- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #27673 üzenetére
igen...csípem stílusod... csak duma.... azért telepítettem külön rendszert neki,azért kínlódtam feltenni ezt azt. Tőled nem is vártam mást. Igazából közöd sincsen a témához,csak van kivel kötekedni....igazából nem is érdekel a véleményed... ezt tapasztaltam..ennyi,se több se kevesebb....
-
-
pisti88+
senior tag
válasz
Bluegene #27451 üzenetére
Barátom? Szerinted miért irok ide, és nem nyomatom a gémet?
Gondolkozzál már el egy kicsit nem viccből gépelem itt a karaktereket hanem azért mert valami nem stimmel, és elvileg ti itt tudtok valamit amit esetleg én nem... Ha csak kimásolni tudod amit irok léccives ne irj KÖSZÖNÖM!
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #25241 üzenetére
Reklamozd mashol ! Mondjuk a winyo topikban.
Az en winyom gatyamadzagon függ a másik meg 2cm-es szivacson. De hogy rohadtul köze sincs az SSD-hez az biztos. Ugyanugy kerreg. Szóval ilyen hulyesegeket sem kellene irni a blogodban.
Hagyjuk ezt a témát.bigdigit: Az "nyilvanvalo" volt hogy tamogatja a HDMI-t, mert le van irva. A kerdes meg mindig az, amit mar 1000x leirtak, hogy hogy kuldik ra a jelet a DVI csatlakozora.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #25238 üzenetére
Nem akarlak megserteni, de megint orbitalisan hulyeseggel jo, mar nem először.
El sem olvasod hogy mirol van szo csak lokod a hulyeseget, a blogodnak meg megannyi köze sincs hozzá...
Próbálj már meg néha visszaolvasni és MEGÉRTENI a szöveget amit irnak az emberek.Bocs de ez már régóta gyülemlett bennem.
rup1u5: Ez nem segit ha valamit rövidrezárt a kezével. Mivel a bőrnek ha nem túl nedves eleg magas az ellenállása, így szerintem csak áramingadozásfélét idézett elő, ezért nem deglett meg a kari.
-
válasz
Bluegene #25095 üzenetére
Az előző kártyám mint gyárilag és hitelesített tuning biost kapott, máig lekopogva nincs baja.
Elnézést, nem tuningoltam a 4870 X2-et, igen olvastam másik topikokban/fórumokban. De nagyon mérges vagyok, amiért áttérnek a golyós forrasztási technológiára (a'la xbox360), ez szar. Kérdezem, hogy miért nem maradnak a jól bevált GPU tűskés technológia? Ha nemesfém miatt, az megértelek. De a golyós forrasztás az hülye ötlet volt.
Meglátjuk hogyan alakul a köv. 4870 X2.
Egy kérdésem van a Call of Duty 2-vel kapcsolatban, hogyha látom a hullámzó fekete csíkokat, a radar kijelzője néha kimarad csíkozva, azaz mindenképpen be kell kapcsolni a VYSNC vizszintes szinkronizálót? Másik, észrevettem az utca szélén lévő furcsa szöszmötös kőhalmot, mintha egymásra rakodná a textúrákat folyamatosan, esetleg deformálódik különböző geometrikával. Ez a bug tiétekben is van? Gyári Catalyst 8.7-et használtam.
Üdv.: bolic
-
Atla
senior tag
válasz
Bluegene #23975 üzenetére
Képet dobsz róla?
Kiváncsi vagyok merre fujja a levegöt,mert nekem meg a tápom volt hangosabb
gondolom a felszálló hő miatt!Recon: Üdv!Hazavágtam én is a kártyám
Most gariba van,de nem biztos h sikerül a csere,de már megrendeltem a 4850 Golden
Samplet!Igaz anyagilag a padlon vagyok!
Na szóval ha visszajön a gariból a sapphire akkor kölcsönbe odaadom a bordát!
Csak a szilikonlapok kellenek majd meg a müanyagot a tetején kicseréled az MSI-re! -
Visormail
addikt
válasz
Bluegene #23901 üzenetére
Csak az a baj hogy itt (is) azt látja, ha bejön egy noob, hogy 50oldalnyi OFF van a furmarkról, azt hiszi ez is 3dmark, futattja boldog boldogtalan.
Mennyivel jobb lenne ez a topik ha lenne egy külön furmark topik és akit ez érdekel azok ott irogatnák hogy kinek hány 100fokra "sikerült" felvinni a kártyáját értelmetlenül, dehát ez is csak egy szép álom. -
Skizz
addikt
válasz
Bluegene #23889 üzenetére
ez ilyen felesleges kötözködés nem? jó legyen igazad nekem mind1
Neked egyáltalán nem mindegy, ha a másiknak van igaza, ergo ezt a mondatot nem azért írtad, mert inkább hagyod a kis hülyét, had főljön a levében, hanem azért, mert tudod, hogy hülyeséget írtál és nem tudsz a dologhoz érdemben hozzászólni. Ezért jobb eljátszani a nagyobb és bölcsebb szerepét, hogy a másik fél - jelen esetben én - kinevettesse magát azzal, hogy nem hagyja annyiban a dolgot. Na off vége, nem játszom tovább a pszichológust, bár nem kell pszichológusnak lenni ahhoz, hogy ezt a berögzült viselkedési formát fel lehessen ismerni.
-
Skizz
addikt
válasz
Bluegene #23887 üzenetére
Annyira sík vagy, hogy az már fájdalmas olykor.
Pár hsz-al ezelőtt még arról próbáltalak meggyőzni, hogy Pentium alapú processzor nem létezik. Most linkkelsz két google találatot, ahol láthatunk jó sok pentium alapú gépet, tehát nem processzort, hanem számítógépet. Kevered a szezont a fazonnal, ember.
-
Skizz
addikt
-
Skizz
addikt
válasz
Bluegene #23878 üzenetére
Kisebb felbontáson jön ki hamarabb a procilimit. Pentium alapú processzor egyébként nem is létezik, csak felvilágosításképpen. Akkor kettőnk közül ki a hülye?
Tudom jól, hogy Core arhiktúrára épül, de attól hogy nyögvenyelősen felrágantod 3,2Ghz-re, még nem lesz elég. Csak érdekesség képpen; 1280*1024-ben a Quadomat kb. 3-3,2Ghz-ig kell felhúzni, hogy ne álljon be az fps.
De persze ez mind hülyeség, hisz ha te nem így gondolod, akkor csak hülyeség lehet.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bluegene #23469 üzenetére
hát a válogatott chipesben nem vagyok bizti, inkább fesz emelt lehet. Jah graphics azt jelenti, mivel a coolinknek vannak cpu hűtői is asszem, de valami atomgyökerek.
(#23464) syC : De mégis ki az aki ilyennel játszik otthon
? Az eszkimók biztos evvel fűtenek az igluban.
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #23437 üzenetére
Ennek a kártyának jelenleg nincs ellenfele, tekintve, hogy ez az egyetlen konstrukció eddig, ami házból kifújó ventilátorral van felszerelve.
Amúgy nem nagy szám a Gainward, a HIS TurboX verzió, ugyanezzel a hűtéssel, 685Mhz GPU, ami szvsz alig kevesebb, mint a 700.
Ja, és a refkarim tisztességes hűtővel 720-at megy.... -
Sárpac
nagyúr
válasz
Bluegene #22787 üzenetére
Nem is vagyok elfogult, csak az ati tulajok 90%-a egyfolytában panaszkodnak, ezért mondtam le a cseréről egyenlőre, nekem az nv-vel nem volt semmi gondom eddig. A forceware PhysX 177.83-as driver hidd el odab@sz nagyon még a 8800gtm is sokat gyorsult tőle.
HD48XX chip ütős lett, de túl forrófejű a driver meg egy rakás ... alá.
-
hakos1987
őstag
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Bluegene #22199 üzenetére
A külföldi oldalakon mindenhol azt olvasni, hogy 700-850W alatt senki meg se próbáljon ilyen kártyát CF-ben vagy X2-vel. A legtöbb tesztben a szakértők 1000 vagy feletti tápokkal tesztelik. Nyilván ennek egy része, reklám, egy része, "nem tudom hova tenni a pénzem", de azért szerintem fogyasztásbeli oka is kell hogy legyen!! Olyat is olvastam, hogy valaki arra panaszkodott, hogy az 550W-os tápja nem vitt el 1db!!! 4870-est. Persze nyilván konfigfüggő is nagyon a dolog, de azért azt így általánosságban kijelenteni pláne vásárlás előtt álló emberkéknek, hogy semmi gond nem lesz 350W-os táppal sem, azt kicsit erősnek érzem.
Annál is inkább mert itt még húzogatják is a kártyákat 400W-os tápok mellett, flashelik bele a tuningbiosokat, és csodálkoznak, ha utána problémák vannak. Azt meg a legritkábban tapasztalom, (ami a külföldi fórumokon leginkább előjön), hogy egyből a tápra gyanakodnának, ami jelzem általában be is jön. Vagy ha valakinek eszébe jut egyből lehurrogják...
Arról nem is beszélve, hogy egy mostani modern gépben, azért kb 100e vagy több értékű alkatrész figyel, és egy hosszú távon túlerőltetett táp elszállásakor szerencsétlen esetben vihet mindent. És kb 5-10e Ft-ot spóroltál a gyengébb táppal..
A lényeg, hogy csak annyit akartam mondani, hogy én még egy tesztet se láttam ahol 350W-al teszteltek volna akár csak egy 4800-ast is. Úgyhogy ebből gondolom, hogy nem is ideális neki. Lehet, hogy ideig óráig speciális esetben elmegy vele de erre nem alapoznék.
Szeretném hangsúlyozni, hogy senkinek a gépét nem akartam fikázni, csak az olvasottakat osztottam meg segítő szándékkal, úgyhogy ne vegye senki személyes sértésnek. És nem is vitaindítónak szántam, mert nem szeretnék belemenni egy olyasmibe, hogy igen, nem, de igen, de nem...
Köszönöm a figyelmet! -
katt777
félisten
válasz
Bluegene #22120 üzenetére
Hát, kicsit sok marhaságot hordtál össze így hirtelen.
Gyenge táp negatív hatásairól már volt szó, amúgy meg nem a custom hűtő a rossz, ha valaki nem tudja jól feltenni, vagy nem olyat tesz fel, ami az adott VGA-ra való, csak mert rámegy. Aztán lehet szidni a hűtőgyártókat.
A Chilla nagyon is jó, sarkazás ellen még párnákat is adnak hozzá, + egy rakás extra RAM-sünit. Aki meg valami Zalman vf700-900-at és hasonlovat tesz rá, az magára vessen.
Azon is elgondolkodhatnál, hogy egy 100°C-os kari milyen hatással van a pc egyéb alkatrészeire.Bon3ss: Bestbuy mindenképpen egy olcsó ref. kari, és egy jó hűtő rá. Nagyon gagyi cuccot kell kifogni, hogy ne tudjon többet (főleg jó hűtéssel), mint egy drága OC, vsz. szintén nem a legjobb, hiába lecserélt gyári hűtéssel (pl. olyan OC, extra hűtős karik, amelyeken fedetlenek a RAM-ok és egyebek.
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #22070 üzenetére
igen szép is jó is ez a furmark, érdekes 2-ből kettő 4850-es pont a furmark közben halálozott el
Kérlek, ne ferdítsd már el ezt az egészet....
Tiszta pszichológiai eset vagy... Látsz két halott kártyát, ami nyilvánvalóan nem furmark áldozat, és már jössz ilyenekkel... Nekem egy órát ment a furmark S1-el, és köszöni szépen, jól van a kátyám. És nagyon sok ember próbálta ki a kártyáját furmark-al, és semmi baja nem lett a kártyájuknak.Ha te inkább csukott szemmel megvárod, míg esetleg megsül a kártyád esetleg gariidő után, egészségedre, de ne tanácsold már ezt mindenkinek, elferdített marhaságokat állítva.
Részemről a téma lezárva. -
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #22056 üzenetére
De az S1 nem megy 80 fokra,nem sugároz semmit nem melegíti a környezetét,és e miatt nincs pokol a gépházban... amúgy megnézted te,hogy én hol lakom?Az a nagy meleg itt kb 20fok
A furmárk pedig tényleg gyilkos egy program,ebben egyetértünk... a reális terhelés kb a fele amit egy játékban kaphat...szóval ilyen terheléssel sosem fog a VGA-d találkozni bármit is játszol... -
HSM
félisten
válasz
Bluegene #22056 üzenetére
ez érdekes, hogy lehet az hogy a 4850 gyári hűtője is befelé fúj és a s1 meg pláne, tehát a megtermel hő ugyanúgy bentreked, szal érdekes
Igen benntreked, de nem mindegy, mekkora területen oszlik el... Nálam is sokkal könnyebben kiszellőzik a nagyobb felületen leadott kisebb hőmérsékletű levegő, mint az a koncentrált, bár kisebb térfogatú nagyonmeleg a gyári hűtőről.tehát ha fölrakod az s1-et akkor a 4850 ugyanúgy 110W ot disszipál, nem?
mind1
Ezt tökéletesen jól látod.A furmarkot felejtsük el? Ja, oké hogy szar csak próbáljuk meg nem észrevenni??? Ne olts már.....
A mostani meg nem a furmarktól ment tönkre, hanem valami mástól. Hidd el, a test Drive Unlimited is felmelegíti a kártyát, kipróbáltam 10 perc után, kb 5 fokot vert rá a furmark, de ha szerinted ez az 5 fok nyírta ki....
De ha nem akarod a tényeket elfogadni, és csak irkálni szeretnél mindenfélét, szólj, és akkor nem fárasztom magam, hogy meggyőzzelek.
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #22054 üzenetére
Igen nekem a gyári hűtővel ment tönkre
Ettől független lehet az hibás volt...
Konkrét mi hűlt...
Proci 10Cfokot, a Déli hid és az északi egyaránt 15Cfokot...de kíváncsi lennék amúgy hogy ahol nem tudtam mérni pl hangkártya ott mi lett......mert eddig az is forró volt.... -
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #22046 üzenetére
nem nincs igazad...nekem 2DB van S1-el...15fokot hűlt benn a gépházban minden mert a szar gyári hűtő sugároz az S1 meg nem.... és a mag termeli a legnagyobb meleget.
Van kifejezettem backside cooler... valaki kiprobálhatná mert nem túl drága.Én erre gondoltam:Thermalright HR-11 ATI/Nvidia VGA Backside Cooler
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #22041 üzenetére
Már kismilliószor leírtuk felfűti a gép belsejét,az alaplapot ,az északi a déli hidat,és mindent alkatrészt ami a gépházban van...és pont a maghö a legnagyobb gond...még egy S1-el is... amugy kiváncsi vagyok mit csinálna egy backside coolerral plusz a gyári hűtővel,merthogy ahhoz megbontani se kell...és szerintem 20fokot hűtene...
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #22025 üzenetére
Amúgy 70-re marhaság bármi aftermarket hűtő, de az 50-re:
1. Kevésbé hangos (Teljesen halk, ha ügyes vagy...)
2. ÉSSZEL felszerelve megfelelően hűt, és nem vágja haza a kártyát.
3. Ésszel összeállítva a VRM-et és a memóriákat is jól hűti.
3. Garira ott a gyári hűtő
4. Az Ára: 5000Ft (AC S1) +1400Ft (2db 8-as Thermaltake ALU süni) +1000ft 12cm-s venti
5. A gyári 50-es hűtése is bennmarad, ráadásul egyhelyre fújja, sokkal nehezebben távozik, mint az S1-ről (tapasztalat)
6. Nem 2D-ben gáz a hőmérséklet, hanem 3D-ben...Ha meg gáz van, vissza a gyári hűtő, és megy is vissza gariba...
Szerintem mindenki el tudja dönteni, szüksége van-e ilyen speckó hűtőkre vagy sem.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bluegene #22028 üzenetére
igazad van. pöttyözés, csíkozás memóhalál. de akkor magasabb feszt is kellett hogy kapjon biosból. erre gondoltam bios alatt. vagy ennyire szar lenne az a memóriaborda, hogy 10 perc furmarkot nem bír? nem ma kezdtem és nem vagyok sügér hogy alap dolgokat el kelljen magyarázni nekem de azért kösz.
bebizonyosodott, hogy jól döntöttem mikor nem álltam neki mindenféle nem erre a kártyára készült hűtővel gányolni. -
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #22024 üzenetére
egyébként én azért nem veszek rá s1-et vagy gfx chillát mert lehet hogy a gpu-t baromira lehűti, ez jó, DE:
1.pénzbe kerül: 6000ft vagy több
2. szereléskor kinyírhatod, de ha nem:
3: a memóriát és az egyéb komponenseket gyérül hűti(VRM), ezért mehetnek tönkre idő előtt
4. ugorhat a gari
5. 4870 esetén kifújja a meleget, a nem gyári hűtővel bentmarad a gépházban(chilla, s1)szal csak hátránya van ha lecseréled a gyári hűtőt, 4870-nél ez fokozottan érvényes, mellesleg lesz powerplay2, ami miatt 2D-ben le fognak esni a hőmérsékletek, szal felesleges
egyébként én a gyári hűtővel 690/1188-ra húztam teszt erejéig(emelt fordulattal), játékban nem hinném hogy értelme lenne úgyse növekedne semmi, mindent visz így is és cpu limit van egyébként szal semmi értelme nincs tunningolni, meg kockáztatni(+12%-ért ami van is de nincs is(CPU limit), most komolyan aki hozzám hasonlóan hagyta gyári állapotban annak ment tönkre? 2 év garit adnak rá a neves gyárók, ha gyárin hagyod(gainward, sapphire..stb), ha meg módosítod ugrik a gari fenti okok miatt
-
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #21788 üzenetére
"kiléptem rögtön megnéztem az everestet és 79 fokos volt"
Hacsak nem jegyzi meg a max homersekletet akkor semmit sem ert a dolog.
A vga homerseklete 10-15 fokot zuhan amint megszunik a terheles, szoval neked is lehettett 90+ fokos.
Amugy meg aki azt mondja, hogy ne parazzak, mert fentebbveszem a fordulatot es maris huvos lesz az oruljon, hogy nem zavarja a zaj. Vannak olyanok akiket igenis rohadtul zavar. Az emberek 1 resze nem azert vesz nagy hutot, hogy szarra huzhassa es mellette 30 fokos legyen, hanem hogy ertelmes keretek kozott tartsa a homersekletet, de ezt minel halkabban.
Engem a G80-as ventije is zavart kicsit, pedig az egy eleg halk szerkezet volt. -
ProEvoFan
nagyúr
-
cizoe
őstag
válasz
Bluegene #21569 üzenetére
NEm hát.. De ezek a beteg állatok kiszámolták az utasítás/watt arányt... Na mindegy, nem kell ezzel foglalkozni.
mod: Feltettem Youtube-ra is a videót, donanimhaberes török lejátszóhoz nem nagyon volt kedvem.
http://www.youtube.com/watch?v=rU5GkRsucQY
-
cizoe
őstag
válasz
Bluegene #21567 üzenetére
Ilyen ez a rapszakma.. Egyik évben egyik csapat röhög, aztán a másik...
Bár elnézve az nv-t desktop-gpu vonalon nem nagyon röhögnek többet, látva az Intelt és az Atit.
mod: ÁÁ de a video elején hogy virul már 3dgameman feje mikor kimondja a kártya nevét.. Látszik, hogy totál bele van zúgva a vga-ba.
-
nokiauser
aktív tag
válasz
Bluegene #21206 üzenetére
Igen, ez igaz, csak akkor van gáz, ha game előtt elfelejtem elindítani a tuningos profilt. Hirtelen két megoldást is tudnék, de sajna nem tudom, hogy lehetne kivitelezni:
1. automatikus állítás minimális fordulatszám megadásával
2. profil automatikus betöltése 3D-s alkalmazás vagy bizonyos GPU-terhelés esetén. -
SzlobiG
félisten
válasz
Bluegene #21131 üzenetére
Tápot most próbáltam ki egy másikat, szintén fenn áll a hiba, most indulok haverhoz kipróbálni, de 100%-ra veszem, hogy a kártyák halottak.
A vicc az, hogy gyári biosal használtam smmi tuning vagy venti variálás és ezt kapom...ha visszajöttek garból lehet megse tartom őket ha egyáltalán legarizzák.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bluegene #21081 üzenetére
a botion blur un. post processing effect. tehát előbb megrajzolja a gpu a teljes álló framet és a mozgásodhoz igazodva utólag kerül rá a blur.
ami okoz valamennyi fps veszteséget de ha jól emlékszem én is úgy tapasztaltam, hogy folytonosbbnak tűnik a motion blurrel mint nélküle de a szemem attól még jobban fáradt, hisz ez az efekt csak "átveri" az emberi szemet.DigitXT nek is igaza van. Mindenkinek igaza van.
-
HIJ
őstag
válasz
Bluegene #21075 üzenetére
A ramokon van süti. Igaz felén nem szabványos hővezető tapasz van, de a 9600gtvel sem volt probléma.
A memók 3dmark közben max 75 °C -ra melegednek, míg a GPU 57 -re.Egyébként érdekesen oldódott meg. Ugye a friss driver (8.7) sehogy sem akart felmenni. Sem telepítve sem direktbe az inf fájlt betallózva. Leszedtem a legfrissebb giga által letesztelt drivert és frissítettem. Az még mindig a 8.502 volt, de utána már felment az atitól szedett 8.7. Tehát a cd-n lévő gyári driver kavart valamit, mert egyszerűen nemengedte frissíteni magát a legújabbra.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged