- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #23971 üzenetére
6 napig bírta most mielőtt megszűnt a net. Most csak le- és felcsatlakoztam, nem volt reboot és megjavult. Kikapcsoltam még az Enable VPN + DHCP connection-t. Ekkor ismét le-felcsatlakozott. Na ezután 20 percig ment még a net majd megint megállt.
A logban a le-felcsatlakozás után semmi nincs egészen addig, míg 20 perccel később megszűnt a net és megint le-felcsatlakoztam.
Szolgáltatói hiba lenne? -
válasz
gippazoid #23947 üzenetére
A 10.0.0.1 nem Cloudflare, hanem egy privát IP cím, és tudtommal a DIGI mindenütt ezt használja alapértelmezett átjárónak. A Cloudflare DNS-ek 1.1.1.1 és 1.0.0.1 címen vannak.
-
-
-
Csorbi
addikt
válasz
gippazoid #23256 üzenetére
HDD-nél a hűtés hiánya/sérülékeny külső ház/0-24 üzem nem NAS HDD-vel a gond, SSD-nél a trim hiánya lesz a probléma, pendrive hamar megfekszik a sok írástól, nincs jó ötletem.
Talán egy fixen bekötött, 3.5-ös HDD lenne a megoldás, 3.5-ös HDD házban, saját külső tápjával. Talán. -
belashx
senior tag
válasz
gippazoid #22945 üzenetére
Nálam ilyen még nem volt, pedig az előző routeremen 2015-ben kezdtem el használni ezt a funkciót. Ha nem volt jó, elég volt egy DDNS ki-bekapcs, és ment minden tovább. (gondolom ilyenkor megy egy force update az IP-címre)
Nem a routerben kapcsoltad ki a NAT-ot, hanem a szolgaáltatónál, ugye?
-
válasz
gippazoid #22905 üzenetére
Ez a 8 GB szerintem az FTP-re vonatkozik, maga az NTFS messze nem itt ér véget.
Ráadásul tíz éve futnak a kezem alatt a legkülönbözőbb Asus routerek SMB-s fájleléréssel, és jóval nagyobb videofájlok is vígan, akadás mentesen futnak.
Érdemes lehet végezni egy fájlletöltési tesztet, amelyből lehet következtetni a várható élményfaktorra. Nálam anno az N18 26, az AC87 30 Mbps körüli olvasási sebességet tudott, hosszú távon.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
gippazoid #22911 üzenetére
Kodit használsz? Egyébként nem ebbe a topikba való téma, Ha a Beelink Amlogic, akkor abban a topikban érdeklődj, a Fire TV Stick-nek is van saját topikja. Nagy valószínűséggel beállítási gond, az SMB alkalmas videólejátszásra, csak jól kell beállítani. Eddig több, mint 100 eszközt teszteltem SMB-vel, csak akkor van ilyen lassúságra utaló felirat, ha rosszul van beállítva a Kodi és nem megfelelő az előtöltés. Kodi 19-ben az advancedsettings.xml-ben kell adatokat megadni.
-
blakey
titán
válasz
gippazoid #22903 üzenetére
A Kodi írja ezt? Sajnos a Kodi sem arról híres, hogy mindig jó az SMB, NFS elérés. Főleg Wifi esetében kezeli kissé furcsán a dolgokat, olyan, mintha nem működne megfelelően az előtöltés. Javaslom, hogy játszadozz a beállításokkal a (Kodi 21 Omega esetében) beállítások/szolgáltatások alatti funkciókkal, korábbi Kodi esetében az advancedsettings.xml-ben írt adatokkal.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
gippazoid #22899 üzenetére
Talán segítség ez az info is.
-
Hoqspok
tag
válasz
gippazoid #22895 üzenetére
Szia ! Én úgy tudom nem lehet akár mekkora a HDD .. még is milyen méretű ? És alább kompatibilitási lista szerint particionált a HDD ? https://event.asus.com/2009/networks/disksupport/
-
Spec
őstag
válasz
gippazoid #22895 üzenetére
Én a problémádhoz érdemben nem igazán tudok hozzászólni, hacsak annyit nem hogy nekem egy AX58U v2 van, és simán csak rá van dugva egy külső vinyo az USB portra és igazából az általad említett bufferelés gond nem jött még elő, és melegedést se tapasztalaok különösebben. Igaz nálam 3.0 módban van az USB. És az is igaz, hogy több 10 gigás 4k mkv-kat nem szoktam róla streamelni, jellemzően SD/HD filmeket, sorozat epizódokat nézünk a HDD-ről egy okostévén. De jellemzően akár több órás lejátszások is gond nélkül mennek.
Viszont itt jönne egy kérdésem. Az írod, hogy: "Az USB 3.0 csatlakozó 2.0 módra van kapcsolva a WiFi interferencia elkerülése érdekében."
Ezt kifejtenéd kicsit? Nem egészen értem miért, és milyen wifi interferenciát okoz az ha az USB 2.0 módban van és nem 3.0 módban. Persze valószínűleg ez csak az én tudatlanságom oka -
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #22763 üzenetére
Sziasztok!
Korábban kaptam olyan tippet itt, hogy külön tápegységgel rendelkező USB hub lehetne megoldás erre a problémára:
AX58U 3 magos SoC - Samba hozzáféréssel média lejátszás routerhez csatolt NTFS külső WD HDD-ről ami gyári házban van. Az USB 3.0 csatlakozó 2.0 módra van kapcsolva a WiFi interferencia elkerülése érdekében. Pár másodpercenként leáll a lejátszás és pufferel. Ilyenkor a 2. CPU ugrik fel 100%-ra majd az 1. CPU. Mikor kész a betöltés, mindkét CPU visszamegy kb. 0%-ra és megy a lejátszás - egy darabig. Megfigyeltem, hogy az amúgy folyamatosan pörgő HDD (ha töltök le torrentet ha nem, éjszaka hallom hogy mozog a fej és pörög a lemez) ilyenkor csendben van. Mi lehet ez, mit lehetne tenni vele? Egy 4 magos CPU (TUF-AX6000) megoldaná ezt?
Annyit vettem még észre, hogy filmnézés első 50 perce után jönnek a bufferelések, addig folyamatos a lejátszás. Nem lehet ez inkább router hűtési probléma?
Szekrény tetején van, nincs semmivel eltakarva a szellőzés, szilárd felületen áll, körülötte semmi nincs.
Mielőtt tapasztaltam volna ezt a legújabb bufferelési problémát, az történt, hogy SSH-val belépve be tudtam menni a HDD-re, megnéztem, mennyi a szabad hely egy df -h paranccsal.
Ezután a Download Master web böngészőben már nem volt betölthető - az ugye a HDD-n van tárolva eleve - és a HDD unmounted státuszba került a router web-es felületén is.
SSH-val se láttam már.
A router power kapcsolóval történő ki-be kapcsolása nem segített, nem mount-olta fel a HDD-t.
Csak a teljes áramtalanítás (konnektorból kihúzás és visszadugás) után javult meg. Ezután tettem rá a filmet a HDD-re és másnap akartam megnézni.
50 perc lejátszás után ekkor jött a bufferelés elő.Megoldhatja ezt egy 15e Ft-os, saját tápos USB hub? Nekem úgy tűnik, más baj van, vagy más baj IS van.
-
bcl
senior tag
válasz
gippazoid #22776 üzenetére
Ja!
Az a baj, hogy nem biztos. Nekem van olyan külső ssd-m, ami esik-kel (szakadozik, nem olvasható, miegymás), egészen addig, míg nem kap az usb hub külső tápot.
Gondolom, függ attól is, hogy milyen a külső ház, amiben van (mekkora a saját fogyasztása, az ssd-n felül)
Lutri, de működhet. -
válasz
gippazoid #22662 üzenetére
Ezt azért ne vedd készpénznek, lehet mégis a wikidevi hibás, de én úgy tudtam, hogy ez és a TUF-AX3000v2 azonos HW. Igen, ASUS-nál kerestem én is, ott nem létezik.
Nekem mondjuk a TUF firmware elég bazári megjelenésű, szóval olyat nem vennék, de ez nem mindenkit zavar.
-
-
Dr.NX
addikt
válasz
gippazoid #22562 üzenetére
Íme, az Asus router, ami a lehető legújabb WiFi szabványt tudja:
https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rog-rapture-gt-be98-p1037543425/ -
válasz
gippazoid #22560 üzenetére
Milyen eszköz kellene?
Egy AiMesh kompatibilis Asus routerAzt milyen módba kell állítani?
AiMesh nodeAz AX58-U -t hogy kellene beállítani, milyen üzemmódba?
Ugyan úgy ahogyan most van, router módba.Az AX58-U -hoz csatolt külső HDD-re a továbbiakban lehet majd torrentet letölteni illetve a HDD-ről SMB-n filmet továbbítani a B szobában lévő új eszközre, amelyhez UTP-vel illetve WiFi-n csatlakoznának média lejátszók?
Igen mivel egyetlen alhálózat lesz továbbra is.Jelenleg két SSID van, egy-egy a 2,4 és az 5 GHz-es sávra. Az új eszköz tud majd ugyan ilyen SSID-ket sugározni a B szobában?
Igen, mesh hálózat esetén egységes hálózat kezelés lesz.Egyáltalán, jó az elgondolásom hogy az A szobába át kell helyezni az AX58-U routert?
Igen de ha jobb képességű eszközt veszel mint a jelenlegi akkor maradhat az eddig helyén. -
mgTerminator
veterán
válasz
gippazoid #21217 üzenetére
Ahol a DDNS-t állítod ott válaszd ki a noip fiókodat és jelentkezz be. A noip.com - on pedig add meg a nevedet amin keresztül el akarod érni a routert. Havonta fogsz kapni egy mailt hogy erősítsd meg a használatot igazából 3 kattintás az egész. Vagy elő is lehet fizetni.
-
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #21177 üzenetére
Az volt a 21177-ben leírt hiba oka, hogy a HDD le-felcsatlakozása után minden user megmaradt ugyan de minden könyvtárra eltűntek a jogaik kivéve a router admin userének jogai. Megint be kellett minden user írás-olvasási jogát állítani.
HDD eltávolítása előtt volt szabályos eltávolítás a router menüjében. -
szaboi6512
őstag
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
gippazoid #19821 üzenetére
Én egy Asus TUF-AX5400 -as routert hasznalok már 2 éve otthon, és egy rossz szavam nem lehet rá.
Amikor vettem, ez volt az egyik legjobb ár/érték arányú eszköz, de lehet még most is ott van az élen.
Minden vezetékes, és vezetéknélküli eszköz szépen felcsatlakozik rá, és stabilan, megszakadások nélkül kommunikál vele.
USB-n van még rácsatlakoztatva, egy külső merevlemez, amin a filmjeim, sorozataim vannak. Okostv-n , és AndroidTV-s tv box-on bármit szépen tudok róla nézni.
Olvastam, volt akinek akadt gondja ezzel a típussal is, de szerencsére nálam tökéletesen teszi a dolgát. -
-
kpityu2
addikt
válasz
gippazoid #17776 üzenetére
Az indulásnál automatikus ip-t választasz és akkor a szolgáltatói routertől kap WAN IP-t a router. Tehát a saját router WAN oldala a szolgáltatói routertől kap IP-t, ami meg az saját router LAN-jára csatlakozik, az meg a saját routertől, tehát a 192.168.50.xx tartományból.
ASUS router demo oldal: [link]
-
blakey
titán
válasz
gippazoid #17776 üzenetére
A szolgáltatói eszközön DMZ-be kell "rakni" a saját (mögötte lévő) routert, tehát adsz neki egy fix IP-t a szolgáltatói router DHCP tartományából. A szolgáltatói routeren kikapcsolod a Wifit és kb. ennyi, a többi beállítást a saját routereden végzed, gondolom azt szeretnéd ha minden mást a saját routered végezne.
-
woodworm
veterán
válasz
gippazoid #16930 üzenetére
Nem néztem vissza melyik revízió óta, de a jelenlegi entware wiki pont ntfs fájlrendszert ír, mert az írójának nem működött a kézi ext2/3/4 csatolása.
-
-
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #16858 üzenetére
Úgy tűnik, ismét ez segített!
Bár akkor az volt a gond, hogy logot gyártott addig amíg be nem telt a HDD, most egyszerűen a files.db kavarodott meg.
Most már a kisebb fájlok másolása után hajlandó visszagyorsulni a másolás sebessége, eddig ez nem volt, szépen leállt. A torrent is ezért kínlódhatott. -
szaboi6512
őstag
válasz
gippazoid #16842 üzenetére
Ha v1 verzió akkor ne használd a beépítettet.
Nekem nem okozott semmi problémát, mióta használom. Ez csak egy ajánlat.
Az összefoglalóban megtalálod a tennivalókat. -
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #16842 üzenetére
Találtam egy ilyet a HDD-nél:
3 missing cluster in $Bitmap
Totally 3 cluster accounting mismatches.Megpusztult a HDD?
Mert akkor úgy néz ki, az asus routerek módszeresen gyilkolják a HDD-ket. Az AC66U mellett is tele lett egy másik HDD bad sectorral. Fülre úgy tűnik, állandóan össze-vissza pörgetik fel-le vagy valami ilyesmi. -
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #15189 üzenetére
Szia!
Mindent kipróbáltam, semmi nem változott. Samsung lelassul, OP7 sosem. Viszont Samsung fórumon teszteltek nekem. 250/70-es szolgáltatásnál:
TP-Link router-rel belassult a teló, letöltés 9-10 mbit lett 225 helyett, feltöltés 48 lett 70 helyett már a 6. mérésnél.
Ezeket én is tapasztaltam (nálam is 9-10 mbit le és 48 mbit fel, kivéve, amikor 28 mbit fel)
Telekom eszközével ugyan azon a helyen 225 mbit letöltés és 28 mbit fel, 10-ből 10 alkalommal. Ez a 28 mbit is ismerős nekem, ilyet én is tapasztaltam.
Barátom is tesztelte ugyan ezt a telót ugyan ilyen routerrel (AX58U) és nála a feltöltés lassult be 48 mbit-re, de a letöltés marad 600 mbit. Semmilyen spéci beállításhoz nem nyúlt a router-en.
A router beleszólhat ebbe?
-
osonte
őstag
válasz
gippazoid #15176 üzenetére
Sajnos lehet a telefon a hibás, főleg ha más telefon jól viselkedik. Nekem álmaim telefonja lett volna az S20 FE a kamerák miatt, de 2 nap után visszaküldtem és ez is közte volt a hibáknak, de a kijelző szélén nem érzékelte az érintéseket csak másodszorra és még pár apróság. Most A52s telefonom van, amin az AX58U v2 600Mbps linksebességgel (1 antennája van sajnos a telefonnak, de Wifi 6-os) 510Mbps sebességet mérek és az stabil. Az A52s fórumban is valaki panaszkodik erre-arra, nekem szerencsére nincs semmivel gondom.
Amúgy meg S20FE-t is sokan használnak hiba nélkül. Kicsit úgy érzem a Samsungnál ez orosz rulett, hogy éppen milyen telefont fogsz ki...
-
Tamarel
senior tag
válasz
gippazoid #15183 üzenetére
Ezekkel próbáld meg:
- 160Mhz kikapcsolása (valószínűleg ez a fő ok)
- kézzel válassz csatornát
- protected management frame: alkalmas
- roaming asisstant kikapcsolása (feltételezem nincs több AP, ha igen, akkor maradjon)
- tx bursting / adatgyorsítás kikapcsolása
- OFDMA: DL/UL
- universal beamforming kikapcsolása -
gippazoid
őstag
válasz
gippazoid #15178 üzenetére
Amúgy csináltam router fw frissítést is tegnap este de nem segített. Most viszont volt egy áramszünet (a vasaló zárlatos lett). Most mindkét teló 866.7/6.
Az S20 FE nem Wifi6-ot mutat.
Érdekes, hogy nézem a router system log-ját és a tegnapi fw frissítés után május 5-i dátummal készültek a log bejegyzések aztán június 4-i dátummal, majd megint május 5-tel.
De a probléma már meg volt a fw frissítés előtt is, pont azért frissítettem.Vajon miért nem Wifi6 most a Samsung kapcsolata?
-
Tamarel
senior tag
válasz
gippazoid #15176 üzenetére
Szia.
Nem hallottam még ilyenről.
Megnéznéd, hogy mennyi illetve hogy változik a tx/rx rate?
A klienslistában is és a vezeték nélküli naplóban is látható.Ami érdekes lehet még:
- az összes wifi beállítás (a professional fül is)
- a vezeték nélküli naplónál a kliensen támogatott funkciók (a betűk a jobb szélén)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest