- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Hunnia #43031 üzenetére
Diplomácia.
haky: Van ilyen megoldás, de ez sem feltétlenül válik be. Sokan elfeledkeznek róla, hogy attól, ha egy hűtésre ráírják, hogy vmely VGA-val kompatibilis, attól még csak max. felszerelhető lesz rá. Ha vki ASUS Glaciator-t, HIS IceQ-t, Powercolor OC vagy Gainward GS karit vesz, gyárilag frankó hűtést kap (ami az ASUS esetében minimális többletköltség, azaz még egy S1-nél is olcsóbb), de utóbbi 2 féle 4870-ekből többről is tudok, amelyek gyárilag RAM-hibásak voltak (viszont rögtön cserélték is azokat jókra).
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Hunnia #42966 üzenetére
"....akkor magas felbontásban lassabb a 1GB-512MB CF, mint a single 1GB??"
megkockáztatom, hogy hd felbontásban jobban jár az ember egy 1 gigás 4870-el mint két 512-essel cf-ben.
amúgy nem értem miért olyan nehéz ezt megérteni.
cf-nél mindkét kártya memóriájába ugyan azok az adatok tárolódnak, míg egy 1 gigás, egy gpu-s kártyánál nyugodtam belefér több olyan adat is amire éppen nincs a gpunak szüksége és bármikor gyorsan hozzáférhet. ugyan ez a helyzet az x2-es kariknál.
konyhanyelven -
Sogron
tag
válasz
Hunnia #42722 üzenetére
Hali!
Sok jót nem tudok, úgy néz ki, hogy Samu kijelzőknél fordul csak elő! Egyébként annyi történik, hogy vagy elmászik 60hz alá, vagy 61hz fölé, vagy a felbontás állítódik el túl magasra! Nem valami szakszerű a hozzászólásom, de kb ennyit tudtam meg a problémádról.(Esetleg próbáld meg külső progival ráerőszakolni a kártyára/kijelzőre a 2048x1152@60hz@75khz-es beállítást)
-
Osynho
addikt
válasz
Hunnia #42723 üzenetére
Okés látom közben, bár első ránézésre a linkelt Sapphire hűtője ugyanolyan mint a toxic-é (matricákat leszámítva).
Melyik az ami mondjuk a 4870 1gb szintjét tudja?
GTX260 216SP, de ne cseréld ződre!
(#42724) R1200GS Nekem ez a második Sapphire karim ,és eddig semmi gáz nemvolt velük. Ha tényleg 50ezer Ft az ára, akkor nincs min gondolkodni sztem. Egy jobbfajta 512es 4850es megy kb ennyiért (IceQ4, GS). Amúgy meg ott a 2 év gar. -
katt777
félisten
válasz
Hunnia #42470 üzenetére
Igen, egyrészt az órajelek, másrészt az enhanced pp miatt, amely minden ablaknyitásra órajelet vált.
ATT csak akkor "okoz" hibát, ha CCC-rel, vagy az eltávolított CCC valamely ott maradt beállításával, esetleg RivaTunerrel ütközik. Ha több ilyen progi fent van, mindegyik maga akarja irányítani a VGA-t, amikor éppen rá kerül a sor, és máris megvan a baj.
rucinho: Lehet, hogy 3870-et vettél? Vannakj hamisítványok a piacon. Egy teljesítmány-teszt megmutatja.
subaruwrc: Köszi, de nem hat. ASUS-t, úgy fest, nem szereti. Nem baj, ha az ember már tudja a trükkjét, és odafigyel rá, végül is csak 1x kell beállítani a profilokat.
fdisk: Szép is lenne, ha egy bios-cserétől ASUS karid lenne.
Wukiwo: Én kézzel próbáltam, de nem jött ki, mert a PCI-EX16 slot pöcke megfogja.
dangerzone: Az sem ATT-tól volt. 1X én is azt hittem, hogy attól ment el a textúra Oblivionban, aztán rájöttem, hogy én állítottam el a LOD-ot, azt meg nem állítja vissza 0-ra, csak ha előtte eltoltad a beállításokat a másik végletbe. Most megjátszottam -LOD-dal is, az Oblivion grafikai szépségének határait feszegetve. Akkora felbontású textúrákat csinált, hogy beszemcséződött minden, aztán jöhetett a textúrák leszedése, csak utána állt vissza alapra.
csavarlazito: Ennyit a hozzáértésről.
A legtöbb user szépen feltelepíti, kikapcsoltatja vele az ATI hkp-t, aztán 2D-ből nekiáll tuningolni, és nem érti, mi végre száll el a rendszere. Néha hiábavalónak tűnik a részletes leírásom is róla, pedig 12.000 ember már be tudta állítani vele a kariját.
Hunnia: RivaTuner. De az órajel-ugrálást csak ATT-szal lehet kiküszöbölni, ill. ha RivaTunerrel teszed, akkor végig 3D-ben fog dolgozni a kari, attól lesz meleg.
ezanickem: 2.5GHz-es procival nem fog melegedni a VGA-d, mert az ideje jó részében csak várakozik. Kéne oda legalább 3GHz. Powercolornak nincs saját drivere? Milyen graf. hibák? Mert ha pöttyök-foltok, akkor VRAM a hunyó.
lsc: Az ACC, az megfázásra való.
tipiguf: Szívesen.
-
katt777
félisten
válasz
Hunnia #41490 üzenetére
Éppen nemrég írták utoljára, hogy elégtelen a VRM-re a TT, de azért grat. hozzá.
A GB zalmi hűtése egész jó, nem tudom, olyat kapsz-e. Gondolod, hogy ha már egy csomó Sap. 4870 megbacult, akkor nálad kisebb lesz erre az esély?
De úgy legyen!
Kötelező: Milyen tápod van? A karid nagyon jól tuningolható, ha nem a táp kevés neki, akkor vsz. elszúrtál valamit. Pl. ha nem megy az ATI hkp, és 2D-ből húzod tuningra... RT nélkül, CCC-ből is ilyen hibát produkált? Ill. nem nézted el a RAM-frekit? Csak mert dupla annyi lesz, mint amennyit beállítasz...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Hunnia #40473 üzenetére
Köszönjük a nép nevében
A választ a A64 X2-esek klubjában találod
Amúgy fsb-t kell emelni és elméletileg alapfeszen 3300Mhz körül vigan elszaladgál.Persze lehet feljebb menni ha növeled a proci feszt és akkor kb.3400-3500Mhz a vége.Ha feszt emelsz akkor kell egy komolyabb hűtő,mert eléggé forró a kicsike.A Ht freki birni fogja.A memók birni fogják,de lehet kell neki egy kis plussz fesz.Szerintem a fenti topickban tedd fel a kérdést
-
válasz
Hunnia #40469 üzenetére
A helyzet az, hogy sokkal gyorsabban nő a vga-k számítási kapacitása, mint a cpu-ké. És az elmúlt években az Intelnek sikerült egy nagy ugrással jelentősen növelni a processzorai számítási kapacitását. A C2D architektúra számítása kapacitása 2x akkora mint a régi NetBurst (P4 és Pentium D) architektúrának (tehát egy 3 gigás C2D kb olyan gyors, mint egy 6 gigás Pentium D lenne). Korábban - legalábbis a közelmúltban - erre nem volt példa, és az AMD-nek sem sikerült az utóbbi években.
-
-
WesTM
őstag
válasz
Hunnia #40401 üzenetére
A ram olyan mint a sör. Elég néha 2 üveg, de nem árt ha több van.
Xp-n még nem is de vistán elég sok különbség tud lenni, 2-és 4 giga memória között.
Ha lassúnak tűnt a kártya, az elsősorban a proci miatt volt. Nagy felbontásban szűrőkkel kell játszanod, és akkor hozza nagyjából azt a teljesítményt amit kell.Gaboman: Így van. Mióta kijött nekik a 184.11 (azt hiszem ez a szám) azóta gyanúsan meggyorsultak a kártyák. Lehet találtak valamit. Az ati remélem beújít valamit a 9.1 el.
-
katt777
félisten
válasz
Hunnia #40392 üzenetére
Hát a 6000+-tól sokat ne várj, kevés az a 4870 alá (olvass vissza, másnak is volt ilyen teljesítmény-problémája). Ezért lehet gyorsabb a 9600GT. Egy 3.0GHz-es Wolfi 1.5X gyorsabb játékok alatt (Vantage-ben 4000 CPU score vs. 6000), és az hajtja ki rendesen a 4870-et.
Azt nézd meg, hogy a kártya és a tápcsatlakozók rendesen illeszkednek-e. Egyébiránt az egész nagyon RAM-hiba gyanús, főleg, hogy csak 2GB van belőle...
-
WesTM
őstag
válasz
Hunnia #40392 üzenetére
Ha esetleg meg tudod nézni más gépében a kártyát... Ha ott is ezeket a tüneteket produkálja, akkor cserés lesz. Gpu- recover izélgeti a kártyát, első körben a ccc-ben próbáld meg kikapcsolni. Lehet ez megszűnteti a kép elsötétedéseket. Ha nem, és lefagy a gép, akkor kártya hiba több mint valószínű.
Először mindenképp próbáld ki más gépben.
Aktív témák
Hirdetés
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest