Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Innen tedd fel inkább.
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg az AC65P-met és neki is estem az Openwrt-nek. De ahogy felhúztam a openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-factory.bin-t, megszűnt a GUI elérésem. SSH-val betudok lépni a router-be, de nincs GUI. uhttpd service sincs. Próbáltam a sysupgrade-et, de semmi.
Ezt a leírást követtem:
http://lists.infradead.org/pipermail/openwrt-devel/2019-August/018610.htmlNéhány infót itt megosztok:
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/uhttpd status
-ash: /etc/init.d/uhttpd: not found
root@OpenWrt:~# service uhttpd status
service "uhttpd" not found, the following services are available:
boot dropbear network sysntpd
bootcount firewall odhcpd system
cron gpio_switch set-irq-affinity umount
dnsmasq led sysctl urandom_seed
done log sysfixtime urngd
root@OpenWrt:~# service uhttpd startTermészetesen ezen a linken próbálkozok: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci
Valaki tudna nekem ebben segíteni? SSH-val telepítettem.
-
mmmilan
csendes tag
Én is DuckDNS-t használok OpenWRT-vel, és maximálisan elégedett vagyok vele.
-
blakey
titán
Ha az AC65p-t recovery módba teszem akkor mi az IP-címe? Kipróbáltam kiváncsiságból de valamiért nem tudok úgy telepíteni, pedig úgy csinálom ahogy korábban a többi routerrel. Igaz azok alapból 192.168.1.1-en voltak elérhetőek, ennek meg a gyári ugye 192.168.50.1. Mindkét opciót kipróbáltam de valami nem jó.
-
samujózsi
senior tag
válasz
NavySeal
üzenetére
Biztosan használt, hogy írtál nekik.
(aha... amennyien "dicsérjük" őket, biztos azért...
)
Mindenesetre most épp működik a regisztráció. Legalább látszólag.
Látszólag alatt azt értem, hogy nekem sikerült új nevet regisztrálni, lekérdezni nslookup-pal, majd visszatenni az eredeti nevet. -
mmmilan
csendes tag
Kicsit elvesztem ac65p vs OpenWRT kérdésben. Mi különbség van az itt https://logout.hu/tema/asus_router-ek_2/hsz_1802-1802.html linkelt/buildelt és e https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ramips/mt7621/openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-factory.bin között? Melyiket és melyik módszerrel ajánlott feltenni egy zsír új hw-re?
-
farkas-j
őstag
válasz
NavySeal
üzenetére
Én DynDNS-t használok de nem igazán az otthoni használat miatt, hanem mobilnetes távelérések miatt. Nem olcsó, de rendkívül megbízható és jól menedzselhető. 79,2$-ba került 2 évre. Egy előfizetéshez 30 alias név regisztrálható és akár 20 másodpercenkénti DnS frissítést is támogat. Ha többen összeállnak úgy talán már nem is drága!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
NavySeal
üzenetére
Fizetősben ott a dyndns, bár a fizetős verziót sosem próbáltam, de érdekes lenne, ha ott is elvárnák a havi belépést. Ingyenesnek meg a freedns affraid org, amit ugyan szintén nem próbáltam, de azt többen megerősítették már itt PH-n, hogy ott sincs külön tennivalód. Én ipdns-t használok, de ott sajnos le van zárva jelenleg a regisztráció, mert telt ház van. Persze, hogy ezekből mit támogat a gyári fw, azt nem tudom, illetve amit támogat, abból van-e még a paramétereknek megfelelő.
-
nocry
csendes tag
válasz
mmmilan
üzenetére
Szia! Én már jó ideje OpenWrt-et használok az ac65p routeremen. Én szintén a DNS alapú adblock szűrés I'll. Wireguard VPN miatt használom. Az eddigi tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom. Ha ismered kicsit az OpenWrt lelki világát, szerintem Neked sem lesz vele problémád.
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok! Most vásárolt 65P-nél nem tudom az asus-os ddns-t beállítani, mert "Unauthorized registration request!" hibaüzenetet kapok. Mit ronthattam el? Köszönöm!
-
tenseye
csendes tag
Intruder2k5
Köszönöm az eddigi segítséget. Közben sikerült megoldani a problémát. A hálózatelérés HTTPS-en volt. Most megy mint a veszedelem.
-
mmmilan
csendes tag
Sziasztok!
Most vennék új routert, és nagyon az ac65p felé hajlik a népek ajánlása. Én nem ellenkeznék a tömegekkel, csak kissé aggódom, mennyire megbízható az OpenWRT támogatás. A snapshot megy minden elérhető HW változattal? (A szokásos ddns, adblock-on kívül a régi routerem némi nginx-es varázslást is csinál, gyári firmware nem jöhet számításba.)
-
tenseye
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Számítógépről és telefonról egyaránt. Két menüpont közötti váltás kb 2-3 másodperc
-
samujózsi
senior tag
Kipróbáltam, hogy firmware upgrade, majd factory reset, de így sem engedi módosítani.
Ugyanaz az authentikációs hiba jelentkezik.
Ha nem tudnám, milyen nulla tudásúak a supportnak címzett emaileket olvasó alkalmazottak, akkor most tőlük próbálnék segítséget kérni. Így... egyelőre marad ami van
-
tenseye
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kipróbáltam, sajnos továbbra is lassú.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
tenseye
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy az RT-AC 65P webes felülete másnál is olyan lassú?
-
olahdave
tag
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Köszönöm!
Ennek így kellene a Tp-link esetén is működnie.
Nekem nincs mobilnet előfizetésem az egyik kártyámon és azzal nem tudok semmit sem használni. -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Az O.K., hogy egy router=egy név, csak az nem, hogy változtatni nem hagyja.
Egyébként van itt valami érdekesnek tűnő dolog és állítólag egy factory reset után újra működik. Ettől függetlenül elég érthetetlen, hogy ha a régivel megy, új névvel miért http authentikációs gondja van.Off: arra van valakinek ötlete, hogy
a) egyáltalán miért követeli a captcha kitöltését az snbforums.com?
b) miért kéri tegnap este óta duplán? -
vargalex
félisten
válasz
samujózsi
üzenetére
Mondom, én nem használom a gyári firmware-t és az asuscomm-os ddns-t sem. De én azt tartanám normálisnak, hogy pl. MAC címre 1 domain-t engedélyezzen regisztrálni. Különben nem tudnának előre kalkulálni a várható maximális domain névvel.
Bár, akkor érdekes Dragon3000 topictárs tapasztalata. -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
A logban ez van:
update: Asus update entry:: return: HTTP/1.1 401 |Authorization failed Date: Wed, 04 Dec 2019 11:10:45 GMT Server: Apache X-Powered-By: PHP/5.6.30 Content-Length: 0 Content-Type: text/html; charset=UTF-8Érdekes, ha visszaírom az eredeti nevet, akkor elfogadja és ez kerül a logba:
Asus update entry:: return: HTTP/1.1 200 OK Date: Wed, 04 Dec 2019 11:11:59 GMT Server: Apache X-Powered-By: PHP/5.6.30 Content-Length: 0 Connection: close Content-Type: text/html; charset=UTF-8Majd megpróbálom megkérdezni a support mail címén ülő droidokat.

-
ricogsm
őstag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Nem értem mert ha Ipchicken nézem akkor más ip-t ad ki.
Pl:
62.165.2xx.1xx
-
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Igen. De megnézem majd, hogy mit szól egy reboothoz, illetve a böngésző cseréjéhez/proxy kikapcsolásához. Nem webes hibakód amit visszadob, hanem a regisztráció hibaüzenete.
Ha visszaírom az eredetire, akkor "Registration successful".Szerk: ezt mondja: "Unauthorized registration request!"
-
samujózsi
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Lehet, hogy valamit én csesztem el?
Bármi új névvel próbálkozom, azt mondja, hogy unauthorized request.
Nslookup szerint egyik sem létezik. -
samujózsi
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Azért humoros egy társulat az asus... törölni csak úgy lehet egy ilyen domaint, ha könyörgő levelet ír az ember az asus supportjához és ők néhány nap alatt feldolgozzák a kérést és törlik a domaint. Egyéb mód nincs arra, hogy pl egy új router használja ugyanezt a domaint.
És persze, mint most kiderült, az egyszer beregisztrált név sem cserélhető.
-
A gyári AC65P fw tartalmaz VPN-t? Ugyanezt openwrt-ben mennyire könnyű beállítani? Egy korábbi próbálkozásomnál (másik eszközön) odáig jutottam, hogy ip cím alapján láttam az otthoni eszközöket, de az internetet nem.
Hamarosan jön az eszköz, és örlődöm, hogy gyári fw vagy openwrt legyen rajta. Mindent kihasznál maximálisan az openwrt amit a hw (gigabit, hwnat, ac wifi, "beamforming") tud?
-
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt is olvastam, de akkor sem világos. Mi és hol írja, hogy
"Queried: beztncvsgwhzldsfuiomsbukzgadkf.asuscomm.com
Result: The name cannot be resolved!"
Hiszen pont most akar újat regisztrálni... -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
body007
üzenetére
Üdv!
1. Passz, de nekem is DIGI netem van, és tegnap ment ahogy láttad. Szerintem itt az ASUS fw-ben lehet valami bug. De ez tényleg csak tipp.
2. Felület nincs. Restore módba teszed a routert, a gépnek fix IP, mondjuk 192.168.1.10, alhálózati maszk 255.255.255.0, más nem kell. Gateway se. Aztán terminál, és tftp paranccsal mehet fel az fw:
tftp -v 192.168.1.1 -c put /home/username/firmware_file_neve.trx
vagy esetleg így:> tftp 192.168.1.1
> mode binary
> put firmware_file_neve.trx -
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem az új ac1200gu routerem beállításával kapcsolatban.
Digi ftth net, bridge módba kérve, nem nat-os1. nem tudok regisztrálni ddns domiaint az asus oldalán, mindenre ezt írja:
Result: The name cannot be resolved!
Próbáltam tab-on és most a melóhelyen is (itt is digi net van)
2. linux alatt, h kell feltenni padavant?
Én így próbáltam: fix ip a gépnek: 192.168.1.10 gw: 192.168.1.1, router restore módban (egy led villogott rajta) de nem jött be felület.Köszi
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
olahdave
üzenetére
Kipróbáltam. Ha engedélyezem a szülői felügyeletet és a telefonomat időkorláttal tiltom akkor semmi nem megy. Viszont a WIFI-re ugyanúgy csatlakozik a telefon. Ha beütök egy címet a böngészőbe kiírja hogy szülői felügyelet miatt tiltva van a készülék a hálózatról. DE! A telefonon ki kellett kapcsolnom a mobilnetet mert ha bekapcsolom azonnal csatlakozik azon keresztül és bár a Wifit jelzi ki, mobilnetről tölti be az oldalakat. Manapság szerintem Facebook, messenger, insta, stb. mobilnet előfizetés nélkül is megy. A szolgáltatók ezek adatforgalmát nem számolják.
-
olahdave
tag
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Sajnos nem, mert nincs mobilnet szolg. a telefonon.
A lényeg, hogy az Asus alatt, hogy működik?
-
olahdave
tag
Sziasztok,
Vennék egy ac65p-t és érdekelne a szülői felügyelet.
Ha letiltok egy telefont, akkor azon tudom használni a facebook messengert?
A jelenlegi tp-link routeren ekkor a böngészőben nem megy semmi, de a messenger, imessage megy. Ezt szeretném elkerülni. -
válasz
Intelligencs
üzenetére
Ezzel a tippel sokat azért nem kockáztatunk, mivel konkrétan az van odaírva, hogy privát az IP-cím, azaz NAT-olt.
MaCS
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm
üzenetére
Ahogy az üzenet is írja: az eszköz a WAN interface-ra privát IP címet kap. Ez attól van, hogy van előtte egy másik saját eszközöd, vagy, ahogy Intelligencs is írja, a szolgáltatód privát IP címet ad. Ha digi, akkor jellemzően 100.x.x.x. Telefonálj be, és kérd, hogy publikus IP-t (ne statikus IP-t, mert az fizetős) adjanak.
-
samujózsi
senior tag
válasz
ricogsm
üzenetére
Ha tipp is megfelel: nézd meg a routered wan IP címét!
Úgy saccolom, 100.x.x.x lesz vagy a 10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12, 192.168.0.0/16 tartományok egyikéből származik.
Nem gondoltam, hogy van benne ennyi intelligencia.
Ezek olyan IP címek, amiket csak privát hálón, illetve az elsőt az ISP által NAT mögé pakolt ügyfeleknél lehet használni, ezeket a netről nem lehet elérni. -
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm
üzenetére
Az mt7615 wifi driver betöltését asszinkron módra kapcsolták, aminek az volt a következménye, hogy a hálózat indítása korábbi lett, mint az mt7615 firmware betöltése és így a driver és wifi eszközök indítása. Ez azt jelentette, hogy bootkor nem indult el a wifi (mert ugye még nem léteztek a wifi eszközök). Ezt a commit-ot revert-elték.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Továbbá van még pár eszköz (SAT beltérik) a routerre dugva aminek van 2-3 portját ki kéne engedni. De a gyári szoftverben nem látok olyan lehetőséget mint az OpenWRT-ben, hogy be lehet pipálni, hogy melyik szabály legyen aktív. Ez azért lenne fontos, mert ha kell akkor egyesével kell a portokat engedélyezni beltérinként.... Itt vagy törlöd a port továbbítást vagy aktív??? Nem lehet kikapcsolni csak törölni?
config redirectoption target 'DNAT'option src 'wan'option dest 'lan'option proto 'tcp udp'option dest_port '80'option src_ip '********'option src_dport '80'option dest_ip '192.168.2.***'option name 'EM-Beltéri-80port'config redirectoption target 'DNAT'option src 'wan'option dest 'lan'option proto 'tcp udp'option dest_port '21'option src_ip '********'option src_dport '21'option dest_ip '192.168.2.***'option name 'EM-Beltéri-21port'config redirectoption target 'DNAT'option src 'wan'option dest 'lan'option proto 'tcp udp'option dest_port '23'option src_ip '********'option src_dport '23'option dest_ip '192.168.2.***'option name 'EM-Beltéri-23port'Még a végén fel kell tennem az OpenWRT-t erre is, azon olyan faszányosan ment minden amíg be nem halt szegény pára.
SSH-n való telepítésről van leírás valahol, hogy ne tégla legyen a routerből?
-
-
woodworm
veterán
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Nézz már rá a cpu állapotra, nem jár minden mag 100%-on? nálam ez volt a helyzet és érezhetően akadozott a felület is.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
mi az a multi NAT? Hogy érzetem el az ellenkezőjét ? Kép —> [kép]
Legyen DDNS em.
Hogy tudom elérni a routert és a qbittorrentet (webcím)távolról ?
Webui forwardolva van 8080 porton, belső hálózaton el tudom érni .
asuscomm.asus.com címen is, de netről már nem. -
woodworm
veterán
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
A qos nincs bekapcsolva véletlenül?
-
San0313
csendes tag
Sziasztok.
Ma megkaptam az AC65P t, viszont olyan gondom van vele hogy a LAN on csatlakoztatott Raspberry pi nek a HDD jét nem látom hálózatról.Mi lehet s gond?A régivel láttam. -
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok!
Megérkezett az Asus 65p router. Mindent sikerült beállítanom. Üzemel a NAS minden megy ahogy kell. A problémám viszont az, hogy kábelen a Net sebessége a PC-n csak 300-400MBps Mobilon Wifin 150/230 körül mozog. Az előfizetésem 1000/300. Jelenleg a DIGI-s router Bridge-re van állítva, hogy távolról elérhető legyen a NAS.
Tudtok abban segíteni hogy a PC-n miért nem megy 300 fölé a sebesség? A routerhez 7 eszköz kapcsolódik kábelen. -
vargalex
félisten
Ha valakit esetleg érdekel. Build-eltem ASUS RT-AC65P-hez egy újabb firmware-t snapshot-ból, a legújabb mt76 wifi driverrel (a snapshot még október 10-i mt76-ot használ, amibe azóta sok javítás - mt7615-öt is érintő - került be). Ezen kívül a következő dolgok kerültek bele: LuCI, wpad-full, ddns (ipdns.hu támogatással), minidlna (libffmpeg-full-al), vsftpd, samba, ext4, exfat, vfat, ntfs-3g, p910nd, openvpn, hd-idle, sqm, transmission, vnstat, wifischeule, adblock, stb.
A teljes csomaglista.ASUS RT-AC65P
factory firmware (gyári firmware-ra való - SSH telepítés)
sysupgrade firmware (OpenWrt frissítésre)[ Módosította: Intruder2k5 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(aha... amennyien "dicsérjük" őket, biztos azért...
)
Köszönöm az infót!

Gubek-Einste