- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyjojo
csendes tag
válasz
kisza25 #10355 üzenetére
Azt nem értem hogy miért nem tudnak egy alapot csinálni amibe választhatsz több videókártya közül...
Mert sztem egy iylen i3as konfig azért vinne mindent... pl egy gtx260at belerakhatnának, nem kellene 8gb+ ddr3 meg százezer gbos vinyó. csak egy közép gép jó videókarival.... -
Kobe
veterán
válasz
kisza25 #10347 üzenetére
nem vagyok egy hardverguru, főleg a mostaniak...én még elragadtam az első 64 bites amd prociknál, ugy 5 évvel ezelőtt.
Amit összeszedtem hallomásból, az az hogy az i3 előnye a turbo boost, de csak virtuális 4 magos, az i5 viszont fizikai 4 magos és képes visszavenni a proci sebességét a terhelésnek megfelelően, így csökkenteni a fogyasztást, valamint megfelelő driverrel képes váltani a vgat. Ez szerintem egy notinál előnyösebb, mint a turbo boost, és nem is olyan sok a felár érteAz 5650 meg adja magát, notebookchecket érdemes megnézni, egy 1 gs 5650 a 39-40edik helyen van összehasonlításban, a 4570-5470 meg valahol a 90-100adik között. Bődületes különbség.
Ha valami normális gyártó előrukkolna egy ilyen konfiggal, azért ugranék. Sőt, várok is rá szívesen, csak legyen egy Asus vagy hasonló minőség- consumerben ez tetszik a legjobban talán, de a FuSin és Aceren kivül minden gyártót megfontolnék. Az Acert sem a minősége miatt, hanem mert a garanciabővítéssel már gyakorlatilag drágább mint egy dell.
-
válasz
kisza25 #10177 üzenetére
a ql széria a melegedősebb, tehát ha az új procinak magasabb órajel mellett lesz ~ annyi a hőmérséklete, mint a jelenleginek alacsonyabb maximális órajel mellett, akkor már duplán nyertél a cserén! akkumulátoros üzemmódban, húzós terhelés alatt szerintem nem lesz érezhető különbség üzemidő szempontjából, de szerényebb használat esetén, az új proci mellett valóban nőni fog picit az időintervallum!
-
válasz
kisza25 #9106 üzenetére
pedig akkor még hiányzik valami, mert működnie kell!
lásd még; specifications (hot keys)Ramius; a win 7 által adott illesztővel gyakori az elforgatott kép, noti letöltési részlegében adott illesztő felhúzásával javítható a probléma. win 7 64 bit alá két webkamerához van illesztő, ezen leírás alapján próbáld felhúzni a megfelelőt; link
-
tildy
nagyúr
válasz
kisza25 #8879 üzenetére
Az EEE-ben ? Dehogyis, Intel.
Nem egészen értem, miért kell a nagy vinyó, viszont Orsi leírása alapján igazándiból arra lenne szükség, hogy hosszú akkuidő, könnyű súly. MErthogy gondolom haza is lenne hordva. Nomeg angliai support /szervíz.
Kérdés mi mennyire fontos. Az anyagi ahogy látom nagyon.
A hosszú akkuidő, könnyű hordozhatóság : szintén. Filmet az EEE-n is lehet nézni , bár tény és való normál gép más érzés.
Fusival meg nekünk eddig még nem volt gond , vagy ha volt is ( kijelző subpixelhiba) világgaris volt, cserélték. Most is FUSIról írok amúgy.
Egyébként nem értem a 3 giga ram kell bele dolgot, két giga is elég.Orsi:Mediamarktban épp nem.De office depotban már vettünk.
Azt meg végképp nem értem, miért otthon nézelődnek gép után, mikor itt kinn azért általában olcsóbb. HAcsak a magyar billentyűzet nem létszükséglet. -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
kisza25 #8872 üzenetére
Nekem tetszik mindkettő.
Az ipon-nál olcsóbbak kicsit.
Szerintem be fogok menni a típusnevekkel egy-két boltba, és megnézem őket élőben. Most van már legalább 5 olyan gép, amivel már el lehet indulni. Csak kellene egy remek ajánlat, aminek nem tudok ellenállni.Ja, és össze kell rá guberálnom a pénzt, ha nem tudom megvenni részletre. (Nem nekem lesz amúgy.)
Ami fontos, hogy külföldi szervízben is fogadják a gépet, ha baja van!
Személyes megjegyzés: a tesztek alapján én nem vennék Asus-t, ami miatt elnézést a rajongóktól!
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
kisza25 #8869 üzenetére
A második Toshi az nem is annyira rossz.
A harmadik túl fényes. Az elsőben nem tudom, milyen lehet az integrált VGA...
Fura, hogy árban nincs sok különbség.
Anyám megsértődött, mert revideáltam az elképzeléseit...
Amit kinézett magának az 139e-s asus a media marktban. Ti vennétek multitól?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
kisza25 #8860 üzenetére
Hát, hm, ránézésre, teljesen ösztönből nekem az intel erősebb procis dual core tetszik. Nomármost, ezt ajánlotta már más is.
Ami fő kérdésem van, mondjuk nem Asusban, hanem egy ibm-ben (tudom, már megvette a másik cég), vagy más tradícionálisabb márkában - ajánlottak ma toshibát is -, tud valaki hasonló tudású gépet? Érdekelne, hogy árban van-e különbség.Annyi lenne még fontos, hogy ez a gép megy ki angliába, ott kel napi használatra, rohangásznak vele sokat, valószínűleg sokat fogják nyúzni, idősebb nőnek lesz, aki nem ért a linuxhoz, de nem teljesen hülye a témához. Nehéz érvekkel meggyőznöm arról, hogy egy notiban mi a fontos inkább. Próbálom most rábeszélni pl. külső optikai meghajtóra, és külső memóriatárokra, szerintem az praktikusabb. A belső memória csak a hd filmekhez kell majd szerintem leginkább.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
kisza25 #8855 üzenetére
Net, filmnézés, írás, könyvszerkesztés. Sokat cipelgetné.
Szerintem, közepes legyen, a nagyokról nem sok jót hallottam. Hallottam azt is, hogy egyes típusok nagyon felforrósodnak, rossz a hűtésük. Erről tudtok valamit? Mit gondoltok, egy optikai meghajtót nem volna érdemesebb külső meghajtóként venni hozzá?
Vannak akik Asus fanok, nekem többen is IBM-et ajánlottak. Mik a tapasztalatok?
S mit gondoltok a netbookokról?Köszönö előre is!
-
libus
őstag
válasz
kisza25 #8792 üzenetére
Hát igen, ez az, 33k a különbség, de ezt a különbséget szerintem nem éri meg, hogy legyen benne egy jobb VGA, ráadásul a proci kárára, hisz amint írtátok max. a Full HD-s videókkal lehet baja az 4500M-nek. Max. ezt a kompromiszúmot bevállalom.
Bár jólenne, ha valaki, akinek ilyen 4500M karija van, hogy megy-e vele a Full HD-s videó?
-
libus
őstag
válasz
kisza25 #8789 üzenetére
Köszi.
Gondolom, amiben ez a HD4570 VGA van az AMD procis, s azért csak 155k.kali neked is köszönöm az infót.
Ebbe sajnos úgy látom a 4500m-et rakták.MAx. nem nézek rajta Full HD-t
Különben van valakinek tapasztalata, hogy jó ez a T4300-as proci? Arányában gyors?
Mert Ez a táblázat szerint gyorsabb a T5800, T5870, T6400-nál is.
Pedig ezek nagyobb számozású procik.Nézegettem valamivel gyorsabb procis változatott, pl.: T6500 vagy T6600-ast, de 40k-s többletett nem ér szerintem.
Igaz, abban , már volt normális VGA ( Nvidia 120M). -
banuszzs
csendes tag
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #8731 üzenetére
controldec-re visszatérve, miután telepítettem a többi asus utility prg-t az mind elérhető ezen keresztül
amit hasznosnak találtam splendid, life frame3, power4gear(elég részletes profilokat lehet benne megadni, teljesítmény, filmnézés,irodai munka, vagy aksiról való üzemléshez)
ami kevésbé hasznos, de látványos controldec
amivel nem jutottam sokra: smart logon, mintha arcfelismerő prg lenne, csak nem mertem bekapcsolni, mert mi van, ha nem ismer fel
wifinél nem történik semmi(legalábbis nálam) -
Milawrc
csendes tag
válasz
kisza25 #8717 üzenetére
1. ASUS F83SE
2. ASUS K50AB
3. ASUS K70IOEzek közül fogok választani,ezekről talán tudsz valamit?
-
Milawrc
csendes tag
válasz
kisza25 #8710 üzenetére
Kössz a segítséget!
Igazából nagyon ritkán hurcolásznám,főleg otthoni használatra lesz,a kijelző nekem mind1 hogy milyen méretű,a lényeg hogy erős procija legyen a játékok miatt.A 14"-os kinézetre nagyon tetszik,de a procija gondolom nem olyan erős,mint az AMD-sek.Acer-ben is keresgéltem,de ott HD 3200-es VGA van,ami jóval gyengébb,mint a HD4570.de ha tudsz Acer-t is linkelni azt megköszönném.(már ha van)
-
dannynet
tag
válasz
kisza25 #8681 üzenetére
Sajnos a HD 4570 GPU maximális megengedett működési hőmérsékletét nem találtam meg.
Ellenben megvan a Prime95 torture test eredménye: a CPU 85 fokig melegedett.
Gondoltam alágyújtok a videókártyának is, erre a Furmark nevű programot használtam: [link].
Pillanatokon belül 101 C°-ig melegedett a GPU, ekkor a hűtőventillátor felkapcsolt 3800-ról 4400-as fordulatra és a hőmérséklet visszaesett 90°-ra. Innentől kezdve le fel mászkált a videókártya hőmérséklete 100 és 90 C° között.
Ha már lúd, legyen kövér alapon a Furmark mellé beizzítottam a Prime95-öt is és így a következő eredmények születtek:
-CPU: 95 C°
-GPU: 90 C°Eközben a hűtés 3600 és 4400 rpm között váltogatott és a rendszer nem forrósodott tovább.
-
dannynet
tag
válasz
kisza25 #8679 üzenetére
Az alábbi táblázat szerint 100 C° a maximális megengedhető hőmérséklete a processzornak:
az én KB50-esem is 80 C°-on üzemel ha terhelést kap. Utánanéztem külföldi fórumokon, az ,,alapjárati" 60 C° teljesen normális ennél a típusnál. Most a kíváncsiság kedvéért ráengedek egy Prime95 torture testet a notimra, majd kiderül meddig melegszik a CPU
-
banuszzs
csendes tag
válasz
kisza25 #8424 üzenetére
Köszi Skacok amugy az előre segitést hála istennek semmi problema nem volt a bios valami ősrégi de nálam semmi gond nincs probáltam frissiteni de amit a honlapon találtam az egy sem ehez a tipushoz tartozik szóval nem értem és a progiba hiába linkeltem be a fájlt kiirta hogy nem egyező széria...
Két apro dolog van: egyik a wifit hogy lehet beállitani hogy mindig be legyen kapcsolva és ne nekem kelljen kapcsolgatni minden alkalommal ha ujra inditok...
Kettő: a webkam kicsit gyengének tünik mondjuk egy hp kamerához képest lehet hogy rossz driver ment fel mert azt nem találtam ki hogy hol találom meg a benne lévő tipust hát feltettem a legelsőt a sorban... -
Peti567
aktív tag
válasz
kisza25 #8509 üzenetére
van a TV-n VGA, köszi a segítséget!
És egyébként meg vagy elégedve a gépeddel, ha mondjuk a játékot nem nézzük?
Gyorsasága? Kezelhetősége? Strapabírósága? Melegedése? Zaj? stb..Igazat megvalva nem igazán tudom hogy mit jelent az hogy pl:20FPS.... el tudnád magyarázni? Bocsi a tudatlanságomért!
Azért gondolom régebbi játékok pl: cod2 (kedvencem) megy rajta simán, max felbontáson is...
Köszönöm a segítséget!
-
Peti567
aktív tag
válasz
kisza25 #8503 üzenetére
17" os gépet nem szeretnék venni, előzőm olyan volt és beleuntam a cipelésbe!
de ha lenne egy Asus 15" os gép ílyen videó kártyával az jó lenne! Van?Egyébként azt írták hogy a HD 4570 es videókártáyn is megy a crysis is!
Most az asztali gépemben Geforce 8600GT van az a HD4570 hez képest jobb vagy rosszabb?
-
kovsol
titán
válasz
kisza25 #8464 üzenetére
én még vista alatt raktam fel nálam annyit csinált, hogy wifi ki be kapcsolást irányította
le is szedtem, mert nekem a gép oldalán van egy kis toló kapcsoló ami minden programtól függetlenül lekapcsolja a wlant
viszont tegnap felraktam a Power4Gear Hybridet és döbbenten láttam, hogy vannak bent új dolgok a régihez képest amit még vista alatt használtam pl ez a camera és odd letiltás rész meg, hogy az aerot kikapcsolja meg fehér hátteret rak be ilyesmit is be lehet kapcsolni ez nekem még új volt -
banuszzs
csendes tag
-
banuszzs
csendes tag
válasz
kisza25 #8424 üzenetére
A bios frissités tehát orvosolja a sipoló hangot ha jól értelmezem ezzel megszünik a video karik felváltva használását akkor már tudja kezelni a win7 vagy ezt a problémát mással kell orvosolni ezt valakinek sikerült beállitani már hogy úgy tudjon mükszeni ahogy azt kitalálták a nagyok...?
-
kovsol
titán
válasz
kisza25 #8431 üzenetére
köszi a linket
itt próbáltam a sajátomhoz is tölteni de ott nem volt a listán a win7 és vista64 alatt se voltak driverek... kis mocskok (mondjuk nekem X59 gépem van és az még csak rajt sincs az asus oldalon és az F5 széria alatt próbáltam keresni mert everest meg cpu-z azt írja a notimra)
de a te gépedhez valót töltöttem le, mert ugye ez nem gép specifikus holmi és most tökéletesen mennek a gombok -
adamka16
őstag
válasz
kisza25 #8372 üzenetére
nálam egy buhera vistával csinálta és akkor is alvó állapotból való visszatéréskor. igaz az alvó állapot még most sem 100-as ezen a laposon de nem tudom miért. van mikor nem kapcsolja vissza a képernyőt. aztán újra alvóba kell tenni fn+gombbal és utána újra feléleszteni és akkor jó.
-
adamka16
őstag
válasz
kisza25 #8362 üzenetére
isten vagy ember... új bios, sípolás nuku - nagy öröm.
asztali gépnél ezek nagyon magas hőmérsékletek lennének, de egy notebooknál ez megszokott, úgyhogy no para. ha magas akkor úgy is rég kifagyott volna. mellesleg a fordulatszámot te milyen progival nézted? csak mert nekem az everest-el nem igazán a valóst írja ki. -
adamka16
őstag
válasz
kisza25 #8356 üzenetére
nekem egész végig hangtalan. az nem gond, ha nem pörgeti, majd nyáron a nagy melegben akkor pörgetni fog egy picit majd. játszol, akkor sem fog gyorsabban forogni és épp ez a szép az egészben. de ha megnézed, hogy a prociknak mennyi a maximális hőmérséklete, akkor pl ami nálam az átlag 80 fok, akkor az nem is sok. olyan mint egy normál üzemmeleg motor. ventit szabályozni nem fogod tudni, ha nincs fenn chipset driver, akkor asszem föl le járkál a venti fordulatszáma, utánna már nem. sokat játszottam vele, még amikor meleg volt itt a szobában, akkor is csak minimális melegedés volt tapasztalható, de fagyás emiatt nem. szóval ezen felesleges parázni is, mivel megsütni nem fogod tudni semmivel. és mellesleg a memória időzítéseket sem fogod tudni állítani, mivel ezek gyári értékek, nem olyanok mint sima PC-nél. de ezt a sípolást nem lehet orvosolni szted?
-
adamka16
őstag
válasz
kisza25 #8351 üzenetére
a memókon csak 667-et fogsz tudni beállítani, hiába tudja a memó a 800-at, ha a proci csak 667-et tud.
a két GPU közti váltást fixre be tudod lőni a windowsban is, jobb gomb az asztalon és ott az ATI power express feltéve ha a biosba is powerxpress-re van állítva. ha dgpu-ra akkor mindig az erősebbet használja és nem sípol. bár én úgy állítottam be, hogy BIOS alatt express mód és windows-ba meg kijelöltem a nagyteljesítményűt és kivettem a pipát, hogy ha akkuról üzemel akkor se kapcsoljon át a kisebb teljesítményűre. -
mongi
senior tag
válasz
kisza25 #8341 üzenetére
köcce, de nekem ez nem segítség, írtam hogy miért ;)
Gratula, nekem is itt figyel egy 500gb-s hdd-s verzió
Tehát a nagyközönség felé:
Asus F3T notebook REPAIR/SERVICE MANUAL WANTED!
nem user manual az asus honlapjáról, hanem a szervizelésének a dokumentációja, robbantott ábrákkal, szétszedési útmutatóval, alkatrész listával...stb.Ha van ilyen kérék egy jelzést!
előre is thx
mongi -
choosen
tag
válasz
kisza25 #8275 üzenetére
bár nem tőlem kérdezted ,de válaszolok én, a gépen nem érzed hogy meleg ha a 4570 megy, csak hátul fúj ki meleget, nfs shift, crysis 1366-ban megy simán, gta4-et nem próbáltammég rajta.ja annyi hogy az 1 gb-os ram modult kicseréltem 2 gb-osra, ugyhogy most 2x2gb van benne bár különböző tipusúak.
win7-et használom rajta is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest