- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #6494 üzenetére
Oblivion topicban éppen ennek az állításnak a gyakorlati cáfolatával foglalkozunk, merő kényszerűségből. Felmennek a grafikai modok, aztán 1950XT, driverből is kényszerített max. grafikával (AA és AF), 1-3 FPS az erőforrásigényesebb részeknél. XTX frekin.
8800GTS 640MB-os karival kemény 10FPS-szel lehet nyomulni full max., szóval van itt némi különbség, még a gyengébb procival hajtott VGA javára is. -
old gray
addikt
válasz
Ragadozó #4323 üzenetére
Háát a scan for artifact szerintem jobban izzaszt mint egy játék.... (volt is erről szó itt PH-n).
Az új eredmény: GPU: 85fok, VRM: 63fok. Segített a venti..... igaz a gpu hőm. magasabb, szerintem a VF900 nem tudja a másik venti miatt annyira szétteríteni a hőt. Vagy egyszerűen mérési hiba.....
-
old gray
addikt
válasz
Ragadozó #4319 üzenetére
Jó helyre gondoltam így látatlanba.
Pár perce cseréltem le az eredeti VRM hűtőbordát az S1-hez adottra. + rákerült egy 6cm-es venti, ill. újrapasztáztam a VF900-at. Nemsokára tesztelem mennyivel kapok jobb eredményt. Eredetileg 10 perc "scan for artifacts" teszt után a GPU: 82 fok, VRM: 81fokot mutatott.
Jah, kössz a képet!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ragadozó #4181 üzenetére
nem szeretnék lapot cserélni. okai hosszúak. én ezt a gecube 1950xt agp-t akarom megvenni. szívesen várnék egy 2950 pro agp-re, de igen kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán. eléggé ellentmondásosak az erre vonatkozó előrejelzések. (csak nehogy most az úgysem hajtja ki szólammal jöjjön már 100-adszorra valaki, mert kora reggeli agyeldobás lenne belőle...
)
-
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #3980 üzenetére
Értem.
De tapasztalatom szerint (épp 4200+-szal, és egy 1950XT-vel) nagyon is érdeklődésre számot tartó az a gyorsulás, amely elérhető a CPU-limit eltűntetésével. 2600-on ráadásul még mindig elég volt a gyári hűtőm a megfelelő CPU hőhöz.
Itt vannak a különségek: http://katt-teszt.freeweb.hu/
Ezt a linkbeillesztést is megcsinálhatnák már a nyg újítási mániában, vazze.
-
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #3978 üzenetére
Azért egy 1650XT-hez képest (az van adatlapján) nem 1-2 FPS lenne a változás, a procit viszont tényleg nem árt 2500-2600-ra feltuningolni, ami nem lehet gond.
Joe fiú: : Hő és frekiszabályozás, fogyasztás miatt nem aggódni kell, hanem feltenni, és jól beállítani egy ATT-t. A táp határeset, de inkább kevés. Konfigot cserélni nem kell.
-
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #3215 üzenetére
Innen:
[link]
Valószínűleg ezért nem találtad.Anno írtam, hogy én készítettem, fel is vetettem itt fórumban, hogy szívesen fogadok javítási ötleteket, illetve hibabejelentést. Szerintem már rég feledésbe merült.
Pár szövegelférési hiba akad benne, de működik.
Lehet, be kellene regisztrálnom keresőkbe. De véletlenül bizonyítottam, hogy a kugli sem tud mindent.
De pár hsz-sal lejjebb ott a közvetlen link is.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Ragadozó #3195 üzenetére
Idézem javítva:
50% terhelés alatt nem ritkta az 50-60%-os hatásfok sem.
Tehát: A csőgázon járó 350-es táp elfűt majd 105W-ot.
Adott egy 80% hatásfokú 600W-os táp, ami maximális kimenő környékén teljesíti a 80% hatásfokot. A 600-as táp, csőgázon elfűt majd 120W-ot!
Ha a 600-as tápot félterhelésen járatjuk, 70-75% hatásfokkal üzemelnek.
Ekkor ~100W-ot fűtenek el.
Én kérek elnézést, valszeg reggel homokszem került a gépezetbe
Arányok stimmeltek, csak a mértékek nem
A lényeg, akkor sem változik.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #3186 üzenetére
OK, mások a szempontjaink. De akkor helikopter-szimulátorokkal biztosan nem játszol.
Várjuk a teszteket!
Én meg, sajna, az említett körülmények miatt egyelőre nem választhatok mást. Anno az ASUS 9520 nálam is passzív hűtéssel ment, egy barátom gépében meg még ma is, de az más kategória.
Egyéb: Az 550W-os Chieftec tápom (CF-hez) olyannyira eléga konfigomhoz, hogy a 6000+ CPU beszerelése után rögtön meg kellett emelnem a VGA tuningfeszültségeit.
-
stol
addikt
válasz
Ragadozó #3143 üzenetére
Nem érted a lényeget...
Egy elektrokémiai cellát meg ne is hasolnlítsunk egy kapcsolóüzemű táphoz, mert ég és föld.
Adott egy 75% hatásfokú 350-es táp, ami maximális terhelésnél 75% hatásfokú.
Aki kicsit is ért a tápokhoz az tudja, hogy a kapcsolóüzemű tápok hatásfoka majd maximális terhelésen a legjobb.
50% terhelés alatt nem ritkta az 50-60%-os hatásfok sem.
Tehát: A csőgázon járó 350-es táp elfűt majd 260W-ot.
Adott egy 80% hatásfokú 600W-os táp, ami maximális kimenő környékén teljesíti a 80% hatásfokot. A 600-as táp, csőgázon elfűt majd 480W-ot!
Ha a 600-as tápot élterhelésen járatjuk, 70-75% hatásfokkal üzemelnek.
Ekkor ~260W-ot fűtenek el.
Látjuk, ugyanannyit, mint a régebbi felépítésű minőségi 350-es táp, ugyanannyi hőt kell kiszellőztetni a dobozából.
Ennek hangereje pl. a ventillátortól függ.
A táp élettartama függ:
1. 5%-ban az alkalmazott félvezetők minőségétől.
2. 30%-ban a panel kidolgozásának minőségétől, hogy az mennyire érzékeny a thermikus hőingásra. (Az ólommentes technikával készűlt tápok 5x érzékenyebbek a hőingsra, hamarabb felszakadnak a forrasztási pontok)
3. 75%-ban az alkalmazott elektrolitkondenzátorok minőségétől.
Gyakorlatban:
Egy 10e üzemósár elkóval szerelt csőgázon üzemelő 350-es táp tovább fog üzemelni, mint egy félgázon üzemelő 600W-os, ami mellesleg 5e üzemórás elkókkal van felszerelve.
(Itt még nem tértünk ki a szellőztetés ingoványos területére sem ki....)
Szerk.: Pucolás... Mi 8bar-os levegővel tiztítjuk ki a garos tápokat is 100%-os sikerrel.
A benzinkúton igyér van sűrítettlevegő
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
Ragadozó #3110 üzenetére
A táp, akkor fut a legoptimálisabb határfokon, amikor a maximális teljesítményének 65-70%-án megy.
Egy 350PNF ~annyit fűt el, mint egy elulterhelt 600-as.
Aktiv alkatrészek NEM fáradnak, csak az elektrolitkondenzátorok száradnak ki.
Ha ~ua. az eldisszipált hő(annyira meleg mindkettő), melyik táp bírja tovább? -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Ragadozó #3092 üzenetére
én sokmindent hozzá tudnák ehhez mondani, mi az ami kihasználja
64BIt x2 esetén nagyon jó dolog (ha elnézzük a driver problémákat ami napjainkban egyre kevesebb)
már hogy 2 magos procid van, megossza az op. rendszer a teljesítmény kihasználását, ha nem így lenne akkor csak egy db 5600+ proci muzsikál? :S
(dmark az kimutatja az x2, és az oprendszerek is használják és becsülik, főleg muszály lassan már átállni, javaslom, hiszen pl. egy játék nevet említsek, az UNREAL 3 2magos procikra írodott progi...
de alkalmazásokban is gyorsabb észrevehetően egy X2 -
-
katt777
félisten
válasz
Ragadozó #2838 üzenetére
Energiagazdálkodást, meg mindent próbáltam Vistával, hiába.
Ha nem találtál tuningolhatósági különbséget a két rendszer között, akkor talán nem hajtottad ki XP alatt annyira, amennyire lehetett volna. Vagy egyszerűen nálad nem jelentkezett ez a probléma. Ezért is jegyeztem meg, hogy csak néhány tesztelt konfigon jelentkezett, értelemszerűen nem próbálhattuk ki a világ összes létező kombinációját.
Nálam esetleg az ATI CF chipset az oka + még 1 tesztben ilyen volt, de én ezzel ''főzök''.
Kártya tuning kérdése azért jó, mert Vista 64-bit alatt csak a CCC-t tudod használni. Szóval az biztosan jobban húzható XP alatt.
Nálam is 2 rendszer volt fönn, csak kellett a Vista foglalta nagy rakás hely.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hardcore café
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged