- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
-
Orc
senior tag
Nem! Nem emlékszel, én vagyok az, aki vmoddolta a Gexcube 9600Xt ee-t. Most pedig vmod nélkül 902Mhz-en megy a ram, csoda hatására.Egyébként a rekordom még a 2 hónappal ezelötti 52xx pont 3Dmark 03-ban, a kari vmoddal ment 621/864Mhz-en. De ugye most vmod nélkül 902-ön megy a ram, tehát megdöntöm majd a régi eredményem. A ram 2.5 nanos hynix, mostmár szerelnek jobb ramot is a 9600Xt karikra???
-
koenig, mi a rossz benne? Én is olyat akartam, de használtan 30-ért vettünk, ismerős-ismerősétől, csakorlatilag ''félismerőstől. De nekem ugye XT, és :128/128, 500/700
[128MB/128Bit, 500MHz GPU/ 700MhZ effektív órajel]
Szóval, ez milyen kártya? Sapphire Radeon 9600XT Atlantis
De a 128MB/256Bit párosítás nem olyan, mint a 256MB RAM 566MHz-cel, és 512 400MHz-cel? Akkor inkább a 512-es... Sőt! Hamarosan jönnek az 512-es vidkarik! -
killahdrums
senior tag
BOCSI!
A múltkor hülyeséget írtam...
Nem olvastem el figyelmesen a hsz-edet...
Szal: steam progiban megkeresed azt, hogy ''register a product that i already own'' vagy valami ilyesmi, beírod a kulcsot amit a kártyán találsz és onnantól kezdveha ráklikkelsz a ''games'' ablakon a HL2-re elkezdi letölteni... -
killahdrums
senior tag
Hihi!
Több mint 3gigát le kell töltened ám!
Vagy esetleg megkérhetsz valakit akinek már fenn van, hogy csináljon egy backup-ot és írja ki neked DVD-re!
Előszőr is a steam klienst kell letöltened:
Bővebben: link
Aztán onnan már vágni fogod! -
-
DigitXT
félisten
Na ez elég konkrét, ez tetszik!
Kár, hogy a RAM-om nem bírja... (Mármint a VGARAM). Mondjuk egy másik topikban meg mondták, hogy valójában a procim még kevés is a 9600XT-nek: ki érti ezt, a PoP:WW egyértelműen VGA-limitált nálam, vagy ha nem, hát vmit nagyon félreértek.
Bíztatnak, hogy vegyek A64-et, és jó lesz. Hm.Ja, csak 70eFt+. Hm.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Értem: hát, pl. 330-on 5mp alatt szétcseszte a képet, szóval nincs benne túl sok plusz kakaó...
Hűtés sem nagyon van rajta, pedig lehet, hogy az segítene, de VGASilencerem van, ami csak a GPU-t hűti (mondjuk azt elég jól, főleg ha rá van eresztve a high fokozat). Nem tudom, vegyek-e pl. CoolerMaster réz rambordákat, hátha az segít valamit - nade ér ez nekem 2200Ft-ot? -, viszont hogy hatékony legyen, ahhoz fújatni kéne vmi jókis ventivel, amit nem szeretnék, mert a csönd a lényeg (nameg a teljesítmény, és az élettartam is persze!
)
Mint írtam leginkább akkor számít, ha a minőség nagyon jó, ekkor élvezhetővé teszi a játékot a tuning.
Írtad, hogy meg szoktad nézni FRAPS-szal: lehete vele egyszerűen benchmarkolni, pl. egy replayt visszajátszol, vagy ugyanazon az útvonalon végigmész: ilyen összehasonlító eredményed nincs? Ez érdekelne!
Félre ne érts, nem azzal vitatkozom, hogy használ a tuning, csak tudni szeretném, hogy konkrétan mennyit!
nincs kedved neten játszani vmit?
Nem szoktam, most pl. - meglepő módon - a PoP:WW-t várom nagyon, ami meg nem is multiplayer...Amúgy egyszer játszottam az Insane-nel néhány amcsi ellen: akkor még dial-upom volt, és érdekes lag volt tapasztalható, de azért élveztem - 1x-2x eltángáltam őket rendesen -, csak valahogy nem szoktam...
Amúgy ha már annyit érdeklődtem a tuning hatásáról: a PoP:WW demó letölthető pl. innen Bővebben: link , kipróbálható!Mindent max-ra rakva, nekem nem élvezhető 1024-ben, mert 20fps körül megy, amit már szaggatásnak érzek... Na ezen pl. mit segít a tuning? (Amúgy annyira nem is tetszik a plusz effektek serege, pl. a padlón lévő bump-mapping a második pályán kifejezetten idegesítő, a fram-rate feleződése meg egyenesen elborzasztó. Csak az ablakon vakító napfényeffektet hiányolom...)
-
Jazz
veterán
Köszi!
Sajna a memória nem megy feljebb, 1Mhz-et sem. Nincs rajta alapból hűtés. Egyébként az a nagy szám ebben a tuning eredményben, hogy ez egy PRO. Míg a tied egy Xt, ami alapból 500/300, enyém 400/290, és még is (majdnem) annyit nyom mint a tiéd, ami egy XT. Ebből is látszik, hogy XT, PRO között nincs különbség. És ez a 3dmark2003 4000pont (1024x768 No AA) jó eredmény a konfigurációmtól? Neked mennyi? Köszi! -
DigitXT
félisten
Nekem Asus van és nincs overdrive, viszont van hőmérő.
Na ez már érdekes: lehet, hogy a Pro-k is így vannak ezzel?
Értelme nem az aquamarkban van, hanem a játékok alatt
Konkrétan milyen értékelhető eredményt jelent ez? Benchmark-oltál vmit?
Bink video: nekem csak olyan van, ha legszebbre állítom akkor vmivel csúnyább. biztos nvidiara van optimalizálva ez is
Igen, vmi ilyesmi következtetésre jutottak azon a fórumon is, mindenesetre az is érdekes, hogy ha önmagában lejátszom a videófájlokat bink playerrel, akkor minden rendben, csak játék közben csinálta a pixelezgetést: azt néztem, hogy pl. a PoP:SoT, és a PoP:WW ugyanazt a dll-t használja a lejátszáshoz, szóval a hasonlóságon nem lepődtem meg, abban sem, hogy a downclock megoldotta a gondot, de hogy miért, azt nem tudom (azt fejtegették Bővebben: link , hogy az NVIDIA-sok megcsinálhattak vmi hardveres támogatást hozzá, míg az ATI nem, vagy nem úgy, és ekkor a procira hárul a dekódolás egy része, és így számíthat, vagy mi).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ha jól tudom, azért nem teljesen ugyanaz: a 9600 Pro GPU-ja RV350-es, míg az XT-nek RV360, ami már más technológiával készült, minek köszönhetően kevésbé melegszik. Épp ezért kétlem, hogy egy Pro-t csak úgy - pl. gyári hűtéssel - stabilan lehetne üzemeltetni 500 Mhz-en. Nem olvastam el pl. ezt a topikot, de ilyesmivel kezdődik: Bővebben: link
Gondolom a kérdező is sok hasznos infót találhat még ott a témában. -
DonLeo
senior tag
Igen most nézem én is, hogy a 350mhz a gyári ''max''.
Bővebben: link
Valami jó kis tuningprogit tudnátok ajánlani, esetleg vmi olyat ami megy a gyári catalyst mellett.
Powerstrip az jó? -
Neck
veterán
Hy!
Nekem is lassú a CCC meg minden, de van benne olyan funkció amit a Control Panelben nem találtam. De ha tudod hogy hogy kell előhozni nem CCCs driverben akkor mondd el légyszi!
Ezek:
Catalyst AI (Optimalizálás 4ever)
Geometry Instancing (A hasonló cuccokat ugyanolyannak számolja) -
-
killahdrums
senior tag
Kb. 3 és fél giga a HL2, úgy tudom, hogy a boltban vagy 6 CD-én, vagy 1 DVD-én adják a gammát.
A karink ''húzási'' különbségét meg nem értem...
Nemtom mi lehet...
Ja és valyon miért nem indul el nekem az Ati Control Center???
Most raktam újra az egész gépem, letöltöttem a 11-es csomagot a Control Center-rel, felraktam, minden rendben ment aztán duplaclick az ikonra... ÉS SEMMI!!!
Segítsetek plíz! -
killahdrums
senior tag
Csá!
Igen, járt a gamma a kártyához a kuponos megoldással...
Már lenn volt a játék a gépemen, mivel pre-load-olni lehettet, csak meg kellett várnom, hogy ''gold'' legyen szal tegnap hazamentem, belőttem a gépet és egyből följött egy steam-es pop-up és villogva hívta fel a figyelmem: PLAY HL2!!!
Ennyi!
A konfigom pedig: 3Ghz Prescott egy ASUS P4-P800-VM-ben, 2x512 MB Kingston, 2x120 GB SATA Samsung, ASUS 9600XT.
Juteszembe! Elküldtem neked még múltkor a karim BIOS-át, sikerült kiderítened, hogy miben különbözik a tiednél? (Mert én csak 520-ig tudom felhúzni a magom, a memeket meg szinte semennyire...) Lehet, hogy a te karid nem a 3,3-as ramokkal szerelt...
-
zoltansz
tag
-
Allien
veterán
Csakhogy, ha jól tudom, EZT a verziót NEM lehet kapni (silencer rev.3), csak a rev2-st árulják, az meg nem teljessen kompatibilis az XT-re (Bővebben: link). De, nézzük a tényeket. A régebbi Zalman (1 hőcsövesek) valamivel gyengébben muzsikálnak, mint egy ThermalTake Giant II-s! Már passzívan is természetessen, igaz, a külöbség, ha jól emlékszem 1 fokocska (a Giant II javára). Nekem a Giant III-s van, és azt kell mondjam, hogy passzívan is alapon elviszi a kártyát, gond nélkül, egy kis húzással is simán belefér, ha van a házban egy kis légmozgás (az meg amúgy is kell). Két venti van hozzá, de én csak a nagyobbat használom, az például csendesnek mondható, a legkisebb fordulaton ( 3 sebességes a szabályzója).
-
killahdrums
senior tag
Hi!
Az Everest szerint ugyanolyan vidkarink van (ASUS 9600XT)
és azt szeretném megkérdezni, hogy hogy sikerült felhúznod annyira a karidat?!!!
Nekem az AtiTrayTools a mag maximumát 522-nél látja és a memóriát max 310-ig tudom húzni hiba nélkül...
Szal nagyon érdekelne miket kell állítani, milyen hűtésed van stb.
Előre is köszi az infót! -
Orc
senior tag
Amikor én ilyen irreális eredményt kaptam, akkor csupán anyi történt a teszt közben, hogy kb 10mp-re fekete képernyő volt látható, majd továbbment, de nem onnan folyatata,mint ahol abbahagyta.
szerk: szép az eredmény, a ramod nem megy többet 360-nál? A procidat is még feljebb húzhatnád, különben nem lesz 5000 pontod!
[Szerkesztve] -
gyurc
aktív tag
most jo egy regebbi cuccal, de a cs:source siman sir, nomeg idovel mi lessz?
valaminek csak baja van! tobb driver ota csinalja... csakhat nem volt eddig gond, mert ha elszallt a DDC info akkor beallitottam a max hz-et es ment, mostmeg nemmegy
szal körkerdeS: Mitol szallt el a DDC info vegleg? mostmar 'nem is jon vissza':?
eddig azert egy win resetup utan neha visszajott..
ui: kihuztam a moncsi usb-jet hatha az.. nemnyert -
al_age
senior tag
nem, a moddolás még odébb van. valószínűleg pár héten belül veszek új tápegységet, majd csak akkor szedem szét a égpet, meg ugye le kell szednem a hűtést is a vmodhoz, szóval még nincs kedvem hozzá. meg még mindig gondolkodom az egészen, mert elcseszni meg nem szeretném a videokártyámat. de ha az alapfeszültség kisebb lesz, mint a Tieden, akkor szerintem meg fogom csinálni mindenképpen, ha nem akkor nem biztos, akkor simán csak egy kevésbé húzható példányt fogtam ki
-
Orc
senior tag
A vmod amit csináltál biztos jó a karidhoz? Ha jó, akkor erősebben nyomd meg a ceruzádat!Jah és eleinte csak 3,4 vonalat húzzál, majd mérd meg a feszt, aztán megint 1,2 vonal, mérés,és így tovább.Sok sikert.
Most néztem, hoy 634-ig megy a vpu-d. Ilyen core órajel mellet, már a ram a szűk kersztmetszet. Tehát a ram húzásával jobban nőne a vga sebessége. Én a helyedben nem piszkálnám a mag feszültséget.
[Szerkesztve] -
Orc
senior tag
Na itt a bökkenő, voltam olyan felelőtlen, hogy nem mértem meg a feszülségeket. De a vmodnál nagyon ovatos voltam. Biztos vagyok benne, hogy bőven a határértékek között maradtam. Eleve a gpu 1.6 volt környékén, már bőven 700Mhz fölött szaladgál, a külföldi fórumok szerint.Van akinek, már 1.51 voltnál is 774Mhz-en megy.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest