- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #46483 üzenetére
"Persze lehet, hogy ez igénytelenség, de én igazából annyit mondanék róla, hogy nem viszketett sehol, hogy ezt a fantasztikus remeket futtassam a gépemen..."
Látom Toka, a szókimondásod nem változik. Ez talán az univerzum 2. állandója a fénysebesség mellett....
Hiányolom katt-ot... Nincs kivel veszekedni(nünk) úgy istenigazából. -
Májsztró
addikt
válasz
_Toka_ #46473 üzenetére
hát , hidd el nekem ,hogy amire kell arra elég ez a cpu is. Most ennyire volt lóvém , de ha legközelebb fejlesztek sem intelbe fogok ...
Az ,hogy te nem nézted ... sajnálom , én meg nézem , eddig minden kártyámnál megnéztem ,hogy mi a teteje. Mert érdekel , úgysem fogom emelt órajelen hajtani , főleg ezzel a trágya hűtővel . Alapvetően nem rossz , még azt is elviselem ,hogy 100%-on búg egy kicsit , de hogy egy furmark leakasztja az egész rendszert ... na az sokk
-
HSM
félisten
válasz
_Toka_ #46391 üzenetére
Köszi, amúgy a 4850 radeonon 2833-on ment, (alapon) csak az energiamenedzsment visszavette 1600-ra.....
Ja, és Physx OFF volt természetesen a GTX-en...
(#46393) Daffni2: Hű, nem rossz!
Mivel hűtöd? Esetleg tudnál csinálni egy képet, hogy átnevezed a "furmark.exe"-t "Ati.exe"-re, és úgy indítva 1280*1024, ablakban (ha nem megy, kisebb felbontás is jó), és 0XMSAA??? És persze a GPU-Z monitorozás?
(#46392) dangerzone: Az alapórajeles GTX260-at alaposan veri az alap 4890 is.... Csak tuningban a radeon nem tudott olyat alkotni, a GTX-em extra tuningos volt, nézd csak meg pl. a memória-órajelet.... +35%..... GPU +30% shader +23%...... Ja, és a vantage-ból csak az NV-logó hiánytik....
Érdemes megnézni a részpontokat is..... -
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #46349 üzenetére
De még mennyire így van Mester!
Salvador20: Nekem is ez volt mikor újratettem a win xp-t. Most igazából nem tudom, hogy ez az energiatakarékossági finkcióje-e ,vagy sem. Mindenesetre én Ati Tray Toolssal belőttem egy 2d-s ,meg egy 3d-s profilt. Viszont a 625/993-as órajel eléréséhez emelnem kellett a proginál a feszt eggyel magasabb értékre, hogy ne kockásodjon a kép. Szóval az enyhe feszültségnövelés nálam megoldotta a kockásodási problémát.
Tett fel a progit, aztán indítsd el a renderjét meg a hibakeresőt. Ha valami gáz van, ki fogja írni. -
lala42
őstag
válasz
_Toka_ #46306 üzenetére
Battlefiel 2, Battlefield 2142, Frontlines Fuel of War, Call of Dutty 4, 5 (World at War). Még ott a Medal of Honor Airborne (sajna kevés a szeró), Nos ezek a játékok. Igaz én sem mai gyerkőc vagyok (47), de ezek a játékok még a mai napig lekötnek. ( no meg amit a tésasszonnyal játszunk
) Ezen kívül szimulátorból csak a Lock-On jön be.(repülő szimulátor, nosztalgia
)
Sajna az autósok nem jöttek be. Sem nekem, sem a fiamnak
Én 1680x1050-ben játtszom ezeket ( némelyiket pl. a Bf2-t indítóparancs átírással, mert ő még nem ismerte a 16x10-arányt és nem panaszkodom a karimra. Gainward 4850 GS. -
nuke7
veterán
válasz
_Toka_ #46250 üzenetére
nekem vajon miért van az nekem, hogy ilyet mond a 9.4-es catalyst letöltésénél..?
http://support.amd.com/us/403/Pages/leech.aspx -
XaraX
addikt
válasz
_Toka_ #46242 üzenetére
Felbosszantott, megcseréltem a kettőt...
Most egy Giga 4850 van a Giga lapban, gond nélkül megy.
Az Asusban meg a Gainward nem problémázik.
Egyetlen dolog miatt nem lett volna mindegy, melyikbe mi van, az a hang.
A giga gyári zalmanos, és hangosabb az általam elfogadhatónál.
A gainwardon accelero van, így megfelelő lenne.
De szerelgetni nem fogok most megint, az biztos. -
XaraX
addikt
válasz
_Toka_ #46239 üzenetére
"Kötet árnyékmásolata - szolgáltatáshiba: Váratlan hiba történt az IVssWriterCallback felület lekérdezése közben. hr = 0x80070005. Ezt gyakran okozzák helytelen biztonsági beállítások vagy az író, vagy a kérelmező folyamatban. "
Az volt az első, amit átnéztem, de nem igazán értem....
Ez szerepel többször hibaként, más nincs is az eseménynaplóban, mint hiba. -
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #46192 üzenetére
Hirtelen két dolgot tudok most felhozni:
1:- Van egy olyan mondás, hogy " Ha szomorú vagy, mosolyogj akkor is, mert lehet hogy valaki beleszeret a mosolyodba". - Nos ez nem biztos hogy a legjobb taktika egy férfi garanciális ügyintéző esetében...
2:- Ha ugrabugrálva megy vissza, vigyorral, akkor még a végén azt hiszik hogy egy béka, vagy akár egy marsupilami.
-
Tomate
veterán
-
Zozz
tag
válasz
_Toka_ #45052 üzenetére
Hehh na itt a trükk az egészben.
Tápot kap, virít minden mint a karácsonyfa. Alaplapon 4 v. 5 kontroll led, kártyán is négy (ebből 3 virít), a ház 12 centis ventije pörög rendesen (az is alaplapról kapja), és füyttyögés nincs. A háznak amit vettem nincs speakere sem derótja hozzá, az alaplapra nem láttam integrált csipogót sem rádugványozhatót mint a DFI lapomhoz amit adtak.
Na ezért érdekes a dolog, mert ha legalább csipogna, mint R2D2 akkor tudnám mit akar, de íííígy!
No, hát ez a porbléma. Este debug tovább. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz
_Toka_ #44982 üzenetére
Erről szó sincs, a tanácsot köszönöm és megfogadom, de a kérdésemre még mindig nem kaptam választ
De ha ez szerintetek sem nem túl nagy hülyeség, akkor marad a e7400 + 4870.
Csak azért mertem feltenni a kérdést, mert egy pc boltban meg lebaszott az eladó, amikor megkérdeztem hogy gtx260at mennyiért tudnak hozni, és erre jött a választ hogy ebbe a konfigurációba felesleges betenni. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #44688 üzenetére
Hát én ezért örülök a saját előrelátásomnak, mert a mostani konfig tuti jó lesz még legalább 2 évig.
rocket: Ja, az Intel procik ára is lezuhant USD-ben, csak Ft-ban emelkedtek 25%-kal...
butcher eu: A VGA-t az ATT kezeli, szóval a RAM mérete nem lehet probléma. Mindent befolyásolnak, mert komplex beállítások, azaz órajel-profilok, D3D és OGL, valamint játékprofilok, grafikon-beállítások, és apróbb programbeállítások, csupa olyasmi, amit kezdő ATT-felhasználók előszeretettel hanyagolnak, aztán csodálkoznak, ha nem működik a progi (lásd a topicját). Tuningopciókkal ajánlott vigyázni, és a saját kártyára kikísérletezni, mert nem minden VGA tudja azokat az értékeket. Alkalmazás: a program telepítése után egy dupla kattintás (registry import), és máris futtathatod az ATT-t. hakos1987-nél tegnap tettük fel, és minden megy is flottul, de mások sem számoltak be gondokról.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #44674 üzenetére
2 év, és sok tönkremegy, még ha nem is feltétlenül erre tervezik őket. Gondolom, hűtés miatt kell, egyébként olvastam olyanról, hogy némelyik kártya hibázik teljesen gyári beállításokkal pl. max. AF alkalmazásakor, és ami a poén, hogy bios-os 3D fesz. emeléssel megoldódik a probléma. No és persze azért poén, mert szoftveresen amúgy nem lehet emelni a feszültséget, de mégis többeknek ez oldotta meg a problémáját. Nem feltétlenül erről van szó persze, csak pár elfogadható érvet igyekeztem találni a bios-mod mellett (főleg, ha valaki nem ért az ATT-hoz).
04ahgy: Az bajos lesz nem vízzel, mert ha bordákat teszel rájuk, akkor még kell venti is, mivel a légáramlást a GPU hűtésének cseréjével sikeresen megszüntetted.
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
_Toka_ #44651 üzenetére
Csak a tisztán látás végett:
A prividet előbb olvastam mint a postodat, így arra előbb válaszoltam mint a postra, ennyi!
Mindkettő lényege az volt, hogy befejeztem a társalgást a témáról, ja, hogy a postomban leírtam az eredeti kérdést és a szerintem helyes választ, vagy nem lett volna szabad?
Egyik hozzászólásom sem volt sem támadó, sem lekezelő.........
Légyszi fogdd vissza magad!
Köszönöm! -
arsenlupin
aktív tag
válasz
_Toka_ #44644 üzenetére
Az eredeti kérdés: "Sokan futtatnak itt játék benchmarkokat(wrhead,fc2 ...stb).
Azt szeretném tudni,h ezek a markok önállóan is futtathatók,v kell hozzá maga a játék?"
A válasz pedig: van olyan amihez nem kell maga a játék!
A szőrszálhasogatás nem az én műfajom! Befejeztem! -
arsenlupin
aktív tag
válasz
_Toka_ #44637 üzenetére
"Még egyet viszont muszáj! Ez télleg megy a játék feltelepítése nélkül? És ha igen, akkor szted télleg a játékot teszteli a vasadon?"
Nem a játékot, hanem a vasadat!
Pl.:
Clear Sky benchmark -
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #44318 üzenetére
jaj...nem úúúgy...
Hanem mondjuk ne tudjak egy tárat kilőni úgy, hogy a célkereszt csak alig mozdul felfele.
Példának okáért a cod1-ben, meg a cs-ben meg kell tanulni lőni, de cod2, cod 4, fear 2-ben csak nyomni kell a bal egérgombot meg menni...Bár gondolom azért is van ez, hogy a 10 éves amerikai hyperunintelligens harcikockák is élvezzék a játékokat.
Bár nem csak az fps kategóriát érte el a butítás. A stratégiai játékok terén is ez megy...
Nekem még mindig az "építsünk egy erős gazdaságot, aztán verjük szét az ellenfelet" típusú játékok jönnének be. De utolsó minőségi ilyen típusú játék az age of empires 2 volt... -
válasz
_Toka_ #44176 üzenetére
Ezen már én is gondolkoztam, hogy mennyire tesz jót a kártyának, és vajon hosszútávon megéri-e így használni. Eddig nem olvastam még ellenvéleményt, de nem is igazán néztem. Ezek szerint akkor nem nagyon tesz jót a karinak.
Még az is lehet nem is rakom vissza az ATT-t, mert a ventiszabályozás nem érdekel, mivel Scythe Musashi-val hűtőm, a többi meg mint írtam nem érdekel. A CCC-hez sem nyúlnék úgysem. Bár a 30w csökkenésnek azért örültem. -
válasz
_Toka_ #44174 üzenetére
Lehet leszedem akkor az ATT-t is, és ujra rakom, azon már nem múlik.
Én is csak arra használom az ATT-t hogy 2d-ben kevesebb legyen az órajel, ezzel spórolok 30W-ot óránkéntMinden mást játékon belül állítok, tuning meg nem érdekel, mert ahogy észrevettem szinte semmit nem jelent, max 3dmarkoszba.
így kevésnek tűnik, de 20 felett fizetek villanyt, ezért ahol tudok spórolok. -
Foky
csendes tag
válasz
_Toka_ #44140 üzenetére
megnéztem mindkét pci-e slotban és ugyanaz a probléma, igen már én is gondoltam mindenre csak épp ez driver hiba elvileg, meg hát miért csak 20perc után jön elő ha alaplap probléma akkor szinte azonnal jelentkeznie kéne a problémának ha táp akkor meg méginkább ha memo akkor még előtte lefagyna a winfos gondolom én...
télleg nem tudom hova tenni ezt a dolgot, de utána néztem és nem én vagyok az egyetlen aki ilyen problémával küzd és leginkább 4850essel, persze megoldást nem találtam eddig... -
danilla
őstag
válasz
_Toka_ #43933 üzenetére
Igazad van, kicsit ellentmondtam magamnak
A kártyában nem csalódtam
Mellesleg ezt is csak hirtelen felindulásból írtam 43919 (bosszankodtam amikor kiléptem a játékból
)
Ha mondjuk totyax így írja le ahogyan te, hidd el teljesen máshogyan reagálok rá, sőt még is köszönöm neki az "építő" jellegű hozzászólást. De így... nah mind1.
Amúgy két dolog miatt nem vettem erősebb kártyát. 1. sajna nincs rá pénzem2. 19tft wide monitorhoz nem is kell erősebb, szerintem...
-
dangerzone
addikt
válasz
_Toka_ #43817 üzenetére
Hát már megint nem értem. Már megint nem figyeltem.
Néha rámjön a vitatkozhatnék...
Most így hogy matekon (mivel ugye újra a1-et kellett felvennem, tehát dettó ugyanaz mint előző félévben) unatkozom, felgyülemlik bennem a felesleges energia. Muszáj valahogy kiereszteni...
Küzdök egy új, nemesebb világért. -
banderasz77
addikt
válasz
_Toka_ #42871 üzenetére
Biztos, hogy jó lesz, mert utóbb kiderült, hogy egy nagyon jó barátomnak a legjobb cimbije. Így még ha az is lett volna, most már nem merne belemenni ebbe.
Meg is ragadom az alkalmat arra, hogy megkérdezzem mik a ref. hűtővel a tapasztalatok. Hang és hőmérséklet érdekel. Gondolom rivatunerrel nem árt majd ventivezérlést csinálni, esetleg egy bios modot.
Vagy hűtőcsere? -
oszolee
tag
válasz
_Toka_ #42642 üzenetére
Na,a 3dmark lefutott hála neked
11e pont lett vga tuning nélkül.
ebből ugy gondolom megy rendesen mert a 9600gt-vel ezvolt a max agyonhúzva.
De a cod4 ménem megy jobbanUgye játékban jobbankéne teljesíteni mint a markban összevetőlegesen.
Procirakéne gyurni tán? Ilyen kevés lenne ez? Más ötlet? -
twine
veterán
-
virkir
veterán
válasz
_Toka_ #42608 üzenetére
Tulajdonképpen meg is válaszolhattam volna mivel azért egyértelmű a dolog.
Van ugye a sorozatgyártás ahol nem lehet chipenként beállítani a legkedvezőbb feszültségeket ezért kitaláltak egy még elfogadható fesz szintet ahol a lehető legtöbb GPU hozza a gyári paramétereket. Magyarul a lehető legalacsonyabb selejtaránnyal tudnak gyártani.
Viszont ezt a legtöbb kártya gond nélkül alul tudja teljesíteni feszültség szintileg azaz nyugodtan meg lehet keresni azt a legalacsonyabb szintet amin még jól megy a kártya halkan, hűvösen, energiatakarékosan.
A partnerek meg mikor megkapják a válogatott GPU-kat akkor nem alacsonyfogyasztásra meg hűvősségre gyúrnak, hanem hogy növeljük az e-farkakat gyártanak belőle OC verziókat.
Az egységsugarú meg elmondhatja, hogy "vazze nekem a ventízsbe 150 pontal több van mint a ref kártyásoknak... hű de jóóó..." -
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #42577 üzenetére
Igen, kivettem, mert nem neked írtam, és még magadra vetted volna. Azért írtam inkább kifejezést, mire érdemes.
"az elhalálozott kártyák nagy részén hűtőt cseréltek" - lsc írta, igaz.
"Van, amelyiken csak fixre állították a venti vezérlést. Sőt, van olyan is, amelyiken tették ezt a kettőt egyszerre." - ezt meg te, ezzel (az elhalálozott kártyák nagy része) kapcsolatban.
Ahogy írtad is: no comment.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #42563 üzenetére
Nem állítottam, csak azt, hogy mindössze a probléma egy kis részével foglalkozol. A VGA-k nagyon kis részén cserélnek hűtőt, viszont ennél jóval nagyobb részük döglik be a mindennapi használattól, vagy már eleve rossz. Azt sosem állítottam, hogy a VGA-k többsége rossz lenne. Hiába dühöngsz, ebben "a hűtőcsere okozza a meghibásodások többségét" dologban nincs igazatok. Pl. csak én magam ismerek 5 embert, akinek gyárilag RAM-hibás volt a 4850 v. 4870-ük, még csak nem is ugyanattól a gyártótól (3 Sapphire, 1 Powercolor, 1 Gainward GS). Még csak idejük sem volt hűtőt cserélni rajtuk.
Garanciára keresve 229 találat...
Az én karim hibájának semmi köze a hűtés javításához (és nem rontásához), ezt többszörösen igazolták, ráadásul több más Sapphire 4870-en is előjött ez a hiba (csak 8XPCI-E mód), némelyiken már gyárilag.
lsc: Nagyon úgy írtatok, hogy azt lehet levenni: A bedöglött kártyák többsége a hűtőcsere miatt ment tönkre. Ez egyszerűen nem igaz.
fdisk: Ha eléred a GPU/VRAM teljesítőképességének határát, a víz sem segít. Persze nyilván könnyebb elérni vízhűtéssel, mint léggel.
dangerzone: És bizony leginkább a VRM-ek a halál okozói a rossz hűtőválasztásnál (főleg, ha csak a RAM-okra mellékelnek süniket). Ráadásul a legtöbb mezei user simán beveszi, hogy ha egy hűtő kompatibilis egy VGA-val (értsd: rászerelhető), akkor az már jól is fog hűteni azon a kártyán. Ilyen esetben mondjuk az áldozatok nyugodtan perelhetnék a hűtők gyártóit az őket ért kárért.
Macka: Mivel méred?
-
dangerzone
addikt
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #42557 üzenetére
Akkor én biztosan más topicot olvasok, amelyben egy rakás 3 napon belül cserélt VGA is szerepelt, meg jó néhány csak simán meghibásodó (főleg VRAm hibák), bármiféle macera nélkül. Mellesleg nem akkor jártam itt először, amikor hsz-t írtam (ez roppant téves megközelítés), hanem amikor friss volt a topic. És bizony más VGA topicokban is rendre feltűnnek pórul járt user-ek friss 48xx VGA-kkal.
lsc: Ja, hát válogatni lehet. De azt állítani, hogy csak hűtőcserétől mennek tönkre a 48xx karik (persze, hogy attól is, de a legtöbben nem cserélnek hűtőt), amikor van egy rakás gyári hibás, elég mulatságos.
VRAM-okkal elég gáz van gyári hűtéssel is. A Glaciatorommal szerencsére minden rendben van. (kop-kop-kop) Jó az a termetes VRM-borda rajta, a RAM-okat meg érdekes módon csupaszon is jól hűti (pedig ettől rettegtem előtte).
Macka: Ami egy 4870 esetében piszok könnyű.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest