- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
ez nem feltétlenül hifi-s kérdés, de hátha elfér itt:
- FM transmittert keresek, ami tud usb fast charge-ot duplán, meg minden földi jót, BT, stb.
Van valakinek valami tippje?
köszi! -
Lite
őstag
válasz
szvoboda #72389 üzenetére
Van. Hacsak nincs valami rettenetes nagy erősítőd, amivel meghajtod a 6020-at, és nem tudod jól elhelyezni a sugárzókat, főleg a magasat, gyorsan engedd el. Nagyon nyűgös szett, nehéz jól beállítani. És sok, nagyon sok watt kell a meghajtásához...!!! A hangszeres zene pedig végképp nem erőssége.
Az árából vegyél Rainbow SL-C 6.2-t. Könnyebben hajtható, jobb a magasa, univerzálisabb (fényévekkel!) stílusokat tekintve, nem háklis cucc. Ha visszaolvasol, több fórumtársnak is 6020 volt, SL-C6.2 lett. Nekem is. Azóta nem próbálom minden úton állítgatni a cuccot és nincs hiányérzetem... -
szvoboda
tag
Üdv!
Jelenleg egy Gladen M165 szett duruzsol az autóban nem igazán nagy megelégedésemre.
Következő, remélhetőleg végleges versenyzőnek Kicx Pro 6020 lett kinézve.
Leginkább a két végletet hallgatom, nagyon elektronikus és nagyon hangszeres zenét, abból is nagyon rockot.
A Gladent jól be tudom állítani elektronikus zenére, nagyon jól szól, viszont rock zenén rettentően lapos, összemosott a hangja. Semmi részletesség nincs benne.
Valakinek tapasztalata esetleg a Kicx pro 6020 szettel kapcsolatban ilyen téren? -
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
Kicx AD 1.400-as erősítőhöz keresnék (reflex???)ládát 50 ropiig bezárólag, tuctuc, rmb, hangoskodásra...tehát semmi extra.
Hertz DBX 252.3 (zárt láda 2 ohm, lövésem sincs, hogy jó e nekem).
MacAudio Destroyer JK3000
DLD Acoustics 500+ pro 50l-es reflex ládában
DLD Acoustics 500+ pro3 50l-es reflex ládában
Kicx Stq 382 75l-es reflex ládában
Gladen Audio RS 12 BR
Gondolom reflex láda kéne nekem, de meggyőzhető vagyok e téren is.
Lövésem sincs, hogy van e jelentősége a 2, 2x2 illetve 4 ohmos motyónak, nem értek hozzá, de szintén várom a meglátásokat.
Viszonyítás képen egy MacAudio MPX 2000&MacAudio MP Box 300-as szettet használtam több kevesebb sikerrel, gondolom ezt a szintet nem lesz nehéz felülmúlni.
Természetesen más ajánlatokat is meghallgatok, előre is köszönöm! -
flash-
veterán
Sziasztok
fejegységet szeretnék venni!
szempontok:
max 30 ezer forint,
CD-lejátszó,
Flac-lejátszás,
USB-s,
Bluetooth-osPioneer DEH-S210UI
vagy
Pioneer DEH-S310BT
vagy
Sony MEX-N4300BT
vagy
JVC KD-X361BT
vagy
JVC KD-R792BT
vagy
JVC KD-X362BTegyéb?
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
A felől érdeklődnék hogy a rádióba integrált usb és az Fm transmitter között van -e (hangzás)minőségbeli különbség?
És hogy van -e olyan paraméter aimt egy rádión figyelni kell mert mondjuk jobban veszi a jelet vagy ilyesmi.Találtam egy használt autórádiókkal foglalkozó boltot és főleg cd-s cuccok vannak ilyen 6 ezer körül és Phillipstől kezdve Pioneerig minden van.
Egy Renault Trafficba kellene amit kb 2 éven belül ha minden igaz lecserélünk de addig is jobb hangzást szeretnék mint a gyári. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Fail3D! #72379 üzenetére
G5-öm van, még nincs átépítve.
YT-ot megnézted már, vagy csak velem betűkaratézol? Szerinted csak kitalálom a méretet?
-
válasz
MunezXBK #72376 üzenetére
Segitesz jo aron hangszorot talalni nekem, ha kiderul hogy a 20 cm gyari hangszoros tevhited nagyon hamis? Mert van video 20 cm hangszororol, csak az nem gyari. Amugy neked van-volt golf v amit esetleg atepitettel vagy epitetted? Mert gyakorlatilag ugyerzem eselytelen valodi informaciot szereznem itt a lehetosegeimrol, ha ilyenekrol vitatkozunk... Ha talalnek olyat amit mondasz.. Lehet ma szetszedem az autot hogy megnezzem mi van az enyemben, de egyelore a 6,5" meretet talalok . Na meg jo lenne megvarni az ajtopatentokat, ha esetleg torne...:)
-
Jetta 5, de elvileg ugyan az es a legtobb bolt, 16,5 cm bepeitot keretet arul. Illetve volt olyan hirdetes ahol a gyari bontotthoz is kirtak 16,5 cm. Ha mar ilyen jo ketelyek vannak. Az igaz hogy a fejegyseg es hangszoro teren a mi mk5 tipusunknak a blaupunkt a beszalitoja?
-
válasz
Donki Hóte #72367 üzenetére
Koszi! A szegecselest, tobb videoban is megneztem igy elfogadtam hogy ezzel is keszuljek:) Viszont akkor nem baj ha nem ugyan ezzel a technikaval rakom vissza? Meg 2 kerdes. A csavar merete mi? Nagyon nem szetszedeskor akarok meg barkacsboltba menni:) Hatulra meg nem talaltam leirast azon kibul hogy mas hangszoro.. De ugyan azt a meretet nemtudom beletenni mint elore? A legjobb van hifibolt aki ugyan azt a meretet adja meg a hatso hangszorora hogy jo bele es a legszebb, hogy talaltam olyat is aki szerint a 20cm hangszoro jo elore:D
Ez a hangszoro meret es tipus kereses lassan kezd olyan szurrealisnak tunni, mint tavaly a megan nal kapcsolatos problemak felderitese... Olyan fake megoldasok tanacsokat lehetett fellellni, ami kiderult abban a tipusban nincs vagy tok mas elven mukodik, de a lelkes userek ugy elmondtak a tutit, hogy a szerelom nem gyozott hulyenek nezni mikor gyozkodtem a neten fellelt kincsekkel a problemara.
-
válasz
Fail3D! #72360 üzenetére
A hangszórók szegecselve vannak (Thanks, VW)
Le kell fúrni a fejüket egy új fúrószárat használva.
Az új kiemelőkeretet már csavarozva rakod fel, onnantól már jó lesz a dolog.
Hangváltónak a komponens szethez adott hangváltót használd, a gyári csak pár kondenzátort tartalmaz, azt erős túlzás hangváltónak nevezni
-
válasz
DefJamHUN #72365 üzenetére
#72358) Donki Hóte Fail3D! (#72353) ebbol kiindulva tippre rosszabb hangzasban.. Kov heten megyek meghallgatni szinten ugyan olyan tipusu autoban azonos hangrendszeru csak az emlitett fejegyseg csere utan 1 autot.. Arrol valtott ami nekem van. Aztmondja eg es fold, nem tervez hangszoro cseret annyival szebb. Bar a 3 utas hangvaltos megoldas is mar eg es fold allitolag. Itt ugyann aztmondtak a kozepso hangszorot felejtsem el.. Mas aki a gyari 2 rol a gyari hangvaltos 3 hangszorosra fejlesztett meg az ellenkezojet mondja minosegre. Jo, hogy van ez a forum, de jo lenne olyanok velemenyet megtalalni akik olyan autoval es hangrendszerrel kezdtek, mint mi. Nyilvan ez nem az alapszintu segitsegnyujtasrol szol itt... De elolvasva a gyikot, nem lettem okosabb, inkabb csak tobb kerdes merult fel bennem. Kov het csutortok fele irj ram privatot. Addig megprobalom letesztelni ezt a fejegyseget. Illetve ha esetleg a szigeteles is erdekel es nem megy el a kedvem tole.. Masfel honapon belul arrol is lesz tapasztalat...:)
-
válasz
DefJamHUN #72359 üzenetére
Utanolvasva a kinai fejegyseget ne vesd el.. Az rcd 330 noname valtozataban japan cucokbol epitkeztek es allitolag a gyari legdragabb fejegyseget megeszi minden tekintetben. Bar nem is olcso 230euro plusz a tovabbi terhek, ha megfogjak.
Ha valtok valoszinuleg ezt fogom venni en is. Nem szeretnem a gyari belso kinezetet megvaltoztatni mas nem vw kinezetu fejegyseggel: eluto keret, villagitas stb.
(#72362) DefJamHUN .de abbol is csak a dragabb 178b noname a jo
-
válasz
Donki Hóte #72358 üzenetére
Jo hogy montad a patentot koszi. Berendeltem azt is. Majdnem minden szerszam adott lesz a szereleshez. Ami problemanak tunik, hogy neztem videot es ott nagyon ugy tunt, hogy a hangszorok nem csavarozva vannak... Annak a kiszedese visszarakasa nem tunik egyszerunek. A 3 utas megoldast engedjem el ezekszerint? Illetve mint irtam ez a hangvalto ujdolog, azt is kikell csereljem uj hangszoro eseten vagy jo a gyari?
A 2 utas meg 1 kevesbe jo fejegyseggel es profi hangcucc nelkul is szebbem szolna mint most.. Szoval ha most ebben a felallasban szedjem inkabb ki? Mondjuk ezt majd kitudom probalni.. Mert vcdsben belehet allitani hany hangszoro szoljon.
Este gondoltam at, hogy a szigeteles az elso amit megakarok oldani, mert nem kell max hangeron menni es az lg v30 al auxon atkuldott zene berezonaltatja az ajtokat:(
-
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnem az MKV GTImbe cserelni a fejegyseget, mert most egy rcd300 van benne ami meg az mp3at sem tudja ().
Kerdesem az lenne, hogy ki mit hasznal? A kinai androidosokat kerulnem, elsosorban a hangzas az elsoszamu cel, meg egyenlore gyari hangszorokkal. -
válasz
Fail3D! #72353 üzenetére
Azért kérdeztem, mert van RCN210, meg RCD310, de RCN310 nincs. Nem tudhattam, hogy melyik karaktert írtad el.
Az RCD310 nem rossz fejegység, azt tényleg nem kell az első körben lecserélni. Viszont azt egyszerűen nem értem, hogy a VW csoport melyik hulladéklerakóból szedte össze a hangszórókat az autóihoz, mert botrányosan rossz hangszórókkal szereli gyárilag az autókat. Ráadásul úgy emlékszem, hogy a 10 hangszórós Jettában az első ajtókban 3-3 hangszóró volt, de a középsugárzó csak az ajtókárpitra van rászerelve, nincs neki rendes fészke az ajtó vázában.
Így ha jó hangot akarsz, akkor csak kétutas komponens szet mehet az első ajtókba is, mert nem nagyon lenne hova rögzíteni egy 3 utas szet középhangszóróját. Persze mehet vissza a kárpitra, de az nem túl jó ötlet.
A saját szerelés bevállalása előtt azt kell eldöntened, hogy vállalod-e az ajtókárpit leszedésének procedúráját. Ha csináltál már ilyet, akkor nem lehet gond leszedni (interneten rengeteg how-to videó van), csak éppen neked nincs otthon megfelelő patent, ha letörik egy-kettő. Egy 10 éves autónál pár elem törni fog, ezért csak meleg garázsban állj neki.
Mivel a Jetta ajtajában jó magas kiemelőkeretre van téve a 16 cm-es hangszóró, ezért biztonsággal lehet (új, a hangszóróhoz illeszkedő kiemelőkerettel) mélyebb beépítést kívánó, nagyobb mágnessel szerelt mélyközepeket is rakni az ajtóba. Szóval csak a pénz szab határt egy jó komponens szet kiválasztásában.
Ha később a fejegységet valóban cserélni akarod, akkor pedig mindenképpen érdemes egy jobb képességű szetet rakni az ajtóba, a mostani csere után is meghallod a különbséget a gyári rendszerhez képest, de az erősítőcsere után is fokozódni fog az élvezet
Hátulra én szubládát ajánlok, de ha csak a hátsó ajtóba akarsz a gyári helyett jobb hangszórót, akkor mindenképpen az első szethez illeszkedő (nálam ez azonos gyártót jelent) mélyközepet válassz.
-
-
-
bartucz911
tag
válasz
Donki Hóte #72351 üzenetére
Megkérdezhetem esetlegesen az ajánlatot a csak első hangszórókra is ?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Donki Hóte #72351 üzenetére
Biztos DSK?
-
válasz
Donki Hóte #72350 üzenetére
Elnezest, elirtam, a gekyes valasz rcd:)
A ktg et nemtudom meg, mi mennyi de a szigetelest, hangszoro cseret egyben tudnam le. Nem szeretnem, feleslegesen tobbszor megbontani az ajtokat. Remeltem, hogy meguszom 1 hangszori ki be szerelessel. Elkezdtem utana olvasni.. Rajottemxletezik olyan hogy szigeteles, hangszoro keret, hangvalto van az autoban...:D Szoval kezdek azzal a lehetoseggel is megbaratkozni, hogy fizessek a tudasert. Szoval ezert is kerdeztem, van e itt olyan aki bp v kornyeken hobbybol, de mar azert par ilyen szerelesen tul van maganszemely van e itt vagy tudtok e ajanlani. Anyagbeszerzest megoldom, akar netrol is, turelmes vagyok, ha ezzel akar 20-30k t sporolok. Csak a hozzaertes mit, hogyan jol jonne.
-
válasz
bartucz911 #72349 üzenetére
Előre pl. egy pár Hertz DSK 165.3 komponens szet, hátra pl. kettő db. Hertz C165 kickbass sugárzó.
-
-
bartucz911
tag
válasz
Donki Hóte #72346 üzenetére
Köszi a választ!
Megnéztem, nincs kábel hátul, de nem olyan vészes dolog azt behúzni. Időm van bőven. Amennyiben 60 ezer körül lenne az árkategória, tudnál előre és hátra típust is ajánlani? -
Udv!
Vw jetta (2009) 10 hangszoros hangrendszerenek a fejleszteset probalom elokesziteni. Hangszoro cseren es szigetelesen agyalok. A vagyaim es a leherosegek kulonboznek..:) Gyari kabelezes marad szerintem. Az rcn310 fejegyseg talan lecserelem majd. Plusz erosito nincs tervben. Bitumenes szigetelest aliexpressrol van ertelme rendelni? Milyen hangszorora valo cseret javasoltok ami erezhetobb valtas lehet ehez vagy 1 picit jobb fejegyseghez majd. Esetleg ha tudtok megbizhato (maganszemely elony) szerelot aki ert ehez azt is megkoszonom.
-
troll81
addikt
válasz
Donki Hóte #72345 üzenetére
Eszembe se jutott soha.hat elvileg 0.5 Ohm Stabil erőm is van.de zenére csak 2 ohmra kötöttem eddig . később szeretnék 4 nyomot egy ohmra.
többségében olyan erősítők vannak közkézen ez így érdekes ahogy leitlrtad
szerintem ha megfelelően használjuk a dolgainkat nem kell torzítás ba vezérelni akkor semmi probléma.de sokan nem így tesznek. -
válasz
bartucz911 #72343 üzenetére
A nagykönyv azt írja, hogy előre kell egy jó komponens szet, hátra pedig egy mélyláda.
Minden más megoldás csak zavart okoz az erőben
A VW csoport autóival az a baj, hogy amelyiknél nem tettek a hátsó ajtóba hangszórókat, oda általában a hangszórókábelt se húzták be. Nézd meg először, hogy van-e kábel a hátsó ajtóban.
Ha van, akkor próbáld meg, hogy az első ajtókba rakott jó minőségű komponens szet kiegészítésére a két hátsó ajtóba beraksz egy pár nagyobb érzékenységű 16 cm-es mélyközép sugárzót. Jó nem lesz, de lehet, hogy a gyári rendszerhez képest szól annyival jobban, hogy nem vágysz jobbra egy ideig.
Ha viszont nincs, akkor a kábel behúzása akkora munka, hogy műhelyben megcsináltatni értemetlen(ül drága), az eredmény pedig biztosan nem éri meg. Ebben az esetben csakis az első szet, plusz hátsó mélyláda kombó verziót érdemes megcsinálni, ez sokkal olcsóbb és sokkal jobb is lesz, mintha behúzatnád a kábeleket a hátsó ajtóba két mélyközép hangszórónak.
Ez persze csak az én véleményem, más biztosan javasol másik lehetséges megoldást.
Szerk: konkrét hangszórókat nem tudok ajánlani, de azt nagyon valószínűnek tartom, hogy az általad belőtt ársávban más se fog tudni
Kb. 20 eft-ot hozzá kellene még tenned, abból a keretből már kijöhet egy pár komponens szet és egy pár jobb minőségű 16 cm-es mélyközép sugárzó a hátsó ajtókba.
-
válasz
troll81 #72344 üzenetére
Ha van olyan erősítőd, ami stabilan tud egy 1 ohmos hangszórót működtetni, akkor semmi akadálya a te megoldásodnak.
Csakhogy többségében olyan erősítők vannak közkézen, amik már 2 ohmos terhelésen is hajlamosak nagy teljesítmény esetén klippelni, torzítani. Nekik jobb az, hogy a két csatornára egy-egy 4 ohmos hangszórót (tekercset) raknak, kisebb lesz a hangnyomás, de kevésbé tud betorzítani a rendszer.
-
troll81
addikt
válasz
Donki Hóte #72342 üzenetére
En le maradtam a 4x1 ohm nal. Azt vagy 0.25 vagy 1 ohmra kötöd... Nalam a 2x2ohm is 1 re van kotve vagy 2db 2x2 ohm 2 re..... Meg se probaltam külön külön kötni soha.
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Új hangszórókat szeretnék vásárolni a 4 ajtós VW Polo 3N9 típusú autómba (2009). Az első ajtókban vannak gyári hangszórók de elég gyengén szólnak mind hangminőségben mind hangerőben. A hátsó ajtóban nincs jelenleg hangszóró, de hely van neki. Kalaptartóba, vagy csomagtérbe nem szeretnék semmilyen hangszórót, hangfalat, hanem csakis a 4 ajtóba. ahogy mértem jelenleg 14 cm-es hangszórók vannak benne, de 16-os is belefér.
A rádióm egy Kenwood dpx 3100 bt 4x50 W-os. A keretem a 4 hangszóróra olyan 35-40 ezer forint lenne. Tudnátok márkában kategóriában esetlegesen konkrét típusban tanácsot adni?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Létezett olyan mélynyomó is, aminek 6 tekercse volt (pontosabban csak egy tekercs van a lengőcsévén, de megcsapolásokkal és kivezetésekkel 6 külön elérhető szekcióra osztják fel a tekercset).
Működött, mert a rendszert drága pénzen árulták
Nyilván eléggé bonyolult matematikai képlettel lehetne leírni a membrán mozgását, ha 6 külön tekercs gerjeszti a fluxust a mágnes légrésében, de egy két tekercses hangszóró esetében nem olyan bonyolult a dolog.
Gondold el, nagyjából mindegy, hogy a két tekercsre vezetett jel eredőjét egy rugalmasan felfüggesztett mechanikai szerkezet (a pille és a membrán) állítja elő, vagy egy elektronikus áramkör (a basszuserősítő monoblokk) állítja elő, amibe belevezeted a sztereó csatornák alsó frekvenciás jelét.
-
-
Lite
őstag
válasz
Donki Hóte #72336 üzenetére
Ez komoly? Túlélte a sugárzód?
-
válasz
troll81 #72328 üzenetére
A pirossal bekarikázott két helyen van a két tekercs terminálja (bekötési lehetősége). Úgy kell bekötni őket, mintha két külön mélyhangszórót kötnél be, az egyik csatlakozást az erősítő jobb csatornájára, a másik csatlakozást az erősítő bal csatornájára kell kötni.
A hangszórónak ugyan csak egy membránja, de két külön tekercse van, ezért lehet az erősítő két csatornájára kötni őket. A sztereo hangsávokban a mélyhangok elválasztása (különbsége) nem túl nagy, ezért a két tekercs nagyjából egyformán akarja mozgatni a membránt, tehát az erősítő két csatornájának a teljesítménye nagyjából összeadódik ezen megoldás esetén.
-
Czimby
addikt
válasz
szivacs1987 #72333 üzenetére
Kenwood vagy JVC amire futja.
Pioneer ebben az ársávban nem nyerő torzít RCA-n is, nem csak a beépített erősítője.
(Több fajtát is mértem szkóppal 62-ig van a volume, 45-48-tól torz a jel RCA-n, szóval ehhez állítsatok gaint akinek ilyen van) -
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Milyen mechanika nélküli autórádiót ajánlanátok újonnan 20.000Ft körül 2pár RCA kimenettel.
Semmi komoly minőségi zene nem lenne ( csak inkább hangos), és mélyláda lenne.Előre is köszönöm az infókat.
-
Dolphine
addikt
válasz
afi0903 #72329 üzenetére
Szia!
Na akkor fussunk neki még 1x.
Pontosan mit is szeretnél?
A Roidmi 3s egy FM transmitter ami Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonodhoz. Amit a telefonod lejátszik zenét azt a Roidmi FM hullámmá alakítja és a rádió fejegységének küldi. Olyan, mintha saját rádióállomást üzemeltetnél az autóban. -
civicfan
tag
Helló, ismeri valaki ezt Scanspeak R1904 [link]
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire írok jó topicba, de nem találtam alkalmasabb látogatott topicot.
A kocsimban nincsen rádió, Roidmi 3s mennyire játszana le így tartalmakat?
-
troll81
addikt
válasz
Donki Hóte #72320 üzenetére
Szia ez hogy működik? Erdekelne a 2 tekercs külön bekötése.soha nem csináltam ilyet es hasonlot sem.
-
tomrRRR
senior tag
válasz
V8engines #72310 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen a válaszod, bementem ma egy autós hifi boltba s mondták h 16,5 rendeljek bele, valamint 6 ezerért beszerelik nekem. Érdemes otthon beszerelni vagy babrás még soha nem csináltam, de láttam valamit a neten nem nagy dolognak néz ki.
Esetleg van itt Békés megyei Békéscsabai Gyulai aki ért hozzá s betudja szerelni nekem a hangszórót természetesen pénzért
-
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy autós cápa antennát (kínai), de nem igen hatásos. Van olyan megoldás amire a kissé hosszú és ormótlan gyárit érdemes vagy működő képes lecserélni, vagy hagyni kell a fenébe. (kia ceed 2008)
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A fejegység levehető előlapját miben tároljátok? Nem kaptam hozzá ugyanis tokot!
-
szaszab
aktív tag
"2 x 4 Ohms dual voice coil" -> Ezt úgy kell értelmezni, hogy 2 Ohm?
-
Czimby
addikt
Nagy érzékenységű 25cm (esetleg 30 de jobb lenne a kisebb) subot keresek!
Tudnátok ajánlani valamit amit 160W RMS-is meg tud hajtani?
DLD ST250-et néztem, vagy 30 MacAudio MPX
Kis költségvetésű hifi melós autóba, tehát olcsó cucc kellene. -
V8engines
tag
Tehát ha nincs műszer, a füleimre hagyatkozzak, és külön kezdjem belőni előbb a mélyközepet, a magasat, és a legvégén a sub? Értem ezt úgy is, menyire foglalkozzak a centikkel, melyik hangszóró mennyire található tőlem? Meg hogy melyik hangszóró milyen méret, 13 vagy 16cm. Ezek lényegesek, van hangzásban jelentősége? Bevallom, nem is próbálgattam, belőttem ahhoz, ami rendszerben van, és ennyi. Egy 2 Din JVC-ről van amúgy szó. Semmi mérő mikrofon vagy hasonló. Csak a füleim. Na de azok vannak.
Sosem volt még ilyen rendszerem (fejegységem), ebben nagyon kezdő vagyok. Zenec-nél még nem volt időkorrekció, meg egyéb hasonlóságok. 5.1 és kész, belőttem a nekem hangzásban megfelelőt és hallgattam a zenéket.Valakitől vennem kéne már egy gyorstalpalót.
-
V8engines
tag
válasz
tomrRRR #72304 üzenetére
Ahogy írtam, kárpit leszedés után a legtutibb. Én senkiben nem bíznék.
B5 hangszóróval nem tudok szolgálni, de Sharan/Alhambra, Octavia elsőm van (2010>).
7N0 035 454A, 1K0 035 454P, 1Z0 035 411N
átmérő: 180 (ez a méret, ami a kárpitba "befekszik/beül")
ajtón a kivágás átmérő: 160
mélység (mágnessel): kb. 25Jahhh! A hangszóró 50-et áll ki az ajtó belső síkjától a kárpit felé.
Most már kíváncsi vagyok, ez méretileg beszerkeszthető-e B5, B5.5-be.
Kérnék majd informálást ez iránt!
-
V8engines
tag
válasz
tomrRRR #72299 üzenetére
Leszeded a kárpitot, leméred a hangszórót (átmérő, mélység a mágnessel és hogy mennyit áll ki a síktól /rögzítési ponttól/) és az alapján veszel másik hangszórót. Annak a rácsa nem fog kelleni, mert takarja úgy is a kárpit. Meg lehet el se férne alatta. Viszont át kell saruznod (vagy még beletoldani a vezetékbe is). Ez esélyes. Sőt, ha még jól emlékszem, a B5 Passat (és egyéb VW/Skoda is), külső csatlakozással rendelkezik, nem a mágnes felől. Most nincs kedvem ráGuglizni. De biztos találsz róluk képeket.
-
tomrRRR
senior tag
Valaki esetleg tudja, hogy a VW Passat B5 autóba milyen hangszóró van elől az ajtóba, ez a típusa de nem találtam hogy hány cm.
Ezt keresem: 1c0 035 411e -
troll81
addikt
Hát igazából még folyamatosan faragom. Azt hittem hogy gyorsan csinálok egyet.... Az első 1 subos láda a 7. 8. Port után alakult ki.meg 2 hétig gondolkodtam építettem bontottam. A most készülő láda is kb prototípus
ha megy érzek elég kitartást magamban,keresek egy lefalalazhato autót, majd kap egy rendes br ládát 4 subbal.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest