- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
A kék vezeték a szivargyújtó világításának pozitív szála. Ezért nem megy azzal az aljzat. A piros-fekete a pozitív, a barna a negatív, de egy multiméterrel biztosra tudsz menni. Neked alapból táplált a szivargyújtó ezért van ez a jelenség. Nem fogyaszt annyira sokat a visszajelző, ha nincs bedugva semmi az a része nem fogyaszt csak a led visszajelző. Nem hinném, hogy jobban merítené az akkud mint ha a központinak lenne visszajelző ledje stb... viszont ha biztosra akarsz menni, bizti táblából kellene húzni egy olyan pozitív szálat ami gyújtásra kapcsolt 12V.
-
tutis
őstag
van még problémám ami fura. Ha össze van dugva a hifi, nem tudok csatlakozni obd olvasóval az ECU-hoz. Ha lehúzom a kábeleket, megy az obd-n keresztüli csatlakozás.
ha bedugom az obd olvasót alapból, elkezd világítani a hifi gombjai (összedugott állapotban természetesen)
Na akkor most mi van? Nem szedhetem ki a hifit minden hibakód olvasásnál.. -
G.Zs.
senior tag
DSP + erosito + hangszoro kombinacio fog kelleni ha meg kell tartanod a gyari fejet.
Melylada nelkul lehet elni, de ha rendes erosito lesz a hangszorok elott akkor a kabelezest nem fogod meguszni.
Konkret dolgokat majd a tobbiek ajanlanak. Nem vagyok otthon a magyar piacon jelenleg elerheto komponensekben. -
Joe fiú
senior tag
Nem a hangszóró meghajtásához kell a teljesítmény, hanem a koordinálásához, ha elküldöd a membránt x kitérésbe, márpedig azt bármilyen lepkefint erősítő meg tudja tenni, azt meg is kell tartani, na ehhez kell a teljesítmény. Adott pl. egy Audio System HX08SQ szub, talán 200W a terhelhetősége, rajta volt egy 150W erősítő, szólt-szólt, de semmi extra, aztán mikor kapott 400W-ot jött a meglepetés, hogy ez ezt tudja...
Alap igazság, hogy egy hangszórót nem a túl nagy teljesítmény öl meg, hanem a túl kevés. Egy szubhoz 150W meg vicc kategória, legyen az akármilyen érzékeny szub. Nekem a szettek kapnak majd 150W-ot.
Ahogy már írtam is, az az erősítő szett hajtásához kiváló, szubhoz kevés. -
Osynho
addikt
Ez teljesen igaz, nem voltam elég pontos.
Zárt kedvelő vagyok, de egy nem túl nehezen hajtható Absolute 300-hoz kevés volt 160W reflex ládában. És nem azért, mert nem hajtotta meg, hanem mert amikor megkapta a 300+W-ot, akkor kezdett el zenélni.
Természetesen a tied egy másmilyen erősítő, így biztos máshogy is szól és van olyan sub, amihez megfelelő. De ettől függetlenül (ahogy más is írta korábban) inkább első szett hajtására célszerű használni.
SAL-t még véletlenül se kevertem ide!
Erősítőről beszéltünk eddig.
-
Osynho
addikt
Ebből a videóból te mit tudsz megállapítani?
Én csak annyit, hogy izomból torzít a mikrofon és mozog a membrán.
Hogy milyen a hangja, az nem derült ki, márpedig az azért csak fontos.
Másrészt az X320 erősebb 2 csatornán (200W vs 150W).
Majd a tapasztaltabb kollégák leírják a véleményüket, az én tapasztalatom az, hogy a sub-hoz kell az erő. És nem a rendszámrezgetéshez, hanem a minőséghez!
"De szivesen odaadom bekötésre bárkinek akit érdekel az erősítő, nem hinném hogy gond lenne vele, mivel eddig az 1600/400-as ládát is simán vitte.."
Nem is az a kérdés, hogy elviszi-e. És természetesen, nem is feltételezem, hogy gond lenne vele.
-
Adonimus
senior tag
Egy jó tanács:
Gondold át, milyen fejet veszel, nekem 150UI van, másfél hónap után megadta magát. Este minden jó volt, reggel már búgott az összes hangszóró.
Elvitték, majd írtak.
Ezt a választ kaptam:
"Amiért másik készülékkel jól működhet, az azért van, mert a Pioneer készülékeknek a leggyengébb a készüléken belüli árnyékolása, pl. egy Kenwood készüléknél ez nem fordult volna elő, mert vastagabb az anyag."2.000ft-ért csinálták meg 'garanciába'.
Az AUX bemenete gyári hibás volt, ha már gariba volt a készülék azt is jeleztem. Egy percet sem működött azóta sem.
Még egyszer nem venném meg. -
Joe fiú
senior tag
Ezek a lehető legrosszabb okok amiket itt sokan felsoroltok, az autó árának mi köze az autóhifihez? Az én autóm meg 23 éves, és a hifi 10x annyit ér? És? Ez befolyásol valamit a hangján?
Ahogy írták van egy jó alapod, az az erősítő kiváló akár magasabb kategóriás szettekhez is, veszel egy használható szettet, a szubhoz egy hozzáillő erősítőt és van egy nagyon jó rendszered, vagy eladod mindkettőt és veszel valami kisebb kategóriást.
-
opeter70
senior tag
Ja, csak ezt ne!
Ez egy übergagyi szett.Egyébként nem értelek.
Vettél egy jó hangú mélynyomót. Vettél egy szintén jó hangú erősítőt, ami ugyan nem passzol a subodhoz, de azért nem rossz. Erre most le akarod cserélni ezeket egy RENEGADE szettre?Ha nincs elég pénzed, legyél türelmes!
Gyűjtögess hozzá! Fokozatosan építsd a rendszert! Nem kell rögtön megvenni egy komplett szettet.
Keresgélj haszáltan! Figyelni kell a jó vételeket és lecsapni rájuk.
A kondit meg felejtsd el (egyelőre)! Az árát fordítsd hasznosabb dologra (ajtószigetelés, komolyabb első szett, stb). -
Osynho
addikt
Amit én tapasztalatból ajánlok (és talán mások is innen), az a Magnat RX44. Jó hangú, erős, olcsó és gyakran van apróban. 15-16 ezer Ft-ért rá lehet futni, hidalva már meghajt egy 30-as subot is. Ennyiért kapsz komoponens szettet, és sub-ot is. Szóval 45 lesz így egy viszonylag jó hangú motyód, ami agyonveri azt a renegéd valamit.
Coyot: Kenwood BT60U, 61U, használtan.
-
opeter70
senior tag
Uppsz, igaza van Osynho-nak. Az erősítőd specifikációját nem is néztem.
Valóban elég harmatos lesz ahhoz a mélyhez.
Viszont minőségben nem rossz, csak nem ilyen mélynyomó hajtására találták ki.Én a helyedben azt csinálnám (ha tényleg nem akarsz túl sokat rákölteni), hogy eladnám a mélynyomót és az árából vennék egy olcsóbbat, amit ki tud hajtani ez az erősítő is, a maradékot pedig hozzátenném a fejegységre és elsőszettre szánt pénzhez.
Van még ezenkívül sok verzió (pl. ez az erősítő alkalmas lehet első szett aktív hajtására is), de azok már költségesebbek.
-
Osynho
addikt
Használt dolgokat keress.
Miért lenne sok? Az egy 400W-os sub, nem egy földönkívüli darab, nem értem az aggodalmat. Nem árt a mély hangok támogatása. Az az erősítő viszont gyenge hozzá. Hátra hangszórót venni, főleg ilyet, teljesen értelmetlen. Azért fizetsz, hogy rosszabbul szóljon a rendszer.
-
-
tutis
őstag
Még mindig gondolkodok ennek a cuccnak a bekötésén. (Pioneer PRS-X340 erősítő, JBL 1220e 1600 wattos zárt láda)
Amiket néztem hozzá:
Fejegység: Pioneer MVH-160UI
Kábelszett: (erősítőn 3 db 30A-s biztosíték van)
Mac audio connect 25 vagy
Renegade renkit35Kondenzátor: Renegade RX1200
Első hangszóró szett: Mac Audio mobil street 2.16 F lapos kivitel
Ezek elfogadhatók-e hozzá, illetve kell-e még valami a bekötéshez?
-
kavics325i
őstag
Írj egy elgondolást a mély áráról ha gondolod. Ne túlozd el,mert nekem nem létszükség. Illetve a hsz pontos paraméterei is kelleni fognak. De mielőtt belemennénk a mi mennyit ér-be ahhoz a hsz-hez kell a kraft és Az energia.Főleg zártban.
Egy amerikai kondim viszont van eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest