- Mobil flották
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricogsm
őstag
válasz
ricogsm #21725 üzenetére
Sziasztok ismét!
Íme a videó ,hogy milyen lassan jön létre a kapcsolat. (2 napig elérhető )
És egyszerűen nem értem az okát.
Yettelt használok iPhonen eSIM kártyával.
Amikor autóban vagyok dolgozom nekem nagyon sok a 30s vagy annál több idő kapcsolódás.nagyom ritkán azonnal kapcsolódik. (Lehet ahol wifin vagyok ?)
Most látom ki jön mire megnézem már elmegy így ennek nincs értelme.
Nem tudom mióta romlott ez így meg. Amióta a Digit eladták? Lehet placebo.
Segítsetek kérlek. Esetelg erre relevánsabb csoportot tudtok ajánlani ?Router képek. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=594IMG_1398.png
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=149IMG_1399.png
-
kpityu2
addikt
válasz
ricogsm #21730 üzenetére
A csengő es az ax52 közelségére gondoltam, hogy problémás lehet.1-1.5 méteren belül már lehetnek holtzónák. A beállítások meg a wifi professzionális, az AiMesh menüben vannak. Ha nem ismered az AsusWrt-t, jó tudni, hogy a dizájnos nagy ikonok is kattinthatóak, ott is beállítások vannak.
-
kpityu2
addikt
válasz
ricogsm #21725 üzenetére
Ha túl közel van az se jó az interferencia miatt. Illetve a beamforming is bezavar. A klienslistában megpróbálhatod fixálni, hogy melyik node-hoz csatlakozzon a láncszem ikonnal, de elég makacs tud lenni a dolog, nekem is jobb szeretnek a fő routerhez csatlakozni, aztán egy idő után átteszik magukat. Érdemes lehet a teljesítményt is lejjebb venni, hogy kisebb legyen az átfedés. Illetve a roaming teljesítményhatárt emelni, hogy hamarabb eldobja a csatlakozást a gyengébb jelről.
-
Jakuu
őstag
válasz
ricogsm #17304 üzenetére
Van az 5400-ra is Merlin, csak más a fejlesztője. Pontosabban egy átirat.
https://github.com/gnuton/asuswrt-merlin.ng -
-
limpi
aktív tag
válasz
ricogsm #17258 üzenetére
Köszi!
A "földig" esetemben 1 méter hosszú (viszonylag jól árnyékolt) USB 3.0 hosszabbító kábel + az Axagon EE25-XA6-hoz adott (viszonylag rosszul vagy sehogy sem árnyékolt) 64 cm-es USB-A – micro USB-B kábeleket jelenti. Szóval összesen 1,64 cm.
Egyelőre így az USB 3.0-án keresztüli SSD-re másolás és a 2.4 GHz-es hálózat is stabilnak tűnik. Az SSD-re másolás még tök jó gyors is.
(A 2.4 GHz egyedül arra kell, hogy a ház másik végében lévő RP-AC51 repeater rendben működjön. Bár arra is 5 GHz-el csatlakozik minden, de mégis, ha kikapcsolom az RT-AX68U-n a 2.4 GHz-et, akkor az RP-AC51 abba annyira beleőrül, hogy csak a reset hozza vissza...)Nézegetem az USB 3.0 kábelek minőségét.
Nekem valami ilyesmi lehet (csak Nedis márkájú):
https://www.startech.com/en-gb/cables/usb3sext1m
Szóval "high quality Shielded Twisted Pair (STP)" árnyékolású.
Egy ilyenem is van valahol itthon (de tökre nem találom):
https://www.delock.com/produkt/82752/merkmale.html?f=s
Ennél "duplán árnyékolt kábel" van feltüntetve.
De állítólag létezik triplán árnyékolt is.Tudtok nekem olyan 1m-es USB 3.0 kábelt linkelni, ami a létező legjobban van árnyékolva?
És amúgy ha betekerem az egészet alufóliába az tényleg segíthet valamennyit (ezt is olvastam valahol)? -
belashx
senior tag
válasz
ricogsm #17186 üzenetére
Szívesen!
A mérnök agyamat csak nem hagyta nyugodni a dolog, szóval keresgéltem még.Találtam két lehetséges megoldást.
Az a gond, hogy a háttértárad már korábban is volt használva, és a jogosultságbeállításai miatt a router nem rendelkezik teljeskörűen felette.
1.Az alábbi linken is erre a problémára panaszkodtak, és az egyik hozzászólásban van egy link amivel megoldható a probléma. (Több metódus is van)
[link]
2. Routerrel formázod a háttértárat.Kicsit szöszöltem az első megoldással, de nem jártam sikerrel, így a 2. megoldást választottam.
Utána már ment ahogy fentebb írtam, simán hozzá tudtam adni a helyet, kért jelszót,stb... -
-
limpi
aktív tag
válasz
ricogsm #17172 üzenetére
A Transmission Remote GUI itt érhető el:
https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases
(Már vagy 3 éve nem frissült, de ez a v5.18.0 teljesen jól működött nekem anno, szóval ezt tervezem majd újra használni az RT-AX86U-val is. RPC-vel kommunikál, remélem akörül továbbra sincs gond.)
Annyi trükk volt vele még (lehet, hogy ez azóta már nem szükséges), hogy az alternate bandwith (csiga ikon a GUI-n) engedélyezésével működött csak:
Mármint az ASUS Download Master-e akkor működött csak használhatóan (egyébként pl. mindig 25 KB/s-re limitálta a feltöltést, hiába írtam át akár a saját webes felületén is).
(A képen a többi értéket ne nézd, azok a régi RT-N18U-mnál beállítottak voltak, kb. azok voltak a max. értékek, amikkel még stabilan tudott menni anno...) -
belashx
senior tag
válasz
ricogsm #17150 üzenetére
Már elég rég volt, de hátha..
Gondolom a routerben, ahol a jogosultságokat állítottad, azt egy bizonyos felhasználónak állítottad be. Windowsban a fájlkezelőben, viszont nincs megadva ugyanaz a felhasználónév/jelszó páros, így a router nem tudja, ki próbál meg hozzáférni, ezért nem tudsz írni a háttértárra.
Fájlkezelőben valahol van "Hálózati hely hozzádadása" - vagy hasonló. Itt kéne böggyölni vele.
A hálózati meghajtó csatlakoztatása kockázatosabb, mert ilyen esetben a rendszer szerves része lesz, és a vírusok is tudnak terjedni egyikről a másikra. (Ezt olvastam régebben, de valaki majdkijavít, ha tévdenék.) -
G@CSI
tag
-
blakey
titán
válasz
ricogsm #7645 üzenetére
Másik csatorna választása megoldás lehet.
Nekem van olyan eszközöm ami pl. 100-as csatornán pocsékul teljesít, a sebesség alacsony, és gyakori, hogy eldobja a Wifit. 36-48 között hibátlanul megy. Vannak eszközök amik nem is látnak minden csatornát, stb. Én első körben ezzel probálkkoznék. -
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #3920 üzenetére
Mikor és hol? Nem írtál privátot...
Szerk.: Ja, https://prohardver.hu/tema/asus_router-ek_2/hsz_3867-3867.html [link] gondoltál. Terhelés az adott sebességhez kicsit sok, bár elviheti a GUI-t kiszolgáló daemon. Jobb lenne ssh-n megnézni a top paranccsal.
-
blakey
titán
válasz
ricogsm #3913 üzenetére
A routereken való torrentezés annak jó aki türelmes és nem sürgeti senki és semmi, pont annyira jó amennyire egy USB a routeren, ha mindent úgy akarsz használni ahogy elő van írva akkor céleszközt érdemes használni. Nálam eddig mindegyik router csak router funkciókat látott el, a letöltés, a DLNA, stb. mind a NAS-ra vagy a gépre van bízva. Így eddig nekem soha nem volt gondom, van aki türelmes és elégséges számára a router letöltési/feltöltési sebessége, megfelelő az egyszerű DLNA megosztás, az USB sebessége, stb, ebben az esetben lehet használni a routert is, mint megosztó/letöltő eszközt de tudni kell élni a korlátaival.
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #3914 üzenetére
Szia!
Mi a kérdés? Nagyjából alap configgal engedélyezed az adblocker-t és kész. A HDD elérésénél pedig sokat számít a filerendszer. Én mindenképpen ext4-et javasolnék. A mount opciókhoz érdemes a noatime kapcsolót felvenni. Utána próbáld meg. Torrent esetében pedig a port nyitásról (forgalmi szabály) kell gondoskodni. Ha tudsz távoli hozzáférést adni, szívesen ránézek...
-
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #3848 üzenetére
Milyen filerendszer? Vezetéken csatlakozol, vagy wifi-n? Ha utóbbi, akkor melyik frekvencia?
A többi kérdésre:
Linuxon (így a routeren is) nincs olyan, hogy c://Film. Valahova felcsatoltad a HDD-t (ha jól látom, akkor az a /mnt/sda1), abban kell létrehozni egy könyvtárat és azt beállítani letöltési helynek. De ezt LuCI-ban kellene, mert a kliensben (és a webes felületen) történő változtatások csak az aktuáis session-ra érvényesek.
A routeren futó szolgáltatásnak Forgalmi szabály kell (Hálózat->Tűzfal->Forgalmi szabályok), LAN-on lévő gépre meglepő módon port továbbítás (Hálózat->Tűzfal->Port továbbítások). Érdemes lenne az OpenWrt wiki-t is átnézni, legalábbis a téged érintő dolgokat. -
ricogsm
őstag
válasz
ricogsm #3806 üzenetére
Köszönöm a segítséged Vargalex! Sajnos nekem kicsit nehézkés még így elsőre egész délelőtt elvoltam vele.
4.14.167 van fent és nincs transmission és kevesebb lehetőség van.
HDD-t se tudom hogy kell csatolni.miniDLNA-t mikor használjátok?
lehet veszek egy synology-t és vissza rakom az asus fw-t
-
blakey
titán
válasz
ricogsm #3795 üzenetére
A gépedre letöltőd a fájlt.
Elindítod a putty-ot éscd mappa
(mappa=ide írod a mappa útvonalát ahova letöltőtted a fájlt)
Ha sikerült akkor megjelenik a mappa neve majd kiadod a:scp openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-factory.bin admin@192.168.50.1:/tmp
parancsot (gyári beállítás esetén ez az IP-cím)
Ezután csatlakozol a routerhez:ssh admin@192.168.50.1
+ jelszó
majd:mtd-write -i /tmp/openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac65p-squashfs-factory.bin -d linux
reboot
Majd 192.168.1.1 és ott a webes felület.De ha nem megy akkor csináld másik módszerrel.
-
blakey
titán
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #3773 üzenetére
Azóta volt újabb build-em, keress rá. A factory firmware gyári firmware-ra való, a sysupgrade openwrt frissítésre. Azaz factory-ra felesleges még a sysupgrade-t is feltenni (ugyan abból a build-ből), mert ugyan azt tartalmazza.
De ha valóban az én build-emet tetted fel (bármelyiket), akkor benne van a webes felület. Biztos, hogy a http://192.168.1.1 URL-en próbálkozol? -
woodworm
veterán
válasz
ricogsm #2929 üzenetére
Ja, hogy most kapcsolod be? Így viszont azért "lassú", mert nincs hwnat és a soc kapja a terhelést, ami torrent esetén elég magas is lehet. Szerintem nem is a router a gyenge láncszem, hanem a torrentes gépen alakul ki szűk keresztmetszet. Sokkal jobb eredményt lehet elérni a μTP bekapcsolásával a kliensben. Így mindig a körülményekhez képest a legmagasabb sebességgel tölt le, de a kliens magától visszaveszi a sebességet, ha szükség van rá.
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #1827 üzenetére
Ahogy az üzenet is írja: az eszköz a WAN interface-ra privát IP címet kap. Ez attól van, hogy van előtte egy másik saját eszközöd, vagy, ahogy Intelligencs is írja, a szolgáltatód privát IP címet ad. Ha digi, akkor jellemzően 100.x.x.x. Telefonálj be, és kérd, hogy publikus IP-t (ne statikus IP-t, mert az fizetős) adjanak.
-
samujózsi
senior tag
válasz
ricogsm #1827 üzenetére
Ha tipp is megfelel: nézd meg a routered wan IP címét!
Úgy saccolom, 100.x.x.x lesz vagy a 10.0.0.0/8, 172.16.0.0/12, 192.168.0.0/16 tartományok egyikéből származik.
Nem gondoltam, hogy van benne ennyi intelligencia.
Ezek olyan IP címek, amiket csak privát hálón, illetve az elsőt az ISP által NAT mögé pakolt ügyfeleknél lehet használni, ezeket a netről nem lehet elérni. -
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #1814 üzenetére
Az mt7615 wifi driver betöltését asszinkron módra kapcsolták, aminek az volt a következménye, hogy a hálózat indítása korábbi lett, mint az mt7615 firmware betöltése és így a driver és wifi eszközök indítása. Ez azt jelentette, hogy bootkor nem indult el a wifi (mert ugye még nem léteztek a wifi eszközök). Ezt a commit-ot revert-elték.
-
vargalex
félisten
válasz
ricogsm #1696 üzenetére
Szia!
Persze, van magyar leírás. Csak azóta már van önálló RT-AC65P build, nem kell az RT-AC85P-t használni (bár igazából mindegy, csak RT-AC85P lesz a neve alapból).
Sőt készült egy torrentezésre, filemegosztásra készített build, amit ki is próbálhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest