- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer #1869 üzenetére
Én a tv-tunerhez kaptam távirányítót is.
Én 2 "htpc progit" probáltam, de ennyi elég is volt ahhoz, hogy elegem legyen az 1 progi lejátszik/megjelenít mindent dologból. Tudom bennem van a hiba, de nekem jobb a minden témára (képnézegetés, videó-, zenelejátszás) egy-egy progi.Miért akarsz 1080p-s videóban tekerni? Nem vágták ki a reklámokat?
A hackelt Fw-kről nem tudtam, de majd utána nézek. -
kingabo
őstag
-
válasz
duffbeer #1853 üzenetére
159€ xe.com szerint 44khuf, és jól emlékeztem anno (nem most néztem az árát).
Ha azt a halványbetűs VAT-ot is hozzászámoljuk (ami nem tudom micsoda), akkor jön ki 51khufra. Az igazság persze még nem ismert.
Tudva azt a tényt hogy "magyarország picit más", ide lehet tényleg 60khuf lesz amire bekerül a boltba. Akkor viszont ráporosodik az eladókra szerintem :< -
BloodRay
veterán
válasz
duffbeer #1830 üzenetére
Nem kell folyamatosan emelt órajelen járatni a gépet...
Másrészt legalábbis számomra az ilyen csak fun. Amire pl egy netbook való, arra bőven elég az atom ereje.
Egyébként a 2.4GHz-es Windet az OSX Chameleon bootloaderében húzták fel.
Én csak a Wind biosában elérhető tuningokat(8%, 16% és 24%) használom. Ez kényelmes mert tényleg csak egy gombnyomás ki-be kapcsolni használat közben. -
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer #1821 üzenetére
Ha volt róla ph!-s hír miért kell az iponosat belinkelni? Ingyen reklám nekik?
Link rá: NVIDIA Ion: a Point of View is támogatja a platformot -
kingabo
őstag
válasz
duffbeer #1789 üzenetére
Nálam xp sp3-al simán ment. DE sajnos nekem nem oldotta meg a problémát.
Amikor a post után a képernyőn csak egy villogó kurzort látsz, nyomj meg pár billentyűt, kicsivel utána elkezd a dvd-ről bootolni. Én legalábbis így tudtam w7et dvd-ről feltenni, viszont amikor újraindítja a telepítő a gépet, akkor a boot résznél megint csak a villogó kurzor van. Ekkor dvd lehúz, crtl+alt+del aztán a boot után vissza a dvd-t, hogy tudja folytatni a telepítést...
-
-
-
-
Sonek
tag
válasz
duffbeer #1730 üzenetére
Naigen, én is emléxem, hogy voltak/vannak vékonyabb HDD-k, de sajnos már egy ideje nem foglalkoztam vas összerakással... Esetleg valaki tud konkrétumot ezekről?
Vagy ha van alternatív javaslat 2bay nas házikóra, ventimentes táppal minél kisebb kivitelben, azt is megköszönnémIgazából a Chenbro-nak van a kisebbik nas háza, amiben van 2 cold swap hdd hely, de az egyrészt aranyárban (~40k HUF) van és csak külföldről lehetne hozatni, másrészt abban a "nagytesóval" ellentétben flexATX táp van.
Köszi,
-
beaver1981
csendes tag
válasz
duffbeer #1649 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors válszt, nem is reméltem ilyen hever reakciókat.. Gyorsabbak itt a srácok mint egy Oracle hivatalos supportnál
... Na.
Találtam egy passzív bordát közben, Zalman NBF47, és ehhez adnak ilyen "pinout" kallantyút, ami állítható távolságú/szögű. Univerzális. Szóval pont jó lesz nekem.A natív mód az a SATA-hoz lenne ja, pont ezért nem értettem hogy miért úgy írták hogy "Natív/Legacy IDE/ATA mode".. megnézem hogy volt pontosan.
Azért nem érettem én sem, mert ez a BIOS furcsál fogalmaz, mondhatnyi "konyhanyelven".
WindowsXP-hez kell AHCI driver a SATAhoz ez igaz. A Linux telepítők teljesen máshogy működnek, de ez irányba nem érdemes most továbbmenni.Szóval köszönöm a segítséget, megyek bordát venni.
-
shabbarulez
őstag
válasz
duffbeer #1635 üzenetére
Előbb szerintem Ion alapú terméknek kellene megjelennie, hogy lehessen is valamit tesztelni. Szerintem előbb fogunk N280+GN40 terméket és tesztet látni mint Ion alapút. De pl. Z5x0+US15W termékekből már több is a piacon van, azokból szívesebben látnák egy tesztet. Az legalább valami új lenne, ellentétben az agyontesztelt N270+945GSE párossal.
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer #1626 üzenetére
Az ajánlottnál olcsóbb sztem nem lesz, de legalább egy kb nagyságrendet tudunk... Hát lap, ház, vga, noti vinyó 300$-ért, az átlag én is össze tudom magamnak szerelni tipusú embereknek (tehát nekünk) sok, de lehet sokaknak megfizethető lesz.
Közben megjelent egy Lian Li mini-itx ház: [link] -
nyunyu
félisten
válasz
duffbeer #1609 üzenetére
Dehogy, regi helyemrol mar reg le akartam lepni, konkurencia meg pont _tapasztalt_ supportost keresett.
Most 10%-kal kevesebb munkaido mellett 10%-kal tobbet kapokSebaj, exfonokom majd csak rajon, hogy olcso ujoncokkal nem tud potolni.
Mar csak rohogni tudok rajta, hogy kikre osztotta ra az altalam vezetett projekteket.
Sosem fognak elkeszulni -
Alex91
félisten
válasz
duffbeer #1600 üzenetére
Intel D945GCLF alaplap integrált Atom processzorral OEM
Itt ez se olcsobb...
-
törölt tag
válasz
duffbeer #1538 üzenetére
945GT, és nekem is M410-es van benne.
"Ki az az állat aki elcserél egy ilyen f@sza alaplapot egy nyamvadt 5x86-os procira, amit bármelyik bontóban tud venni 100 forintért???
"
Azt hiszem itt már végképp érdemes abbahagyni a veled folytatott beszélgetést. Nem vagy tisztában a dolgokkal, ezért csak össze-vissza kuszálod a szálakat. Jó ideje foglalkozom ritka (főképp 486/5x86) processzorok gyűjtésével. Például Cyrix 5x86-80GP processzorból eladó darabot nem is láttam az elmúlt évben, nem hogy a hűtőborda nélküli verziót! Ezt összekeverted a 5x86-100GP, 5x86-120GP/3x és ezek hűtőbordás verzióival. Azokból valóban lehet még eladó példányokat fellelni, ha nem is olyan könnyen ahogy említetted.
-
törölt tag
válasz
duffbeer #1535 üzenetére
Először is, nem vontam kétségbe hogy 12000 körül vetted a lapod, újonnan, mivel tudom jól hogy ősz környékén jóval olcsóbb volt a gyenge dollár miatt. Most viszont hiába kopogtatnánk be akármelyik boltba hogy adjanak egy új lapot ennyiért, nem tesznnék meg...
Másodszor, kapásból találtam 3,99 dollárért is processzort az e-bay-en a Speedster-edbe. [link] Lapot már nem is kerestem, mert már így is 100$ alatt vagyunk.
Harmadszor, hamár "Anno" ennyiért vetted, nekem "Anno" kb. 2000 forintomba került a Speedster, processzorral együtt. Úgy cseréltem egy hűtőborda nélküli Cyrix 5x86-80GP processzorra, amit akkor vettem a Vaterán 500 forintért.
-
törölt tag
válasz
duffbeer #1533 üzenetére
"Hát most viszont tényleg kötekednem kell."
Eddig is ezt tetted, még ha nem is adtál neki nevet.
Csak megjegyezném hogy az általad említett 70000 forintos és 12000 forintos közt van két év differencia amit nagyvonalúan átugrottál. Valamint az újkorában 70000 forintos géphez most 100 dollár alatt hozzájutni. A 12000 forintos árcímke mellé meg elfelejtetted hozzátenni hogy ez is "használtan" értendő.
"Nagyjából ez volt a lényege annak a hozzászólásnak."
szerk.: off
-
törölt tag
válasz
duffbeer #1527 üzenetére
Hm...
Előző hozzászólásodban "jól megmagyaráztad" hogy mennyire csapnivaló a Yonah-os megoldás az ATOM-hoz képest. Mivel az analóg VGA és a DVI között már a működéséből adódóan nagy a különbség ( DVI esetén nincs D/A majd A/D konverziós zajforrás, persze erre jön majd a már ezernyi helyen bevetett profi-hifi-szuper-über kábel+csatlakozós válasz ) így az erre vonatkozó kérdésedet nem csoda ha a következő "jól megmagyarázom" téma indításnak tekintettem.
A kevésbé éles kontúrokon kívűl tipikus jelenség hogy hullámzik, remeg a kép, még ha csak egy-egy pixelnyit is ( egyszerűen az A/D konverzió velejárója ). Valaki ezt nem veszi észre, engem meg k zavar, pláne hogy egész nap a monitort bámulom.
-
spidersoft
senior tag
válasz
duffbeer #1521 üzenetére
Az Intel DSUB képe és a Gef7600GT DVI képe között én is észleltem különbséget. Lehet csak a vezérlő másmilyensége miatt, de nekem a mostani DSUB kép határozatlanabbnak, életlenebbnek tűnik (be van állítva a lehető legszebbre). Lehet, hogy alap minőségű monitornál nem venni észre különbséget, de ezen az (egyébként alig több, mint alap minőségű) Samsung 931BF-en már én észreveszem... Minimális a különbség, megszokja az ember pár nap alatt, de lehet egy profi kijelző (pláne nem TN paneles) erősebben kihozza, nem tudom, nem volt még dolgom olyannal.
-
törölt tag
válasz
duffbeer #1516 üzenetére
Ilyesmit nem próbáltam. Rémlik valami "recovery" funkció, de szerintem az csak a félbeszakadt letöltés esetén állítja vissza az aktuális állapotokat. Esetleg azt érdemes kipróbálni hogy a régebbi BIOS-ok telepítőit újból lefuttatni.
Most üzemeltem be a Yonahos (Core Solo) MSI Speedstert. A fogyasztásom ugyanannyi 40-45W, viszont érezhetően pörgősebb a masina ( Windows boot, ablakváltások ). Ráadásul ezen a lapon van DVI, Dual gigabites lan, firewire, TV out, na és eleve passzív hűtés. Csak tudnám miért hagytam két évig porosodni a polcon.
Ja igen, biztos mert ez mobil procis lap és egyszerűen betettem a gyűjteménybe.
-
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer #1495 üzenetére
Ááááá halott....
Emko EM-151 házban, relatív hűvös helyen Everest 4.6 szerint:
Alaplap: 44°
CPU: 72°
CPU dióda: 84° (gondolom ez akar a chipsett lenni)
Aux: 56° (és ez a CPU)Speedfan 4.37:
Ambient: 44°
Remote1: 71°
Remote2: 56°
HD0: 33°
Core0: 57°
Core1: 57°Érdekes, hogy a két program együtt fut, mégsem mutatnak azonos értékeket, másrészt csak találgatni lehet melyik érzékelő mi lehet...
Ez előtti felállásban egy 8 centis venti forgott a radiátorok felett olyan fesszel, hogy éppen elindult. Úgy látszik a valamicske légmozgás rengeteget számít. volt 30-40 fok közötti chipsett hőmérsékletem több napos üzem után is.
-
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer #1465 üzenetére
Közben megtaláltam a nemrég emlegetett lapot:
iBASE
Datasheet(pdf)
És talán még mindig ez a legjobb.
Atom N270, 94GSE, 2db LAN (MI810F), PCI-E, mini-PCI, integrált táp (12/19 V), CF foglalat az alaplapon,...
Aki routert, vagy NAS-t akar építeni, annak tökéletes lenne (mi810f-en a második LAN gigabit). -
válasz
duffbeer #1422 üzenetére
Csak arra probaltam celozni, hogy a PCI foglalat igenis bir ~1gigabit/s-es (~128MB/s) adatatviteli sebesseget, es nem csak az altalad emlitett 10-12MB/s duplajat, azaz a 24MB/s-et. Ezt alatamasztja barmelyik valamire valo doksi, illetve az is amit akosf kollega kesobbiekben irt, azaz a 60MB/s-es adatatviteli sebesseg, amit elert.
Errol nem akartam leallni vitazni, mert mar akkor is tudtam, hogy igazam van, es feltem, hogy veszekedes lesz belole...
(ezert irtam, hogy hol elsz, melyik bolygon, ahol a PCI csak 24MB/s-et bir
)
-
törölt tag
válasz
duffbeer #1402 üzenetére
"Sajnos nagyobb sávszélhez PCI-E kell, mint ahogy az van a GCLF2-n."
Intel D945GCLF2 Overview-ból másolva:
Expansion capabilities: One PCI Conventional* bus connector
-
spidersoft
senior tag
válasz
duffbeer #1402 üzenetére
Engem is lebeszéltek a gépek közti gigabites lanról anno, meglehet, hogy pont te
Azóta megoldódott a problémám: bedöglött a "nagy" gépem (a videokártyás-játszós
), így nem kell emezzel összekötni -- az igazat megvallva nem is hiányzik, máskülönben már legalább annyira vettem volna a fáradságot, hogy megnézzem, mi baja lett
--de--
Itt egy link, miszerint teszteltek egy PCI-os SATA vezérlőt:
WD800JD on Vantec SATA PCI Host Card:
* Random access: 13.9ms
* CPU utilization: 5% (± 2%)
* Average read: 51.7MBps/413.6Mbps
* Burst speed: 110.3MBps/882.4Mbps...tehát valószínűleg nem a portnál van a szűk keresztmetszet, vagy a kártya nem tudja, vagy valahol elveszik az adás (rossz csatlakozás, rossz kábelhossz, bármi... ilyen nagy frekvenciáknál bármi befolyásolhat, akár még az is, hogy fel van tekerve a maradék kábeled...). (máshol olyat is olvastam, hogy a 133MBps megoszlik az összes PCI között, tehát ha pl. van egy PCIos TVkártyád, akkor tévézés közben jó eséllyel megmegkushad a LANkártyád sebessége, vagy majd jól beszaggat az adás -- persze egy GCLF/GCLF2 alaplapba két PCIos kártyát nem tudsz bedugni, illetve de, csak nagyon nagy erővel
).
-
válasz
duffbeer #1402 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt hogy ertetted. Egy standard 32 bites 33Mhz-es PCI foglalat nevleges atviteli sebessege ~133MB/s (32/8*33.3).
Szerinted mi ertelme lenne gigabites PCI halokartyak/raid kartyak gyartasanak, ha a PCI nem tudna akkora sebesseget?En inkabb arra tippelnek, hogy vagy valamelyik winyo lassu (ezt mondjuk ketlem), vagy az UTP nem gigabites (cat5e, vagy cat6 kabel kell). Ha egyikse, akkor no more idea.
-
törölt tag
-
Kobaljov
senior tag
válasz
duffbeer #1326 üzenetére
Igen, ahogy írták: "the chipset offers support for SLI technology by offering two PCIe x8 links" tehát a chipset támogatja, de ez nem jelenti rögtön azt, hogy az alaplapokra két aljzat is fog kerülni (mini-ITX-re nem is férne el). A gyakorlati megvalósítását egyébként el tudom képzelni: egy PCIe x8 aljzat a deszkán (pl. a mostani PCI helyett) és az integrált grafikus vezérlővel együtt működne a belehelyezett kártya (természetesen csak az IGP-vel kb. egykategóriás belépő szintű) SLI-ben. Ezzel egyrészt némileg lehetne javítani a grafikus teljesítményt is, de ami valószínűleg fontosabb cél, hogy akár 4 monitort is rá lehetne kötni, ami bizonyos munkaköröknél, felhasználásoknál szükséges lehet (ugyanakkor nagy gépteljesítményre nincs szükségük). Nem jelent nagy extraköltséget gyártások, aki nem akarja nem használja, ugyanakkor az Nvidia így más piacokat is megcélozhat ugyanazzal a termékkel.
(A (4x-8x-)16x PCIe-nek pedig nem technikai akadálya volt eddig sem, csak Intel termékpolitikája.)
-
Kobaljov
senior tag
válasz
duffbeer #1324 üzenetére
Nem hiszem, hogy az Atomos lapra is rákerülne, csak a chipset lehetőségei miatt írják.
+ friss teszt egy teljesen passzív hűtésű házzal (mCubed HFX Micro S13)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest