Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz Fail3D! #72353 üzenetére

    Azért kérdeztem, mert van RCN210, meg RCD310, de RCN310 nincs. Nem tudhattam, hogy melyik karaktert írtad el.

    Az RCD310 nem rossz fejegység, azt tényleg nem kell az első körben lecserélni. Viszont azt egyszerűen nem értem, hogy a VW csoport melyik hulladéklerakóból szedte össze a hangszórókat az autóihoz, mert botrányosan rossz hangszórókkal szereli gyárilag az autókat. Ráadásul úgy emlékszem, hogy a 10 hangszórós Jettában az első ajtókban 3-3 hangszóró volt, de a középsugárzó csak az ajtókárpitra van rászerelve, nincs neki rendes fészke az ajtó vázában.

    Így ha jó hangot akarsz, akkor csak kétutas komponens szet mehet az első ajtókba is, mert nem nagyon lenne hova rögzíteni egy 3 utas szet középhangszóróját. Persze mehet vissza a kárpitra, de az nem túl jó ötlet.

    A saját szerelés bevállalása előtt azt kell eldöntened, hogy vállalod-e az ajtókárpit leszedésének procedúráját. Ha csináltál már ilyet, akkor nem lehet gond leszedni (interneten rengeteg how-to videó van), csak éppen neked nincs otthon megfelelő patent, ha letörik egy-kettő. Egy 10 éves autónál pár elem törni fog, ezért csak meleg garázsban állj neki.

    Mivel a Jetta ajtajában jó magas kiemelőkeretre van téve a 16 cm-es hangszóró, ezért biztonsággal lehet (új, a hangszóróhoz illeszkedő kiemelőkerettel) mélyebb beépítést kívánó, nagyobb mágnessel szerelt mélyközepeket is rakni az ajtóba. Szóval csak a pénz szab határt egy jó komponens szet kiválasztásában.

    Ha később a fejegységet valóban cserélni akarod, akkor pedig mindenképpen érdemes egy jobb képességű szetet rakni az ajtóba, a mostani csere után is meghallod a különbséget a gyári rendszerhez képest, de az erősítőcsere után is fokozódni fog az élvezet :)

    Hátulra én szubládát ajánlok, de ha csak a hátsó ajtóba akarsz a gyári helyett jobb hangszórót, akkor mindenképpen az első szethez illeszkedő (nálam ez azonos gyártót jelent) mélyközepet válassz.

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák