- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
Aktív témák
-
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #14973 üzenetére
Baze, ez a csávó...
Szerinted miért lepett meg az eredményed, meg hogy 6500-as SM3 pontot írsz itt a 4850-nek? Mert kb. senki nem ér el vele annyit alapon (legalábbis még senki nem jelezte, és hogy elnéztem más E8400 + 4850 tulajok 3DMark pontjait, azok is ilyen eredményeket értek el).
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #14961 üzenetére
Ha csak az SM3 pont érdekel, akkor csak azt nézd, nem tiltja meg senki.
E8400 @ 3,6GHz
Ja, igen! Mielőtt terelnél valamivel: mások is ennyi körül kapnak az E8400-esükkel, de ha akarod, kérj meg mást is, hogy futtasson le egy 3DMarkot 3,6 GHz-en.
-
schwartz
addikt
válasz
TTomax #14961 üzenetére
"Nem,nem az E8400 a traktorgumi...jó reggelt..."
Ha jol ertettem, akkor arra hivatkoztal, hogy az alap E8400 keves a 4850-nek. Magyaran visszafogja mint traktorgumi a Ferrari-t. Ha tevesen ertelmeztem, bocs.
(#14964) Acor Nem erteni mit akarni mondani. Ha lenni problema, mondani privat es nem kotekedni itt.
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #14957 üzenetére
Ez nem igaz. A VGA-ját nagyjából kihajtja a procija (talán olyan 90%-osan), talán azért keveslitek a pontot, mert maga a proci nem kap sokat a CPU tesztek alatt.
schwartz: Miért, mi a baj vele, azon kívül, hogy GF-barát? Most itt csak ATI-król van szó. És TTomax nem arra írta, hogy "traktorgumi", de mindegy, mert amúgy is hülyeséget írt.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
TTomax #14534 üzenetére
elég régóta ez a monitorom van Samsung 940valamennyi, és valamiét van jelentősége a HZnek mert 75n eléggé szétfolynak a betük, 70n közel olyan mint volt de még mindig nem az igazi, 60n meg picit rosszabb mint 70n....
közbe mérgelődök a vinyón, baromi hangos, pedig ezt ajánlották winyós topicba, wd5000aks az egész gép halk, és erre ez itt mintha üveget ütögetne, közel felrobbanok de télleg
-
BullZeye
veterán
válasz
TTomax #14528 üzenetére
75 hertz, ez a max neki, és loller most nézem ha átrakom 70re akkor szebb a kép...ez mitől van?
és az a durva ahogy nézem hogy 70Hzen a betütípusok és normálisak, azaz eredeti méretükben vannak, 75Hzen meg mintha a félkövér az normál lenne...és ha normál akkor meg ici pici lesz...ilyet nem láttam még :\
-
válasz
TTomax #12911 üzenetére
Mondjuk. Azt mondom, hogy lehet optimalizálni. Nem akarok belemenni, csak azért írtam, hogy a 2 GB elég a Vista alá, de az a minimum neki, szerintem, mert 1 GB-tal lomha lehet.
Csak példaként: pazarlás az ablak húzása közben a tartalmat mutatni vagy animálétan felnyílni a tálcáról, stb.... Lehet csicsás, de van pár tök felesleges dolog benne.
-
WesTM
őstag
válasz
TTomax #12897 üzenetére
Nagyon jól megy a vitsa 2g vel már közel 1 éve tolom. Csak azok szidják akik képtelenek beállítani. Lassú szar a vista,meg nem fut semmi...Uac kikapcsolva?Teljesítménycentrikusra állítva,indexelés kikapcsolva,rendszervisszaállitási pontok mentegetése kikapcsolva??Sp1 felrakva??? Na ugye hogy nem. Rgy jól beállított vista 2 giga rammal simán megy, a 4 giga csak arra jó,hogy egy darabig ne kelljen oda nyulni.Soha vissza nem tenném az xp-t.( NEM IZÉLÉSBŐL ÍROM.)
Ahogy nézegetem a 4870 cf elég bika teljesítményt tud, ha az x2 ezt,vagy hasonlót megtud csinálni nagy bajban az nvidia.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #12846 üzenetére
Nekem most 4x1GB Kingmax van, és tényleg jól megy velük a tuning! De a Dominatorokkal annyi volt, olyan magas késleltetés kellett nekik, hogy stabilak maradjanak. Az 1200-ra hitelesített RAM-ok meg annyiba kerülnek, hogy azon az ember egy qrwa jó procit is vehet, és az több teljesítményt jelent, szóval részemről a RAM tuning csak másodlagos.
-
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #12701 üzenetére
De nyilván van egy maximum, én erre gondolok "CPU-limit" alatt. Pl. van egy X játék, amihez elég 2 GHz a 4850 mellé, de van egy Y játék is, amihez kell a 3 GHz, vagy több. Viszont az első esetnél akkor se jelenthetjük ki, hogy a CPU kihajtotta a VGA-t, mert az a "legrosszabb" eset... legalábbis én így gondolom, meg szerintem a tesztekben is ezt veszik alapul, mert annak nem is lenne értelme, hogy a "legrosszabb" esetet nézik.
(MOD: hülye megfogalmazás így hajnal 4 körül, de remélem, érthető.
)
Szia, raskolnikoff!
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #12669 üzenetére
Most már mindegy, ezzel az esettel én jól jártam.
bishopx2: Valahogy úgy... legalábbis alaplapnál nem preferálom a márkát, videokártyából viszont majdnem 1 évig volt MSI X1950 Pro-m, most pedig szintén MSI HD4850-em van. Ezt be mertem vállalni, mert az X1950 Pro-val nem volt semmi gondom (a kissé hangos hűtést leszámítva.
)
-
válasz
TTomax #12651 üzenetére
Nekem se sikerült túl sokra jutnom. Annyit mondott a help is, hogy az AI mindenféle alkalmazás-specifikus dolgokat tartalmaz az általad említett játékokhoz alapból. Vagyis, hogy bizonyosan hatással van a teljesítményre, ha kikapcsoljuk. Így én is azt gondolom, nézzük meg, mi történik, ha fel sem teszed a CCC-t. Hátha...
(#12653) Recon: kb. így, ahogy írod. Ha besül valami, akkor mehetsz a falnak.
-
válasz
TTomax #12620 üzenetére
Én pl. biztosan nem húznám.
Igen, igazad van, azt azért hozzá kell tenni, hogy olyan CPU-t érdemes venni annak, aki most rak össze gépet, ami alapból 3 GHz fölött jár (pl.: Wolf), ha a mai VGA-khoz akar igazodni.
Milyen jól jött ez a teszt, köszönöm még egyszer, Recon! -
tibz03
őstag
válasz
TTomax #12324 üzenetére
A C1E-t kikapcsoltam, de az amúgy is csak arra való, hogy a szorzót visszavegye, nem? Ha pedig szükséges a nagyobb órajel, rögtön visszaállítja az eredeti értékre. Szóval elvileg nem kéne, hogy gondot okozzon... Az EIST-et nem tudom, hogy mi az.
Élsimítás és egyéb "csicsa" nincs, és igen, most high-on volt, de próbáltam very high-on is, a helyzet kb. ugyanez volt.
-
_@TZoli@_
csendes tag
válasz
TTomax #12261 üzenetére
Azért az AC, mert pár száz hsz-el ezelőtt is írták ((#12098) _-Ska-_) a főhős feje
előtt a pálma árnyéka is ilyen pöttyöket mutat.
Egyrészt:
Próbálom kideríteni, hogy mitől lehet. Van-e összefüggés a túlhajtás és a jelenség között. Jelenleg nincs húzva semmi a gépemben / CPU, GPU, RAM / , a kártyán lévő
gyári fan sebessége 35 % (idle: 52, load: 69 fok) és így nincs pötty.
Most megpróbálok némi túlhajtást, hogy megjelenik-e.
Másrészt:
Egyébként egy szóval sem írtam, hogy nem hiszem el, hiszen ott a sok screenshot,
csak meg akartam nyugtatni magam, hogy a 4870-em egyelőre nem produkál ilyet,
és most nyugodt vagyok. Ennyi.
( Esetleg, ha bármit is magadra vettél ebből, akkor bocs, nem állt/áll szándékomban
senkit se megbántani)
-
_@TZoli@_
csendes tag
válasz
TTomax #12237 üzenetére
Nos, megnéztem ezt is (AC), de a bevezető pályán egyelőre semmi pötty.
Az Animus jeleneteknél vannak furcsaságok, de erről született egy cikk
janos666 billentyűzetéből. Szvsz érdemes elolvasni./ Whited: azt hiszem 9,2 col, azaz 9,2 x 2,54 = 23,368 cm ha jól láttam...
/
-
_@TZoli@_
csendes tag
válasz
TTomax #12237 üzenetére
Értem én, hogy villanymotor, de mitől megy...
Szal csak a Te kedvedért: Pista Ultimate-t használok (de minek).
Az x64 remélem nem muszáj hiszen elvileg DX10-es a problémás pont nem?
- - - - - - - - - -
A Krizis: 1.2 + 1.21
AC: 1.2 vagy 1.02 (DX10.1) kinek-kinek, ahogy tetszik - most telepedett.
- - - - - - - - - -
Nu, most aztán jól megsasolom... Az 1280x1204 az megfelelő lesz, mert nincs
sajna nagyobb. -
_@TZoli@_
csendes tag
válasz
TTomax #12227 üzenetére
Tök érdekes...
Du. olvastam én is ezt a jelenséget itt a fórumon, direkt felraktam a
Krízist ezért, majd nyomtam kb. 45 percet (minden fullon), majd kigúvadt
a szemem, de egy darab fehér pöttyöt sem láttam.
Most ezek után, mindjárt megnézem a AC-t is, hogy van-e pötty.
/ de, ha nem lesz, akor ...ߣ€$@#... / -
Skizz
addikt
válasz
TTomax #11289 üzenetére
jaa, azokra a kis fekete "izékre" gondoltál? amit rá kell ragasztani a csavarhelyekre (talpakra)? mert azt felraktam, természetesen...
Cyberbeni: akkor én rosszra gondoltam....
.. holnap reggel ugyis szétszedem a gépet, aztán felrakom őket.
köszimod2: akkor mégsem gondoltam rosszra
ezt a 4 távtartót (nyák-lamellák közé) nem raktam föl, de a talpakra természetesen igen...
egyébként elég érdekes, hogy a rev. 1-es S1-hez ilyet nem kaptam. -
piroskek1
csendes tag
válasz
TTomax #11081 üzenetére
Kártyavásárlás elött elolvastam párszor ezt a tesztet... Azért is reménykedtem hogy 1280X800 vagy 1280X960- ba fasza lesz minden. Nem szabványfelbontásokon játszok.Vagyis nem 4:3 szabványban
Raskolnikoff : tudom hogy van egy processzor limites teszt is az oldalon, de az nem ad választ nekem arra hogy mennyivel teljesit a kártyám rosszabbul a 4200+-al.
Csak találgatások vannak, hogy nagy a limit vagy nem. Lehet csak 5-10 ki tudja ?!
Ha valaki tudja persze szivesen olvasok tényekröl és nem találgatásokról. -
válasz
TTomax #10930 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem viszi, nálam amúgy is iszonyú procilimit van, de az elég jól fűt, mert sok %-on megy a proci is, így még a házban is melegebb van. Annyit mondtam, hogy izzasztja = melegíti a kártyát. Amúgy mindegy, lehetett volna COD4 is vagy bármi, az eredmény hasonló lenne.
-
raskolnikoff
őstag
-
-
NovaBlue
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest