Aktív témák
-
paprika
aktív tag
válasz
InVeRiX #1813 üzenetére
Hali. Régi NV-és múltamat hátrahagyva ki kell jelentenem hogy ma az NV egy nagy 0. Kész.
Na látom te sem vagy tisztában pár dologgal. Lehet hogy modernebb a 4870 mint a GTX 260 vagy 280 de hogy nem erősebb az is biztos.
Megindokolnád esetleg ezt a kijelentésedet? Tudtommal még a Driverek is jobbak az NV karikhoz. Na meg a teljesítményről ne is beszéljünk. Egy GTX260+ sokkal erősebb mint a 4870. Számtalan teszt van ami megmutatja hogy erősebb a 260. Többek között a Ph-n is jobban ajánlották a 260 at. De belinkelem ha megtalálom
Nem kötekedésnek szántam de ez a kijelentés azért elég "kemény" volt.
Mindettől függetlenül én is ATI-t vennék mert nálam nem mindegy 14 rugó. Ennyivel viszont tényleg nem ér többet.
-
zuchy
őstag
válasz
InVeRiX #1813 üzenetére
Nekem is hasonló a véleményem, ezzel a monolitikus GPU-kal nem jó irányba haladnak.
Ahol árverseny van és válság(!) nem érdemes drága előállítású kártyákkal versenyezni.
Mert ha a konkurencia kihoz egy sokkal olcsóbban legyártható szériát, akkor megették.
De ez a felhasználókat nem érdekli. Az Intel is gyúrt egy darabig a magasabb frekire, bár kissé más mint a "még többet bele a GPU-ba" taktika, mivel itt lehet a méretet gyártástechnológiailag csökkenteni.
GPGPU-ra jó ez a taktika, de nem csak ez az egy piac van még Nv-nek, hanem a GPU piac is, ki tudja meddig. Ide viszont kifejezetten rossz taktika. De a GT300 is monolitikus GPU lesz Abu szerint 512 SP vel 600mm2 es mérettel. Más hogy nem nagyon tudnak növelni a teljesítményt, csak egy alapjaiban más architektúrával. Amire nem hiszem, hogy költene az Nv, mert lehet hogy nem lenne jó a GPGPU-hoz.westlake: Mivel megszűnt, megszűnik a konkurencia, nem sok értelme lenne.
-
Departed
őstag
válasz
InVeRiX #1813 üzenetére
Pontosan így gondoltam énis, egyetértek veletek
Bár ne szünjön meg az Nvidia, esetleg legyen az alneve a cégnek "Ati-kártya árlehajtó"...Mert jelenleg csak ez jut jó róluk eszembe.
Volt gf4 mx-em fx5600-am (szerintem mindkettőt 40 fokos lázzal befolyásolva vettem), tesómnak máig 3D-ben működőképtelen 7600gt-je...és most ezek a mammutméretű gpu-k...szóval kábé 180 fokot kéne fordulniuk hogy eszembe jusson választani a kártyáik közül.
Persze senkit sem akartam sérteni, egyszerűen úgy látom hogy az Ati halad a jó irányba, jót jó áron...mi kell még?
Aktív témák
Hirdetés
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest