- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
duffbeer #3689 üzenetére
WD TV van már van (-:
tlac: ha az ion-os többet eszik, akkor nem kell, hogy ez a gép lejátsza a HD-t, az alacsony fogyasztás mindenek felett áll most
" .... az iso nem tömörített formátum, a benne lévő dvd filmet pedig lazán vinnie kell ... " mármint az egymagosnak, igaz? amit írtál, D945GSEJT, abban egymafos van?
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #3675 üzenetére
Upsz!!! nem nyert!!! Az egyik a power a másik a reset gomb...
Én az 1300MI-t nézegettem anno..
Elnézést a felületességért!
Úgy meg már kicsit drága is...Viszont már van külön táp is!!!! jó árban!!
-
-
Nahar
tag
válasz
duffbeer #3581 üzenetére
Tudom, hogy csak egyféleképpen lehet összedugni
A kérdésem az volt, hogy a 20 tűs PicoPSU-val (tőled vettem
) működni fog-e az alaplap, amin 24 tűs az aljzat.
20 tűs D945GCLF alaplapnál is belefutottam olyanba, hogy kellett neki az alaplapi 4 tűs csai is (sárga-fekete).
yamshee-nek írtam, hogy a Picon figyegő +4-est nem tudom a 20-as csati mellé berakni, mert fizikailag nem fér be.
Az alaplapod és a ház annyira megtetszett az ismerőseimnek, hogy azt egy haver azonnal el is kunyízta, s azóta már 5 db-ot kellett összeraknom nekik. Természetesen a PSU -t nem adtam, az marad az én gépembe
-
fekeandras
őstag
válasz
duffbeer #3532 üzenetére
Nem, én azt kérdeztem: ,,Ez az integrált cucc olyan jó rajta?" CS-t 1280x1024ben játszom nem mindent lebutítva. Nem tudom ha egyszerre minden irányból beszaladna a képbe vagy 10ember akkor nem akadozna-e a játék. Egy HD4650 (gddr3) -ra gondoltam. Az elég keveset fogyaszt. De a relatív ,,nagy" fogyasztás sem lenne probléma mert általában 3-4hetente 1x, egy előre megbeszélt időben online játszom pár órát egy társasággal. Ezt leszámítva maximum PopCap játékok mennek + net + film. Ekkor amúgy is ki lenne szedve a vga nem is a fogyasztása inkább a hangja miatt. Erre a havi maximum 5-6 órára abszolút feleslegesnek érzem pénzt invesztálni egy normális játékgépbe + mellé egy alacsonyabb fogyasztású netezős gépbe is. Így viszont két legyet egy csapásra. Mindegy. Ez az alaplap szimpatikusnak tűnik. Már csak a dual ddr3 miatt is. Még meglátom, tavasszal ha nem lesz jobb alternatíva lehet beújítok egyet.
Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed.
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #3497 üzenetére
A driver-t itt lehet megtalálni: [link]
A lényeg hogy ha nincs fent, a TightVNC a WinAPI-n keresztül trükközve tudja lemásolni a képet az asztalról, ami nem optimális másrészt a szerver oldalon a CPU-t is elég szépen megfogja. Ha fel van rakva ez a driver, megjelenik második videokártyaként amire a rendszer tükrözi automatikusan az elsődleges kártya képét, a TightVNC tud hozzá csatlakozni és közvetlenül minden képfrissítést el tud csípni a rendszertől. A TightVNC-ben külön kell engedélyezni rá az opciót miután fel van téve a driver. Linux alatt ilyen nyilván nem kell, mert az X11 eleve fel van készítve hálózati használatra. -
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #3490 üzenetére
A TightVNC ingyenes, de a TightVNC Portable Edition sajna fizetős.
A "reggeli ébredés" után ismét a már említett hibát kaptam, hiába állítgattam az általad javasoltakat. A TightVNC ráadásul nem is szól semmit, csak behozza a nagy feketeséget. Lehet egy BIOS frissítés megoldaná...?
(#3491) Stibor!
Nem tudom D510MO-nál mi a helyzet, de GCLF2-nél emlékeim szerint nem igazán dolgozott jól a SpeedFan.(#3493) quby!
Nem most kezdte, kezdetektől fogva ilyen. Ezek szerint nem bug hanem feature...
Magas procihasználatot nem tapasztaltam (4-8%). -
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #3484 üzenetére
Gondoltam kipróbálom a viewert aztán ha OK akkor elgondolkodom a szerver cseréjén is. Portable progikat/verziókat szeretjük, ebből van is, de annak ellenére hogy a honlapjukon az szerepel TightVNC Portable Edition version 1.3.10 is freely available as a fully-functional 30-day evaluation version kapásból közli hogy lejárt a 30 nap...
Gyári RDP-t próbáltam, de nem nyert meg.
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #3482 üzenetére
"Milyen VNC szerver fut a gépen? Én TightVNC-t használok..."
RealVNC. Amúgy nem tévedek nagyot amikor azt gondolom ezek kompatibilisek egymással (ha pl. kipróbálnám a TightVNC viewer-t tudok vele csatlakozni a RealVNC szerverhez)?"Ezen felül..."
Képernyőkímélő nem volt, a többit lelőttem (a bekapcsolásuk "gyári default" volt azt hiszem), meglátjuk mi lesz, köszi a tippet! -
yamshee
tag
válasz
duffbeer #3305 üzenetére
Yoo,
Nem is akarok 4x gigabitet kivenni.
Egymás között tudnak a faxán kommunikálni csak a kártyán keresztül.A max sávszélt ígyis úgyis elérem 10/100 esetén , itt viszont a többszöri hozzáférésnél a cpu meg a winicsi adja meg a sávszél maximumot a gigabitnél. Ezért is gondolkozom egy erősebb vasban.
Kihozni úgysem tudok majd többet a leírtakból , de egy 4-50MB/sec-kel elégedett lennék.
A gigabites routerekről a kábelrengeteg miatt a mondtam le, és egy jobb 16-20 körül van.( A gigabit kártya meg vmi 12 rugómba került). Megint egy plussz gép a router...
A noname gigabitről meg azért, mert van itthon és xarok. -
válasz
duffbeer #3304 üzenetére
Igazándiból ehhez jó lenne tudni magának a kártyának a belső működését. Értem ez alatt, hogy a kártyán lévő portok nem biztos hogy le kell hogy küldjék a pci port felé az adatot ha egymásra küldik vissza az infót. Akkor ez teljesen jó megoldás úgy, hogy a lapon van a wan, maradék 4 lan pedig a kártyán.
-
yamshee
tag
válasz
duffbeer #3299 üzenetére
Először nekem is egy Asus WL500gP volt +USB wincsi. De az rtorrent soxor leállt és Nx10Giga felett órákat szöttyögött az ellenőrzéssel.
Mostani gépnél ha a háttérben el van a torrent és még filmet nézek róla és még mennek a webes alkalmazások , akkor sem lassul be észrevehetően. Ha már viszont el kezdek róla másolni is akkor akad minden.
Nekem a fő probléma a kicsomagolás és a VIA déli hídjának rossz wincsi kezelése, valamint hogy a memória hajlamos néha elfogyni ... Az INTEL elég jól kezeli ezeket a problémákat , több memót lehet bele rakni , erősebb a proci etc. Azért egy 2 magos 1,66 GHz-es 510-es Atom csak erősebb mint egy 1GHz-es VIA C7 , de mennyivel? -
yamshee
tag
válasz
duffbeer #3296 üzenetére
Routerboard 44GV a kártya. [link]
A nappaliban van 2 mediaplayer egyik gigabites a másik 10/100-as. A laptop ha dokkolva van gigabiten csücsül és a desktop gépem gigabiten. Mikor másolgatok a "szerverről" idegesít a lassúság. Jelen pillanatban 28-30MB/sec bárhonnan a másolás , és ez tetszik. Kérdés mennyire marad meg a sebesség egy Atom 510-es esetén. Feljebb kérdeztem egy VIA EPIA CN10000EG van most benne, ennél gyorsabb lenne? Picit lassú a C7-es VIA proci mikor rar-t tömörítek ki rajta , vagy másolgatok egyik ext3-as partícióról a másikra. (hdparm megfelelően paraméterezve van, és az ide eszközöknek is van normális linux drivere)
A másik dolog , hogy a nagyobb torrent file-ok eszik a memóriát. ( 150-200GB)
Az EPIA max 1 GB-ot fogad , az Intel D510MO-s 4GB-ot. Eddig is futott rajta sok minden , de ha terhelem akkor marad 10-15MB szabad hely. Mint most is. -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #3281 üzenetére
Azt nem tudom, ha netán lesz olyan szerencsém és kicserélik a lapot, merjek-e majd BIOS-t frissíteni?
Mert azért a "karácsonyi szöszmötölés"-ből is sajnos csak egy rakás kínlódás lett, amíg kipróbáltam mind a 4 féle kártyával és 6féle BIOS-szal 3féle OS-sel...
(4x6x3=72próba..)
Napokat (heteket) töltöttem már ezzel, holott már régesrégen üzemelhetne amiért vettem, és már rég a weblapot fejlesztgetném rá, hogy minden alkalmazás és hardveres konfigurálás egy átlátható magyarnyelvű felhasználóbarát weblapon pár klikkelésel megoldható legyen. (hasonlóan mint a webmin-ben, de saját jól átlátható design-nal mint a WL500gP-s AEGA-ban is)
Így viszont egyelőre marad a várakozás majd mire kicserélik, pedig pont most lett volna időm ezzel szórakozni.. (ha egyáltalán nem visszadobják majd, hogy "ez működik vazz!!" )
Remélem nem pont egy broadcom kártyájuk lesz kipróbálni..
Azért egy Intel laptól több megbízhatóságot vártam.. (Vagy másik szemszögből meg én vagyok a hülye, hogy ennyit próbálkoztam, és már rég vissza kellett volna vinnem. Csak hihetetlennek tűnt az eset..)
Meg azért mostmár kártyaraktáram van itthon, de minek? -
tlac
nagyúr
válasz
duffbeer #3255 üzenetére
nekem is ez volt első gondolataim között, hogy akkor a gsejtből lehetne minimális fogyasztású htpc-t is csinálni, de tovább gondolva sajnos nem az igazi, mivel a dvi nem tudja a full hd-t, sőt az új fajta atomból is csak a nagyobb fogyasztásúak tudják, így viszont már nem sok értelme van
-
shabbarulez
őstag
válasz
duffbeer #3255 üzenetére
N450-es Pine Trail netbook megoldásokhoz nem ezt a mini PCIe megoldást fogják adni, hanem a BCM70015-ös egy chipes kivitelt, opcionálisan alaplapra integrálva. Az méretben kisebb, kevesebbet eszik és olcsóbb. Az egyik oldalon azt írták 30mW idle-ben, ~500mW 720p dekódolásnál, ~1W 1080p dekódolásnál.
Igazán kis fogyasztású rendszert Menlow platformból lehet építeni, mint amilyen pl. a FitPC2. Ott a HD broadcast formátumok dekódolását egy PowerVR VXD370 oldja meg, igen minimális fogyasztás mellett. Kérdés az utód Moorestown platformba már mit pakolnak, VXD380-at vagy már VXD390-et. Utóbbi akár az 1080p60 formátumot is támogatja, ami broadcast szinten még nem használatos. Broadcastnál most inkább a 3D a sláger, de egy ilyen teljesítményű IP akár két párhuzamos streammel is elbír, így akár azt is megoldhatja. Sőt az még támogatja az On2 és Sorenson kódolást is, így akár az SD felbontású régebbi videók is hw-es rásegítést kaphatnak, minimális fogyasztás mellett. De a VXD380-ra nagyobb esély van a Moorestownba, a VXD390 sokkal inkább a 32nm-es Medfieldbe várható majd.
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #3219 üzenetére
about:config -ban a listán jobb klikk, Új -> Karakterlánc. A beállítás neve amit kerestél, az értéke pedig amire állítanád. Ha mindent jól csináltál félkövéren megjelenik a listán. Gondolom kell majd egy Firefox újraindítás hogy éljen, és elkezd a Firefox a ramdisk-re látványosan szemetelni
(de ez csak tipp, nem próbáltam még ilyet)
-
DarkByte
addikt
válasz
duffbeer #3217 üzenetére
Igen, valószínűleg. FF-hez több ilyen beállítás is van amihez alaplból nincs kulcsmező. Windows alatt viszont nehezen lesz /dev/shm -ed
Viszont ott is lehet csinálni ramdisk-et, pl. most ezt találtam hirtelen: [link] Ilyenkor amit kapsz ramdisk meghajtót, oda lehet irányítani.
-
sanzi89
addikt
válasz
duffbeer #3173 üzenetére
Újabb összetett komment.
Igazad van, a "ventiket" tedd egyesszámba.
A házban is igazatok lehet, hogy tényleg túlzás amit linkeltem, de akkor se szeretném nagyon kicentizni a dolgot. Inkább férjen bele kényelmesen, mint kényelmetlenül. Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy legyen kicsit nagyobb, elfér a szobában. Legyen hely benne egy második HDD-nek, egy 12cm-es ventinek, egy előlapi "kimenetes-kijelzős-állítgatós-kártyaolvasós" hülyeségnek. Egy szónak is száz a vége, olyat szeretnék amibe nem kell minden milimérter kisakkozni.@Laca 012
A vízhűtést egyelőre sztórnóznám, de sose lehet tudni, hova fejlődik a technológia.
A házzal nincs baj, csak mint írtam vidéki vagyok. Ebben a webshop-ban kb 2000Ft súlytól függően a szállítás. Ha mondjuk megveszem a házat egy helyen, egy másik boltban az alaplapot máris buktam 2e Ft-ot. Ezért kellene vagy 1db boltból rendelni mindent, vagy helyi - Szeged/Békéscsaba - üzletekből összehalászni a dolgokat.@Mindenki
A fogyasztás témához meg úgy állok, ha csak nagyon nagy pénzösszeg beinvesztálásával lehetne minimális fogyasztáscsökkenést elérni akkor nincs értelme. De mint fentebb néztem árban kb egálban lennének a dolgok. Így - szerintem - nem is kérdés a kérdés.u.i.: Inkább 24/7-es üzem, mint HTPC. De azért remélem a DivX-el azért elbánik.
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #3177 üzenetére
Triplájával 16,5k... Hát igen.. ezért indultam ki az elején abból, hogy az ember vagy kis fogyasztású letöltőgépet avagy HTPC-t épít.. A kettő együtt nem nagyon megy.
Én sem állok neki versenyezni az 1,7szívódiesel 57Le-s kadettommal, de 5,5l-t eszik.
Amíg 525-ös BMW-m volt, azzal leketett a 200Le-vel. 13-14l-es fogyasztás árán.. -
nyunyu
félisten
válasz
duffbeer #3084 üzenetére
De valszeg itt is a chipset nyomja meg a fogyasztást. Azért írtam az US15W-t. Egy N270-el párosítva kb 5W max terhelésen.
Plusz amennyit a zintel hazudik.
Ugyanis a TDP naluk az atlagos fogyasztast jelenti, nem a maximalisat... (mint az Amdnel/Vianal)Nyilvan egy chipset nem tud sokkal tobbet enni max terhelesen, mint atlagosan, de a procinal ez durvan 2x szorzot jelent.
Na valami ilyesmi kéne desktop vonalon.
US15W/L-et baromira nem a desktop piacra szantak.
-
törölt tag
válasz
duffbeer #3082 üzenetére
Van US15W-vel alaplap: MSI IM-US15W
De ez "ipari" vagyis méregdrága... -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #3057 üzenetére
Lehet lekorlátozták szoftveresen, mert úgy már ár/érték arányban túl jó lett volna...
(#3058) adalbert1: A lapod nem kaphatott valami túlfeszültséget hálózatról? Mondjuk villámlás nem volt mostanában talán... De mindenesetre érdekes.. Biosban tuti nincs letiltva ugye??
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #3027 üzenetére
Upsz..
Akkor illik visszatenni valamelyik régebbi biost??
Nekem is a legújabb van fent, ráadásul az lvds-es lcd meghajtóval bővített.(emiatt frissítettem)
Ami nekem nem tetszik benne, hogy az indulásnál a "bipp" az eredeti(sajnos nem néztem meg melyik) bios-szal 2db tónusában kicsit eltérő hangból áll, ezzel az újjal pedig 3db bipp gyorsan egymás után, majd képernyőváltáskor 1 bipp.. Szerintem tök idegesítő, bár nem szeretném sokszor újraindítgatni..
Melyik az a legújabb bios ami jól is működik és esetleg a "bipp" is két szimpla hangból áll? -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2981 üzenetére
Bocsi 1694Ft!
Ez is olyan mint a GSEJT...
Annál sem volt tipusmegjelölés a PCland-nál. (már nem is tudom hogy volt megnevezve)
Ennél is ez a helyzet...
"Delux Billentyűzet Notebook USB rövid, rackszekrénybe is "
Csak a képen láttam, hogy ez az amiről szó van..
Ami poén, hogy azért kezdtem el keresni, mert a Vaterán 2db is volt, egy hibás 1000Ft-ért, meg egy használt de működő 2000Ft-ért.. ÉS ELVITTÉK MINDEGYIKET!!!
Este megrendeltem, másnap délután 4-kor ért a boltba...újonnan garral... -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2979 üzenetére
Hát én a dobozolásnál tuti kivezetek előre is 1-2db-ot, meg lehet hasznos is ha pl. pendrive-ot dugok rá valami miatt. Plussz még az egyik SATA-t akarom kivezetni előre vagy hátra, ha megoldható a "hotplug" menetközben egy 1TB-os MyBook Home-mal.
Viszont rendes szerver üzemben nem lesz rádugva billenzyűzet, meg egér sem, mert kb 5W-ot zabálnak..
Bár most vettem egy mini billentyűzetet 1600Ft-ért, ezzel még nem méregettem..
Így néz ki...De ez is csak akkor lesz rajta ha muszáj..
Max egy kamera lesz rajta talán ha kikapcsolt helyzetben nem sokat eszik..
(Ezt is még ki kell tapasztalni..) -
Brogyi
őstag
válasz
duffbeer #2921 üzenetére
Torrentflux telepitesehez kell apacs,mysql, es meg mit tudom en mi. Suket windows-ostol sokat ne varjatok. Kb. 1 honapja hasznalom, mukodik, de csak tegnap tudtam belepni a phpmyadmin-ra. Semmit nem veszitettem. Aki csak torrentezik annak nagyon is jo valasztas. Foleg akinek nagy sebessegu kapcsolata van ,es egy gsejt-tel tolja ejjel-nappal.
Torrentflux teljesen kezelheto tavolrol, es szerintem a legtobb infot adja.Nagyon elonyos ha pl. sokan akarjatok hasznalni. A linux-nak nem kell graf. felulet ha ugy akarod.Billentyuzet, monitor, eger csak a telepiteshez kell. -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2902 üzenetére
Ha tudnám, akkor nem keresném, hanem már menne is fel..
Kb 20féle klienst néztem, de egyikkel sem azonos, de még csak nem is hasonlít.
Amit a képen ki lehet hámozni, hogy 2007-ben használták, és hogy R1-Beta a neve...
Mivel egyszerre 3db klienshez tud kapcsolódni, ezért gyanítom, hogy ez nem olyan kliens mint a többi, hogy a szerver webkiszolgálóján fut, hanem a kliensgépen fut mint az nTorrent, és SSH-n mennek a parancsok, minha konzolból dolgoznál.. (Az nTorrent azt hiszem JAVA alapú) -
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2895 üzenetére
Az általam linkelt cikk-ben 2 dologról van szó. a webmin, amiről ezekszerint mindegyikünk beszél, és a desktop felület. magyarul gnome vagy kde grafikus asztalfelület a saját videokimenetére dugott monitoron.. Na erre nincs szükségem remélem..
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2885 üzenetére
Szeretnék linuxot használni, tényleg nem nagyon ismerem, de nem félek tőle (nem harap)!
A parancssor kifejezetten tetszik (tetszene), mert nem ütközhetek olyanba pl., hogy valamit félrefordítottak, és nem is azt csinálja a kattintás amit szeretnék..
Viszont szivat a kicsike..
Szóval kezdjük ott, hogy Ubuntu server telepítése.Tök jó, minden futott elsőre, felraktam hozzá a webmint is egy másik leírásból , bár egyelőre nem használom.. (a leírásban szereplő grafikus felületet nem láttam értelmét felrakni, ezért az nincs fent.)Aztán találtam egy nagyon jónak tűnő leírást, ahol pont azt írják le, hogy hogyan lehet a hálózatot "összelőni" úgy, hogy az egyik hálókártya WAN port a Másik LAN port, és a Wifi pedig kezeli a klienseket DHCP-vel oszt IP-t...stb.Azaz csináljunk AccesPoint-ot..
Neki is álltam, csak egyelőre a laptopomból "kivadászott" Intel PRO 3945abg kártyát tudtam beletenni. Kliensként tudtam is csatlakozni.
Nos míg ugyanennek az említett weboldalnak egy másik lapja azt írja, hogy ez a kártya alakalmas Master (AP) módban üzemelni, mégpedig "open-source iwlwifi drivers"-el, ez sajnos úgynéz ki, nem igazés a kártya max ad-hoc üzemmódban működhetne.
Sebaj gondoltam, és kivettem a laptopomból az új BCM 4321-es chipsettel rendelkező broadcom kártyát. Ennek alkalmasnak kellene lennie a Master módra minden eddig talált weboldal szerint.(illetve az asus wl500w-ben is ilyen chip van és abban is master-ben működik.
Viszont az intel kártyával ellenben ezt nem telepítette fel az Ubuntu telepítője. (Gondoltam új hardver->friss OS, ezért teljesen újrararaktam az egészet) Így sem talál wifi eszközt..
Rengeteget keresgéltem, és próbáltam már ez alapján ndiswrapper-rel drivert mahinálni hozzá, meg még jó pár módon, de nem sikerült.
Annyit látok, hogy a
lshw -C network kimenete mutatja a kártya jelenlétét a hardverben, de azt írja elvileg hogy nincs illesztőprogram hozzá:*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:1c:c0:e7:d2:1b
size: 100MB/s
capacity: 1GB/s
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.1.91 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100MB/s
resources: irq:28 ioport:e000(size=256) memory:ffd04000-ffd04fff(prefetchable) memory:ffd00000-ffd03fff(prefetchable) memory:dfd00000-dfd1ffff(prefetchable)
*-network UNCLAIMED
description: Network controller
product: BCM4328 802.11a/b/g/n
vendor: Broadcom Corporation
bus info: pci@0000:02:00.0
version: 03
width: 64 bits
capabilities: pm msi pciexpress cap_list
configuration: latency=0
resources: memory:dfc00000-dfc03fff memory:ffc00000-ffcfffff(prefetchable)
*-network DISABLED
description: Ethernet interface
product: RTL-8139/8139C/8139C+
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
bus info: pci@0000:05:00.0
logical name: eth1
version: 10
serial: 00:40:f4:c2:32:ab
size: 10MB/s
capacity: 100MB/s
width: 32 bits
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=8139too driverversion=0.9.28 duplex=half latency=32 link=no maxlatency=64 mingnt=32 multicast=yes port=MII speed=10MB/s
resources: irq:20 ioport:d000(size=256) memory:dfb00000-dfb000ffIlyenek utalnak még arra, hogy nincs illesztőprogram:
root@D945GSEJT:~# rmmod b43legacy
ERROR: Module b43legacy does not exist in /proc/modulesroot@D945GSEJT:~# dmesg|grep -e b43 -e bcm43xx
[ 4.002104] b43-pci-bridge 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[ 4.002128] b43-pci-bridge 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
[ 997.676394] b43-pci-bridge 0000:02:00.0: PCI INT A disabledroot@D945GSEJT:~# ndiswrapper -l
bcmwl5 : invalid driver!Nos mivel több napja szívok, kénytelen vagyok megkérdezni, hogy van-e valaki olyan linuxos tudás birtokában, hogy segíteni tud, vagy ötlete van a megoldásról..
Én már agyhalott vagyok, folynak a betűk a képernyőn.. -
adalbert1
veterán
válasz
duffbeer #2877 üzenetére
Jaja, kicsit olyan szagú a dolog, mint a TV-s betelefonálós/sms-es játékok. Egyszerű kérdés, és a delikvens meg azt hiszi hogy ez tök egyszerű, betelefonálok/beírok én is.
Közben meg még szép hogy nem egy nehéz kérdést adnak fel ha az a szándékuk hogy minél több telefonáló legyen. Gondolom itt is ugyanez van, csak klikkeléssel.
Simán lehet hogy a 10 éves többször bukott Pistike lektorálta a fordítást.Amúgy nem lenne olyan rossz ez a giga ház, ha
-pci kártya nem csak riserrel férne bele
-nem lenne ilyen szélesPersze a külső táp egyértelmű előny, ventis normál táp kellene a fenének ezek után.
Ami igazán megtetszett, az a Silverstone SG-05, vagy a Lian Li Q07 . Az ára viszont egyiknek se tetszik...
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2877 üzenetére
Igen, pont a minap néztük mi is a párommal, csak ott más volt a feladat, és ugyanígy helyesírási hibákkal tele. Valószínűsíthető, hogy mivel ez egy hirdetés lehet, (online casino...stb), pont az uninteligens emberkéket vadásszák, akik azonnal ráklikkelnek, mondván"hú de marha inteligens vagyok" , közben pedig csak a marha igaz, és ők a csőbehúzható alanyok.
Ilyen csaló világot élünk.. (csalás: más ember(ek) tudatlanságát felhasználni arra, hogy azzal haszonszerzési vagy bármely más célból kárt okozzunk neki.) Mondjuk innen nézve ebben a világban rengeteg a csalás még "hivatalból" is... Sőt ha a tanár megbuktat, az is.. -
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer #2851 üzenetére
Na erre adjon nekem valaki valami magyarázatot:
GSEJT-re feldobtam Win7-et, hátha tempósabb lesz a hlózat, azt valóban elértem, hogy PC->GSEJT is már 45-50MB/s. Viszont GSEJT -> PC néha úgyanúgy ledobja a láncot. A néha nem pontos, ugyanis vannak bizonyos behatárolható esetek. Például másolás közben Firefox elindít, youtube majd egy film elindítása. Abban a másodpercben leesik 100Mbitre a kapcsolat. Vagy Winamp elindít, minden frankó, de ahogy elindítok egy számot leesik 100Mbit-re. Hozzá tartozik, hogy a Winamp azonnal betölti RAM-ba a számot, tehát még az is kizárható, hogy a lemez használat miatt. QoS kikapcsolva, próbáltam játszani tűzfallal, ki-be kapcsolás, Hálózati beállítások, Jumbo Frame, sebesség 1 Gbps tejles duplex stb....
Más portálon írták, hogy nem bíznak a gigabit routerben. Mivel láttam, hogy milyen tempót tud (RamDisk), valamint mindig valamilyen szoftveres "változás"-nál esik le, ezért a routert kizárnám (ezen felül, a routerben is már ki van kapcsolva a QoS).Valaki valami ötlet?
-
quby
őstag
válasz
duffbeer #2851 üzenetére
Szerintem a kábelre rátetted félig az asztal sarkát, és az egyik érpárt elszoritva ott lassabban mennek az egyesek meg a nullák...
Mellesleg én is tesztelgetek, eddig nekem 72-73 mb/sec a rekord. A sejten Pci-os karin két notivinyó RAID1-ben win 7-el. a forrás xp satas vinyó. DVD image-el -
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer #2846 üzenetére
Újabb rekord:
GSEJT RamDisk -> PC RamDisk : 85MB/s
Lehet, hogy gyorsabb, de csak 250megát tudtam létrehozni a SEJT-en, az meg 3 másodperc...Visszafelé még így is csak 23-25MB/s. Nem tudom miért.
Az eredményhez hozzá tartozik viszont, hogy valamiért néha csak 100Mbit a gsejt -> PC sávszél. Mintha valami lekorlátozná a kapcsolatot. Egyszer jó egyszer nem, pedig az összes eszközön világít mindig a gigabit LED.
Ezen még dolgznom kell... -
nyunyu
félisten
válasz
duffbeer #2805 üzenetére
Tök üres a nyák mindkét oldala. Nem kéne valami átalakítóbizgentyűvezérlődolog???
IDE-CF adapterhez nem kell semmi vezerlo, ugyanis maga a CF kartya PATA modon kommunikal, eleg a labait megfelelo sorrendben rakotni az IDE kabelre.
Ipari PCs cuccokon teljesen megszokott, hogy a masodik IDE csati helyett CF foglalatot raknak az alaplapra.
-
Laca 012
őstag
válasz
duffbeer #2835 üzenetére
Jó lenne ha igaza lenne, mert a dsejt-be én is dual band-es kártyát nézegetek..
Az a kérdés megy-e majd master módban... -
adalbert1
veterán
válasz
duffbeer #2793 üzenetére
Kösz, de szeretném minél hamarabb összeállítani készre a dolgot, így egyelőre skippelném.
quby : Én nem hallom a hangját, viszont néha kerreg 1-2-t. De ezen kívűl más zaja nincs.
canniball : Nekem desktopnak lassú lenne, én leginkább ezekre szeretném használni : File Server, Nyomtató server, Letöltő gép
, esetleg még egyéb dolgokra amik időközben eszembe jutnak. Szóval előbb úgy értettem, hogy sokkal jobb mintha az asztali gép menne egész éjszaka (zaj és fogyasztás szempontjából).
Utána meg ha normálisan sikerülne belőni a rendszert, akkor lehet hogy filmeket is erről néznénk, + zenét hallgatni és böngészni is jobb lenne, és akkor a nagy gép csak akkor menne ha tényleg valami erőforrásigényesebb dolgot kell csinálni. -
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #2795 üzenetére
Bár megfogadtam hogy többet nem költök rá így lehet csak érdeklődés szintjén marad a dolog, de azért ha úgy alakul kéretik az árat itt (vagy priviben) közzétenni!
(#2792) adalbert1!
Ezek szerint te is azt mondod elég desktopra? Remek dolog a GSEJT-et "hallgatni" de én a (kétmagos procival szerelt) GCLF2-t is néha elég "lustának" érzem...bár lehet csak eltoltam valami beállítást...vagy túl sokat akarok.(#2797) quby!
Nemes gondolat.Csak azért muszáj valami határt szabni...
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer #2770 üzenetére
Én erre írtam: "cartft.com:
49euro + 14euro posta = 17000Ft
linitx.com:
56euro + 24euro = 22000Ft......"
Tehát valaki kimegy Németo-ba és hoz 10et, vagy amennyi kell és nem lesz nagy a pk mint amit a miniitx-nél számoltatok és a vámtól se kell félni. Usá-ba kivinni egy kocsit meg több lenne, mint amennyit sporolhatnátok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Videó stream letöltése
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest