-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nimfas #13295 üzenetére
Szia!
Én első körben megpróbálnék egy gyári firmware-t felrakni, utána NVRAM-os reset (wps gombos), majd mindent újra beállítani.
Ha így is elszáll a wifi, akkor az összes eszközt válaszd le és egyesével csatlakoztasd vissza őket, majd figyeld, hogy a wifi leáll-e.
Wifi csatornák fixen, vagy auto-n vannak?Látom van NAS-od. A 65P setup menüjét nem ismerem, de sok ASUS modellben van távoli naplózási lehetőség. Ha NAS-od tudja a funkciót, akkor az ő IP címére, alapból az 514-es porton keresztül tudod kinyerni a részletesebb naplót.
-
vargalex
félisten
válasz
nimfas #10467 üzenetére
Mindig van aktuálisabb, hiszen az is egy snapshot build. Az aktuális snapshot mindig friss, viszont nem tartalmaz semmi extrát, köztük LuCI-t sem.
Próbáltál egyébként csatornát váltani? Logban nem látsz semmit? A teljes 2,4 GHz-es wifi megszűnik, vagy bizonyos kliensek dobálják?
-
vargalex
félisten
Érdekes, hogy a nem szabványos portokon is próbálkoznak.
(#2205) samujózsi: természetesen dropbear-nál is tiltható a jelszavas authentikáció.
sshd sérülékenység miatt viszont nem feltétlenül kell aggódni, itt dropbear van.Persze, abban is lehet sérülékenység, de sokkal kevesebben "fekszenek" rá, hogy megtalálják azt.
-
samujózsi
senior tag
Kell, hogy a net felől elérhető legyen a router ssh-n?
A bejegyzések miatt nem aggódnék, hiszen rossz jelszóval próbálkozott, de a minimum az lenne, hogy a rootnak megtiltanám a jelszavas authentikációt. (Csak kulccsal - dropbear nem tudom, tud-e ilyet)
Viszont aggódnék egy esetleges sshd hiba miatt, de ez a sajáat hülyeségem. -
Zirowe
nagyúr
Nekem tegnap sikerült elcsípnem a rendszernaplóba a hibaüzenetet, újraindulás után persze eltűnik.
Mt7621-el kapcsolatos, de majd csak délután tudom bemásolni.Amúgy 2,4ghz, korábbi routeren lévő azonos beállítások (N only, 10es csatorna, 40mhz), amikkel 2 évig nem volt gond, valamint kétszer már újraraktam az fw-t.
Letöltés esetén pedig mintha teleszemetelné vmi hibaüzenettel a transmission a logot, de ezt is csak délután tudom majd bemásolni. -
Kiratheonly
tag
Igyekszem a legrövidebben megfogalmazni, hogy tömör és lényegretörő legyen. Nagyjából az Asus leírását kell követni, de más a firmware: [link]
Debrick előtti lépések:
Kerítsünk magunknak egy UTP kábelt, amivel elkezdhetjük a debrick folyamatot.
Távolítsunk el minden kábelt a router-ből, a tápon kívül! A routert kapcsoljuk ki.
A PC-re töltsük le az "ASUS Firmware Restoration" tool-ját, én ez használtam: [link]
A PC-re töltsük le a legutóbbi működő vargalex-es factory firmware-t, ebből a hozzászólásból, én ezt használtam:[link]A debrick lépései:
1. Kezdjük el nyomni a reset gombot a router hátulján, mielőtt bekapcsoljuk egy pár másodpercig. Kapcsoljuk be a router-t és várjuk meg, míg a bekapcsolást jelző LED el nem kezd villogni lassan (3-4 másodpercenként), ekkor engedhetjük fel a reset gombot.
2. tiltsunk le minden hálózati adaptert a PC-n az összekötni kívánt kábeles adapteren kívül.
3. Adjuk a képen látható módon a statikus IPv4 címet az adapterünknek.
4. Kössük össze a PC-nket a router LAN1-es portjával.
5. A vargalex-féle factory firmware-t nevezzük át "factory.trx"-re.
6. Indítsuk el rendszergazdai módban a "Firmware Restoration" tool-t.
7. Válasszuk ki a file feltöltéséhez a "factory.trx"-et, majd nyomjunk a Feltöltésre/Upload-ra.
8. A Firmware Restoration tool feltölti a kiválasztott fájlunkat és újraindítsa az eszközt, ez a művelet több percet is igénybe vehet.
9. Parancssorból folyamatosan figyeljük (pingeljük) a 192.168.1.1-et. Amint válaszol, a debrick folyamat befejeződött.Elvileg innetől már mennie kell mindennek, és a LuCI elérhető kell hogy legyen a 198.168.1.1-en.
-
Lattila88
csendes tag
ott a pont.
van külső tápos átalakítóm is.
kipróbáltam vele, és érdekes módon működik.
Köszönöm szépen!A kérdés csak az, hogy akkor másnak sem megy usb3-as hdd ezen a porton? (ac65p)
(mondjuk ez hülyeség, asus wrt-vel működött...)
lehet állítani a kimeneti feszültségét a portnak valahol? vagy mit ronthatok el? -
samujózsi
senior tag
Jó, de mit mountoljon, ha a /dev alatt nincs sd*?
Nem emlékszem, hogy az openwrt-n lévő fdisk tud-e olyat, hogy fdisk -l eszköznév megadása nélkül. Ha tud, azzal ki lehet deríteni, mi a valódi neve. Ha egyáltalán látszik.
Nekem például valamelyik korábbi verziónál manuálisan kellett betölteni usb, ext2/3 kernel modulokat... -
blakey
titán
Gyorsabb is, de a hsz-edben a válasz. NTFS fájlrendszert nehezebben kezel egy Linux és nem csak routeren.
Új Válasz 2019-12-07 16:11:44
Akkor mire jó az usb3 az ac65p-n? - amire a férfiakon a mellbimbó.
Jó az csak nem NTFS fájlrendszerben nagyobb mennyiségű adat másolásához. Ha valamelyik "ext" verzióra formázod akkor gyorsabb lesz. Megy az 30-40MB/s-el is. Sokmindenre használható az USB, nem csak HDD-hez. -
samujózsi
senior tag
Bocs, nem rejtvénynek szántam, azt hittem, csak figyelmetlen voltál.
A WAN fülön van olyan, hogy Port Trigger, Virtual Server/Port Forwarding, DMZ.
Ezeknél lehet beállítani, hogy milyen forgalmat és hová akarsz beengedni.
Neked talán a.Port Forwarding kell.
De mindenképp nézd meg a router által kiírt infókat, mielőtt nekiesel! -
Nincs külön demo-ja az rt-ac65p-nek, egy asus demo ui van csak, de minden asus routerben hasonló az fw, legfeljebb kispóroltak egy-két funkciót.
Nem jól olvastad, megy rajta az openwrt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest