- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
horvathkrisz #27208 üzenetére
azert mas egy uj drvt kiadni alkalmazasokra ragyurva, vagy osszematatni a registryt.
nv majd lobbyzik a fejlesztoknel
-
arn
félisten
válasz
horvathkrisz #27205 üzenetére
hogy jon ide az nvidia?
nemi drvhackel, nem fog egy drv sem megtaltosodni.
-
arn
félisten
talalkozott vki olyannal, hogy 4870x2 vantage alol artifactol? mas jatek ok, furmark is.
vmi ilyesmi [link]
hotfix update, friss drvek, win ujratelepites megvolt (vista 32, x64 alol is ilyen).
-
-
arn
félisten
válasz
stevve #25015 üzenetére
ne haragudj, de te tuningoltal mar valaha? hogy ilyeneket irsz... mindig azzal kell tesztelni, amire a legerzekenyebb a hw.
10en x eve azt is nehez volt megallapitani, hogy melyik ez a program. ehhez kepest, hogy itt vannak ezek a stuffok keszen... sokan inkabb a fejuket a foldbe dugjak, hogy ha nem latom a hibat, akkor biztos az nincs is. egyket nap alatt ki lehet tesztelni egy tuningot nagyjabol, akkor meg hetekig tartott kikiserletezni mindent.
ez csak egy program a sok kozul, barmelyik jatekban elofordulhat hasonlo szituacio. de te ennyi erovel ha egy jatekba belefagy, el sem inditod, mert biztosan szar a program. a masik, hogy mar most is irtak, hogy nem csak ebben, hanem jatekokban is jelentkezett a hiba.
a prime is ilyen vacak program... ha hibazik, a tuning a jo es nem a program, mert nincs is olyan konfig, amin elfut.
-
-
arn
félisten
válasz
stevve #24947 üzenetére
honnan szeded ezt a hulyeseget? az csak egy program - es ha ez egy jatekban van? nem futtathatom le, mert "bantja" a kartyamat? hogy tortenetesen ezen bukik ki, az csak egy dolog. ha itt kifagy, mashol is kifagyhat. max nem fel perc utan, hanem lehet x naponta. nemtom te hogy vagy vele, de ez engem zavarna.
es mellesleg a referencia kartyakon kifogastalanul fut.
-
arn
félisten
tessek megprobaltam osszeszedni:
atla, ph
Játék csak az Ultimate Carnage volt fent,elöször azzal próbáltam ki és minden OK volt!
Majd akartam egy 3DMark06-ot futtatni,és nem sikerült végigmennie a tesztnek mert
valami oknál fogva elment a kép,a ventillátor felpörgött,majd ilyen kriksz-krakszok
jöttek be!
Arra gyanakodtam h a kártya túlmelegszik,és fogtam egy kis ventillátort és a
kártya végéhez tartottam,h fujja a VRM-részre a levegöt!És láss csodát a 3DMark lefutott!
Szóval most odakötegeltem a ventit és igy használom!Amit ebböl leszürhetünk
h a VRM-hütést elcseszte a gyártó!yany, hwsw
Akárhogyis, nekem a furmark (természetesen átnevezve) előbb, vagy utóbb, de bedögleszti a gépem. Másnál fut rendesen ítéletnapig?De a refkártyák is behalnak a furmarkba? Az előbb hívott ecsém, hogy a flatout carnage is ugyanazt művelte kb 30 perc játék után. Kezdek aggódni.
Látható, hogy törekedtem arra, hogy a házon belül nagyobb legyen a légnyomás, mint kívül, vagyis mindenféle résen igyexik ki a levegő, beleértve a VGA-nál keletkező forróságot a hátsó panel felé. Mégis mi segít még azon, hogy a VRM hűsebb legyen? Rárakni bordákat? Nekem úgy tűnik, hogy nem túl sok ott a hely erre. Ezért is kérdezem, hogy a refkártyák is megborulnak-e a furmak alatt (v8.8-as catalyst és átnevezett furmark.exe-vel), hogy most az én készülékemben van a hiba, vagy általános gond?
uchimata, hwsw
[I]Skacok. Érdekes jelenség, lehet, hogy Yany már megírta, de így legalább én is csatlakozom a társasághoz.
1. Adott egy Gainward HD 4850 GS, vagyis az 1100 / 700-as cucc.
2. Adott a 8.8-as Catalyst
3. Átneveztem a FurMark.exe-t, ahogy kell, és fél perc stability test után be-bevillant egy fekete kép, majd resetelt.
4. Flatout Ultimate Carnage: 1920x1200, 4x aniso, 4x AA, kb. fél órás játék után fekete kép be-bevillan, majd merevre fagy egy szép magentás-patternes képernyőn. Ez mi a frász? Ilyet régen akkor láttam, amikor túlhajtottam egy Savage3D-t monnyuk, aminek a RAM-jai nem bírták a tuningot. De ez gyári tuningos cucc, ráadásul rendkívül jól szellőztetett házban van. 4-5 nagy venti teker a klímáért. Mi a francot lehet tenni? Ez garanciális probléma, vagy mi a tököm? Esetleg aktuális driver gond? Másnak nem voltak ilyen tünetek? Nagyon nem örülnék, ha mindenféle hekkre volna szükség egy stabil géphez. Azt is csak remélni tudom, hogy nem Gainward-ék csináltak egy alapvetően hibás sorozatot, mert akkor életem végéig is garizhatok, meggyógyulni sosem fog icon_ohmygod.gifAdjatok reményt! [/I]
yany, hwsw
[I]hmm, kettőből kettő 4850 gs gázos. confused.gif3-ból. Egyet én azonnal visszavittem a srácnak, mert az nagyon gyorsan megdöglött, és a ventiszabályozója is furcsa volt (sosem pörgött fel 15% fölé). Ráadásul a hőmérsékletek is sokkal összevisszábbak voltak rajta, mint ezeken. Itt minden frankónak tűnik, csak 30-60 perc játék után, vagy furmark 1 percen belül fekete kép/reset. Úton is vannak felém a réz Thermaltake BGA 2-es ramhűtők, remélem passzolni fognak majd a kártyára.
Jó lenne találni a neten egy csupasz gainward GS képet, hogy azon megkérdezhessem tőletek, hogy hova érdemes tenni a bordákat, de nem találtam. [/I]
joshua, hwsw
Hehe, nálam sem tuti a cucc. biggrin_2.gif Topikot olvasva egyből ráengedtem a Fur-t, nos, kb azonnal teleszemetelte a képernyőt, mint mikor a ram túl van húzva. Néztem Flatout-ot is, ott nem találtam problémát. Majd ha lesz még idő, foglalkozom vele.
Idle egyébként ebben a melegben 55fok, teljesen kussban van. Terhelve (rthdribl) a ram a gáz (92 fok), a shader/gpu 40%-os venti mellett megáll 80-85 foknál.tessek olvasgatni
-
arn
félisten
válasz
Sárpac #24935 üzenetére
csak a 4850gs forumos tapasztalatokat irom - en is szemeztem a kartyaval, kettot akartam belole venni. vagy a feszstabok hutese elegtelen, vagy szimplan keves az a fesz ilyen orajelhez - en csodalkoztam, hogy 20 fokkal huvosebben meg plusz egy feszstabszinttel mitol megy +100mhzet azonos feszen tuningolva.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
furmark 1.4:
8.7 furmark.exe
91 fok, 73 fps8.7 f.exe
91 fok, 73 fps8.8 furmark.exe
86 fok, 39 fps8.8 f.exe
92 fok, 72 fpsegyertelmu "drvoptimalizacio" - csak az a kerdes miert. szvsz melegedesi gondokat akarnak palastolni.
-
arn
félisten
http://techreport.com/articles.x/15105/7
itt van tobb kombo... terheles alatt nagyon gaz.
-
arn
félisten
terheles alatt mennyire hangos az x2 ventije? xbitlabsos tesztben olyan hangos volt, mint a 2900xte. szubjektiv modon persze, mert tesztekben lattam.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
4850 cf rendszernel van vmi hutoalternativa, aminel esetleg tuningolni is lehetne?
ezekrol tudok:
az accelerohoz tuti nem talalok cf atkotot.
gfx chillanal nem egyertelmu, hogy elfer e a cf csatlakozo a huto mellett - van esetleg vkinek ilyen huto a 4850en?
Aktív témák
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest