- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
notmiami
tag
Akkor egy rövidítés
Mi az amit nem tud az AC65P és tud az AC66U B1?
Azaz miért olcsóbb egy újabb (fórumtársak szerint jobb) router mint a már 4 éve gyártott B1?
AiMesh-en felül?
És ráadásul HWNAT van a 65P-ben, ami miatt kevésbé terhel.
Mi az az ok ami miatt vki mégis AC66U B1-et vesz? -
libit
tag
nem egyertelmu, hogy a routeren akarja futtatni a torrent klienst...
"Emellett jó lenne az USB-n keresztüli HDD médiaszerver, meg a szülői felügyelet és minél felhasználóbarátabb szoftver felület."asus szerint az RT-AC57U V3, RT-AC58U V3 is tudja az aimesh-t
amugy ac58u-bol is van v1, 2, 3...
ac1200gu, 57u v1 gyakorlatilag kifutott -
gyulazsolti
senior tag
Csak a szülői felügyelet miatt érdekelt volna a dolog.
Délután beállítottam Bukarestre GMT+2-re.
Úgy például nem működött a szülői tiltás, ahogy kellett volna.
Egyébként már elengedtem volna hamarabb.MaCS_70
Köszönöm neked is , meg mindenkinek.Ha rászánom magam a Padavanra, /mert még sosem csináltam/ el tudom rontani a routert, ha nem sikerül első nekifutásra, hogy utána nem tudom használni?
-
nagymolnar
tag
https://www.adapter.hu/webaruhaz/
én innen vettem tápokat és minden volt raktáron... Van univerzális is
sok csatival.... -
samujózsi
senior tag
-
samujózsi
senior tag
Ezzel két gond van.
Az egyik, hogy ha valakit zavartok vele (például a meteorológiai radart), akkor elég hamar megjelenik a környéken egy mérőautó és ha megtalál seggberúgás a vége. (Egyszerűsített NMHH tájékoztató)
A másik, hogy a sok ügyeskedő folyton elfelejti, hogy kétirányú kommunikációról van szó, a kliensnek is el kell tudni érni a routert. Ha a mobilod, notebookod jele nem ér el a routerig, akkor hiába az erősebb jel. -
woodworm
veterán
+(#2173) blakey
Hiába mutatod, hogy a driver mit enged a beállított régiónál maximális értéknek, ha mondjuk maga chip nem tudja hardveresen. A rádiónál kell nézni az aktuális beállítást, ott pontosan mutatja.
Tehát hiába állítasz 2,4 GHz-en US régiót, ahol 30dBm engedélyezett, ha a rádiónál csak max. 25-öt tudsz beállítani.
Egyébként 5GHz-en a 100-as csatornán nincs értelme az US régiónak, mert a HU-val magasabbat lehet beállítani. -
blakey
titán
Elírtam 23dBm 5Ghz/36-os csatornán, 30dBm/2,4 GHz esetében
country US: DFS-FCC
(2402 - 2472 @ 40), (N/A, 30), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 23), (N/A), AUTO-BW
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 23), (0 ms), DFS, AUTO-BW
(5490 - 5730 @ 160), (N/A, 23), (0 ms), DFS
(5735 - 5835 @ 80), (N/A, 30), (N/A)
(57240 - 71000 @ 2160), (N/A, 40), (N/A)
-
vargalex
félisten
Én magam ugyan nem próbáltam, de egy topictársnak build-eltem egy firmware-t, amiben benne van:
LuCI, DDNS, Transmission, minidlna, samba, p910nd, ext4, usb-storage.
factory firmware (gyárira való)
sysupgrade firmware (OpenWrt frissítésre)
Magamnak mondjuk azóta fordítottam egyet még újabb mt76 wifi driverrel, mert javítások kerültek bele. Abban viszont nincsenek a kiegészítő csomagok, de bármikor build-elhetek abból is. -
vargalex
félisten
Nyilván az OpenWrt csapat a saját repojáért vállal felelősséget. Így elsődlegesen abból kellene alternatív megoldásokat keresni, ha valami valóban nem létezik (de megírhatnád, hogy mire lenne még szükséged).
De egyébként ahogy elnézem, egyszerűen az etnware repo-t kellene csak felvenni az opkg.conf-ba. -
vargalex
félisten
Magában a repo-ban nincs, de github-on elérhető az OpenWrt-s Makefile-ja és patch-ei.
Viszont a repo-ban valószínűleg azért nincs már benne, mert több, mint 9 éve senki nem tartja karban. Így nyilván x86-on is valószínűleg csak patch-ekkel lehetne lefordítani.
Ráadásul sokkal nagyobb erőforrásigényű, mint pl. a minidlna.A MediaTomb 0.12.1 egyik forkja a Gerbera, az is elérhető feed-ként OpenWrt alá.
-
-
TeeJay
félisten
pontosítsunk kicsit mert nekem 8hónapig volt AC66U B1 most meg május vége óta van AC65P
65P nem alacsonyabb üzemi hőmérséklet hanem konkrétan alig langyos
1 gyári FW jött ki rá így csak a kötelező van benne de még lehetséges hogy fog bővülni
gigabites pppoe netet konkrétan CPU terhelés nélkül viszi mivel a CPU csak a wifi titkosításért felel66U B1 nem gyengébb HWNAT hanem konkrétan bohóckodó szoftveres móka van benne semmi HWNAT, magasabb üzemi hőmérséklet konkrétan süt mint a kályha, 70-80fok simán lehet bent nyáron, nekem 12cm venti ment alatta 5V-on és úgy volt 50-54fok körül... gigabites pppoe netes mérésnél core1 99%-on core 2 80% felett volt és ez csak egy szimpla mérés
torrentnél ahol van oda vissza forgalom 80-90MB körül tudtam maximum tölteni és akkor már horror volt böngészni...
HGG-vel wifi teljesítmény emelhető cserébe még jobban fog égetni a kazán és a vissza irányra ez nincs hatással... -
t.kristof
senior tag
Így is elég jó, köszönöm! Ahogy nézem drágább is 66u illetve mókolni kellene hogy erősebb legyen a wifi. Most rá kerestem a "milyen routert?" topikban a 66u-ra, sokszor volt szó róla és a 65p ről. Lehet elsőnek a 65p-t próbálnám meg, és ha esetleg nem válik be akkor ráfizetéssel kicserélem egy 66u b1-re. Már csak az lenne a kérdésem hogy a média tartalmak megosztása hogyan működne ha hdd van a routerre kötve?
-
vargalex
félisten
-
t.kristof
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.