- Mobil flották
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Garsza #24459 üzenetére
Hardverből nem mehet TRIM, fájlrendszer alapján megy a nem használt blokkok megjelölése, azokról meg az SSD mint hardver nem tud semmit, ehhez operációs rendszer és fájlrendszer kell.
Routerre inkább HDD-t rakjatok, az "gondozásmentes". Ha meg tudjátok oldani a TRIM futását, mert már olyan kernel fut és van rá eszköz, akkor persze menjen nyugodtan az SSD is.
-
Whiteshark13
tag
válasz
Garsza #24121 üzenetére
Köszi! Ez amúgy OK, én is a Download Mastert hibáztatom, csak az basz szíven, hogy ennek a reteknek nem elég most már egy sima restart, hanem hard reset kell!
Utána viszont mindent be kell állítanom újra a nulláról.
Én is szeretnék egy másik torrent klienst, többek közt ezért is raktam rá a Merlint. De sajnos azzal is csak addig jutottam el, hogy swap fájlt csináltam a vinyóra, tovább viszont nem tudok haladni egyelőre, mert az amtm nem indul el, így nem tudok semmit felrakni a routerre.
-
nrg_52
addikt
válasz
Garsza #24108 üzenetére
A public könyvtárban levő index.html fájlt megszerkeszted úgy, hogy a végén lévő </html> feliratú sor felé beilleszted ezt:
</body>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://theme-park.dev/css/base/vuetorrent/space-gray.css">
</body>A space-gray.css helyett az általad választott téma legyen beírva, pl. aquamarine.css
-
-
-
-
Garsza
veterán
válasz
Garsza #24074 üzenetére
Meg ebből a leírásból próbáltam implementálni a Then create a script which will launch
tailscaled
, the Tailscale daemon: részt. De azt nem tudom jól e csináltam. Nem túl egyértelmű a leírás számomra.
[link]#24075Intruder2k5
A Log filet hol találom? -
válasz
Garsza #24074 üzenetére
Pedig a kép alapján el kellene, hogy induljon. Esetleg a log-ba nem kerül valami hibaüzenet erről? Ha nem, akkor annyit próbálj meg, hogy az S06tailscaled file elejére, a #!/bin/sh alá, írj be annyit, hogy...
sleep 10
Ezzel megállítja az indítóscript futását 10mp-re, hátha boot után valami szükséges szolgáltatás még nem áll készen a futtatásra.
szerk.:
Szerintem tegyél fel egy midnight commander-t, azzal tudsz szerkesztgetni terminálban is. -
-
-
zichie
senior tag
válasz
Garsza #24038 üzenetére
Ha nincs publikus ip címed, akkor is el tudod érni távolról de csak akkor, ha a távoli elérésed is annál a net szolgáltatónál van, mint amit el akarsz érni. Pl. digi esetében, ha nem publikus ip-d van, akkor egy 100.*.*.* ip címed van, amit jelez is a routered. Ezt a 100.*.*.* címet tudod távolról digis netkalcsolatról elérni, de csak digisről, másról nem. Ez nem tudom, hogy más szolgáltatóknál hogy van, telekomnál teszteltem, ott nem működik. Másik megoldás az ipv6. Ha az ipv4 címed nem publikus, attól még az ipv6 címed az, amin futtatsz vpn szervert, amit kliens oldalról ipv6-on elérsz. Ha már létrejött a vpn kapcsolat ipv6-on, akkor eléred a vpn-en belül a belső (192.168.*.* vagy 10.*.*.*) ipv4 címeket. Én ezzel az ipv6-os megoldással érem el az otthoni hálózatomat, routeren fut az openvpn.
-
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #24061 üzenetére
Akkor nem tudom, mint mondtam nekem asztali gépen fut. Esetleg próbáld meg úgy beüzemelni, hogy nem routerre teszed hanem pécére, van win és linux verzió is és ha már megismerted a rendszert akkor próbáld a routeren beüzemelni. Nézd át a fórumot amit linkeltem, hátha ir valamit az automatikus inditásról.
"After install u need to start Tailscaled:
/opt/etc/init.d/S06tailscaled start
Now check if Taiscaled is still running:
/opt/etc/init.d/S06tailscaled check" -
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #24059 üzenetére
Igen, a routered LAN tartományát kell megadnod. Ezzel mondod meg a tailscale-nek, hogy relézze a csomagokat oda. Enélkül csak a virtuális hálózatba beregisztrált gépeket látja, azokat is csak az ott felsorolt 100.x.x.x IP-n vagy a gép tulajdonságainál látható gépnéven v. domainen keresztül. Tehát enélkül ha a routert akarod látni a mobilodon akkor nem a megszokott 192.168.50.1-et kell beírnod a böngészőbe, hanem azt az IP-t amit a tailscale dashboardon látsz. Azt is csak akkor, ha fut a tailscale app.
Az én fotómon látod, hogyan kell, ott én beállítottam a szokásos Asus LAN és vendég tartományokat. Ezután már működnek a szokásos LAN IP címek. Lehet, hogy kell majd újraindítás.Nézd meg a mobilappnál, hogy ki van-e kapcsolva, lehet, hogy az írja felül.
-
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #24055 üzenetére
Ha belépsz a tailscale webes dashboardra akkor minden aktív tailscale eszközt csatlakoztatva kell látnod, illetve engedélyezned kell őket, ha nincsenek engedélyezve. https://login.tailscale.com/admin/machines
A dashboardon be kell kapcsolnod a subnet funkciót és meg kell adnod a LAN IP tartományt ahova csatlakozni akarsz. A subnet routerként működö eszköz nevénél jobb oldalt a 3 pötty és Edit route settings...
SSH nem kell a Tailscale hálózaton, mert végpont-végpont titkosítással megy. Tehát olyan mintha LAN-on lennél. Persze van lehetőség SSH külső hozzáférésre a hálózathoz Tailscale kliens nélküli eszközöknek, ez a Funnel funkció alatt van a Tailscale-nél. De nem ajánlott.
Exit node-okat kapcsold ki, az azt mondja a Tailscale-nek, hogy azokon keresztül akarod kifelé elérni az Internetet.
-
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #24049 üzenetére
Igazából itt van a trükkös része [link] , linux alapú rendszerek alatt engedélyezni kell ezt-azt, hogy a forgalmat továbbítsa a belső hálózatra. Hogy routerre telepítve ez hogyan megy azt nem tudom, sohasem csináltam, de gondolom hasonló. Az entware csomag leírásánál vagy github readme-jében kell utánanézni.
Van még néhány finomság, hogy milyen kapcsolóval induljon a tailsace szerver, ami a funkcióktól függ, a baloldali Quick guides menüpontokban szépen le van írva minden.A klienseknél az --accept-routes kapcsolóval kell indítani a tailscalet-t, hogy kapcsolódni tudjanak a subnet szerverként dolgozó eszközhöz, [link]
-
válasz
Garsza #24041 üzenetére
Nem. Ahol a publikus IP van, ott kell a VPN szerver, amire csatlakozol a saját otthoni végpontodról egy klienssel, és tetszőleges más helyről is egy másik klienssel, így megfelelő beállítás esetén a tetszőleges más végpontról el tudod érni az otthoni hálózatodat is. És igen, erre alkalmas a routeren lévő VPN szerver és kliens is, de részletes beállításban én nem tudok segíteni, ilyen formában sosem foglalkoztam a VPN-el.
-
válasz
Garsza #24038 üzenetére
Ha nincs publikus IP-d, akkor semmit se tudsz elérni távolról, ez nem qBittorrent sajátosság. Legfeljebb úgy tudod elérni, ha van egy publikis IP-vel rendelkező másik végpont, amit összekötsz VPN-en keresztül a saját rendszereddel, akkor azon keresztül visszafelé megoldható a dolog. Vagy a másik, hogy otthon bekapcsolva hagyod a gépet, és valami távoli asztal kapcsolaton keresztül arról eléred a routeren a qBit-et. Másképp szerintem nem fog menni.
-
-
szaboi6512
őstag
válasz
Garsza #23043 üzenetére
Merlin van rajta és kire van formázva a háttértár?
Sorry, de nekem isMerlin és ext3
háttértáron került ráamtm
paranccsal, és rendben van.
Rendben lefutott azamtm
parancs?Még annyi hogy nem új telepítés csak az előző telepítés kijavítása amit a Download Master telepítése tönkrevágott.
Ebben az esetben én feltenném tisztán az entware-t és a csomagokat... -
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #23029 üzenetére
Az itt #23022 linkelt leírást olvastad? Ha egyébként eléred a routert, akkor szinte biztos, hogy a routerre telepített kliens konfigjával illetve jogosultságaival van gond. Az entware alá telepített progik egy külön műfajt képviselnek. Itt van egy Tailscale szál az SNBForums asus szekciójából, talán van benne használható infó: [link]
-
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #23023 üzenetére
Úgy se éred el, hogy a router LAN címét használod? A router Tailscale beállításaiban (3 pötty jobbra) a subnet listában szerepelnie kell a 192.168.50.0/24 bejegyzésnek kipipálva. Ez mondja meg a tailscale-nek, hogy az adott gépen milyen IP tartományon érhető el a subnet. Ezután a 192.168.50.1 címen el kell érd a routert. Persze úgy, hogy nem a helyi hálón lógsz, mert akkor a rövid utat fogja választani. Pl. tesztelheted a mobilodon úgy, hogy az nem a wifin lóg hanem mobilneten és aktív rajta a Tailscale VPN. Ekkor ha beírod a böngészőbe a 192.168.50.1-et, be kell jöjjön a router. Az Asus app is megtalálja ilyenkor már.
-
-
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #23019 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a MagicDNS akkor a rövid gépnév nem működik csak az IP cím. Szóval használd az IP címet. Linux alapú rendszereknél macerás eleinte mert parancssorból kell a klienst konfigurálni. Androidon, Windowson csak bekattintja az ember a dolgokat a GUI-n. Érdemes a Tailscale webes súgóját átnézni. [link]
Ha a routert akarod exit nodenak akkor az azon futó klienst úgy kell konfigurálni hogy hirdesse magát exit node-ként és utána a Dashboardon engedélyezni jobboldalt a három pöttynél...
Ha itt a Learn more linkekre kattintasz akkor a súgóhoz visz ahol mindent részletesen elmagyaráznak. -
gya/352
tag
válasz
Garsza #23014 üzenetére
Én exit node-nak a routert tenném inkább, bár ha nem akarod a telscale hálózatból elérni az internetet akkor az nem is kell. Ezen kívül a routerhez beállítanám a subnet opciót is, és akkor az eredeti ip-címével is el lehet érni az eszközöket a belső hálódon. Mindezeket a sor végén a három pöttyre kattintva az Edit route settings menüben tudod megcsinálni.
-
kpityu2
őstag
válasz
Garsza #23014 üzenetére
A második. A gépnevet is elfogadja. De arra a gépre is telepíteni kell a klienst amelyikről el akarod érni és engedélyezni kell a profilod listájában, mert végpont-végpont titkosítást használ. Tehát jelenleg csak a samsungról tudod elérni a routert, mert csak az, meg a router van a virtuális hálózatodon. Minden gépnek amiről el akarod érni a hálózatot, szerepelnie kell ebben a listában engedélyezett eszközként.
Be lehet kapcsolni egyébként a kliens nélküli hozzáférést is (Funnel a szolgáltatás neve, szokásos módon publikus domain névvel éred el a hálózatot), de én nyugodtabb vagyok ha kliens nélkül nem elérhető a hálózat.
A másik, hogy a samsung eszköz van megadva Exit Node-nak, tehát a Tailscale virtuális hálózatod azon az eszközön keresztül éri el az internetet. Nem tudom ez szándékos-e.
Érdemes a Tailscale online doksiját átnézni a beállításokhoz, elég jól le vannak írva a dolgok, az online Dashboard meg elég jól működik, ha valami konfigurációs hiba van akkor jelez az adott eszköznél. -
szaboi6512
őstag
válasz
Garsza #18501 üzenetére
Védelem esetleg nem blokkolja?
Transgui sem működik?
Nekem is van AX 58U de rendben van..
A leírás szerint tettem fel... -
-
válasz
Garsza #18338 üzenetére
Ha mégsem lenne elérhető a Macs_70 által írt megoldás:
https://rog.asus.com/support/FAQ/1035881
Hétfőtől péntekig 9:00 - 17:00
+36-1-505-4561The serial number of your previous router. (You can find it on the back label of your router)
The MAC address of your previous router. (You can find it on the back label of your router)
The DDNS nameASUS technical centers will take several working days to remove the registered DDNS name. After that, you can register the domain name to your new router.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged