- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Gyári, mint írtam anno, és tényleg ugyanolyan, mint a Sapphire-okon, legalábbis ránézésre. Valamiért viszont a Sapphire kártyák jobban melegszenek, erről többször is hallottam. Lehet, hogy az ASUS változtatott valamit a referencia kiépítésen, ebbe nem ástam bele magam.
Egyébként arról is írtam nemrég, hogy 50% alatt tartott fordulatszámmal sem melegszik fel a spéci hűtők alatt tanúsított hőfokokra, legfeljebb egy-két GPU-igényes fázisnál erősödhet fel. De igaz, hogy van hangja. Amilyen zajból jövök haza a városból, inkább megnyugtatónak érzem.Szóval, hallom, hogy odabenn jól dolgoznak a ''munkások''.
-
katt777
félisten
Az én ASUS-om alap ventiszab.-sal folyamatosan 65-75 fok közöt mozgott, és nem ment 85 fok fölé. Oblivionban néha felerősödött a hangja, más játék nem nagyon izzasztotta meg annyira, hogy feltekerje (vagy én nem játszottam olyannal, pedig FPS-ekkel nyúztam rendesen). És sok az a 100 fok a GPU-nak is, csak azt nem fogod megtudni, nem működött volna-e a kártyád esetleg egy évvel tovább, mint így.
ATT-szal meg kiváltottam a szerelést, és az extra hűtést. No és jó a hallásom, de tudom, hogy a számítógép léghűtése zajjal jár. Persze a 60 százalék feletti pörgés az XT-nél már komolyan zavaró, ezért is állítottam be úgy az értékeket, hogy csak ritkán menjen efölé.
No meg a gyári AMD CPU hűtő sem kimondottan halk (+most már két system vent.), de egyelőre nem tudok beruházni komolyabb hűtésbe, ezért el kell viselnem a zajt.
Talán, ha majd lesz olyan hűtés, amely nem is hangos, és az XT sem melegszik 75-80 fok fölé, akkor elkezdek gyűjteni rá. -
Madmax81
aktív tag
-
katt777
félisten
A 60 fok körüli hőmérséklet azért jobb egy kártyának, mint a 90. Érdekes viszont, hogy nekem még a Catalyst-tel sem ment föl eddig (tuningolva), pedig az jobban engedi elszaladni a kártya hőmérsékletét.
ATT venti beállítások is rajt lesznek az oldalon, amit készítek, ill. a hőmérséklet grafikonok.
Hangjáról (gyári hűtés): csak a 70 fölötti sávban erősödik föl kissé zavaróra (és ez csak tuningolás esetén!), ezt vagy elviseli az ember, vagy hagyja melegedni a karit (ATT-ben úgy szabályozod, ahogy neked tetszik). Viszont a kimondottan hangos, felsőbb sávokba egyszer sem jutott el. Alapból a fan 59% körül ment max., Vmod tuninggal ennél 10%-kal feljebb. Ha ezeket az értékeket beállítod alapra, meghallgathatod, milyen hangos.
Játékokban a VGA kártya nem megy folyamatosan a magasabb hőfokon/fordulatszámon, csak a grafikailag igényesebb részeknél erősödik fel (HDR, tűz, lövések, egyéb effektek egyszerre), tehát szerintem elviselhető a hangja.
A ház hűtőjének a hangja (egy sima venti) szintén nem zavaró, mert ha játszol, már nem is igazán hallod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest