani, megállítani is meg kell a membránt. Mindenesetre én már hallottam gyors, pontos, megfogott 38-as nyomót és lassú, maszatolós, brummogós, 25-öst is.
Az enyémet bármikor kipróbálhatod, ha erre jársz, de erősítőt hoznod kell, mert én ki nem szerelem az enyémet.
Mondjuk ehhez 1 Ohm stabil sztereo, vagy monoblock kell.
-
opeter70
senior tag
Próbálgatnod kell, nincs mese.
Én amióta hifizek, ez az első sedanom, de (éppen ezért) ennyit még sosem szívtam sub választással.
Zártat azért nem ajánlom, mert az amúgy is relatíve kisebb hangnyomását (a reflexhez képest) mégjobban csökkenti a zárt csomagtartó. Vagy ha mégis, akkor egy terhelhető sub kell egy combos erősítővel.
Klasszikus zenéhez még jó is lenne a zárt, de dance-technohoz inkább a reflexet javasolnám.
A méretekkel is sokat kell játszadoznod. Próbáltam már bele 30-ast, 38-ast, de ezek valahogy túl lassúnak, lomhának bizonyultak (persze ha van időkorr lehetőséged, akkor ezt is ki lehet küszöbölni).
Nekem most dupla 25-ös reflex van bent, ezzel úgy-ahogy meg vagyok elégedve.De ne hallgass rám és inkább próbálgass, mert szerintem nincs biztos recept.
Mindenesetre (szerintem legalábbis) nagyságrendekkel nehezebb subot választani sedanba, mint ferdehátúba, vagy kombiba. -
-
Daywalker
addikt
Úgy van ahogy Opeter írja. Esetleg megtalálod a cuccot Teroson név alatt is. Arra figyelj, hogy a 6. kerben már nincs Marion, csak a honlapon van fent. Esetleg rendelhetsz, itt-ott van neten is. Nekem is ilyen van az MDF alatt és kiválóan terül, ha meghúzod rendesen, és szigetel rendesen.
-
opeter70
senior tag
Ez a neve, hogy hangszóró gyurma.
Így keress rá. Vagy esetleg még hangtömítő gyurma néven is elő szokott fordulni. Én a Marion kft-nél vettem legutóbb Budapesten.
Esetleg ha az STP Silverből maradt még hulladékod, akkor abból is vághatsz alá egy gyűrűt.
Egyébként én a magassugárzónál azért javasoltam először a toldásnál forrasztani, mert ott sokkal könnyebb, mint közvetlenül a hangszóró szabad szemmel is alig látható csatlakozóján.
Amiatt a 10 centis darab miatt ami rajta van, ne aggódj, a legtöbb magassugárzót gyári kábelekkel forgalmazzák és szerintem legtöbbünk azt toldja meg, mert közvetlenül a hangszóróra forrasztani nem egyszerű feladat. És könnyen el is égethetsz ott valamit. Persze ha találsz embert, aki profi a forrsztásban és bevállalja, akkor az a legjobb megoldás. -
opeter70
senior tag
Most már biztos, hogy a magassugárzónál engedett el forrasztás?
Amikor együtt néztük, akkor még nem volt biztos, hogy pontosan hol is van a kontakthiba.
Esetleg próbáld meg első körben a toldásnál elvágni (ott nem nehéz megforrasztani) és mint írtam korábban nézzél hozzá valami tisztességes 1,5-es kábelt. Hidd el, meg fogják hálálni a magasak. -
opeter70
senior tag
Én a helyedben első körben leszigetelném az ajtók szabadon maradt szerelőnyílásait.
(csak a többiek kedvéért mondom, láttam a kolléga ajtaját belülről)
Szóval azt a két megmaradt lyukat, ahol a hengváltóid voltak "tömd be" és ahogy teljesen zárt lesz az ajtó rögtön nagyon nagyot fog javulni. A váltókat meg vedd ki az ajtóból, legalább nem fog állandóan beázni.
A magasnak a kábelét is tényleg meg kell forrasztani. Mondanám, hogy elvállalom, de nem mondom.
Inkább keress valakit, aki igazán profi a forrasztásban.
Egyúttal én a helyedben kicserélném azt az olcsó "villanydrótot" is a magasak előtt.
Végül szerintem megérdemelne a rendszer valamivel komolyabb fejet.
Ebben viszont tudok neked segíteni, mert van nálam egy viszonylag komoly Pio, ami akár eladó is lehet, ha erre tudsz gurulni valamikor, azt belepróbálhatjuk egy meghallgatás erejéig. -
kigoi
senior tag
Nem jó helyre raktad,nem az ajtón belül kell elhelyezni hanem a belső ajtólemez és az ajtópanel mögött.
Ha ott is beázik akkor a kocsival van gond.
Vagy ha ott semmi hely nincs akkor nem ajtóba helyezed és kész,nincs megszabva hogy hangváltó csak ajtóban hangszórótól max 80cm-es távolságban lehet.
Vághatod akár erősítő után is annyi hogy akkor több hangszórókábel szükséges. -
opeter70
senior tag
A hangváltók szerencsére nem túl bonyolult szerkezetek javítás szempontjából.
Néhány tekercsből, kondiból és ellenállásból állnak.
Szerintem egy jó általános műszerész is ki tudja mérni és meg tudja javítani.
Ha valamelyik kondi vagy ellenállás hibás, azt viszonylag könnyű cserélni, csak pontosan ugyanolyan típusú és értékű kell bele, mint az eredeti (lehetőleg valami minőségi legyen).
A tekercs már macerásabb, mert ott számít a huzal anyaga, keresztmetszete és menetszáma is, de annak a cseréje is megoldható azért.Én személy szerint minden áramköri elemet "párban" cserélnék, tehát a jó váltóban is, hogy pontosan ugyanolyan legyen mindkettő a javítás után.
-
Játékos
addikt
Szia!
Ez nekem is tökéletesen megfelelne, ilyesmit néztem én is!
A Hangminőségen azért lepődtél meg, mert jobb, mint vártad, jól értem?
Szóval telefon kihangosítás, illetve zenelejátszás jól megy iPhoneról.
Akkor már csak arra az aprócska szivességre kérnélek, hogy ha a következő 1-2 napban van egy kis időd, akkor kipróbálnád, hogy az iGo küldi-e neki a hangot?
Előre is köszönöm szépen! -
zolikaDB
veterán
Én is töröm ilyesmin a fejem, h majd kesztyűtartóba hogy lehetne beapplikálni egy kisebb erősítőt. Pont ki van neki számolva a hely, nade nem szeretném kifúrkálni, ill. csavarhúzó úgysem fér oda. Szóval valami kis lapra rögzíteném, a lapot meg valami sínbe tolnám be, ami kétoldali ragasztóval rögzítek. Ilyen elképzelésem van.
-
orbano
félisten
no újfent tisztázzuk, lehet ez bele kéne venni azt első hozzászólásba:
a hangszórónak nincs teljesítménye. terhelhetősége van. az a 60 watt azt jelenti, hogy tartósan, károsodás nélkül egy csatornánként 60 wattot leadó erősítőt képes elviselni. ez lehet egy 60 wattos erősítő csutkára tekerve, vagy egy 120 wattos fele gain-en.
ami fontos, az a szett érzékenysége. ez mutatja meg, hogy "1 wattnyi elektromos energiából" hány decibeles hangerő lesz (ok, ez nagyon konyhanyelv, egy fizikus hanyattesik de szerintem érthető a lényeg).
Tekintve hogy egy érzékeny, 90-91db környéki hangszóróról van szó, 60 wattal hajtva igen csúnya halláskárosodást tudna okozni.
Az ökölszabály egyébként az, hogy a _szükséges_ teljesíményhez képest kell túlméretezni az erősítőt. nekem pl. egy érzéketlenebb szettem van: 86 decibeles, azaz több, mint kétszeres teljesítmény kell ugyanahhoz a hangerőhöz, mint az udimension element esetében. ezt egy 4x50 wattos erősítővel hajtom úgy, hogy az erősítőn a gain minimumon van. ergo egy 4x25 wattos alpine elvileg simán jó kell, hogy legyen az element szetthez.
a macaudiot pedig felejtsd el! és a wattokat is!!! -
Joe fiú
senior tag
Szerintem az Elementhez nem elég,de orbano tud róla nyilatkozni, neki volt Elementje, DSK is elviselne nagyobbat,de mivel elég érzékeny a DSK így ahhoz jó lenne, főleg,hogy biampolható a DSK váltója így félaktív rendszert is építhetsz vele,magyarán a mélyközepeket és a magasakat is külön-külön erősítő csatorna hajtaná meg,így már elég is lenne szerintem.
Amúgy az enyém az erősítő,szóval ha konkretizálódik valami akkor tudunk egyezkedni, amúgy én AS MX165 szett alá terveztem betenni. -
Osynho
addikt
4 csatornásat eleve megéri venni, mert bármikor fejlesztheted a rendszert. Amit linkeltél, ahhoz viszont nem kell erősítő, mivel aktív. Viszont nagyon kicsi a teljesítménye, a hangszóró is pici benne, literre is kicsi, nem hiszem, hogy érdemben hozzátenne egy jó komponens szett mélyhangjához.
-
orbano
félisten
ha elöl van egy jó 16os kicked, a hátsónak semmi értelme: ugyanazon a frekvenciatartományon üzemel az is, nem lesz több, meg mélyebb mélyhangod. a dupla hangszóró dupla hangereje az kb. annyi többlet a fülednek, mint ha egy egységet tekernél a fejegység hangerején... lófing.
most legfeljebb azért érezhetsz többletet, mert az első hangszóróidból nem jön csak p**füst -
orbano
félisten
sokkal sokkal fontosabb az ajtó szigetelése és a hangszóró megfelelő beépítése, mint bármi más.
nem kell audiofilnek lenni, hogy meghalld a minőségbeli ugrást egy jobb hangszórónál. a kérdés, hogy a DSK minősége elegendő-e. próbáld ki, később még mindig le tudod cserélni, ha nem tetszik. -
orbano
félisten
rendes erősítővel minden hangszórónak jobb a hangja. hertzből csak a DSK-n gondolkodj, ami azért jó, mert érzékeny, és emmellé elfogadható ár érték arányú. ha feljebb gondolkotsz, akkor ne hertzet nézz szerintem. akkor már ott van pl. az udimension element, vagy ezer más, ha visszaolvasol pár oldalt, volt jónéhány ajánlás.
ha belefér az árba, 5-20k között találsz jó minőségű régi kétcsatis alpineoka például. persze szigorúan használtan. -
-
orbano
félisten
miért lenne ajánlott felső határ? trabantra is rakhatsz akármilyen sebességindexű gumit. a fejegység 4x25 wattját (ami jelen esetben jó ha 25 helyett egyáltalán valami két jegyű szám) pedig bármilyen, az elmúlt 100 évben gyártott hangszóró elviseli.
4ohmos hangszórókat nézz. nem lesz nehéz, majdnem mind ilyen. a jelentősége pedig annyi, hogy minél kisebb, annál jobban terheled az erősítőt. átlagos esetben 4ohm a minimum. felfelé lehet eltérni, csak akkor meg a leadható teljesímény csökken, ergó nem lesz kellő hangerőd. bár nem zárkózom el attól, hogy ez így ebben a formában hülyeség, mivel nem vagyok egy elektromos szaki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest