- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
limpi
aktív tag
válasz
cyber86 #17501 üzenetére
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás egy kétsávos repeater, nekem kettő is van a ház két különböző végében:
ASUS RP-AC51
Xiaomi Mi RA75
(Mindkettőt 10 eFt alatti áron szereztem be, csak be kell dugni őket egy konnektorba, bár igaz, hogy az nagyon jól kell legyen elhelyezve, de ezt sikerült mindkettőnél jól megoldanom.)Stabilan mennek, ilyenek a jelszintek:
Persze nem olyan jó, mint egy mesh megoldás, mert így külön SSID-k vannak, de engem az nem zavar. (Meg nem is volt még nekem mesh soha, így még nem is hiányzik.)
Az RP-AC51 böngészőből elérhető és kicsit több beállítása van, míg a Xiaomi csak egy mobilos appon keresztül állítható be, ami elég borzasztó. Viszont a kevesebb beállítása is még pont elég.
Ami még durva, hogy a mostanában gyártott Asus repeater-eknek mind hangos magas frekvenciás ciripelő hangjuk van (gondolom a táp gagyi bennük)! Próbáltam RP-N12-t és RP-AC51-et is, vittem is vissza őket... (A sok éve vett RP-N12-mnek semmi hangja! A néhány éve vett RP-AC51 viszont már szintén ciripel kicsit, de szerencsére az távol és magasan van.)
Az új Xiaomi Mi RA75 viszont teljesen hangtalan! (Ez nekem amiatt fontos, hogy pont egy fürdőszobában van, amiben a csempék miatt még visszhangzik is a ciripelés...)
Szóval, ha valakit zavar az ilyesmi és nincs sok méterre a repeater-től, akkor mindenképpen csak a Xiaomit ajánlanám...
U.I.: A netem csak 240/12 Mbit/s-es, azt simán viszi mindkettő. Gyorsabb nethez viszont nem tudom mennyire jók... (A Xiaomi kicsit gyorsabbnak tűnt az Asusnál.) -
blakey
titán
válasz
cyber86 #15909 üzenetére
Attól függ, hogy az adott eszközön milyen a gyári. Általánosságban a Merlin hozzáad a gyárihoz, de a felsőbb kategóriában minimális a hozzáadás, viszont van akinek még az is "szükséges". Nálam egyelőre még a Merlin a nyerő, de elvileg a 388-as gyári fw-vel már olyan, Merlintől átvett funkciók is lesznek, amik számomra elfogadhatóak és nem feltétlenül lesz szükségem a Merlinre.
-
válasz
cyber86 #15882 üzenetére
Mármint hol mérve? A routert nem fogja vissza a gyengébb AP, de maga az AP nyilván szűk keresztmetszet lesz a saját vonalán, amint azt Te is tudod.
Ilyenkor a broadcast forgalom szokott kérdéseket felvetni, de nem igazán tűnik a gyakorlatban számottevő problémának.
MaCS
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged