- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #42253 üzenetére
Nem arra gondolok, hanem hogy gyorsan felnyomták reggel, mert tegnap megígértem nektek
, aztán valami okból leszedték, ezért csak olyan oldalakról érhető el, ahol szintén leszedték, és elérhetővé tették, viszont talán nem tudnak a hibáról. De úgyis ki fog derülni (talán), ha kipróbálják páran. Én is leszedtem, de most úgyis gyúrni megyek, este meg majd játszom, egyelőre nem érzem szükségét beleugrani az új driverbe.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #41964 üzenetére
Miért ne tudtam volna? Attól még válaszolhatok rá.
bogyó73: Ha úgy telepítettétek, ahogy a leírásban van, akkor működnie kell. Ha csak nem valami vacak verziós OS-t használtok, de arról meg úgysem nyilatkoztok.
Ha más nincs, reinstall, UAC ki, RD+ driver fel, ATT install rendszergazdi módban, és máris megy.
-
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #41960 üzenetére
Nem rossz ötlet. De nekem pl cod 2-ben max grafon nem elég a 700 fps, amit x2-vel kapnék. GTX 295-tel lehet kapnék 800-at. Ha a te módszeredet használom akkor az csak ott segít, ahol keményen van jelen a PhysX. Tehát nekem két x2 kell. Főként mert drágább, és sokkal színesebb. Sokkal szebb. Egyértelmű, hogy abból kell a kettő.
Így már lesz cod 2 -ben 900 fps-em.Meg a fizix-es játékokban is háj (high) and fast performancém lesz.
De ha lesz pénzem, akkor lecserélem az alaplapot, a memót, meg a procit, egy core i7 arhitektúrára. Szóval laza 800.000 forintból olyan, de olyan gépem lesz...Hú ne tudd meg. Na jó ,elárulom. Olyan gépem lesz, hogy 4 év múlva csak low-beállításokon tudok játszani mindennel. (pont mint a mostanival) De legalább most menő gépem lenne itt a péhán, és az már FŐISTEN kategória lenne.Hunnia:: Lassabb azért nem nagyon lesz. Inkább az jellemző rá, hogy nem lesz annyival gyorsabb, mint amennyivel drágább volt.
Részemről parasztvakítás az sli/crossfire/2mag. Bencsmárkolni jó. Dehát ha játszol, azt nem 3dmark vántiddzsal teszed. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
_Toka_ #41690 üzenetére
"Ezzel kapcsolatosan megint csak legfeljebb a gyártók rendelkeznek megbízható adatokkal..."
Egyszerű. Az Sapphire kártyák legendásan anti tuningosok, míg egy Sapphire TOP, vagy egy HIS elég jó eredményeket produkál.
Nekem is volt régen sapphire -om, és a sima kártyák alig mentek. Utána cseréltem OC -s verzióra, na azok meg szárnyaltak. A Sapphire csak a különleges kártyáiba teszi bele a válogatott GPU -t, míg a HIS az összesbe. Kb. én így írnám le, saját tapasztalatból kifolyólag.
-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_ #41412 üzenetére
a kényszer vitt rá, mer ha szerkezteni akartam, időtullépés miatt megszakadt, ezért írtam újat, de nem nekem akartam válaszolni, hanem Rain Blade-nek
mennyivel terheli jobban a 1680*1050 mint az 1280*1240 ha ugyan úgy full beállításon játszom?
nem tudok szolgáltatót váltani, mert melós gépről netezek.
-
quasarus
tag
válasz
_Toka_ #41354 üzenetére
Thx! És ez melegszik annyira? Milyen progival teszteljem? Most cseréltem le a hűtőjét egy Scythe Musashi-ra, a hozzá adott memória hűtő süniket is felragasztottam. ha hazaérek letesztelem, csak mondjátok meg melyik stabilitásmérő prg-vel, és mik lennének a normális értékek?
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #41266 üzenetére
Ez E8400-am stock cooler-rel 4.05GHz-et is vitt. Igaz, már a HAF-932-ben.
Ha nem egy olyan zörgő csapágyas vackot fog ki, mint én, tényleg nem kell hűtőt cserélnie.
r3pl4y: Akkor inkább tegyél rá egy Auras Fridge-et, meg arra 1-2 halk ventit, aztán pöröghetnek fullon, és még a VRM-ek hűtése is jó lesz.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
_Toka_ #41266 üzenetére
szóval azt mondod h nincs értelme annak ha felhuzom a videokarit?
akkor ti minek huzzátok?másrészt pedig főképp azért akarok hűtőt cserélni mer ez kurva hangos... és szeretném kikérni a véleményeteket h milyenre csxeréljem és hogy miképp mennek ezek a dolgok... odáig már eljutottam h a VGA -ra akkor nem lehet kötni a hűtőt de ha a lapra kötöm akkor mindig 100 on fog menni nemde? és most azt mondtam h az se baj nekem ha nem hangos a hűtője a twin turbonak... na erre még senki sem irt semmit...
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41246 üzenetére
proof88-al már egész másról beszéltünk
Hát persze:
Több ízben írtam, hogy ez nem igaz.
Attól még, hogy sokszor írod, még nem lesz igazad.
Tipikus, hogy nem csak egy-egy képkocka készül el
hosszabb idő alatt, és ott vagy, amit proof88 állít: nem
kell ahhoz 1 másodpercig állóképet nézned. De amúgy
igazad van, én is befejeztem, a lényeget leírtuk már. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41208 üzenetére
Jellemzően azért nem ilyen sarkos a helyzet
Pont azt mondom, hogy jelenettől függően igen.azért látszik 60 ill. 30 FPS, mert
Mert akkor és ott annyi volt.nem másodpercenként frissíti az akt. FPS-re vonatkozó információt
Nem: a FRAPS iszonyat gyorsan frissít, ellenben pl. az ATT OSD-vel.
Szóval hidd el: azokon a képeken az annyi azért annyi, mert épp az a
helyzet állt fent, amit mondtam. Természtesen nem ez az általános, de
tartok tőle, hogy ha durvább grafikával érkező játékok jönnek, az lesz...katt: nem adok a szádba hazugságot, de állandóan a kihajtáson rágódsz,
aztán csodálkozol, amikor egy relatíve kicsi (!) felbontásban "megfekszik" a
kari. Anno azt sem hitted el, hogy ez már 1024-ben is lehetséges, pedig az. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #41208 üzenetére
Már megint a szavaim félregondolása.
Nem az én mániám, hanem fizikai tény, hogy magas felbontásban, magas összetettséggel kevésbé lesz CPU limites egy rendszer. Sokan ezzel egyáltalán nincsenek tisztában. Ha ilyen jól emléxel, miket írok, akkor azt is tudod, hogy hozzá szoktam tenni: amennyiben monitort/platformot fejleszt az "ürge", akkor semmi baj a VGA pillanatnyi kihajtatlanságával, meg amúgy sem, csak fölöslegesen költötte a pénzét. De kinek-kinek a maga dolga, nyilván nem csak az én tanácsaimat olvassák el.
A 4200+ & HD4850 kombót nélkülem is sokan remek megoldásnak tartották.
Azt kéne végre megérteni (de te tudod is), hogy a PC egy komplex rendszer, amely különböző alkalmazásokban is sokféleképpen működhet (pl. UE3 engine-es játékban a 4850 vastagon CPU limites lesz egy E8600-zal is a szűrők hiánya miatt) Mindemellett nem is olcsó, ezért érdemes okosan megtervezni a felépítését. Én csak ebben próbálok segíteni. Vagy megfogadja valaki a tanácsaimat, vagy nem. Szerencsére még csak köszönő leveleket kaptam ilyen ügyekben.
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41193 üzenetére
Kérlek...
Amúgy valóban nem sűrűn fordul elő (pl. az adott játékban
), de
amikor előfordul, akkor úgy néz ki, hogy forgatod a kamerát, vagy
épp haladsz előre, tehát magától mozog (tök folyamatos minden),
aztán egyszercsak röcc-röcc-röcc, nagy nehezen átfordult, ill. az
adott részen továbbjutottál. De amíg épp olyanja van, hogy az adott
jelenetben* nem megy a dolog, akkor nem megy... Ez van.*: kérném az önként jelentkezőket, hogy mutassák be, mi változott
a két képen, mert az, hogy egy "tizedmillimétert" odébb van a kamera
igazán nem tűnik nagy számnak: valószínűleg valamit már nem dob el
ilyenkor, és ez ugyan nem okoz nagy "lelki törést" a VGA-nak, de a
Vsync miatt durván beesik az FPS. Vsync meg kell, hogy megfogja a
karit 60 nál, mert azért tipikusan fölötte zúz!(Ha nem jött volna le, én
alapvetően szeretem a karim, csak most éppen egy más szempontot
mutatok be, hogy ne mindig egysíkuan a "kihajtás" legyen a téma...)
Mi lett volna, ha... (Állóképnél természtesen nincs baj Vsync nélkül.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41183 üzenetére
Hidd el, ez keveseknek okoz problémát!
Elhiszem: én az én szempontjaimat írtam, engem zavar.
(Nem azt mondom, hogy "játszhatatlan" úgy, sőt: ha pl.
nem tudnád, milyen az, ha "nem esik ki a szinkronból*",
akkor lehet, hogy nem is igen tűnne fel, hogy mondjuk
45-55 FPS-nél picit röcög, bár különbözőek vagyunk.)
* mint mondottam volt korábban is: a folyamatosság a lényeg.
A 16,6 ms fennakadás pedig pont ezt rontja el: ha csak egy-egy
van, akkor (kb.) nem számítana (mivel ritkán annyira nem zavaró),
de általában a "jelenet" bonyolultságától függően fordul elő (pl.
FlatOutUC-ben az előtted haladó autók nagy port vernek, vizet
fröcskölnek, akkor könnyen befigyel a 30FPS, amit viszont már
nem véletlen aposztrofálnak a játszhatóság alsó határának. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41167 üzenetére
Nem érted a lényeget: ha nem készül el időben a következő képkocka, akkor
meg fog akadni a kép, és ez érezhető. (Persze csak mozgás közben...)
Katt: engem rohadtul nem érdekel ez a "kihajtás": mit érek vele, ha mondjuk
egy erősebb procival (most hasra ütve túlzok) az átlag FPS nem 80, hanem
90, ha úgyis rögzítem a maxot 60-nál a Vsynccel?Ellenben ha a kritikus
pillanatokban a VGA "sáros", akkor megint ott tartunk, ahol a part szakad.Csak azt akartam jelezni, hogy mindenkinek javasolgattok itt "mindenfélét",
meg arra hivatkoztok, hogy kihajtja-e, meg jöttök azzal, hogy ilyen felbontásban
elég ez, meg olyan felbontásban elég az, aztán lehet, hogy másnak meg
(más szempontok alapján) egészen más a véleménye. Ja, és ha nem a proci
a szűk keresztmetszet, akkor mi értelme mindenkinek azt tanácsolni, hogy
hajtsa széjjel, mert különben nem lesz kihajtva a VGA-ja: agyrém. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41116 üzenetére
Hidd el van az úgy... De amúgy tök nyolc, mert igazából nem a 60 FPS számít:
ha ugyanis csak egy kép nem készül el adott idő alatt, máris röccenni fog, amit
meg érezni. Pl. a DiRT-ben tegnap próbáltam: amikor fix 60, az tökéletes simaság,
igazi játékélmény. Amikor meg alámegy, hiába ír a FRAPS-s akár 5x-et, már érzem
a röccenést, ami rontja a játékélményt. Ez van.(Szerk: mielőtt félreértenéd, vagy
elkezdenél belemagyarázni: FRAPS nélkül is megmondom, hogy mikor fix az a 60,
vagy mikor nem, mivel egészen más élmény, szóval törekedni kell a fenntartására.) -
-
fdisk
őstag
-
Harti
senior tag
válasz
_Toka_ #40758 üzenetére
NA most fején találtad a szöget sztem. Vista alatt az összes könyvtárra olvasási joga van a usernek alapértelmezésként. Adok majd a könyvtárra egy Full control-t és meglátjuk mi történik. Bár NV-ról ATI-ra csere után is igy telepitettem és nem ütköztem ebbe a hbába. Majd délután kiderül, hogy mi a végeredmény. Köszi a tippet!
-
butcher eu
senior tag
-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_ #40623 üzenetére
valószínűleg, mert a kari már fél éves. és winflash működik ezenél is?
aműgy a sapphire oldalán ezt a 2db 1gb-os 4870-et találtam
SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 PCI-E
SAPPHIRE TOXIC HD 4870 1G GDDR5 PCI-E
ezek közül melyik felel meg ennek amit rendeltem? [link]
-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_ #40079 üzenetére
igen szép darab, de biztos feláras a hőcsöves hűtő miatt. nekem valami ilyesmire lenne szükségem, aminek nyitott az alja, csak legyenek sünök a ramokon. és a fet-eken. akkor ezt a bordát cak le kell dobni, és a vizet rátenni..
Isc:nem a toxic-ra gondoltam, sőt nem is kell feltétlnül sapphire, azt csak azért linkeltem, mert nem találtam róla képet, és nem tudtam milyen.
-
brd
nagyúr
válasz
_Toka_ #39997 üzenetére
Nos, valami hasonló akár működhetne is, de valószínűleg sebességbeli gondok miatt nem használják széles körben. Mindenesetre az én 512 MB-os AGP-s VGA-m is, az eszközkezelő szerint csak 256 MB-ot foglal le (meg pár száz KB az I/O címeknek) a címtartományból, tehát "valami van"...
-
válasz
_Toka_ #39997 üzenetére
"De tudod mit? Tovább megyek ... el tudom képzelni, hogy egy ennél jobb/hatékonyabb dolog működik a rendszer legmélyén. De azt, hogy a lehető legdurvább/legpazarlóbb megoldást választanák - nevezetesen, amint bedugsz egy slot-ba egy tetemes memóriával megáldott eszközt, azonnal és örökérvényűen egy neki megfelelő mennyiségű memóriát lecsípjen az amúgy is korlátos rendszermemóriából -, nehezen ... főleg úgy, hogy korábban találtak már ezt áthidalandó megoldást."
Azt ne felejtsd el, hogy ami ma pazarlásnak tűnik, az az XP megjelenése idején nem volt az. Akkoriban 64-128MB RAM-al szerelt gépek voltak, a VGA-kon is csak néhány mega volt, a 4GB korlát pedig elérhetetlennek tűnt, az MS-nek meg eszében sem áll egy olyan oprdenszer készítése, mely még 10-20 év múlva is használható. Ez önmagában elegendő indok arra, hogy miért ne működhetne úgy a memóriakezelés ahogy azt felvázoltam.
Ez a 4GB korlát önmagában nem is a 32bit miatt van, hiszen ott a PAE. Az XP kerneljét megírhatták volna úgy is, hogy ez a 4GB eleve 8 vagy 16, vagy akár több is lehetne, de nem ezt tették (lásd pl Server 2003, asszem 12GB fizikai ramot képes kezelni). -
brd
nagyúr
válasz
_Toka_ #39934 üzenetére
A 32 bit-es XP (ill. az összes, 32 bit-es desktop windows) memóriakezelése miatt (a beépített 4 GB-os címkorlát) az összes driver csak a 4 GB-os területen belül tudja/tudná megcímezni az eszközt. Vagy úgy érted, hogy egyáltalán miért kellene az eszközök memóriájának beletartoznia az OS által megcímezni képes tartományba? 'hát különben hogyan adhatnál át nekik adatot?
-
lsc
nagyúr
válasz
_Toka_ #39934 üzenetére
Ha sehol nem találtál választ akkor miért várod tőlem ? Ollie-nak is van topicja, van xp topic, ezek pontosan oda valók /gondolom ollie is azért nyitott mert arról akart beszélni nem a videokártyákról /. Ha nem tűnt volna fel ezért van több topic, mindennek megvan a helye . Ha nem így lenne akkor elég lenne egy is .
-
válasz
_Toka_ #39931 üzenetére
"Tulképp sajnos nincs más alapom azt mondani, hogy ez nem működhet így, mint az, hogy már a jó öreg DOS idejében kitalálták, hogy az a rendszer, amelynek alapból "komoly megterhelést" jelent néhány MB megcímzése, megszakításokon keresztül elérték azt, hogy bizonyos állapotokban - megszakítás aktuális állapotától függően - a fizikai memóriát látta a rendszer, máskor viszont a periféria memóriájának átlapolt tartalmát. Ti. akkor is gyorsan terjedtek a szintén néhány MB memóriát kezelő VGA-k."
Értem én mit mondasz, annak idején programoztam PC-n assemblyben (sőt, még előtte C64-en kezdtem), de ez nem hinném hogy kizárja azt amit mondtam. Annak idején főleg fizikai korlátok miatt voltak ezek az átlapolások és lapozások. A Windows memóriakorlátja viszont maga a Windows miatt van, nem hardveres a probléma. A 32 bites Windows kernelt úgy írták meg, hogy így kezelje a fizikai memóriát.
Olvasd el ezt, szerintem teljesen alátámasztja az én állításomat.lsc: nem mindegy, hogy 1GB-s vga mellé mennyi fizikai memóriát ajánlunk, szóval illik a topik témájához.
-
válasz
_Toka_ #39927 üzenetére
XP Pro alatt megoldható, hogy alkalmazásonként 3GB-t legyen képes használni a rendszer (az ismert /3GB kapcsolóval), de persze ezt is csak akkor lesz képes kezelni az adott alkalmazás, ha eleve fel lett készítve erre a forráskód fordításánál. Ellenkező esetben bármit teszünk, csak 2GB-t fog látni. Vista 32bit alatt nem tudom ez hogy működik, ezért nem akarok hülyeséget mondani. De az tény, hogy a gépben található összes fizikai memória lejön a 4GB-ből (bármilyen perifériában levő memória!!). Lásd bővebben: blogom.
rolanet: bocs, nem akartalak megsérteni, de ezek szerint nagyon pontatlanul fogalmaztál, ugyanis az oprendszer képes kezelni több memóriát, legfeljebb az alkalmazások nem (de ez sem minden esetben igaz, ahogy említettem is a /3GB kapcsolót).
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #39880 üzenetére
Egészen biztos, hogy arra gondoltam.
Szakértő lehetett az eladó is...
Gaboman: Ha más elrendezésű karit veszel (pl. Sapphire ed.), akkor egyáltalán nem jó rá a hűtő. Egyébként ha valahonnan raktárból, elfekvő cuccot hoznak, nagy eséllyel régebbi lesz, friss rendelésre új. Pánikba nem kell esni, mert ha megnyomorgatod az utolsó RAM-sünit, esetleg lecsiszolod a tetején, vagy 1-2 mm-rel lelógva helyezed fel (én mondjuk ez utóbbit nem tenném), akkor nem lesz elhelyezési gondod.
-
negro
őstag
válasz
_Toka_ #39858 üzenetére
A 7750BE ~20k korul. Az alaplap az megint 20 volt ha jol emlexem. Szepen lehet majd jaratni ~3,3 ghzen az AMD-et ami nem hiszem, hogy ne lenne eleg a 4850-nek. A 70 az mar palane az 1 giga draga nagyon. Nalam a lenyeg, hogy monitort leszamitva ~200k korul jojjon ki a konfig. Amit irtam szetett par hszel feljebb az meg 210k -bol kijon + monitor.
-
negro
őstag
válasz
_Toka_ #39839 üzenetére
En azt hittem az 1280x800 is nativ csak nem a max felbontasa a monitornak.
Akkor 64-bites redszeren mulik nem az xp-en. Ertem. Koszonom. Eredetileg is 2x2Gb -ot netem ki de mondom ha megveszem a 1 gigas 4850-et akkor "csak" 3 giga rendszer memot fogok latni. Ne minhta az nem lenne untig eleg.
Egyebkent ezt a konfogot neztem egyenlore:
Cooler Master Sileo 500
Chieftec CFT-560A-12S 560W ATX
MSI K9A2 CF-F AMD790X SAM2+ ATX
2x Kingston 2GB/1066MHz DDR-II HyperX
AMD Athlon X2 7750 Black Edition
Sapphire HD 4850 1GB GDDR3
Samsung 640GB 7200rpm SATAII 16MB
Samsung 22x SH-S223F
Logitech MX Revolution USB
Logitech Ultra-Flat Keyboard
Samsung 20" 2053BW LCD 2ms DVI Wide -
_Toka_
senior tag
válasz
_Toka_ #39710 üzenetére
Egyébként annyit hadd mondjak, hogy anno voltam oly botor, hogy meg se néztem, mit tud egy 3850, mikor azt olvastam - sőt, reggel borotválkozáskor már-már a csapból is ez folyt -, hogy a 4850 a leggazdaságosabb kártya. Olvastam róla itt még olyan 200 oldalnyit, majd megvettem a kártyámat ... jelzem, meggyőződésből!
-
Wukiwo
senior tag
válasz
_Toka_ #39704 üzenetére
én értelek...csak az elavult szót nem értettem,hogy konkrétan mire értette
azt gondolom,hogy u.úgy lehet azzal is játszani és ha már valóban elavult lesz mert olyan karik jönnek ki amik más technológiákat-alkalmazásokat tudnak futtatni..nos akkor kat karija is cserés lesz ..
DX15 nél valóban elavult lesz
Szal azt látom,hogy kicsit egos a srác és mindíg az a tuti ami épp neki van ----mindezt nem most állapítottam meg..Cod 4 multi valaki?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
_Toka_ #39681 üzenetére
Sem 4850 sem a 4870 nem járnék jobban,4870 már az ára végett ki is esett.
40E Ft-ba kerül most 1év garral egy 3870X2,ez majdnem a 4850 ára és annál erősebb.
A 4870 60E Ft és közel sem tud annyival többet mint a 3870X2,sőt sok esetben egy szinten van vele.
Itt most nem leszólni akarom a 48xx szériát félreértés ne essen,nagyon jók,csak erről a kártyáról nem érdemes cserélnem rá.
És igazából ilyen összegnél nincs is kedvem többet kiadni VGA-ra.
Sok tesztet csináltam az X2-vel Vistan DX10 és DX9-be AA/AF-el,nagyon erős kártya még most is.
Majd az új Ati kártyákra lecserélem. -
Gaboman
nagyúr
válasz
_Toka_ #39675 üzenetére
Más részt azért cserétem 3870X2 mivel ez volt az álom kártyám!
És sok esetben igazolja is ezt mert elsöprő ereje van,igaz vannak hibák is amiken lehetne javítani.
Voltam gondolataim 9800GTX+ felé hogy kipróbálom azt is vagy a 8800Ultra OC-t.
Mert hogy azok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak,ebben lehet valami amikor nem működik a 2mag az X2-ön.
De ha cserélem vagy eladom akkor Club 3870X2 lesz helyette 1év garival,vagy megmarad. -
Gaboman
nagyúr
válasz
_Toka_ #39667 üzenetére
Ki mondta hogy nem vált be,miért irogatsz hülyeségeket?
Azért váltottam 3870X2-re mert 1600x1200-ban élsimításokkal akartam játszani.
A hűtője meg nekem megfelelt a 4830-on csak tuninghoz kellett rá egy jobb.
Azért ajánlom mindenkinek a MSI OC-t mert állítólag azon jobb az is még.
Elöbb kérdezz mielött ilyeneket irkálsz. -
Attix82
addikt
válasz
_Toka_ #39658 üzenetére
1. irtam 8800GT-vel nem volt ilyen.
2. total le van testelve es barmeddig videot kodol hiba nelkul.
3. Alap bealltiasoknal is elofordul ez az eset.
4. Fix VGA orajeleknel nem jon elo.Maga a jelenseg nem suru es csak jatek alatt, heti 2-3 alkalom...
Te meg jossz a tuningoddal, amire a driver nem ment fel
....nemtudlak hova tenni a hozzaszolasoddal.
Attix82: Szgép-kezelőből pl. "msconfig"
Koszonom megnezem
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #39427 üzenetére
Urban legend, hehe...
TAlán nem véletlenül működik úgy alapból, hogy a rendszert is terhelje.
zozoz1: Én már mondtam neked, hogy akkora felbontásba 1GB-osat vegyél, ott már az árkülönbség is megéri.
bim: Talán negatívban is van hardveres korlát. A hőértékek mérvadóak. Ha nem csökkennek, akkor a fesz sem csökken tovább. Attól még nincs viszont kizárva, hogy alacsony órajeleket alacsony feszültséggel is vigyen.
baker_: Max hatásfok a Fridge-dzsel érhető el.
-
Visormail
addikt
válasz
_Toka_ #39265 üzenetére
"Ilyenkor érdemes felütni, a Windows-nak, mint op. rsz.-nek a különböző fellelhető doksijait."
Én már látom magam előtt ahogy minden 12 éves gémer vérpistike felüti az 1500 oldalas A Windows Vista rétegei rendszermérnököknek című könnyed olvasmányt, komor arccal megnyálazzák ujjukat, lapoznak egyet, majd elmeregve azt mondják: "hm hm, aha aha igen" és egyetértően bólintanak, ezután szénné matatják a rencert és soha többet senki nem telepít újra.
Na addig is én továbbra is a winreinstallt fogom ajánlani hardvercserék után, legalábbis az egyszerű halandóknak mint jómagam is.
Bocs smiti akkor ott más gond van
Jahh hogy még az ATT is bent volt a képbe
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #39268 üzenetére
Azt mondom: Gabomannek alapból igaza van, de AA/AF nélkül már nem, viszont abban megint igen, hogy ilyen karival a bolond játszik AA és AF nélkül. Persze felbontást nem említett, de 1280-as felbontástól a fenti állítások igazak.
A szabvány egy lószar. Lózung. Lódítás. (Szegény patás...
) Nézd csak meg, hány "szabványos" hardver vagy szoftver inkompatibilis egymással, holott éppen az lenne a szabvány lényege, hogy kompatibilisek legyenek. Egyébként sem azt állítottam, hogy a szabvány nem működik, hanem hogy messze nem úgy, ahogy kéne, már ha tükrözné a fogalom jelentését. Lehet, te is csodálkoznál, ha egyszer egy tiszta rendszerre telepítenéd föl a VGA-driveredet. Matató alkalmazások nélkül meg hogyan is használod ki a VGA-d képességeit? Sehogy. Alkalmazásokból nem tudod mindazt beállítani, amit CCC-ben, ATT-ról már nem is szólva. Ja, és ha nem telepítesz semmit, úgy a nem telepített alkalmazások nehezen is okoznak hibákat.
Hát, wintúléléssel kapcsolatban én is jó pár megkeresést kaptam privátban, és amióta rendszermentéseik vannak, mindenki elégedett, főleg azok, akik nem értenek annyira a géphez, hogy egy esetleges hiba esetén nekilássanak keresgélni annak forrását. Tiszta rendszermentés pedig nem fog hibát okozni, és ha minden felhasználói programmal, beállításokkal együtt készült (lehetőleg VGA-driver nélkül), ennek a visszaállításával is a tökéletesen megszokott rendszerét kapja bárki, csak így biztosan nem lesz hiba.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #39265 üzenetére
Hát ez az a marketing, amelyet a gyakorlat mindig megcáfol.
Nyilván nem az Outlook Express fog összeakadni az ATI driverrel, hanem pl. a rendszer azonos erőforrásaihoz hozzáférő programok, pl. CCC, ATT, RT, stb. Tehát megmagyaráznak valamit, ami úgyis úgy van, közben meg a hiba ugyanúgy fennáll. Mondjuk pl. az autód helyes működését nem befolyásolja az irányjelző és a gázpedál együttes használata, de próbáld csak meg a motort 2féle módon vezérelni egyszerre...
Egyébként erősen esélyes, hogy ha az ATI driverek telepítésével/frissítésével jön elő egy olyan hiba, amely másképp nem, akkor ezt a hibát az ATI driverek okozzák.Azt hiszem, minden régi ATI felhasználó tud olyan ATI drivereket említeni e topicban, amelyek megborították a rendszerét.
Azért ebben "az újabb játékkal majd kihajtja" dologban én a helyedben nem nagyon hinnék (én még egyetlen játéknál sem láttam ilyet), mert hiába a grafika, a játék alapvető számításait, amelyekre a grafika épül, a processzor számolja ki. Az persze előfordulhat, hogy a VGA akkora terhelést kap, hogy lelassul a processzorhoz, de helytelen azt a képzetet kelteni, hogy ezáltal gyorsulhat a megjelenés (mert alapból a kihajtásról mindenki erre gondol), mert az ilyen kihajtással éppen, hogy lassulni fog.
-
DerStauner
senior tag
válasz
_Toka_ #39244 üzenetére
"Ha a procid nem megy annyit, hogy a VGA-d folyamatosan "kiköpje a tüdejét", nem vagy senki... Az meg, hogy 2 hónap múlva már bőven "ki fogja hajtani" a procid a VGA-t, senkit nem érdekel! Ma akkor is egy senki vagy! Az, hogy minden játék ma is lefolyik a monitorról, absz. nem érdekel senkit! Nem hajtja ki, és kész!"
öhöm, öhöm...ez se semmi
-
Skizz
addikt
válasz
_Toka_ #39056 üzenetére
Aki Z-5500-at akart gariztatni pixen, annak 30k volt a gari, mert vissza kellett juttatni Franciaországba a cuccost, ahol van a pixnek szervíze/képviselete. És még így is beletelik sokszor 1-2 hónapba az egész. Persze ez egy VGA-val bittos nem ennyi, a súly miatt, de a macera miatt akkor se ajánlanám...
-
BandiHUN
veterán
válasz
_Toka_ #38995 üzenetére
elirni irtam el a cucc nevét,mert láttam több ilyen flashelő progit is,gyorsban a másik ugrott be...főleg azért érdekel,mert nem is találtam igazán a google-vel sem visszajelzést emberi nyelven,mit is tud az F2 bios.szopást viszont jópárat,bár szvsz az egy technikai elcseszés eredménye inkább,nem a bios kakasága
egyébknt nem erőszak persze az update,de a vistát sokan-sok dolog miatt szidják,miért ne pont ez lenne kivétel
no mind1,majdcsak találok valamit érdemben is,mára ennyi
-
BandiHUN
veterán
válasz
_Toka_ #38993 üzenetére
jaja @BIOS,elirtam,azzal olvastam 2 elqrást,tovább nem is keresgéltem...tehát ezt asszem kihagyom.egyébként természetesen fantörpikus vagyok,ez alap
de pölö momentán vga-n még nem cseréltem biost,ezért is keresek elsősorban giga 4850 tulajt,gondolom minden kártyához van új bios,nemcsak a passziv 1 gigáshoz.ha egy mód van rá,elkerülném a cumizást,nincs kedvem másik vidkari után koslatni igy az ünnepek alatt.
ja,meg persze ott van még a Vista,ami 2 napja van a gépemen,és az is tartogathat milliónyi meglepit...
-
Gbi82
tag
válasz
_Toka_ #38959 üzenetére
Hát nemtom, egész nap nyúztam a kártyát de én többet vártam tőle.
Kicsit olyan,mint ha azon vitáznánk,hogy melyik proci a jobb játékra, E5200, E7200, vagy E8400?!
Nyugodtan be lehet helyettesíteni 4830,4850,4870-re.
Mind 3 tökéletes.Egyébként Mark-ban tényleg alig van különbség (06-ban 1200 pont)
A Crysis-ben Hi-ról Ulra Hi-ra tudtam váltani, persze a shader az maradt Hi-on (DX9).
Az alábbi játékokban: Tomb raider underworld, Cod 4,5, Dead space (csak az újabbakat sorolom fel) nem tapasztaltam szemmel látható javulást.Crysis, Far cry 2, STALKER Clear Sky-ban előjött a kártya ereje, de elhanyagolható az a + amit nyújt ezáltal.
Én azért írtam amit írtam,mert Sokakkal együtt én is meg voltam halva ezért a kártyáért, de most hogy magam is le tudtam tesztelni, már nem tartom olyan jó vételnek.
Ennyi.Persze ha Full HD felbontásban nyomnám egy plazma tv-n akkor alap,hogy 4850-et vennék hozzá.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest