- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #1088 üzenetére
Nem az a baj, hogy a GTS 640-el egy szinten van az XT ára, hanem hogy jóval a GT fölött. Ilyen áron nehéz lesz eladni az AMD-nek eladni az XT-ket. Nem csodálkoznék, ha az új sorozatú Radeonok gyártásának beindulása után a 2900XT szép csendben eltűnne a boltok kínálatából.
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #1080 üzenetére
Igen, de szerintem izgibb volna, ha GTS/XT párharc lenne, mintsem, hogy az egyik lehagyja a másikat és ez a felállás marad.... azért a GT tulajoknak se kívánnék rosszat, hogy az ATi-kkal szemben szerepeljen le, bár ezt nem hinném, hogy előferdül....
Amugy jobban örülnék, ha az 50-nek lenne az ellenfele a GT, mert akkor (talán) nem árválkodna egyedül az új GTS.
MOD: és eleve ugy lenne értelme, hogy GS/30, GT/50, GTS/70.
-
laci666
senior tag
válasz
Gaboman #1053 üzenetére
Várjuk kia végét hogy mit fognak tudni azok a kártyák,infok igaz vannak de ezzek még csak pletykák.
Én se adnám el a helyedbe lennék,kiszolgálja az 1-1,5 évét és vesszel egy másikat.A játékok ugy is futnak és futni is fognak rajta egy darabig(a Crysis egy dolog oda majd egy Phenom X4 kell a kártyád mellé és jobban fog muzsikálni ja most láttom kék vagy akkor valami 4 magos intel "csoda" meg még +2GB ram) -
leviske
veterán
válasz
Gaboman #1053 üzenetére
Akkor viszont jól jársz, ha lassabbak lesznek a karik az R600-nál
Akkor csak én nem járok jól....#1056: mondjuk aki képes volt venni 400k-ért egy olyan cuccot, amit ő is tud, hogy le fog menni 10k-ra.... az meg is érdemli.
Én spec. full megvagyok BluRay író nélkül.... majd ha elterjed, akkor talán veszek.
-
Komplikato
veterán
válasz
Gaboman #1053 üzenetére
Ez van. Emlékszem 1x vettem magamnak Philips CD olvasót, OEM zacsisat 22K-ért, 4 nap múlva a dobozos került 12K-ba. Aztán amikor vettem 256MB SD ramot, az is valami 20-22K volt, rá pár napra meg 11K. Nem csak VGA-val szokott előfordulni. Meg egyik melóhelyemen eléggé ideges volt pár vevő, hogy amit vettek notit, az 2 nap múlva 130.000-rel olcsóbb volt. Pedig nem tehettünk róla.
És aki egy milláért vette az első CD írókat? Vagy fél milláért DVD írót? Vagy 3-400.000-ért BluRay írót? Szóval lehetne folytatni. A számítástechnika sose volt egy befektetés, csak bukni lehet rajta. Kivéve ha gyártó vagy boltos vagy ;)
-
leviske
veterán
Te most komolyan elhiszed, hogy az ATi kiad egy teljesen új szériát, UGY, hogy még lassabb is mint az előző?????? Na ne röhögtessss.....
Mindenki magyaráz minden hülyeséget..... senki nem tud semmit a HD38x0 sorozatról azon kívül, ami nyilvánvaló (55nm, DX10.1 támogatás). Nehogy már ebből valaki megjósolja nekem, hogy 10000000szer lassabb lesz az RV670, mert ő gondolt egyet az RV névből.
Szvsz, full felesleges ilyen hírekkel foglalkozni, mí meg nem jelennek, ha az AMD-nek tényleg van pofája lassabb karikat kiadni... akkor meg ő szívja meg, mert nem fogják venni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Jelenleg úgy néz ki, hogy a Geometry Shaderben vannak jó lehetőségek (global illumination, radiosity - ezek elvben mind megoldhatók GS-sel), illetve a tesszalátor lehet egy kicsi lépcsőfok. A következő nagy ugrás minden bizonnyal a valós idejű Ray-tracing alkalmazása lesz (talán már a Larrabee képes lesz rá). Az biztos, hogy az Intel és az AMD is erősen fejleszti a CPU-GPU kombinációit, így ha az nV nem tesz szert CPU tervezési tapasztalatokra (VIA) akkor lassan megköszönik neki a részvételt a többiek.
Elvileg az Intel nevető harmadik lehet, mert az tény, hogy kevés esélye van a raszteres grafikában temérdek tapasztalattal rendelkező AMD-vel és nV-vel, de Ray-tracingben erős lehet. Csak az AMD veheti fel velük a versenyt.
-
keIdor
titán
Ma nem egy oldal írt arról, hogy lasabb lesz a 3870 és olcsóbb is, mint a 8800GT... tuti nem véletlen szvsz. G80 is gyorsabb, mint az R600 jelenleg...
Hááát 7950GX2 is 160k-val indúlt és mind a két oldal új királyt akar ezekkel a Dual karikkal alapítani! Szerintem készítheted a pénztárcádat... -
keIdor
titán
Gondolom itt a G92-re és az RV670-es VGA-kra gondolsz... azt azért ne feledd, hogy ezek a Dual GPU-s VGA-k tuti 100k felett lesznek, elöbbiek meg 50-60k-ért! Én tuti nem veszek többé 80-90k felett VGA-t, mert durva mennyit lehet velük bukni...
Másrészt, aki megveszi ezeket a "középkategóriás" kártyákat azok nem fogják lecserélni ezekre az áruk maitt! Biztos 2x annyi lesz a Dual G92 ára, mint a 8800GT-nek.hétezerhatszázdzsíítíííí: Dual G92 on one PCB-t írnak mindenhol, tehát egy nyákon lesz 2 GPU!
-
7600GT
senior tag
GDDR5 már 2008 elejétől lesz. Azon szerintem nem múlhat.
Egyébként nem értem ezt a többmagos GPU dolgot. Ha kevés teljesítményt tud a GPU akkor beleraknak még x db shadert, rop-t vagy akármit és nem még egy GPU-t mellé, hiszen egy GPU-t jobban ki tudnak használni mint 2db fele olyan arős GPU-t. Tudom, nem teljesen világos amit írok, de remélem vki érti mi a problémám a többmagos GPU-val. -
ez_meg_emaz
őstag
De ez most olyan jol hangzik hogy ugy cserélem ezt le használtan egy uj, jobb vga-ra (bár használtat ára miat jobban szeretem) hogy kapok mellé még pénzt. Vhogy nagyon megérös üzletnek tartom. Bár sokat nem javit crysis teljesitményén azis igaz. Egy uj felsökat kéne atibol tény és valo. Arra majd mindenképp be kell fizetnem.
Te meg nem azt mondtad 1honapja kb hogy cserélsz kisebbre?(2900xt topic)
-
7600GT
senior tag
Miből gondolod, hogy nem valóságos a Crysis meg az Oblivion teszt?
Mellesleg én nem is találtam benne Crysis tesztet.Az összeesküvés elméletetek szerintem nem igaz:link Van ennek második oldala is. Amugy is hülyeségnek tartom a többmagos GPU-t. Hisz ha lenne értelme sztem már rég csináltak volna.
-
Def26
félisten
Éppen ezért kéne az ATI -nak is "kiszivárogtatni" 1-2 tesztet a kártyáról, hogy ne legyen találgatás.
Most az egyszerű "parasztgyerek" (mint én is) nem igazán tudja hová tenni a 8800GT -t, és aki nem akar várni az megveszi az nv kártyáját. Persze abból a pénzből amit esetleg (ha tudna infót a 38xx széria erejéről) késöbb az új ATI kártyára költene.
Komolyan mondom nem értem az ATI -t. -
-
Foxmulder89
senior tag
20% tuningpotenciál van a 2900-asokban is, 742 alap, és 880 körül van vége amit ahogy látom elég sokaknak visz mindenféle megerőltetés nélkül.Akkor egy jobb gyártásteknológiájú magnak szerintem még több is lehet, igaz hogy valamennyit alapból is emelnek rajta..
Hát nagyjából egyszinten lehet vele, picit alatta, majd meglátjuk mennyiben gátolja a szűkösebb memó sávszél ( amin majd szintén lehet segíteni egy kis tuninggal ) -
Foxmulder89
senior tag
Hát ezekszerint mégis duplát kap, talán voltak olyan rendesek és gondoltak az overclockerekre is
Egyébként meg árban nemhinném hogy a mostani 2900xt szintjén lesz mert 229-299dolcsi áron lesz a pro-xt, az nV meg olcsóbban adja majd a GTjét mint az XT szóval sztem elképzelhető hogy picit lejjebb is megy. -
Komplikato
veterán
Múltkor valaki belinkelte hogy mit is fog változtatni a 10.1 és szinte semmi említésreméltó nem lesz a kettő között!
Nem tudom miért, de nekem pont nem ez jött le eddigi infókból. Ha mást nem nézek, csak a DX10.1 multi GPU támogatását, aminek eddigi hiánya okán volt elég f*s az SLI és CF, már elég nagy ugrás. Nem is véletlen, hogy állítólag RV670 és G92-ből is lesz két GPU-s kártya, valószinüleg most már nem csak minimálisan gyorsít és nem csak bizonyos játékok alatt.
-
HERR Z
veterán
nemazért de nV majd egy évig ezzel marketingelt hogy a 6-os széria már 3.0-s míg az x széria csak 2.0-s......maketing értéke van ennek és ezt hasonlóan meglovagolhatja az Ati is mint anno nV tette...ott se volt igazán odabasz diferecia
izomdurva dx10 szar dx10.1 kell neked propagandával hozzánemértő vevőket vehetnek el ezzel 8800gt-től -
keszegduda
őstag
A csak shader alapú játékok alapból megfogják az embert, grafiakai értelemben, a Crysis-t pedig elég érdekes lenne megoldani csak shaderrel, mert az összes VGA berosálna alatta.
Az R670-et azért várom, mert egy optimalizáltabb GPU-t kaphatok, ha az lesz, kevesebb fogyasztással, jobb teljesítménnyel, olcsóbban...talán, de ha ezek közül 2 nem jön be, akkor 2900 és kész vagy 8800GT. -
keszegduda
őstag
Mindenki rimánkodik a DX10.1 után, de azt nem értem mire föl, holott egy rohadt játékot nem fognak írni egy darabig full DX10-re, talán a Crysis, de DX9-ben is iszonyat gyönyörű...nem is értem miért kell nekünk DX10, nem hogy 10.1.
Marketingesek, hogy meg tudják az embert vadítani... -
keIdor
titán
Még mindig jobban csinálják, mint az Nvidia... ők kiadják a G92-t is 8800 néven, úgyhogy lesznek itt nagyon nagy keveredések majd...
Lesz egy 128-as 8800GTS G92 maggal, csak azt nem értem, hogy miért 8800 vagy miért GTS? Hogyan lehet majd tudni a vásárlásnál, hogy melyikkel van dolgunk? G80 vagy G92?
Szóval az AMD még mindig jobban csinálja...
-
keszegduda
őstag
Kicsit furcsának találom én is, mert szinte napról napra hallani az újabbnál újabb infókat/képeket. Kicsit furcsa, eddig ilyen hatalmas felfordulás nem volt, lehet hogy valami nagy dolog lehet készülőben? Mindenesetre várom a PH!-s teszteket és akkor majd leteszem valamelyik gyártónál a voksomat. Az pedig szintén érdekes dolog, hogy legtöbben a Fudzillás hírekkel jönnek, ami elég kamu szokott lenni az esetek többségében.
-
keIdor
titán
Mondom, hogy hivatalosan írták már hogy nem lesz XTX! Hányszor írjam még le?
Egyébként itt egy kis érdekesség
GeCube oldalán tényleg HD3800 van kint, lehet el is lehet felejteni a 2950 nevet? -
Foxmulder89
senior tag
Hát hogy a 2900-asokból már nem lesz vagy nem lesz sok az egy dolog, de ne késsenek már a 2950-es szériával, főleg hogy utóbb így előre is hozták pár nappal az NV megjelenése elé....meg elég bíztató volt az is hogy az új négymagossal érkezik ha jól tudom, azt most mégse
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest