- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
Osynho
addikt
Nem kell 2xjobbnak lennie, ez nem törvényszerű. Meg kel fizetni, h az E8200 egy teljes értékű Core2-s, tehát felső kategóriás cucc. Itt nem olyan az ár/érték arány, mint az olcsóbb dolgoknál. Azt hogy ez megéri-e vagy nem, mindenki eldöntheti. Ott az E5200, az 18 ezerért kapható és a legtöbb elszaladgál 3,5-3,6 ghz-et.
-
katt777
félisten
A 7750BE-nek nem az E8200 az ellenfele, hanem az E5200.
Egyébként egyetlen AMD-s proci sem hajt ki rendesen egy 4850/4870 kártyát, legföljebb 1920-as felbontástól (vagy Phenom és csak a 4 magot teljesen támogató alig 2-3, játéknak látszó alkalmazásban), és maximális összetettséggel. Mindent elmond, hogy egy 6000+ CPU-teljesítménye a 2/3-a sincs egy E8400-nak (Vantage: 6000+ @3.1GHz kb. 4000, E8400 @ 3.0GHz 6000 fölött), tehát a 7750BE vs. E8200 összevetés értelmetlen, mert utóbbi alap órajeles teljesítményéhez az AMD procidnak kb 4.2-4.5 GHz-en kellene dolgoznia.
1GB-os VGA-nak 1920-as felbontástól van értelme, de árban még akkor sem éri meg.
-
vitezlejszlo
őstag
Szia
Nekem Toxic van. A Zalman hutest ugy fogom lerugni rola, hogy a laba nem eri a foldet. Baromi hangos!! Es nem lehet szabalyozni!! HW limitacio...
Most rendelek hozza egy Accelero S1-es hutot, teszek ra egy Noctua 12-es ventit, es onnantol csond lesz.A kari amugy jo, ez a gyari huzas 2-5 fps-t jelent, szoval sokat nem kell tolle varni. Az enyemen ha huzok a CCC-ben minimalisan par mhz-et, akkor mar minden baja van (3D demokbol kilep) de ez lehet meg kene nezni megint, nem jatszottam vele tul sokat. Nekem egy E8400 van alatta 3.6Ghz-en, es HL2-ben pl 200fp-sem van atlag, ilyenkor a cpu-m 100%-on megy mindket mag, a GPU meg 50%-on... szoval cpu limites
Ha most kene vennem akkor szerintem nem ezt vennem, mert nincs benne annyi plussz, amennyivek olcsobban lehet alap 4850-et venni! A zalman huto kuka, az S1 lesz 5000 ft a Noctua meg vagy 2ezer, szoval 7 ezret meg ra kell kolteni...
Arrol nem is beszelve, hogy 28 fokos szobaban most idle modban 52 fokos, ha megtekerem Furmark-al akkor mer 90-ig is felmegy!De amugy eddig szeretem
Hehe, most latom hogy egy 500 uzenettel ezelotti bejegyzesre valaszoltam... na mindegy.
-
katt777
félisten
Januárban kell jönnie az E5300-nak (és több Intel újdonságnak), az mindenképpen jó választás lenne az olcsó kategóriában. Tuti jobb lesz alapból a AMD-nél, amit tervezel. Beteszed egy P5Q lapba, aztán minden OK lesz.
baloghzr2: ASUS. Haveromnak az van (1GB-os), csöndes és hűvös E8400 mellett is.
-
_Toka_
senior tag
Lassan én is kiszállok ám... Nevezetesen most!
Nos, azért mertem ezt ajánlani, mert mindenképpen teljes vasat váltasz. Új alaplap, új proci, DDR helyett DDR2. Javaslom, még egyszer nézz körül! Aztán ne felejtsd el, hogy Intel oldaláról szinte a legkisebbet említettem! Na jó, nem, de Wolfdale magos procik közül mindenképp! Ennél ott csak erősebbek vannak.
Még valami. A korábbi konfigom egy 939-es lap és egy 2.7-en járó 4200+ volt. Ugyanez a kártya volt mellette. Olyan esetekben lett sokkal folyamatosabb minden a platform-csere után, ahol korábban azért akadt a dolog, mert sok minden mozgott egyszerre a képernyőn. Meglepő, hogy ez valójában - hiába hömpölyög emiatt rengeteg füst, ég minden felé minden - a VGA-nak márpedig meg se kottyan... De, akkor vajon minek igen ... ?Nos, ennyi voltam ebben a témában...
A döntés a Tiéd!
-
_Toka_
senior tag
Épp a pénz miatt említettem, hogy egy P35 és egy E5200 tökéletes lenne ... Ennél olcsóbban megkapnád a választott lapod+procid? /bevallom, nem vagyok képben AMD fronton a mai árakkal ... a másikat meg éppen mostanság jártam körbe, azért ajánlom.
/
Plusz, ahogy Eagl3 mondja, azon a felbontáson már lehet, hogy elég a 4850 alá az Athlon/Phenom, de pl. oda már vehetnél egy 4870-et is, ahhoz pedig megintcsak inkább kellene egy Intel proci, mint a megfelelő AMD-k. -
katt777
félisten
"Ez a proci meg fesz emeles nelkul hozza 3,2GHz-et. Gyorsabb egy azonos orajelu tuningos Intel E5200 -nal."
E megállapításnak jó volna kicsit utánanézned. Nemrég linkelte be valaki a Vantage-eredményét X2 6000+-szal 3.15GHz-en (és ő is sírt, hogy ennyit tud az "izmos" AMD procija), azaz ennyivel kevésbé hajt meg egy VGA-t. A CPU-score 2/3-a volt egy 3.0GHz-es E8400-nak (vagy egy ennyire tuningolt wolfdale-magos procinak), ami azt jelenti, hogy játékokban 1.5X sebesség kell az AMD procinak az Intel utoléréséhez.
A 4 magot használó CPU-tesztekben persze remekül mutat az AMD előnye, csak ebből jó nagy arcra zuhanás lesz, ha majd játszani akarsz. Részemről meg a tömörítés/videokódolás ideje nem érdekel, mert tök mindegy, hogy 5 perccel tovább hagyom magára a gépet, vagy sem. Vantage egyébként használja a 4 magot, de a játékok nem annyira.
Ha 4 magos proci kell, és teljesítmény is, Q9450, Q8300, ilyesmikben gondolkozz inkább. Persze a de döntésed, de nekem nem egy ismerősöm váltott Phenomról csupán E7-es és E8-as procikra. Mindegyik meg volt velük elégedve.
-
_Toka_
senior tag
Csatlakoznék katt post-jához, miszerint most van itt az ideje, hogy platformot válts! Konkrétan Intel fronton van értelmes alternatíva... Ha fontos a játék, mindenképpen.
Nézz teszteket! Egy P35-ös lap egy E5200-al, amit felhúzhatsz 3+GHz-re tökéletesen elég egy 4850 mellé az 1680x1050-es felbontás mellé. Ma...! Aztán itt is vannak/lesznek jóval erősebb/drágább procik.(#39846) Eagl3: Van egy 17-es lapim 1680x1050-el ... Állíthatom, hogy tökéletesen olvasható itt is ez a felbontás. Nos, látványnak viszont nem utolsó...
(#39849) negro: Játékokban biztos nem gyorsabb...
-
_Toka_
senior tag
Gep vasarlas elott allok ki is neztem egy 20" -os wide samsung lcd-et ami tudja az 1680-at de max a desktop fog ebben a felbontasban futni. Jatekokat az emlitett 1280-as 720 vagy 800-as ban fogom.
Majd alakul a véleményed, aztán tolod a játékokat is natívban...Memória témában ... Nem az XP nem tud, csak 4GB-t megcímezni, hanem ez a 32 bites rendszerek sajátossága. A 32 bites Vista is "csak" ennyit tud.
Ez a video memória teljes átlapolása rendszer memóriára csak urban legend. Nyilván egy adott területre igaz, de nem a teljes video memóriára. A Windows nem is fizikai címekkel operál, ergo a rendszer intézi a konkrét memóriaigény feloldását. Természetesen a lapozófile, ill. rendszerfeladatok ellátására szükséges foglalnia fix memóriát, de ennek eredményeképp is lát a fizikai memóriából max. 3,5 GB-t.
Ha már veszel memóriát, sztem vegyél nyugodtan 4GB-t, mondjuk 2x2-t! -
katt777
félisten
Ja, hát hinni bármit lehet.
Én inkább visszanézném az erről szóló hsz-okat, és keresnék erről szóló teszteket. 4850 meg nem veri a 4870-et, még nagy felbontásban, 1GB RAM-mal sem. A Power Consumption jelentése: energia-fogyasztás, ráadásul processzor-tesztet linkeltél be.
Gaboman: Majd visszatérek.
Nézegettem még pár napja, de nem láttam olyan kérdést, amelyre válaszolnom kellett volna.
EarL 007: Ilyeneket linkelni erősen megtévesztő. Nem véletlenül nem találtál róla tesztet újabb VGA-kkal.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest