Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
poganytamas
üzenetére
Ó persze, mind2 módszert végigcsináltam X -szer. Szerencsére más baja nincs a mobilnak, csak a GPS - ez viszont egyre inkább zavar :S.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
poganytamas
üzenetére
Már több gps.conf fájlt kipróbáltam, egyik se váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az AGPS letöltést pedig már többször is eljátszottam
. Akkor még 1 dolgot tartok valószínűnek a tapasztalatok alapján: magasról tojik a /system/etc/gps.conf fájlomra (jogosultságok megfelelőek). Lehet köze van ahhoz, hogy nálam alapból nem is volt ... jó lenne valamilyen debug program, ami megmutatná, hogy milyen beállítások mellett működik a GPS - azaz kiderülne fekete - fehéren, hogy az általam módosított GPS.conf fájlt használja -e a jószág, vagy sem. Nagyon nagy hülyeség amit kiokoskodtam? 
-
poganytamas
senior tag
Alapból nincs, ezeket netről kell szednie, azért nem működik neked, gyakorlatilag olyan mintha ki lenne kapcsolva az AGPS. Keress rá itt a fórumon a gps.conf-ra, van egy pár. Én jelenleg ezt használom, talán belefér hogy bemásoljam, nem olyan hosszú:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
DEBUG_LEVEL =0
INTERMEDIATE_POS=0
ACCURACY_THRES=0
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
ENABLE_WIPER=1
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE -
ZsZso
Közösségépítő
GPS: nekem olyan gép jutott anno, aminél a /system/etc könyvtárban még csak nem is volt gps.conf fájl. Nézegettem a fájlt, s a következőt látom:
XTRA_SERVER_1=/data/xtra.bin
AGPS=/data/xtra.binNektek van xtra.bin fájlotok a /data könyvtárban? Nekem nagyon nincs. Ha van, kérlek tegyétek fel, hátha ez javítani fog a vételen.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
poganytamas
üzenetére
Óóóó ezt én nem is láttam, 1000 köszönet és hála!

-
szmores
csendes tag
-
HoldChore
tag
válasz
Levente75
üzenetére
Hogy mennyi a GPS pontossága. Nálam, eredeti telón alig megy le 20 méter pontosság alá. A vétellel nincs probléma, de olyan pontatlan, hogy sokszor a navi alig találja meg az utat. Mondjuk ezzel sincs baj, mert azért odatalál az ember ahova tart, de a sebességmérős programok pontatlanok. A ZTE blade-m 5 méteres pontosságú volt.
-
válasz
poganytamas
üzenetére
Szép volt kolléga!

Hol találtál leírást a nevezett fájlok átírásához?
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Telefon átpartícionálása
Ez a módszer a belső tárolót teljes egészében megszünteti, és hozzácsapja a /data-hoz (ide települnek a programok), ami így nem kevesebb, mint 2,5 giga méretű lesz. A szokásos szöveg, mindenki saját felelősségre, bla bla. A leírás csak MT6577-es telefonhoz jó! Kis szépséghiba: a Beállítások / Tárhely az telefon memóriának mondja az sd kártyát. Ettől még tökéletesen működik, próbáltam buherálni, csak úgy nem csatolja fel a gépen a partíciót.
Első és legfontosabb dolog mielőtt nekifogsz: teljes mentés a telefonról!!! Ezt lalszi nagyon szépen leírta, nem ragoznám.
Aztán fel kell telepítened a Clockworkmod recovery-met innen, és ezzel is csinálnod kell egy mentést.
Ha van valami a belső tárhelyeden, azt külön mentsd le Windows alól, ezt nem menti a cwm, el fog veszni ami rajta van!
Aztán le kell töltened a partícionáló zipeket és felmásolni az sd kártyára. Ha 2,5 gigás data partíciót akarsz, akkor az ebr_modositott.zip-et és a particio_beallit.zip-et, ha vissza akarsz állni 512 mega data-ra és 2 giga belső tárolóra, akkor a másik kettőt.
Menj a clockworkmod recovery-be, install zip from sd card, choose zip, kiválasztod az ebr_modositott.zip-et, felrakod, és újraindítod a recovery-t (advanced/reboot recovery). Majd ugyanúgy felrakod a particio_beallit.zip-et. Ha végzett, akkor vissza kell állítanod a data-t, hiszen az most teljesen üres. Backup and restore menü, advanced restore, kiválasztod a mentésed amit az elején csináltál, és restore data. Ha végzett, újraindítod, és öröm boldogság.
Visszaállítani az eredeti állapotot így kell: ebr_eredeti.zip feltelepítése, újraindítás, particio_visszaallit.zip felrakása, data visszaállítása a backup and restore-ban, és újraindítás.
Teszteltem oda-vissza 2x, remélem senkinek sem lesz vele gondja
-
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Én szurkolok neked!

-
Levente75
aktív tag
GPS Teszt eredmények!
Ma 80km-t teszteltem a GPS-t Orosz progival. 5 mp (azaz öt) alatt talált műholdat és mutatta is hol vagyok.
Továbbra sem kint az autó ablakban ment a készülék, hanem most még árnyaltabb helyre dugtam. A sebváltó elé a szemüvegtok tartó részbe
A gps vétel egyetlen alkalommal sem szakadt le, milliméter pontosan jelezte a kereszteződéseket illetve a térképen található pontokat. 7-10 műholdat jelzett végig!!! Időjárás ködös erősen felhős, illetve mindez a hegyekben tesztelve. Ennyit a gps gyengeségéről 
100%-ban meg vagyok elégedve vele.Jahh és az akku. 80%-ról indult 45-60 perc alatt ugrott 70%-ra.(A képernyő végig ment) Nem zabálja az akkut, legalábbis az enyémet nem. 2500mAh akkut használok hozzá.
Egy dolog nem igazán mutat jól, az pedig a szintmagasság mérése, nahh az badarságokat mér egyenlőre.
-
poganytamas
senior tag
Közben megpróbálom megérteni az EBR-t, egyszerűbb mint hittem, csak oroszul van minden, nehéz kiigazodni
A google fordító meg tud érdekes dolgokat produkálni. De lehet lesz belőle valami 
-
mlaci01
tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Már említettem, hogy nem csak a saját routeremmel volt gond.Nyilvános wifi-nél is fele távolságra kellett mennem mint egy másik telefonnal ahhoz hogy működjön.Úgymond rá kellett ülnöm az antennára

-
poganytamas
senior tag
válasz
mlaci01
üzenetére
Más Wifi chip, stb stb... Láttam én már meredek dolgokat, pl tabletnél tökéletesen ment a 13-as csatornán a wifi, egészen addig amíg egyszer rá nem dugtam egy 3G modemet, onnantól soha többé nem volt hajlandó felcsatlakozni, csak hard reset után. Levettem 10-es csatornára, onnantól ment. Szóval azért csak nézz szét a router környékén!
-
mlaci01
tag
Szia !
A gond, mint mondtam, hogy ha egymás mellé tesszük más telefonokkal (pl. X8, X10 mini pro) akkor is óriási a különbség.Ahol azok simán működnek, ott ez nem is látja, vagy ugrál a térerő mint a fene. -
atipur
csendes tag
válasz
mlaci01
üzenetére
sziasztok!
Nem tudom kinek mit jelent, hogy pulzál a wifi térereje, de jártam már úgy, (ezzel a készülékkel) hogy az 1- es csatin nem vette a jelet. vagyis vette a jelet, de nekem is fel-le ugrált. Aztán áttettem a wifit másik csatira, rögtön jó lett. Először én is azt hittem, hogy a teló rossz, de megnéztük az adott helyen más eszközzel is, mindenki ugyan azt látta. Valami "lenyomta" az 1-es csatit. a megoldás végül az lett, hogy mivel a 6- os és 11-es csati tömve volt, így köztes csatornákra tettem, azóta hibátlanul megy.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
poganytamas
üzenetére
Köszi Tamás! Huh, ez még túl rizikós tűnik. Amíg nincs egy normális clockwork vagy bármilyen más recovery addig asszem ilyen dilettánsoknak mint nekem nem érdemes ezzel próbálkozniuk.

-
poganytamas
senior tag
Igen, lehetséges, az orosz nyelvű leírását én is láttam, itt van. Gyakorlatilag azt csinálod, hogy megcseréled a belső 2GB-os tárhelyet és a data partíciót. Az oroszok ezt úgy csinálják, hogy az EBR-t (extended boot record) írják felül, de olyat is láttam hogy a belső tárhelyet cserélik az sd kártya első partíciójával (hogy ennek mi értelme???)
-
poganytamas
senior tag
válasz
mckangi
üzenetére
Érdekes, bár nekem ez nem hajlandó lefordulni, mak fájlt hiányol, ami tényleg nincs a helyén.
Meg régi Linuxos időmből az rémlik, hogy modulokat (márpedig ezek modulok) a kernelhez fordítassz, ilyen külön fordítok egy modult, aztán belevágom a kernelbe nem igazán működik. Sajnos perpillanat komplett build környezetet sem tudok lehúzni a gépemre nincs elég hely. -
mlaci01
tag
válasz
mckangi
üzenetére
Köszi a segítséget, de a helyzet az alábbi:

Azért a térerőnek nem kellene 10-20-30 db ugrálni, jó hogy nem tök egyenes a vonal, de ez túlzás.
Nincs ezen a csatornán , de főleg a közelben más, ami van az másik csatornán, és olyan térerővel, hogy a telefon nem is érzékeli.Pont ez a bajom, ez a telefon nem érzékeli, de pl. egy X8, vagy X10 mini pro igen, és kapcsolódni is tud.
Factory reset a recoveryben történt.
Töltőből 3-4 féle lett kipróbálva, nem is beszélve arról, hogy ezzel a töltővel más készülék ok.
Megy szervizbe, de nincsenek illúzióim ahogy motinka kartács (#1665) hozzászólásából is látszik a wifi nem az igazi.
Még egyszer kösz a segítséget
-
ZsZso
Közösségépítő
Volt róla szó, hogy a belső (512MB?!) tárhelyet 2 perc alatt meg lehet növelni, de én megragadtam a "majd kifejtem bővebben" fázisban. Ugyan követem a fórumot, de azóta se láttam a megoldást. Kérdem tisztelettel érdemes végignyálaznom a topikot még1szer, mert le van valahol írva, vagy elmaradt?

-
mckangi
senior tag
MTK forráskód?
-
mckangi
senior tag
válasz
mlaci01
üzenetére
Adok azért 1-2 tippet:
Próbáld ki a telefon wifijét egy barátnál vagy ismerősnél.
Mindenesetre a routeredet is nézd meg,mert nem biztos,hogy a telefon wifije a ludas.
A térerő természetes modón "ugrálni" fog ennek ilyennek kell lennie.Ha mondjuk kifekszik a Wifi Analyzerben a vonal tehát tök egyenes,akkor régen rossz.
A wifi analyzer egy műszer a gyári romban levő wifi kapcsolat ellenörzőnél.
Nézd meg a Wifi Analyzerben hányas sávra ad jelet a routered.
Lehet sokan vannak melletted,vagy van valaki pont azon a csatornán,ahol te is , illetve a azon a csatornán ahol a router használja a wifit.
2 csatorna különbség minimum kell a te csatornád és a szomszédos csatornák között ideáis esetben.A factory resetet "hol" hajtottad végre? A telefon beállítások menűjében vagy a recoveryben?
Amit ajánlok: hangerő fel +bekapcs és wipe data/factory reset - wipe cache partition
utána csináld meg a beállítások menüben is a gyári adatok visszaállítása opciót.
Előtte persze MENTS EL MINDENT!!!Ha a fentiek után sem lesz jó,akkor már eleve a wifi miatt is jár a garancia,nem is beszélve,ha tegyük fel az usb tartóláb nem lenne beforrasztva.
Ajánlom még egy másik töltő tesztet is.A gyári az sz*r , de lehet a boltban vásárolt sem sokkal jobb.
(Minden made in china).Teljesen mindegy milyen felirat van rajt!Remélem tudtam segíteni!
-
mlaci01
tag
válasz
mckangi
üzenetére
Semmiféle "gyorsító" és társai nincsenek és nem is voltak fenn.
Factory reset volt már egy párszor
Az az igazság, hogy karácsonykor amikor megkaptam a cserekészüléket, időnként előfordult, hogy nem tudtak hívni egyik sim-en sem holott a készülék full térerőt mutatott.Újraindítás után rendbe jött. Ezt eljátszotta többször is. Január első hetében pedig nem volt szerviz.Mire oda jutottam volna, hogy elviszem, nem jütt elő a hiba.A wifi kezdetektől fogva ugrál (mármint a térerő). Senkinek nem csinál ilyet ? A wifi analyzer-ben gyönyörűen lehet látni ahogy liftezik a térerő. -
mckangi
senior tag
válasz
mlaci01
üzenetére
Hát ha tényleg itt is az usb tartó lábak a rosszak, akkor kellene majd anno gariban vállalniuk a javittatást. Ez nem a te hibád! Ha leejted és összerörik sem kijelző, az már más tészta.
Azt viszont már én is tapasztaltam,hogyha mindenféle úgymond internet gyorsító meg wifi optimalizaló programokat teszel fel a marketről,akkor ezek elég jól kitudják akasztani a gyári wifit.
Ha rám hallgatsz, akkor mented a személyes dolgaidat a telefonról,majd leszeded ezeket az idióta gyorsító programokat és csinálsz egy factory resetet, akkor visszanyered a normálisan működő wifidet is. -
tomtombat
tag
válasz
mlaci01
üzenetére
Szia!
Én egy másik készülékkel jártam hasonlóan. (nem akarlak elkeseríteni nem azért írom le, csak így jártam)
T-m.-nál forgalmazott move készülék, más néven alcatel 908-nál jelentkezett a probléma a vásárlás után talán két hónappal.
A szerviz visszadobta hogy nem garanciális a hiba, csak alaplapcsere az én pénzemen a javítás módja.
Még egy pár hétig tudtuk töltögetni, miután teljesen megadta magát szétszedtem, és az usb aljaz teljesen leesett a panelről. Csak azok a lábak voltak leforrasztva amik az érintkezők voltak. Az usb aljzatot körülvevő fém buroknak is volt két lába ami a panel túloldalára át ért, de csak úgy lengőben szabadon. Pedig igazából az rögzítené az egészet a panelhoz. És erre mondták, hogy nem garanciális. Kedvesek.........
csak hogy ne mondjak csúnyát -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
A telefon tárhelye egyébként ilyen felosztású:
preloader - 256 KB
dsp_bl - 5 MB
mbr - 16 KB
ebr1 - 16 KB - /dev/block/mmcblk0p1
pmt - 4 MB
nvram - 5 MB
seccfg - 128 KB
uboot - 384 KB
bootimg - 6 MB
recovery - 6 MB
sec_ro - 6 MB - /dev/block/mmcblk0p2
misc - 384 KB
logo - 3 MB
expdb - 2 MB
android - 513 MB - /dev/block/mmcblk0p3
cache - 513 MB - /dev/block/mmcblk0p4
usrdata - 513 MB - /dev/block/mmcblk0p5
fat - 2 GB - /dev/block/mmcblk0p6
bmtpool - 21 MBNem tudom mennyire érdemes / biztonságos ezt partícionálgatni, egy biztos: az a cache partíció indokolatlanul hatalmas

-
: iSiS :
tag
Ha vkit érdekel,ezt érdemes venni (Autós töltő 499-Ft holnaptól csütörtök Penny Market)!
http://kepfeltoltes.hu/130123/2013.01.07_003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Én uiTT,uezt az Autó töltőtünnepek elött még 800-Ft ért vettem!
http://kepfeltoltes.hu/130123/2013.01.07_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

-
H_András
tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Megnézem, köszönöm
(eddig csak egy androidos telefonom volt ez előtt, ott nem volt ilyen gond). -
poganytamas
senior tag
válasz
H_András
üzenetére
Ez egy ősidők óta fennálló probléma, Wallpaper set & save alkalmazás a te barátod.
-
H_András
tag
banális problémáim akadtak..
megfelelő méretűre elkészítettem magamnak háttérképet, de amikor alkalmazni szeretném, mindenáron körül akarja vágni a telefon, pedig a méret jó
Hol találhatóak a gyárilag benne lévő hátterek, hogy oda másoljam be a sajátomat, azokat elfogadja úgy ahogy vannak... 
-
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
Visszaállítani így kell:
dd if=/sdcard/boot.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=4096 seek=2440
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=4096 seek=3976Ugye nincs saját partíciójuk mint látszik, hanem az mmcblk0-n belül egy elkülönített, máshogy nem hozzáférhető részen vannak.
Nem tudom ezeket hogy lehetne belehákolnia cwm-be. Mindenesetre nekem elég furcsa, hogy ezek 5-6 megás fájlok, amikor pedig ráengedek egy dd-t a /dev/bootimg-re vagy a /dev/recovery-re akkor egy többszáz megás fájlt kezd el csinálni (én gyanítom, hogy az egész emmc-t kezdi menteni úgy ahogy van (/dev/mmcblk0).
Már rengeteget olvastam erről, vannak olyan mobilok, ahol cwm-el egyszerűen nem lehet menteni se a boot-ot se a recovery-t. -
mlaci01
tag
Hát kezd elegem lenni ebből a készülékből.
Most vettem észre, hogy csak bizonyos helyzetekben tölt, úgy néz ki az aljzat nem jó ! -
válasz
poganytamas
üzenetére
És ezeket
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/boot.img bs=4096 count=1536 skip=2440
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/recovery.img bs=4096 count=1536 skip=3976
nem tudod belebuherálni?
Még te írtad régebben.Esetleg visszaállításkor esetén lehet
dd if=/sdcard/boot.img bs=4096 count=1536 skip=2440 of=/dev/BOOT vagy bootimg (?) -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Kicsit foglalkoztam megint a recovery-vel. Úgy néz ki boot és recovery mentés cwm-ből sosem lesz, mivel ezek nem külön partíción vannak, a kernel nem látja őket. Hiába van pl /dev/bootimg, ez az egész emmc-ről akarna mentést csinálni, ami nyilván nem jó. Konklúzió: aki nagyon buherálja a telefont, mtk tools-al mentse és nagyon őrizze a boot.img fájlát!
-
válasz
poganytamas
üzenetére
Ha esetleg nem tudsz róla, a lewa rom-ok nem biztonságosak. Általában adathalászos dolgokat sejtenek benne többen is, kicsit homályos a körülötte uralkodó köd.
Ha tudtad, akkor nem szóltam. -
engine19
tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Csak pusztán kíváncsiságból kérdem:
azért próbálkozol ennyire felrakni rá valamit, mert valami problémád van a készülék andorid verziójával, vagy azért, mert ennyire elszánt dzsungelharcos vagy, aki a "csak azértis" elvet követi?
Semmi rosszindulat nélkül, tényleg csak kíváncsi vagyok

-
poganytamas
senior tag
MT6577-es gépekre ezt a kínai Lewa OS cuccot ajánlják. Úgy tesztelem ezeket a romokat, hogy megpróbálom a hozzájuk adott recovery-t felrakni, mivel ebben ugyanaz a kernel van, mint ami a normál boot.img-ben. A 360 kínai krix-krax szakaszban a G2L és G2H modellek romjai (JiaYu G2 dual core változat???) felmennek a telefonra, de nem megy a touch screen. Miért mondom ezt? Úgy néz ki hiába találunk látszólag kompatibilis romot, valamin mindig bukni fog.
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas
üzenetére
Mennyi volt, mennyi időbe telt míg megérkezett? Rendelnél nekem is ?

-
Levente75
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Jól néz ki nagyon!
Nandrágot is küldtek hozzá?

-
atipur
csendes tag
válasz
poganytamas
üzenetére
win7 -nél ez alap

-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Medve anyám, rendszergazda módban kellett futtatni.

-
válasz
poganytamas
üzenetére
XP alatt is ez van, de ettől még működik.
Csak a download gomb megnyomása után csatlakoztasd a telefont. Előtte semmiképp.
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Nekem a Flash Tool nem akar sikerülni. Konkrétan azt csinálja a win7, hogy rádugom kikapcsolt állapotban a telót, az eszközkezelőben megjelenik a vcom preloader eszköz, és azonnal el is tűnik. Ötletek?
-
diablo77
tag
Az én készülékem is megegyezik Levente75 készülékével, november 23-as verzió 0.3-as build. Eddig tökéletesen működik (kopp, kopp, kopp). Vettem hozzá a Lidl-ben vasárnak egy usb-s töltőtt 1500 pénzért (1.2A-s) meg a helyi GSM üzletben egy nagy és stabil tartót, ami fektetett állapotban is atomstabil, elvégre nagyobb és nehezebb GPS készülékekhez készült. Az akksi kb 3-4 napot bír, igaz én nem sokat foglalkozom vele, elvégre leginkább telefonálásra használom. Most két nap után 69%-os a töltöttsége. Mindenféle hókusz-pókusz nélkül gyorsan talál műholdakat még az ablakból is, így én ezt a részét nem fogom piszkálni. Mindenképp pozitívum, hogy nagyon gyors, eddig egyszer sem akadt, míg a Galaxy Minim azért rendesen be tud lassulni és néha önhatalmúlag újraindul.
-
poganytamas
senior tag
Custom rom tekintetében úgy néz ki meg vagyunk lőve. Az MTK elég szűkmarkúan bánik a szoftverek forráskódjának kiadásával, és a telefon egyes funkciói mellett a dual sim megoldás egész biztosan az ő megoldásuktól függ, a forrás nélkül pedig nem lehet normális romot csinálni, csak a meglévőt úgy-ahogy módosítgatni

-
H_András
tag
Átvettem a telefonom a digistreettől. Örömbódottá. Egész délután tesztelek..
Tokot keresőknek alternatív megoldás: ugyanitt illetve máshol is lehet kapni erre rákeresve: 2,5" M-Tech MT-2536 USB 2.0 külső merevlemez ház, nem egészen két ropi., én nemrégiben vettem egy plusz vinyónak laptophoz. A dobozban lapult egy fekete bőrtok, ami kb egy mm-rel kisebb, mint a telefon
így gyakorlatilag tökéletesen passzol rá, csak véletlen jutott eszembe. Később biztos veszek egy normális tokot, de addig kiváló. 2 ezerért így van tokom is a telefonhoz, meg van egy külső házam is egy laptop vinyónak 
Utóirat: a külső ház mindenféle színben kapható, lányoknak rózsaszínben is. Azt nem tudom, a tok is ugyanilyen színű-e.. -
ssj81
aktív tag
válasz
Levente75
üzenetére
Akinek ráér,ebayen kb.1,70-1,80Usd egy ugyanilyen töltő.
-
Levente75
aktív tag
aTab autóstöltő:
http://www.pcplanet.hu/spd/M12837/aTAB_Autos_tolto_2_db_USB_porttal_DCC108_ATABDCC10?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
-
csongi
veterán
Vásároltam 0,7Ah-ás autós töltőt a Média Markt-ba 1200Ft. És navigálással, telefonálással együtt nem csak hogy szinten tart, hanem fel is tölti közben. Bár jóval lassabban de tölt

-
-
engine19
tag
válasz
mckangi
üzenetére
Én nem értem...

Nekem a gen3 van (bal oldali első kamera, nagyobb változat), de eszembe nem jutna ráhekkelni egy újabb droidot. Az elmúlt 1 hétben nem keveset nyomkodtam és:
- soha nem sikerült megakasztani (játszottam rajta elég sokat... + net 3G-vel, wifivel, minden amit el lehet képzelni)
- nem fagyott meg, nem indult újra (még nem volt olyan droidom amit 1 hét alatt ne tudtam volna megfingatni, pedig volt pár)
- GPS tök jól működik
- wifi soha nem szakadt még meg
- 3G net gyors (előző telómon, 993D-n ehhez képest 56k-s netsebesség volt)
- akku merülés szerintem normális (1,5 nap ha használom, de azért ált. fel van dugva este)
Max annyit tudok felróni neki, hogy a compass-t nem tudom használni, amit amugyse használnék soha a büdös életbe
ráadásul ez a gen2-esekben működik amennyire tudom...Tehát nem értem miért kéne bolygatni

Pont most a hétvégén lepett meg... TeamViewer 3G neten + skype meeting + php weboldal debugolás távolra... akadásmentesen. Mind a hang, kép tökéletes volt. Nem szakadt meg, nem akadozott, érthető voltam és én is értettem a távoli felet.

Jó kis cucc ez így ahogy van. Nyilván kis root belefér, az jó dolog, de hogy ráhaklizni valamit...

Max a mérete miatt gondolkodtam cserén... de ezért a pénzért semmit nem kapnék ami fele ennyit tud legalább!
-
mckangi
senior tag
válasz
mckangi
üzenetére
Itt ez a video
Ez valami N9770-es nevű replika (haipeiN9770 vagy StarN9770)
A v0.1-es build augusztusi mint ahogy fentebb sejtettem.
A hátsó kamera ez a mt9p017 persze máshol vannak a gombok,a hangszoró,amoled és 5,08-as kijelző.
A röhej viszont az android 4.09-es (szerintem nem létező) verzió....!

Hát igen ahogy telik az idő,úgy nő a buildszám,a hardver összetevőkkel együtt.
Erre ha mi magunk aTAB5 tulajok nem leszünk képesek romot (JB-t) heggeszteni , akkor max a kínaiak,illetve még ős sem, ha a Mercury nem segít nekünk.
De most már jó lenne lépniük valamit ezügyben,mert már pár száz darabot szerintem eladtak ebből a készülékből.Azzal nem leszünk kisegítve,ha mindig eladom és veszek egy ugyanolyan telefont csakazért , hogy frissebb(javított) fw legyen rajt.
De lehet hülyeséget beszélek,mert ezeknek egy az alapja(4.04) és csak a megváltozott érzékelők,hardverek miatt van csak verzió frissítés.Most akkor kérjük sorba ezeket JB-re is !!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mckangi
senior tag
Hát ez nagyon jó......

Akkor már 3 fajta gen2-es van
gen2 v1 -az iphone kamerás
gen2 v2 -poganytamas és tomtombat
gen2 v3 -az enyém és Levente75az én buildem v0.3 nov 23
alapsáv 09.05ahogy észrevettem a különbség a gen2 v2 és a gen2 v3 között az első kamera típusa és a G-Sensor típusa.
A többi ugyanaz.
Gondolom a buld száma poganytamas és tomtombat-é v0.2.
Az iphone kameráse meg gondolom v0.1 - valahol augusztus és szeptember környékéről.A hardverem:

Épp most olvasom hogy ez az mt9p017-es hátsó kamera tudna 1080P-s videót is rögzíteni !!!!! FULL HD

Na de hogy?
-
tomtombat
tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Kernel verzió Okt. 22 szintén. 16:44

Ja, és 2800-as aksi.
-
Levente75
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Az én kernel verzióm: 2012.nov.23. ---- 3.0.13
Alapsáv verzió: 2012.09.05.
-
tomtombat
tag
Sziasztok!
Leírnák a telefonról néhány adatot, hátha én is tisztábban látok utána hogy melyik változatot birtoklom, illetve Ti is láttok valami összevetési alapot.
A szolnoki Tescoban vettem a 40ezres akció első napján. Két db fólia volt a kijelzőn, a felsőn a bal felső sarokban kis szürke fül (ha jól emlékszek a színére.) ezzel lehúzva alatta egy másik.
Töltője kis lapos fehér,nem világítós. Bekapcsoló gomb jobb oldalon felül, szemben bal oldalon a hangerő állító.
Első kamera jobb felső sarok első hang szórótól balra valami érzékelő.
Alul az érintőgombok nyugalmi állapotban is látható, érintésre erős fényű.(Ezt azért írtam mert valamelyik változaton alapban nem látszik tán)Phone Tester app által kiolvasott adatok.
System information
DEVICE:
BRAND: alps
MODEL: aTAB5
DEVICE: ratech77_ics2
PRODOCT: ratech77_ics2
CPU: ARMv7 Processor rev § (v7I)
CPU-ABI: armeabi-v7a
RAM: 471MBOS:
VERSION: IMM76D
RELEASE: 4.0.4
KERNEL: 3.0.13
SDK: 15
FIRMVARE: eng.rlk-buildsrv1.1350895465DISPLAY
DIMENSION: 480x800
SIZE: 3,89" aprox
DENSITY: High (240 dpi)
LOGICAL DENSITY: 1,5
DPI X: 240.0
DPI Y: 240.0Sensors Status
Accelerometer
NAME: bma222 3-axis
VENDOR: The Android Open Source Project
VERSION: 1
POWER: 0.13mA
RANGE: 32.0
RESOLUTION: 0.13
Compass
NAME: MMC328X
VENDOR: MEMSIC
POWER: 0.55mA
RANGE: 800.0
RESOLUTION: 0.55
Magnetic field sensor ( ugyan azok az adatok mint az előző.)Proximity sensor
NAME: tmd2771 Proximity Sensor
VEDOR: Capella
POWER: 0.13
RANGE: 1.0
RESOLUTION: 0.13Light sensor (ugyan az mint az előző, kivéve: a RANGE:10240.0)
Még a Mobileuncle Tools néhány adata:
lcd: 35110_dpi
front camera: hi 704yuv
back camera: mt9p017
gsensor: bma250
als_ps: apds9900
m_sensor: mmc328x
tp: jietegao.Ph...... na végre leírtam. Mire én ezt két ujjal bepötyögtem.

Remélem nem találjátok fölöslegesnek. Én látnám értelmét hogy összevessük milyen variációk vannak.. -
mckangi
senior tag
válasz
tomas01
üzenetére
De igen!
Itt az a baj, hogy mint fentebb poganytamas által belinkelt telefon képei, de nem csak ez, hanem más weboldalon is mintha "tükörkép"-et ábrázolna a bemutató kép.
Most akkor ember legyen a talpán, hogy ez most az e ,vagy sem.
Van még vagy egy tucat ilyen kinezetű telefon, amikben vagy a felbontás vagy a ram vagy a panel, vagy a kamera felbontás, de mindenesetre VALAMI mindig különbözik a mi atabunk- hoz képest.
Vagy a másik oldalon van a hátlapi hangszóró nyílás.Ezek a kínai weboldalak is egymástól lopják a képeket. Ugyanazon a weboldalon ugyanazon telefonnál eltérő képek szerepeltek!
A "nevesebb" replikának mint mondjuk a Haipei,vagy az Y- al kezdődő (most nem jut eszembe a neve), - ezekhez legalább valamilyen szinten készülnek recovery-k, és főzött romok.
A mi atabunkról meg még kínában sem tudnak szerintem.Amúgy az összes kínai replika mind ALPS gyártmányú, legalábbis a rom szerint.
Na mindegy.....
Lassan jön a következő SOC-al szerelt telefonáradat:
http://m.ipon.hu/index.php?article=23762&sh=1
-
tomas01
aktív tag
De a 2 magos 1g.-nek nem csak 5" az lcdje?
-
poganytamas
senior tag
Határozottan ismerősnek tűnik: http://product.madeinchina.com/ALPS-B928A-MTK6575-Android-4-0-4-5-3-quot-inch-480_14116687.shtml
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- iPhone 12 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4867
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4866
- iPhone 13 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4865
- Samsung Galaxy S25+ Plus 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Független Megkímélt/1 hónap gar./Akku 100%/p4864 Azonosító:p4864 Tartozékok
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- darkFlash Shadow Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Akkor még 1 dolgot tartok valószínűnek a tapasztalatok alapján: magasról tojik a /system/etc/gps.conf fájlomra (jogosultságok megfelelőek). Lehet köze van ahhoz, hogy nálam alapból nem is volt ... jó lenne valamilyen debug program, ami megmutatná, hogy milyen beállítások mellett működik a GPS - azaz kiderülne fekete - fehéren, hogy az általam módosított GPS.conf fájlt használja -e a jószág, vagy sem. Nagyon nagy hülyeség amit kiokoskodtam? 

Utána írok egy leírást, de rém egyszerűre csináltam.
A gps vétel egyetlen alkalommal sem szakadt le, milliméter pontosan jelezte a kereszteződéseket illetve a térképen található pontokat. 7-10 műholdat jelzett végig!!! Időjárás ködös erősen felhős, illetve mindez a hegyekben tesztelve. Ennyit a gps gyengeségéről

(eddig csak egy androidos telefonom volt ez előtt, ott nem volt ilyen gond).
Hol találhatóak a gyárilag benne lévő hátterek, hogy oda másoljam be a sajátomat, azokat elfogadja úgy ahogy vannak... 

így gyakorlatilag tökéletesen passzol rá, csak véletlen jutott eszembe. Később biztos veszek egy normális tokot, de addig kiváló. 2 ezerért így van tokom is a telefonhoz, meg van egy külső házam is egy laptop vinyónak