- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
alibaba78 #5960 üzenetére
Már meg is van az Crossfire-ös rendszered? Grat!
Úgy látom alaplapcsere lett végül, meg rambővítés is. (Vagy ramcsere is, mert a memóriáknak is más a nevük.)
A mostani rendszerben viszont a 3DMark kicsit furán látja az adatokat:
Memory: 1 MB
Core clock: 0 MHz
Memory clock: 0 MHz -
szebee
csendes tag
válasz
alibaba78 #5883 üzenetére
Szia!
NA! Vettem egy rahedli kábelt, ilyet is meg olyat is, meg átalakítót mini display portról DVI-re.
De nincs eredmény! Ha 1 DVI-t használok és 2 miniDP-ot akkor is ugyan az van mintha 2 DVI-t használnék és 1 miniDP-ot. Látom a 3. monitort de mikor aktiválni akarom akkor azt mondja hogy lekell tiltsak egy másikat!Vmi ötlet?
-
jockas
senior tag
válasz
alibaba78 #5913 üzenetére
Nem gond, gondoltam elfoglalt vagy.
Köszönöm a választ meg a próbát előre is! Azt tudom, hogy jelenleg van egy DVI-D Single Link kábelem és egy DVI-D Dual Link kábelem. Nem igazán szeretnék túl sokat kiadni pluszban, így legfeljebb egy plusz átalakítót vagy kábelt akarok csak venni. Nem is értem, hogy miért kell különböző DVI-ket rakni a kártyára. Analoghoz mindenképpen átalakító kell, DVI-D Dual Link meg minden máshoz jó. Kétlem, hogy olyan drága lenne, hogy a 3850-re raktak, de a 6xxx-re meg már nem... ( HDMI és DP-ok előnybe részesítése itt nem játszik, ha már raknak a kártyára 2 DVI-t, akkor miért kell a felhasználókat ezzel szívatni?
)
-
RedCactus
senior tag
válasz
alibaba78 #5899 üzenetére
Köszi a linket, de nem hiszem, hogy hibás lenne a kártyám, viszont szemezgettem egy kicsit és hasonló problémára ezt írták:
The card has x2 DVI ports .. one is a single link DVI-I which supports up to 1920x1200 and the other is a dual-link DVI-D which supports up to 2560x1600. One of which supports a VGA connection. There's a reason why only one supports the VGA connection, ask AMD/ATI to explain it to you.
You can use the included DVI-->D-Sub adapter to have a normal D-Sub 15pin VGA port monitor hooked up to the DVI port which supports VGA D-Sub .. and if you use an ACTIVE DisplayPort -->> VGA adapter, that'll work too ..
A lényeg, hogy sajnos gyárilag nem támogatott a két dvi-d-sub használata, viszont displayport-vga átalakítóval megoldható. Csak az meg önmagában is egy vagyon.
-
jockas
senior tag
válasz
alibaba78 #5887 üzenetére
Akkor csak valamilyen átalakítóval (vagy HDMI-DVI kábellel) lehet két DVI bemenetes monitort rákötni a kártyára? Mivel 2 monitort használok (Samsung T200 és Samsung EX2220) a jelenlegi HD3850-el DVI-vel, ezért eléggé fontos kérdés ez számomra, hogy kell-e majd vennem még valami átalakítót vagy kábelt.
-
lehel22
tag
válasz
alibaba78 #5829 üzenetére
...minden alkalommal ."eljatszom a hattyu halalat" ha nem ertenek velem egyet ?
nem ertem pontosan mit akar ez jelenteni de azonkivul hogy gyenge probalkozas nincs hozzafuznivalom.
Kerdesem az lenne mitol frusztral annyira, hogy nekem valahogy tobb bizalmam van a szkavatottakba mint polonicba???
Szoval AMD, Tesztelok , vs. Alibaba 78 i velemenye ?
Szoval, a vedlemet felkerjuk mutasson egy komoly tesztet ahol csucskonfiguracio ala tesznek egy 400W tapot .Aztan ugyvedkedhetsz tovabb.Na talakozunk oktoberbe, mert szerintem kb addig kutathatsz barhol ......ne hamisitsal photoshoppal
olyat en is tudok
Szerintem polonic meg tudja irni ha valami nem stimmel. Gonolom nem kert fel, hogy ugyvedkedj , vagy igen ???
-
->Raizen<-
veterán
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #5597 üzenetére
Onnan kezdődött az egész, hogy ha 300-ra és nem 100 ra csökken vissza az órajel, akkor az nem jelent nagy fogyasztásnövekedést, mivel a feszültséget rendesen visszaveszi, ami igazán számít a fogyasztás szempontjából. Akkor lenne vészesebb a fogyasztásnövekedés, ha olyan baki lenne az új driverben, amivel a feszültség nem esik vissza terheletlen állapotba.
-
polonic
félisten
válasz
alibaba78 #5592 üzenetére
De nem 600 mhz, hanem csak 300 mhz.
És amúgy igazad van, nem számítana annyira, mintha a feszültség maradna úgy, mint a terhelt állapotban.
A feszültség emelésével a fogyasztás nézgyzetes arányban növekszik, míg az órajel növekedésével nem. Úgyhogy ez a 300 mhz-en járás, talán nem is mérhető fogyasztásnövekedést jelent. -
Milka 78
nagyúr
válasz
alibaba78 #5526 üzenetére
Visszaraktam a házhűtést és így módosult a képlet.
Még belapátolok pár mázsa jeget vagy kidobom a gépet az erkélyre és meglesz a 68 fok
Vasinger! :Az házszéllösztétes nélkül.A fenti eredmény reális,de egy sima játék alatt soha nem kap ilyen hőterhelést.Viszont a fent említett hirtelen hőingadozás aggasztó
Nem kell messzire menni...XBox 360 első széria.Hirtelen ha kifagyott a játék hajlamos volt egy pillanat alatt felhevülni,majd dashbordra raktuk.Akkor hirtelen lehült és az össze forrasztás elengedett a szerkezetbe és kész is volt a 3 ledes hiba(nekem is).Amúgy 3dMark Shot-ra jól megy a hűtés...56%-on 1.3v-os fesszel 80 fok alatt tartja és még a fűrésztelep érzés is megvan
Játék csak és kizárólag fülessel ajánlott!!!
-
barack1997
senior tag
-
TTomax
félisten
válasz
alibaba78 #5467 üzenetére
Te,a te lapod nem is igazán CF ready...nem véletlen tették oda le a második PCI-E slotot, az a slot PCI-E 1.0-ás 4X-es ha jól látom a felső kap minden sávot!Komoly gondok lesznek szerintem ezzel,olvasd el ezt... [link] Szerintem ez lapcsere lesz...A Cf topicban válaszolok ha átrágtad magad...
-
madd dogg
senior tag
válasz
Azt is nézd, hogy az 580-ra is jobb egyből venni másik hűtőt, mert azért csendes gépben igen hangos és melegszik, lazán 90 fok fölé is, a te szavaidból pedig azt szűrtem le, hogy zavar a magas hőfok. Plusz az 580 vissza is fogja magát, ha 300w fölé lép a terhelés, így ha jól skálázódik a CF, messze nagyobb teljesítményt kapsz.
-
válasz
szerintem nagyon sokkal nem fogaszt többet a 6870CF, meg ebben a kategóriában kit érdekel?
eladni viszont szerintem jobban lehet a CF-et egyenként, mint az egy darab monstrumot. sok sikert!
#5463: hát, sztem a betöltési idő javulását 95%-ban a velociraptornak köszönheted - amikor én 32-bitesVistáról 64-bites 7-re váltottam, akkor a betöltési idők szinte semmit nem változtak.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alibaba78 #5442 üzenetére
Baszus...akkor jól bevásároltál.Pont most nincs málnám,met nekem meg elég a cf-re a lapomon a hely,de ha tényleg külhonba vagy úgy is mindegy...Most néztem a lapod.Ezt az elrendezést,hogy lehetett kitalálni!
Itt lehet akár milyen lapod...nem is értem.Viszont nekem mint régi cf-esnek a 16-4-es kiosztás bukta volt.A 4870-es már lassult tőle,legalább is a 8-8-as kiegyensúlyozottabb volt és többet adott...
Neked felfeszelve olyan meleg a kártyád?Nekem szőrös fánk alatt sem ment 68 fok fölé még soha.1.3-as fesznél meg tekertem a hűtőn manuálisan,igaz ilyenkor van egy kis hajszárító érzetem(max.70 fok),de őszintén...cf-ben max 3dMark alatt kell húzni,mert mindent el visz alapon és egy 580-ast lemos a pályáról(és sokkal rajab leszel egy CF-rendszerrel
)
-
wittman
aktív tag
válasz
alibaba78 #5012 üzenetére
Felraktam én is ezt a szánalmas 11.1a hotfix drivert...nem hiszem el, hogy ezek ennyire benézték volna. Persze nálam is minden 10.12-esnek ismeri fel, sőt még a 11.1a hotfix driver csomagban lévő CCC2 is 10.12-es drivernek látja.
Na ez a kemény.
természetesen ki volt gyomlálva az előző driver, ami persze a 10.12-es volt.
Nálam is 300/300 a freki...
-
-
rocket
nagyúr
válasz
alibaba78 #4996 üzenetére
Mostanaban tobb ilyen egyszeru hibat is vetettek, raadasul rejtely, hogy hoztak ezt ossze mivel a CCC a BIOS alapjan allitja az orajeleket, de ott nincsen 300/300-as orajel.
Lassan oda jutnak a driverek, hogy jatekokban mar nem lesz hiba, cserebe a legegyszerubb, legalapabb dolgokat cseszik el, az meg rejtely a BETA teszterek mit csinalnak, hogy ilyen hibat nem vesznek eszre.
Vegulis nagy gond nincs mert a feszultseg ugyanugy 0.95volt idleben
Tesszellacios opcio alapon AMD optimalizalton van, ebbol lesz meg botrany
-
wittman
aktív tag
válasz
alibaba78 #4998 üzenetére
Mivel én még csatázok a Gigabyte-al küldtem nekik a kérdéseikre válaszokat. Eddig egy napon belül válaszoltak, de most gondolom mazsolázgatják a log-filet amit küldtem. Mivel nagyon unom a banánt, így ha hétfőre nem adnak igazolást, hogy garanciális csere jogos, akkor elkezdem a hadjáratomat a Gigabyte ellen.Ráadásul már 2db giga HD6850-ről van szó, amelyeknek a serial és LOP. Number számát(fotó) is elküldtem nekik. Na ez lesz az igazi reklám nekik! A harvderker szervizese csak akkor hiszi el, hogy hardveres a hiba, ha a Gigabyte elismeri, mert ő szerinte driveres hiba van... szóval egy kicsit 22-es csapdája, mert a magyar antifogyasztóvédelmi faszokhoz hiába megyek, azt se tudják mi az a VGA... Annak idején már volt csörtém az anti Fogy.véd.-el, mert azt se tudják, hogy a fogyasztóvédelmi törvény miről szól...
-
Osynho
addikt
válasz
alibaba78 #4691 üzenetére
Inkább sokat segítettél!
Meg volt türelmed hozzám
Köszönet érte!
Procira visszatérve, majd letesztelem, hogy 1680x1050-en milyen értékeket kapok különböző órajeleken. Milyen benchmarkokkal érdemes tesztelni, amelyek a valós, játékok alatti teljesítményt mutatják? Crysis benchmark, Heaven?
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #4504 üzenetére
Kibír egy óra krájziszt is, ha nem unom meg a játékot az állandó lőszerhiány miatt (igen, fanatikus tunker vagyok
).
Dictator^: Látod a profilomban is, hogy én gigabyte-ot vettem, meg se fordult a fejemben a toxic. Ha nem sajnáltam volna a pénzt 6870-re, akkor meg olyanom lenne. Ne én döntsek már helyetted...
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #4481 üzenetére
1062MHz-en még lement a 3dmark: [link], nem szemetel, nem dobja el magát furmarkban, stb.
Talán van még benne egy kevés, majd megnézem a következő driverrel
A memória tuningját annyira nem erőltettem (pont az előbb említett fagyás miatt 1230 körül valahol), így lett 1151MHz, ami viszont alapfeszen is stabilnak bizonyult. -
Osynho
addikt
válasz
alibaba78 #4432 üzenetére
Hát úgy tudom, a hűtés kicsit meg van variálva és nem tudom, hogy ez vonatkozik-e a nyákra. Mindegy, majd kiderül.
Voltak gondok anno pl a ref 4850 esetében, ha S1-et tettek rá, a VRM hajlamos volt túlmelegedni, ezért kérdezem. A gyári coolerek hűtik ezt a részt is? (a talált képeken nem igazán) -
Osynho
addikt
válasz
alibaba78 #4430 üzenetére
Ezt én is nézegettem, de itt csak annyi van, hogy 6870. Ez most akkor a teljesen referencia nyákos kártyákra vonatkozik? Én Asus-t szerzek be - a téglahűtőset
-, ami nem teljesen referencia, erre jó lenne az S1 rev2? Vrm-eket hűtik gyárilag / kell rá vmi plusz borda?
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #4417 üzenetére
Teszteket? Írjam be a google-be, hogy "4890 6850 test", aztán hasonlítsam össze őket? Semmi értelme nem lenne. Mindegyik máshogy cseszi el a méréseket, más konfigban mér, stb. Arra céloztam, hogy olyan különbségekkel találsz tesztet a neten, amilyenekkel csak akarsz. Meg mindenki annak hisz, aminek akar.
Nem akarok senkit meggyőzni arról, hogy a 6850 jó döntés. Én azért vettem, mert olcsó volt és már baromira untam az előző kártyám hűtőjének süvítését, meg a 100 fok környéki gpu hőmérsékletet. Úgy vettem le, hogy Dictator^ is pont ugyanezért váltana. Erre jó a 6850.jozsi: A PCS+ saját tápellátást kapott, így feszültségemelésre nincs lehetőség. A toxic-nál a két tápcsatlakozó meg nem hátrány, hanem a lehető legstabilabb áramellátást hivatott biztosítani.
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #4411 üzenetére
Mutassak másik tesztet, ahol sokkal több? Ennek semmi értelme. Ha annyira kíváncsi a srác, lefuttatok neki bármilyen benchmarkot, hogy lássa, mennyivel lesz gyorsabb egy 6850 a jelenlegi kártyájához képest. Nameg létezik "Milyen videókártyát?" topic is...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
alibaba78 #4303 üzenetére
Dehogynem hibázok, mindenki hibázik. A hibázással nincsen baj, a többi gyártó is hibázik. A hiba mértékével van baj, jah és azzal a kicsi résszel hogy nem tudják kijavítani.
Itt most nem olyan hibáról van szó, hogy jaj, bebugol egy játék amit egy hotfix-szel ki lehet javítani, hanem sokkal nagyobbal.
Csak egy széria? Nem elég az, ha pont azt vetted?
polonic: Nem csak giga kártyákkal van baj tudomásom szerint, de tény, hogy főleg csak azzal. De attól még, hogy Gigabyte, AMD termék, nem változtat a tényen. Ők hibáztak, hogy nem ellenőrizték le a memóriákat.
ATI valóban nincs, jogos.
Csak régi motoros vagyok a pirosoknál és még nem nagyon szoktam át
-
Pala
veterán
válasz
alibaba78 #3958 üzenetére
Áhh, úgy néz ki, hogy kereken 1GHz lesz a vége alapfeszen. Igaz, a Mark lefut még 1010-en és 1020-on is gond nélkül, de játékok alatt vissza kell venni 1GHz-re. Nem baj, így is jó!
Egyébként találtam egy tesztet: [link]
Itt is pont 1GHz volt a vége alapon. Ezt a részt viszont nem értem: "The Radeon HD 6870 from Sapphire is so far the best overclocking HD 6870 to enter our labs." A refkártyák csak a matricában különböznek, nem? Mert ha így van, akkor ugyan miért ne mehetne egy Giga / Asus, / HIS / Powercolor / akármilyen másik kártya szintén 1GHz közeli értékkel!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPad topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Linux kezdőknek
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest