Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz
TTomax #26597 üzenetére
Fesz,állított biossal Te tod CCC alól húzni a karit?
Mert nekem pont úgy nem lehet!(rivával lehet)
Értsd:ha a legkisebb mértékben is +változtatom a fesz.értéket(akár melyiket)akkor sem CCC,sem ATT alól nem lehet húzni a vga-at.Visszaugrik a csuszka mindig a biosba beállított értékre. -
pempellini
senior tag
-
Enton
addikt
válasz
TTomax #25702 üzenetére
Rögtön Próbálom DVI-HDMI átalakító után HDMI-HDMI kábellel mert most a sima DVI-HDMI kábel az eltünteti a hangot!De ha küldetem is vele a hangot akkor mivel lesz nekem jobb??? Le kéne tiltanom a 4850 hangcucait??? Akkor estleg megoldódna a baj?
Viszont azóta Crysis is felfigyelt és a kép jobb oldalán és az alján végig ment egy ilyen a szívárvány minden színében pomázó "csík" de nem egybefüggő valahol vastagab valahol vékonyaBB!
-
Enton
addikt
válasz
TTomax #25698 üzenetére
Alaplapi realtek hd audió 7.1 csatornás 8.8as drivert raktam fel hozzá xp32bit-en.
A VGA-s hangról még csak utalást sem láttam sehol habár lehet csak figyelmetlen voltam, de játék közben van rendesen hang!
DVI-HDMI kábellel nyomom ki a képét 32' tévére de az ati nem komálja rendesen az 1920*1080-at két szélen levágja és összezsugorítva teszik 4:3 as arányban a képet de a játékban 16:9-et állítottam de végülis bármenyik arányt választottam nem változott a kép elhehyezkedése
Abban bízom hogy ez még csak az első game amivel próbálkozok(GRID) hátha a többit nem baxxa szét! -
válasz
TTomax #25202 üzenetére
Pl. CoD4-nek nagyon fakóak a színei. Azaz nehezen lehet meglátni az ellenfelet. Ezen segít nV kártyáknál a "digital vibrance". ATi kártyáknak alapból jobb, azaz kevésbé fakó a képe, de a digital vibranceos nV kép sokkal jobb. Összehasonlítási alap nálam: 9600GT-t cseréltem 4850-re.
-
laca000
őstag
válasz
TTomax #25156 üzenetére
Igen én is találkoztam már olyan emberekkel akik a szokásos Ati be-be rángatásokat melyek úgy néztek ki mintha CPU limit lenne annak is gondolták...
Khm...
Hát van ilyen!
De én is maximálisan meg vagyok elégedve ezzel a kártyával,hálISTENnek brutális teljesítményt kapunk a 35-k-ért.Megmondom őszintén nem is értem az embereket,hogy a 3850 és a 3870-es helyett miért nem egy ilyen VGA-ra ruháznak be.Nem olyan nagy a különbség,pár ezer forint,de megéri mert a kártyát nem 2-3 hónapra veszed!
Már alig várom az új NFS-t,hogy nyomhassam vele. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
TTomax #24210 üzenetére
Sajna nem... Semmi olyan extrém memóriahasználat, cpu használat nincs.
És a filmek mégis szaggatnak, a hang kicsit recseg... DVD írás 18x helyett 2-3X-os.Mindegy, ilyen lassított felvételben holnap végcsinálom amit kell, és teszek egy új windowst. Ha továbbra is ilyen lesz, akkor már tényleg baj van...
-
laca000
őstag
válasz
TTomax #24160 üzenetére
Próbálgattam a Crysist én is,2-szeres élsimítással 1280X960-75hz-en minden magasra állítva-szépen röccmentesen elmegy!Viszont a felbontást 1440X900-ra állítás után már erősen huzogat bizonyos helyeken a progi!
Ámbár azt is megfigyeltem,hogy távolról sem olyan hiteles a fizika a játékban mint annak lennie kellene,sőt a legtöbb belső tér az épületekben GUSZTUSTALANUL elnagyolt,mintha nem figyeltek volna oda mindenre,vagy nem is akartak,nem tudom tán az utóbbi...
A FAR CRY különben is sokkal nagyobbat ütött,az akkori gépemen egy Sapphire ATI 9800 proval nekem jobban tetszett a grafika és a játékmenet is mint ez a fisfos CRYSIS!Mindmáig a FAR CRY a király,csak azért nem játszom már vele meeeeert 120-szor végigvittem!A hangulata feledhetetlen és pótolhatatlan!Gondoljatok már bele!Mit megvalósítottak már abban a gámában,hol van ehhez a Crysis?Idiótak ilyen fos motort raktak alá,meg ez az UFO izé?????A végén az az anyahajó vagy mi?Amikor azzal kellett harcolni HANGOSAN FELRÖHÖGTEM!ÁÁÁH... -
janos666
nagyúr
válasz
TTomax #24158 üzenetére
És csak a Crysisnak vetted a 2. kártyát?
Mondjuk szerintem ez a legnagyobb iróniája a CF-nek és SLI-nek, hogy épp ott működik legszarabbul ahol a legnagyobb szükség lenne rá, mert szar az engine és gyengén fut egy drága kártyán is, az kit érdekel ha jobban megírt játékban 68 helyett 120 FPS-t kapsz...)Pedig ha valahol, hát X48-as lapban csak rendesen kéne döcögnie a CF-nek is.
-
-
oliba
őstag
válasz
TTomax #23802 üzenetére
Na, akkor nem csak én vagyok szerencsés
Nekem alapon csak 680-at vitt stabilan, de inkább csak 660-on futtattam. Most 700 az stabil, 710 fagy, 705-öt néztem. Neked menynit megy? Lehet le kellene szednem egy másik bios, lehet lockolva vantzsolesz: hát ha a 0.27-es a legújabb, akkor felejtős. 7600GS-t jól tudtam vele húzni
-
Osynho
addikt
válasz
TTomax #23769 üzenetére
Jah, igen a sima 4850et is lehet húzogatni, többen mentek 700 fölé is akár. Szal simán hozható a GS teljesítménye. Csakhogy itt kapsz 3 év gart a 700/2200ra (0,8ns ramok), meg egy nem ref nyákot (8pines tápcsati), rendesebb hűtővel, és nemkell rögtön hűtőcserével foglalkozni. És a maga otromba módján jól is néz ki
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
TTomax #23672 üzenetére
Köszi!..
Nem találtam semmi különöset...de lehet csak azért, mert most láttam elöször eseménynaplót
Everest szerint viszont az alaplap terhelés nélkül is 54C.-os...nem sok az egy kicsit??
És azt írja, hogy a burkolata el volt távolítva...lehet ,hogy az előző tulaja cseszett el valamit??.. -
rankesz
veterán
válasz
TTomax #23658 üzenetére
Biosba csak valami asus peg control vagy mi van... mindjárt megnézem.
Az a para hogy a gtx fölött megy a déli hídhoz az összekötés. A GTX kb 1.-2 centit mozoghat kifelé. most az elejét a berakott tuner kari tartja, hátul meg alkoholos filcel van aládúcolvaAz is lehet para lesz hogy a déli híd blokkja belelóghat a kártyába (lásd asus linkemen) szóval most télleg nem tweszem inkább a felsőbe. Csak remélni tudom hogy az EK valami normális laposabb blokkal jön ki ami elfér a déli híd mellett mert a kártya bizony bőven túllóg a lapon.
Itt a lap felépítése, szerintem necces hogy a blokktól elfér a kártya gyári coolerral
-
rankesz
veterán
válasz
TTomax #23607 üzenetére
Ez egy P35-ös lap... az alsó csak 4X....abba feszít az X2-je...
MIntha némi iróniát vélnék kicsengeni a hozzászólásból...
Amúgy szerintem meg csak abban az esetben oszt ki 4x csatornát az alsó slotnak ha a felsőben is van VGA, itt meg nincs ilyenről szó.GPU-Z is azt mondja rá hogy x16-ban megy, szóval szerintem az ASUS specifikációja elég kétértelmű...
MOD: itt a lap spec-e
-
$p@rr0w
őstag
válasz
TTomax #23228 üzenetére
Más viszont írt nem olyan régen hogy kimérte és tényleg megkapja...
(#23252) Kleroo: Sajnos a 16x-hez viszonyítva eléggé.
(#23258) Hunter2: Looool, hát nem...
(#23262) juhi07: Nálam soha nem esik le annyira, bár a procim némileg jobb (mondjuk nem tudom mennyi megy a tied), mindenesetre a +2G ram itt nem számít az FPS szempontjából, első körben én Win reinstallt javasolnék FRISS driverekkel, patchelt játékkal. Azon kívül amilyen bugos az a game lehet hogy nincs rendesen optimalizálva AMD-re...
(#23263) prime77: Majd ha kijött a köv. VGA sorozat(lásd.: 3870x2...).
(#23273) munky: Aminek kijött a hardverigénye ott is az ajánlott a 1,5GB Vista alá, szal biztos hogy nem lesz ilyen...
-
oliba
őstag
válasz
TTomax #23235 üzenetére
Enyém is vmoddal
Én nem érzékeltem hőmérsékletváltozást S1 révén, de az biztos, hogy szőrös fánkkal 730mhz-en fagyott alap feszen, megemelve meg csak 800-on. Asszem még a 780 is stabil volt, csak 770-en használtam. Valamit biztos használt ezek szerint4850-esen ezt nem tapasztalom, de a hőmérésklet valóban megugrik. 2 fokot egyből melegszik
-
rankesz
veterán
válasz
TTomax #22789 üzenetére
Szerinted a HX520 elbirja a 8800GTX-et meg a 4870X2-t egyszerre??
Vagy tápért is mész?
Nem volt ez egy kicsit álszerény????
Lehet nem jött le, de a mod-részt poénnak szántam. Gyakorlatilag viszont nem hiszem hogy gondot jelentene a HX 520nak a 2 kártya meghajtása. Mikor még nem volt meg a vizem, ugyan ezt a konfigot egy 370-es enermax elvitte simán quadostól gtx-estől...
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #22219 üzenetére
Nem volt alatta a thermal csík. Kb. 0,5 mm marad ki a VRM-k és a borda között, amit a hűtőpaszta lazán kitöltött. Az elméleted, miszerint ezért szállt el a kártya, már csak azért sem jó, mert:
1. Eddig is így használtam már hetek óta gond nélkül, és eddig nem volt gond.
2. Vannak olyan 4850 kiadások, amin még csak nem is hűtik a VRM-eket, azok se szállnak el.
3. A VRM hűtés jó meleg volt használat közben, tehát tuti átadta a hőt.Az egyedüli különbség a paszta és az új bordák a RAM-okon. Ezek közül nyírta ki valamelyik vagy a szerelés közben tört/nyomódott össze valami (bár ezt nem tartom valószínűnek, azért nem barbár módon estem neki
).
-
FeRRaR1
őstag
válasz
TTomax #22235 üzenetére
GPU Chaps Viewerrel nem mérted?
De nagyon kellemes értékek a gyárihoz képest
Főleg te annyiért vettél 1 4850 est + S1 et, mint amennyibe most 1 sima 4850 es kerül
Adhatnának ki VGA kat S1 el, sztem mindenki jobban járna....
külső beszállító, semmi fejlesztés, és az ára se lenne vészesebb, sőtt...
Vaze, ott kezdődik a harisnya, csak le maradt /komoly/
Chieftech 1 ébként, semmiből se veszek occsót Vazeee
Én a kemény tápokat szeretem, ne szarozzon itt harisnyával, adja le keményen az amperokat
meg 5 éve Kb ide kábel sincsen a gépembe
-
HSM
félisten
-
válasz
TTomax #22061 üzenetére
A Furmark-ot és tárasit először linkelőknek kellett volna a kezét behajlítnai kicsit... Semmit nem vonhatsz le következtetésként belőle, csak azt, hogy melegszik a kártya extrém terhelés alatt. Ennél többre egyszerűen nem alkalmas. Nem releváns, nem valós az, amit produkál.
Hányszor szóltak már le emiatt itt engem
, de tartom: ott a Crysis terhelésre, az legalább a napi használathoz is közel áll.
Amúgy a vitába bekapcsolódva: a hőmérséklet, ami a kártya hátoldalán keletkezik, megmarad bármilyen hűtőnél, de a többit jobban elsztja nyilván a borda a házban. Levett oldallappal semmit nem fog senki elérni, az a legrosszabb eset, max. pormacskáknak lehet bulit csapni a házban
, de jó szellőzéssel simán kihúzható a gyári hője is. Egyébként meg elég egyszerű: mivel kevésbé melegszik S1 mellett, kisebb a hő, amit terít a házban...
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #22061 üzenetére
a reális terhelés kb a fele amit egy játékban kaphat...
Mondom, megmértem, a gyári hűtővel 5 fok volt a különbség TDU-ban, 10 perc játék után, mint Furmark-al. (Ha az átlagot nézem, akkor is csak 10 fok, mivel a furmark fixen X fokon volt, a TDU meg ingadozott kicsit) Szerintem azért ez igencsak több, mint a fele....
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #22055 üzenetére
ez érdekes, hogy lehet az hogy a 4850 gyári hűtője is befelé fúj és a s1 meg pláne, tehát a megtermel hő ugyanúgy bentreked, szal érdekes
tehát ha fölrakod az s1-et akkor a 4850 ugyanúgy 110W ot disszipál, nem?
mind1gyári hűtővel ment tönkre? jah asszem emléxem a legnagyobb kánikulában tunningoltad +ventifordulat nélkül ráadásul a VGA killer furmarkkal, a mostani is a furmarktól ment tönkre pedig gfx chilla hűtötte
, szal a furmarkot felejtsétek el
vagy nem így volt, mesélj! hogyan ne nyírjuk ki 4850-esünket
-
Bluegene
addikt
válasz
TTomax #22044 üzenetére
Már kismilliószor leírtuk felfűti a gép belsejét,az alaplapot ,az északi a déli hidat,és mindent alkatrészt ami a gépházban vanez igaz az s1-re is a gfx chillára is, azok se távolítják el, a 4870-es gyári hűtője viszont kilöki a hőt, igen ezt kifelejtettem a pontokból, kösz
s pont a maghö a legnagyobb gond...még egy S1-el is..az előbb pont hogy a memória adta meg magát, a maghő sztem csak azért gond mert mérhető, ha nem lenne hőmérője senki se cserélné a hűtést(mivel nem mennek tönkre),pszihológia
amugy kiváncsi vagyok mit csinálna egy backside coolerral plusz a gyári hűtővel,igen talán ez lenne egy jó megoldás a hátára rakni egy coolinket(8cm 1200FT), a gpu hátoldalára, van aki azt mondta h 20 fokot esettm, más azt állította h 2 fokot, szal nemtom
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #22044 üzenetére
A nyitott oldallapú gépház kb ugyanannyit ér szerintem, 5-6 fok max nálam....
(#22041) Bluegene: Én értem, hogy a 3850-ek is melegek voltak, de azok nem 80-105 fok között voltak, hanem 70-90 között, ami nagyon nem mindegy, és ne felejtsük el azt se, hogy a 3850 max 80W-ot ha fogyasztott, a 4850 pedig 110W-os... Nagyon nem egy kategória, ennyit nem fejlődött rajta a hűtő...
Megmondom a frankót, eszembe se jutott volna rajta hűtőt cserélni, ha értelmes zajszint mellett megbízhatóan sikerült voln a gyári ventivel + módosított hűtővezérléssel 90 fok alá hűteni a kártyát, de nem sikerült....
Igaz, hogy 27 fokos szobában teszteltem, de azért az túlzás, hogy 70-80%-os ventivel ment csak le 80-85 fokra..... -
tibz03
őstag
válasz
TTomax #21968 üzenetére
A gyári hűtőmnek lőttek, ha figyelmesen olvastad a szöveget: lefűrészeltem róla a VRM-hűtést. A gari tőlem 200 km-re van, nem egyszerű mutatvány oda eljutni.
És nem a program nyírta ki valószínűleg, hanem a szerelgetés. Haverom régen ugyanígy járt egy GF-fel: ramsüni-csere, és a kártya kifingott. Valószínű zárlatos lett, vagy nem tudom. -
-
DeSanto
őstag
válasz
TTomax #21776 üzenetére
Miért ne lehetne P35-be beletenni?
Az igaz hogy nem olyan gyors mintha 2x16X lenne de azért nem is olyan vészes a sebességcsökkenés.
Én kipróbáltam P35-ben őket és azt kell hogy mondjam a COD4 1920*1080-ban 80fps alá nem ment fullon.
Szóval ha nem Markol az ember akkor jó a P35-be is ideiglenesen.
Ha fullra ki akarja hajtani az ember akkor persze kell neki a 2x16X de ha csak az van neki kéznél nem kell lapot is cserélnie izibe.
Igaz ez 3dmark de látszik hogy nem ment az olyan rosszul. -
HSM
félisten
válasz
TTomax #21637 üzenetére
Na ja, egy srác VX450-el tesztelt 4850CF-et, 2 magos procival....[link]
Azért vegyük észre, hogy a 450-es táp a 4850+4870-től már megfeküdt...
Ha elkezdünk számolni, a 4870 +50W igényét szorozva 2-vel, az azt jelenti, hogy egy olyan táp fog kelleni legalább, ami kb. 500W tartós (!!!) leadására képes 12V-on. Ezek szerint egy minőségi, 550-600W-os táp elég neki, persze, ha nem akarunk mellettük Quadot agyontuningolni... Persze, aki biztosra akar menni, az tegyen alá minimum egy jó 650W-os tápot, de a 800 azért költői túlzás....A HX520-al azért picit rezeg a léc, de van rá esély.... Max lekapcsol fél óra után....
-
törölt tag
válasz
TTomax #21637 üzenetére
Rizikó nélkül menne az 520-al is, A Corsair tápokat túl is lehet még terhelni, legalábbis a Seasonic belsősöket biztos. Nézd meg mivel tesztelték a VX450-et itt, (habár majdnem tuti hogy nézted, úgyhogy inkább másoknak szól) CF-ben 2db HD2900XT azok amit zabálnak, meg egy szarrá tuningolt kazán P4-es, és simán túlterhelték a tápot, bírta azt is.
Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest