- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
Chesterfield #47958 üzenetére
Mindent meg lehet hajtani, de a hangminőség olyan lesz amilyen.
-
Daywalker
addikt
válasz
Chesterfield #47955 üzenetére
Ha nem rakod erősítőre, nincs szigetelés, normális első szett, akkor mindegy, ami szolgáltatások terén tetszik.
-
4850 oc
aktív tag
válasz
Chesterfield #33509 üzenetére
Az nem valami jó Alpine..
-
4850 oc
aktív tag
válasz
Chesterfield #33506 üzenetére
Jobb is hogy lemaradtál!
-
footy
addikt
válasz
Chesterfield #33190 üzenetére
A BT Audio bemenet van kiválasztva?
-
Osynho
addikt
válasz
Chesterfield #33118 üzenetére
Azokat nem ismerem, de ennyiért sok jót ne várj. Használtat kell nézni.
(#33120) Chesterfield: ha van ismerősöd pl Németországban, akkor érdemes az ebay-t nézegetni, vannak nagyon jó üzletek...
-
opeter70
senior tag
válasz
Chesterfield #33099 üzenetére
Én is a 24 bites DAC miatt vettem JVC-t, de rájöttem, hogy ennek autóban nincs nagy jelentősége.
Én itt inkább csak marketingfogásnak tartom.
A 24 bites hanganyagnak ugyebár az a lényege, hogy egy adott időpillanatban a hangminta tárolására 24 bit áll rendelkezésre, tehát lényegesen nagyobb a felbontás, mint 16 biten.
A gond csak az, hogy egy átlagos 100-150 ezer ft körüli autóhifi láncban ezeket a különbségeket nem fogod meghallani. Többek között az autó akusztikai tulajdonságai és az egyéb külső zavaró zajok miatt sem.
Arról nem is beszélve, hogy az audio CD-n lévő zene is "csak" 16 biten 44,1 KHz mintavételi ferkvenciával van tárolva. A 24 bites DAC-nak igazából a 24 biten tárolt hanganyagnál lenne jelentősége.
Egy sokszázezres, vagy milliós nyagyságrendű szobai hifinél valószínűleg már lehet hallani a 16 és 24 bit közötti különbséget (akkor is, ha a forrás 16 bites), de mint említettem, szerintem ennek átlagos autóhifi láncban nincs nagy jelentősége.Ha pedig BT-n, vagy AUX bemeneten keresztül mobiltelefonról, vagy más külső eszközről hallgatsz zenét, akkor meg tökmindegy, mert ilyenkor az eszköz DAC-ja dolgozik, nem pedig a fejegységé.
-
gabber01
addikt
válasz
Chesterfield #33075 üzenetére
Meg a 2 pár RCA kimenet.
footy: azért 30ért azt eléggé ki kell fogni, és akkor se BT, se USB. Mondjuk én is annyiért vettem, meg nekem nem is fontosak ezek, de van akinek biztos.
-
DarkByte
addikt
válasz
Chesterfield #32911 üzenetére
Megnéztem a kézikönyvét: "A maximum of two Bluetooth phones and one Bluetooth audio device can be connected at any time". Szóval egy audio képes eszköz (ez akkor az A2DP) és két telefon lehet egyidőben rákapcsolva. Úgyhogy akkor bocs, tényleg nem tudtam hogy még ilyet is tud.
-
footy
addikt
válasz
Chesterfield #32909 üzenetére
Na ezert mondom a manualt
-
DarkByte
addikt
válasz
Chesterfield #32909 üzenetére
Aha, de ez nem is az a modell ami nekem van. Persze ezeddig nem próbáltam kettővel mert nekem csak egy telefonom van.
-
footy
addikt
válasz
Chesterfield #32904 üzenetére
Nekem JVC KW-R600 van, ez tudja, benne is van a manualban. Az X250 manualjaban nincs errol szo?
-
DarkByte
addikt
válasz
Chesterfield #32904 üzenetére
Olyat szerintem nem tud. A menüjében csak ehhez a két profilhoz lehet telefont választani és azt utána megjegyzi.
-
DarkByte
addikt
válasz
Chesterfield #32902 üzenetére
Igen. Az enyém is tud ilyet. Egyik telefonról szól a zene (A2DP profile), a másik pedig a kihangosító funkcióhoz van kötve (Handsfree Profile). Alapból ez mind a kettő ugyanahhoz a mobilhoz kötődik de a menüjében át lehet állítani.
-
DarkByte
addikt
válasz
Chesterfield #32860 üzenetére
Szia!
Nekem JVC KD-X250BT-m van. Nem látok hirtelen különbséget a kettő között, nem tudom miben különbözhetnek. Nagyon szeretem, mobillal használom. Szerintem a körülményekhez képest (gyári hangszóló és BT-n keresztül hallgatok zenét Android-ról) nagyon szépen szól. Elég részletes módon lehet konfigurálni is, az előerősítő kimenetét is lehet subwoofer kimenetként kezelni így az nálam külön is hajtja a Blau ládát.
Külön kiemelném hogy a kihangosítójának nagyon jó a mikrofonja. A fejegységen még paraméterezni is lehet (visszhang szűrés, zajszűrés, hangerő ha jól emlékszem). Apámnak van egy noname-ebb feje, annak borzalmas a BT kihangosító része, semmit nem lehet belőle hallani. Nálam a mikrofon az A oszlop tetejére van felfogatva a napellenző mellé és még lehúzott ablakokkal is egész jól hallottak.
Lehet gyorshívást beállítani, van egy kihangosító menü gombja a tárcsa mellett és utána majdnem mindent a nagy gomb benyomásával intézel. Azzal veszed fel és teszed le a hívást, vezetés közben sem kell nagyon matatni. Ezt nagyon szeretem, nekem fél éve sincs kocsim és még nem vagyok túl magabiztos magamban.
Ilyen finomságokat lehet rajta állítani hogy kijelző fényerő, külön a gomboknak, és a kijelzőnek. Alapból rikító benne ez a kék LED, így viszont teljesen korrektül be lehet lőni hogy ne égjen ki az ember szeme.
EQ parametrikus, lehet a közép frekvenciát és az egyes sávok szélességét is állítani.
Ha stick-el akarod használni akkor viszont MP3-mon és WMA-n kívül semmi mást nem eszik meg az enyém, még WAV-ot sem. De ez engem nem is izgat mert pont azért vettem BT-set hogy ne kelljen zene másolgatással szórakozni, a mobilom mindig nálam van és arra már WiFi-n rá tudom dobálni otthon a zenéket, vagy lesyncelem Google Music-ról. Elő sem kell vennem ehhez a zsebemből se otthon se a kocsiban, nagyon szeretem ezt a megoldást
Android-al a leírással ellentétben nekem nem ment USB-ről de sajnos ennek tudom hogy az az oka hogy az újabb mobilok már csak MTP protokol felett látszanak a gépnek, a régi Mass Storage módon nem. Viszont tölteni tudja a mobilt elég szépen, 1A-es töltőárama van. Navigálás közben már többször használtam, még a Note2-t is szinten tudta legalább közben tartani, pedig annak 2A-es a gyári töltője.
Nexus 5-tel előfordul néha hogy hívás vége után szétesik a kapcsolat közöttük de viszonylag gyorsan visszatalálnak így ez nem szokott gond lenni.
Körülbelül ennyi. Ha valamire kíváncsi vagy írd és megpróbálom megválaszolni.
-
dani786
tag
válasz
Chesterfield #32832 üzenetére
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, közben látom, hogy tényleg csak valami plusz kütyüvel oldható meg. Viszont ha USB kábellel összekötöm, akkor elvileg működik az, hogy a fejegységről kezeljem a telefonon a zenéket? (úgy értem, hogy számot tudjak váltani)
Hangszóróból valami nagyon alap, de elfogadható minőség? -
footy
addikt
válasz
Chesterfield #32807 üzenetére
Milyen évjáratú a Corsa? Can Bus-os? Sony helyett inkább Alpine,Clarion,JVC vagy Pioneer
2rda
99% hogy kell egy interface a kormánytávirányítóhoz. Egyébként ha can-busos az autó akkor mindenképp kell egy interface. -
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29738 üzenetére
így van elvégzi,de mondom ez az alapeset
Fullban a teljes frekvencia tartomány rámegy a passzív váltóra...
ami szépen szétosztja mindegyiknek ami jár.Már azon is gondolkoztam,hogy az autódba bekerült valami kókány váltó ami nem is odavaló -
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29736 üzenetére
+ a st -ra mono-ról.. és utána fullra igen.de előbb ki kell derítened hogy van-e passzív váltó.Az is lehet,hogy az A oszlop tövében van a műszerfal alatti részben...Az elsőkről a boostert is vedd ill.tekerd le,mert bár ennél nem tudom biztosra,hogy mikkor aktiválva..mindenesetre tekerd le
-
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29728 üzenetére
Az erősítőd miféle volna
4 csatornás vagy 2csatornás stb.Kezelőszervek(potik,hogy vannak állítva
A passzív hangváltót megtalálod,ha az erősítőről elmenő hsz. vezetéket leköveted..
Egy dobozt fogsz találni....Nézd meg mi van ráírva a kapcsoknál.Főleg ilyet nézz,hogy tweeter vagy ilyen,hogy hochtöner (felirat),
Ha kicsit komolyabb a váltó,van tweeter(magas) állítási lehetőség általában 0.-1, -2.Ezzel tudod halkítani...
Az erősítőn,ha van full állás,azt abba kell tolni.Passzív váltó meglétekorHa persze van..
-
Peti66
senior tag
válasz
Chesterfield #29724 üzenetére
Én is rémbó-t keresek
Van itt egy [link]
de, jól meg is kéri az árrátforgatni kell szembe,ahogy a kollega mondja.Passzív váltó-n van tweeter
állítási lehetőségMár,ha így megy...és nem aktívba...
Vagy, ami kimegy passzív váltból a magas fele,madzag kicseréled valami vékony Sal-ra.Na, az levágja a magas
tetejét becsülettel -
ssj81
aktív tag
válasz
Chesterfield #29724 üzenetére
Vegyél vissza a hangváltón és/vagy helyezd el rendesen a magasakat,ha van lehetőség próbáld meg szembe fordítani őket egymással.Amúgy csak volt?
-
Adonimus
senior tag
válasz
Chesterfield #29703 üzenetére
Nem próbáltam de az lesz a következő akkor. Ha a kondiról csak a kapcsoló szálat kötöm le még hagyhatom rákötve a táp és test kábeleket?
-
footy
addikt
válasz
Chesterfield #29647 üzenetére
Ilyet olvastam én is, ebben nem tudom mennyi igazság van, viszont azt tudom, hogy a fonással jobban ellenáll a külső zajoknak
-
gabber01
addikt
válasz
mert a csavart érpár árnyékolja egymást, így küszöbölik ki a két érpár közötti interferenciát.
-
k-feri65
senior tag
válasz
nem tudom,,csak okosnak akartam tűnni az ötlettel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest