- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
Kobaljov #1330 üzenetére
Ha esetleg együtt fog működni az integráltal, akkor lehet esélye. Az ATi hybrid crossfire ugyanez. Azzal csak annyi a bökkenő, hogy nem mindegyik VGA-val működik. Sőt... Asszem a 780-as chipsett csak 3400-as sorozatú kártyákkal képes együttműködni, különben túl nagy lenne a teljesítménykülönbség különbség az integrált és a VGA között.
Az egyetlen esélyét az atomos SLInek valóban csak a több monitoros felhasználásban látom én is... -
duffbeer
őstag
válasz
Kobaljov #1325 üzenetére
A HFX micro ház viszont mai napig a kedvenceim közé tartozik. Pár MiniITX házat láttam már, de ez mindent überel. Full passzív, ráadásul egy böszme nagy bordáról beszélünk, ami az életben nem fog túlmelegedni és ennek tetejében még az egész ház nyitott, hogy szellőzzön, plusz marha jól néz ki.
Csak kicsit sokallom jelen árfolyamokkal számolva 48e forintért az üres dobozt...Szerk:
Ja és plusz 60 EUR (16 000Ft) a heatpipe szett, ami ugye a lényege az egésznek. -
duffbeer
őstag
válasz
Kobaljov #1325 üzenetére
Hát sajnos de:
"Nvidia Chipset For Intel Atom Supports SLI", "...the chipset offers support for SLI technology by offering two PCIe x8 links."
Nem tudom mi ennek az értelme? ki az az állat aki két 8x-os PCI-E-be dug két VGAt és mindezt egy Intel Atom alá, aminek az lenne a célja/értelme, hogy keveset fogyasszon? Eddig még olyan lapot sem gyártottak, amin lett volna 16x-os PCIE. Akkor most pont az SLI a legfontosabb? Hihetetlen...
De most komolyan. Üljön le egy ogre és tervezzen egy atom alaplapot akár nvidia chipsettel, ami keveset fogyaszt, miniITX legyen és dobjon rá egy 16x-os PCIE sínt. Úgy fogják vinni mint a cukrot. -
shabbarulez
őstag
válasz
Kobaljov #1128 üzenetére
Az Tom-os írásokból elég erőteljesen lejön, mekkora az Atom ellenessége. Ráadásul ez az állandó kizárólagosan nettop környezetre koncetráló összehasonító írásai, akár Nano, akár AMD, akár most már Core2 esetén elég megkérdőjelezhetővé teszik az elfogulatlanságát. Azért az alapvető dolog hogy az Atomot nem deszktop környzetre tervezeték, hanem kis fogyasztású bepülő és mobil rendszerekhez. Ez a szándékos állandóan olyan környzetbe helyezés ami idegen a tervezésétől és ott megállapítani hogy nem is olyan jó, ráadásul ezt a szokos elfogult stílusában, szerintem már kezd nevetségessé válni. Ez olyan mintha az F1-es versenyautót kiviszik a földekre és megállapítják hogy szántani azt nem tud, szóval szar. A traktor meg a Hungaroringen nem tud 1:15-ös köröket futni, szóval az is szar. Érdekes hogy egy beépülő rendszeres vagy netbookos összehasonlító tesztet még sosem láttunk tőle, nehogy már véletlenül is a szegény Atom proci hazai pályán tudjon érvényesülni.
A Core2-ről eddig is lehetett tudni hatékony és nagy teljesítményű proci, de azért okos mobilba, MID-be, netbookba vagy STB-be pakolni nem biztos hogy célszerű és gazdaságos lenne.
Egyébként a korábban állandóan felemlegetett témaköben hogy Atom-ból miért nem lehet HTPC-t csinálni, ugye azért mert az Intel üzletpolitikailag a G45 chipsetet és a Core2-t szánja erre a feladatra. Korábban volt SilentPCReviewon egy mini-itx-es DG45FC+E7200 teszt ahol idleben 35W-ot max terheléssel 65W-ot evett [link], ráadásul ezt nem túl hatékonyan egy 400W-os táppal kimérve. Azért egy 90W-os nagy hatásfokú táppal lenne az kevesebb is. Most felraktak egy microATX-es Asus P5Q-EM tesztet, szintén G45 chipsettel és E7200-zal, úgy hogy szerepel benne egy 0.85V-os 1.2Ghz-es mérés is. [link] idleben 41W, maxon 55W a már ismert nem túl hatékony 400W-os táppal kimérve.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Kobaljov #1111 üzenetére
Azért elég idejét múltak már ezek az eredmények. A G45 chipsetben ugyanúgy van hardwares HD dekódolás támogatás ami támogatja a Blu-ray lejátszást. G45-ből készül mini-itx vagy microATX alaplap is, előbbi kifejezetten HTPC piacra készül. Bele lehet rakni alacsony fogyasztású E5200 vagy E7200 Core2-es procikat amik nem nagyon fogyasztanak többet 25-30W-nál, de fogyasztásukhoz mérten elég jó teljesítménnyel bírnak.
Az AMD alacsony fogyasztású 2 magosai ugyanebbe a szegmensbe készülnek, amiket a G45 és egy alsó kategóriás Core2-es lefed, nem pedig az Atom ellenfelének szánják. Mobil fronton sem Atom alapú netbookok ellen akarnak termékpalettát kialakítani, hanem a Centrino2 kínálat ellenében.
-
atesss
addikt
válasz
Kobaljov #1107 üzenetére
Köszi, ennek a PCI-os VGA-nak akkor még azért utánanézek, de nem tünik túl jónak a helyzet így.
"(a HD 4670-es tényleg jó kis kártya, én is azt tervezek most venni csak nem gyári hűtésűt hanem HIS-t vagy Powercolort vagy passzívat ha addig megjelenik belőle olyan gyárilag)" Hát mondom szerintem kb. nem is érdemes extra hűtésűre költeni, 2D-ben 59 fokra melegszik fel a kártya álló ventillátorral ! Játék alatt persze feljebb megy a hangja, de az kit érdekel ?
Viszont most jutott eszembe, hogy le tudom mérni a gép fogyasztását villanyórával is, és tényleg ez az igazából mérvadó, mert ezután fizetsz.
(mondjuk ő egy adminisztrációs hiba miatt most pont nem fizet érte)
Úgyhogy ha megyek majd haveromhoz meg is nézem ezt a 4670-es gépet, mert érzésre nagyon keveset fogyaszt. Gigabyte GA-EP45-DS3 + E2140 gyári hűtéssel + 2GB Ram + Sapphire 4670 + 320GB Samsung F1 + egy 80+ -os FSP 350-60GLN táp (ami baromi halk, és csak ~7500ft volt IPON-ban, úgyhogy csak ajánlani tudom ! ).
Ti mennyire tippeltek ?"csak az AMD-nek jelenleg kb. 25W-os a legkisebb procija" Az konkrétan milyen tipus ?
Nemtudom a 2 magos AMD procik hogy állnak a HD lejátszással az Intelhez képest? Vagy ez nem is 2 magos? Akkor meg kevés lehet a HD-hez...
De a 25W nem tünik rossznak. Csak egy E2140-es szintjét minimum meg kéne ütnie, hogy pl. ilyen 13GB-os 1080p x264 HD filmeket is vigyen (pl. a Holnapután nekem így van meg). Jó persze elvileg ott van a VGA erre, de az vagy megy vagy nem, jobb lenne akkor már, ha a proci is elbírná erőből.
És ez milyen árban van, kicsivel többet fogyasztó és/vagy erősebb procik mik vannak (akár olcsóbb is lehet, mert nem annyira különlegesség? ) ? -
atesss
addikt
válasz
Kobaljov #1103 üzenetére
Uh hát ez nem túl jó hír
PCI-os videókártyával szerintem csak a szarakodás van, vagy vannak hozzá rendesen driverek, stb.?
Én abból indulok ki, hogy HD2600XT-m van AGP-ben, elötte vett haverom HD2400Pro-t szintén AGP, mind2-en alapvetően HD film nézésre. Hogy mi ezzel mennyit szarakodtunk, mire megtaláltuk, hogy kell átírni a Catalyst-ot AGP-hez, meg hogy MPC-vel vagy VLC-vel kell lejátszani...
Ráadásul most úgytünik véletlenül felraktam valami codec cuccot, és jól el is baszta (most már csak az MPC-vel megy akadás nélkül, ráadásul csak ha nincs berakva felirat), úgyhogy rakhatom ujra a Windows-t.
A HD2600XT-m elég rendesen melegszik, ez tény.
Viszont haver gépébe nemrég lett egy HD4670-es rakva, ami ugye szépen visszaveszi az órajeleit is 2D-ben.
Egy Sapphire kártya, a kicsi gyári hűtéssel, ha rivatunerrel leállítom teljesen a ventillátort, akkor is csak 59 fokra ment fel a kártya Vista alatt;megfogva se meleg Y :Az hogy drága mit jelentene pontosan? Egyáltalán lehet kapni itthon ?
Egy haverom kérdezte, hogy venne egy kissebb 60-70cm-es LCD TV-t, DVB-T MPEG-4 tunerrel, és beépített vinyóval a felvételhez.
Mondom ilyen nem létezik.
Erre HTPC kell, szerintem monitorral + egy Digitális tuner, 7000-ért már van. Csak ugye aza kérdés mennyiből lehet ezt kihozni. Alapvetően Intel párti vagyok, de pl. egy ilyesmi alaplap megtetszett: [link] J&W JW-RS780UVD-AM2+ (128) alaplap "Integrated ATI Radeon™ HD 3200 DX10® Graphics
Onboard 128MB side-port DDR2 memory", meg van rajta DVI, HDMI, és VGA is.Csak ugye egy Atomos konfignál egy ilyen jóval többet fogyasztana, meg a passzív hűtése is nehezebb, drágább. Meg ugye árban is kicsit több: "alaplap 15, proci 10"
Tápot mit szoktatok ajánlani Atomos konfighoz? Hallottam egy ~15ezres ~88%-os hatásfokú tápról, csak kérdés megéri-e, pl. behozza-e az árát az áramszámlán.Egy szokványos (TN+Film) mondjuk 26" monitor miben lehet rosszabb mint egy LCD-TV ? fényerő? kontraszt?
Mi a francért nem megy az első OFF ?
Ilyet már csinált korábban is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- AMD Ryzen R5 2400G
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest