- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
adamka16 #15234 üzenetére
bocs hogy beleszólok, de:
- a Fuji-siemens az egy rakat kaki volt a fuji jól tette, hogy szétvált a mostani fujtsut, korrekt gépek, igaz nem a legolcsóbbak.
- azért egy 100e géptől ne várjon senki csodát minőségileg, azt azért nem ártana szemelőt tartani, hogy 100e nincs csúcs gép ott csak belépő szintű gépek vannak és valamin kell spórolni, ráadásul amit ma megkapsz 130-150e-ért azt tavaly kb. 90-100e bekerült. teljesítmény/érték nagyot zuhant egy év alatt, mindenki a fogyasztásra ment.
Amit még érdemes tudni figyelembe venni, hogy %-ossan mennyi a meg hibásodás pl. 1000 db-bol mennyi a meg hibásodott.
Nem tudnátok olyan notit mondani amiből ne jött volna vissza egynél több, akkor most mindenki sz@rt gyárt, és senki ne vegyen senkitől? -
válasz
adamka16 #15219 üzenetére
szerintem nincs!
igaz, vannak problémás szériák, de nem mindegyik, sőt!
a szervize(se)kre inkább nem mondok semmit, embere válogatja, vannak jó és rossz tapasztalataim is!
volt korábban több asus notim is - normálisabb szériás is (a6m), és gyengébb is, például f5 -, de nem ezek alapján alkotok véleményt!
rengeteg asus noti volt már nálam, legalább néhány napra, egy telepítés, beállítás és teszt idejére, és nem sokra mondhatom azt, hogy alapban problémás lett volna, legyen szó akár bios, vagy alaplap..stb irányából nézve!
olyan sok volt, hogy problémával került hozzám egy új noti, de az esetek jelentős hányadában, inkább csak felhasználói hiba volt, nem tudták rendesen feltelepíteni az oprendszert, illesztéseket...stb! -
nussa5
aktív tag
válasz
adamka16 #15188 üzenetére
A második kapcsológomb kérdésre.
Xp-n ha windows alatt megnyomtam a média jelzésű gombot, akkor elindult az InstantFun média kezelő program. Ilyenkor kilépett a windowsból és ezzel lehetett médiatartalmakat lejátszani, képeket nézegetni stb. Ha kikapcsolt állapotban nyomtam a gombot, akkor színes asus logó mellett indult a windows. Vistán már nem az InstantFun indult, hanem a médiacenter, de bekapcsolásnál ugyanúgy működött, színes logó majd indult a windows. Az instantFun már csak parancsikonról indult.Moonwolf: Örülök, hogy sikerült megoldani.
-
Kicsirics77
veterán
-
válasz
adamka16 #8482 üzenetére
a gyártó tömören csak annyit közölt, hogy probléma van adott bios verzióval, még a szervizes oldalon sem publikálták a hibát... ha jelentős probléma lenne, akkor biztosan kiadtak volna egy közleményt, hogy akinél 216 van fent, az tegye vissza a 213 verziót!
Peti567; Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List
PZee; a többi atk dirver/utility is kell; atk media utility, atk hotkey utility, atk osd(2) utility...stb!
-
banuszzs
csendes tag
válasz
adamka16 #8428 üzenetére
Oksa szóval 4G memória lesz benne tehát 64 bites akkor gondolom. És hogy mennek a lépések először install win aztán az gondolom frissitsem fel vagy előbb egyből a drivereket. Első Bios frissités aztán jöhet a többi?Amugy több számu féle bios van a honlapon melyik az ami nekem kell mi a szisztéma?
-
válasz
adamka16 #8415 üzenetére
milyen intel konfigra gondoltál? mert a ql-65 tdp 35 watt, és a sima core 2 duo txxxx széria tdp is 34-35 watt, esetleg az slxxxx vagy az lxxxx széria jöhet szóba a maga tdp 17 watt értékével, vagy a pxxxx és az spxxx széria a tdp 25 watt értékével - de ezek már minden szempontból más kategória...
ha meg nem csak a procikat nézem, akkor sem látok jelentős különbséget! -
-
kisza25
félisten
válasz
adamka16 #8355 üzenetére
na bios frissítés megvolt(216-ra)még tegnap este megejtettem
azt tudom,hogy hol és hogyan kell beállítani biosban, catalyst-ban,
csak azt hittem, hogy magától váltogat terheléstől függően a két kártya között, de azért ez is jó megoldás(ne legyünk telhetetlenek)
azt gondoltam,én is, hogy a proci lehet a ludas a 667Mhz-en járó memókkal,
de azt hittem, hogy a QL 65 tudja kezelni a 800Mhz-et, mert az 200Mhz-es sineket használ, meg magasabb HT- mint a QL64-es
BIOS-ra visszatérve:
nem lehet bill.kombinációval előhozni extra beállításokat?
olyanokra gondolok, mint ventiszabályzás, memória beállítások, integrált GPU mennyi rendszermemóriát használjon...
mert tegyük fel beállítom dgpu-ra akkor minek legyen lefoglalva az a 256Mb a rendszermemből
egy kellemetlenséget vettem észre eddig, hogy a ventiszabályzás mintha nem működne rendesen, menet közben nem hallom, hogy bármikor is gyorsulna, ez nem is lenne gond(sőt)csak felmegy egészen 70 fokig is amit azért sokallok és jártam már úgy is,hogy maxon pörgött 5400Rpm 40foknál(nem vette vissza Win betöltésekor) és nem volt hajlndó lassítani, tudtok valamit amivel szabályozhatnám?
-
kisza25
félisten
válasz
adamka16 #8349 üzenetére
na már lenne is pár kérdésem
előlehet hívni még beállítást a BIOS-ban?
szeretném a memóriákon beállítani a valós 800Mhz-et(jelenleg 667Mhz-en mennek) vagy ez a 2,1Ghz-es proci/szozó/ram osztó miatt van?
a ventilátorszabályzást lehet valahogy állítani?
nekem is sípol ha HD3200 megy csak és aksiról üzemel,
viszont én azt hittem magától vált a két VGA közt teljesítménytől függőenközben nekem kell beállítani(nem mintha ez olyan nagy gond lenne
)
eddig nagyon tetszik még tesztelgetem -
válasz
adamka16 #8324 üzenetére
amikor anno leírtam az azonnali notis kérdésekkel foglalkozó részlegben, hogy ez a noti két videókarival (egy integrált és egy dedikált) rendelkezik, sokan furcsán néztek...
főként azért is, mert a gyártó ezt sem említi a specifikációknál! néhányan csak akkor hitték el/értették meg a dolgot, amikor belinkeltem egy képet arról, hogy miként választható ki a bios adott beállításában a két videókarit vezérlő funkció. -
válasz
adamka16 #8319 üzenetére
azért ugye nem haragszol, ha először inkább az asus gyártó által a honlapján kiírt adatokra támaszkodtam? a fene sem gondolta, hogy egy aránylag friss notinál sem minden adat pontos... közben megnéztem több szériát is, máshol is vannak pontatlanságok a honalpon kiírt akkumulátoros specefikációk között!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
adamka16 #8319 üzenetére
Nem tudom te mennyiért vetted, én 2hete vettem előrendelésbe E-digitalba 132.000Ft-ért db-ját
Vettem 2-t is és nagyon szép noti, nekem tetszik, és klasszul megy minden!
Egyedül a Wifi led-je az ami nem igazán akart műküdni, gondolom széria hiba! Ugyanis akár ki vagy be nyomom a wifit a gyorsbillentyűável a wifi mindig megy (úgy emlékszem, jah és xp alatt volt ez! ) -
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
adamka16 #8277 üzenetére
köszi
azért nem priviben kérdeztem, hátha mást is érdekel a dolog
choosen: köszi neked isa ramot ki tudtad úgy cserélni, hogy blomba, leragasztás... nem sérült(garancia miatt kérdezem), mert én is 2Gb al tervezem a vételt és+2Gb-al szeretném bővíteni, mert így olcsóbb, de boltban mondta a srác csak szerviz rakhatná be a memóriát
-
kisza25
félisten
válasz
adamka16 #8263 üzenetére
szia pont olyan notit szeretnék venni amilyen neked van és szeretnék pár dolgot kérdezni.
1., 4570-el mennyire melegszik a gép és mennyire hangos?
2., GTA4-et és NFS Shiftet próbáltál rajta játszani?ha igen milyen felbontással ment?
esetleg egyéb játékok
3., ez a változat már ledes?
a válaszokat előre is köszi -
doni78
csendes tag
válasz
adamka16 #8263 üzenetére
Szia írok feladom a win7 rc (ultimate) felment de csak csökkentet módban hajlandó menni...
szóval nem tudom mi van..ki fogytam ja és csökkentettben ami az eszközkezelőben volt ...azt mind feltelepítettem(wifi video kari...stb) és ott akkor minden oké volt de így is...
ami vicces hogy a telepítés 20-25 perc hogy utána miért fagy?
az köszi adamka16 ha tudsz valamit akkor írj .... -
doni78
csendes tag
válasz
adamka16 #8258 üzenetére
Köszi Adamka megpróbálom most először melyik win7 az rc? mert az van meg...
aztán majd leírom ,hogy mit értem el remélem a következő választ már az win-ről írom
Valaki azt mondta nekem hogy a video kártya memoját vegyem vissza még telepit a win7 128-ról 32 re. ez jó ötlet? persze utána majd állítsam vissza... -
doni78
csendes tag
válasz
adamka16 #8252 üzenetére
megvan a win7 megpróbálom feltenni biosban ne piszkáljak semmit?
ez a noti...PU típusa Mobile Intel Celeron M 420, 1600 MHz (12 x 133)
Alaplap neve Asus A9000Rp Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet ATI Radeon Xpress 200M
DIMM1: Kingmax KSCD48F-B8MO5 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
+512 ram még de az 533mhz fut viszont az xp lekezeli összesen van a gépbe 1408ram.
Videokártya ATI RADEON XPRESS 200M Series (128 MB)
Hangkártya Realtek ALC660 @ ATI SB450 - High Definition Audio Controller
Lemezes meghajtó HTS421260H9AT00 (60 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100) -
-
válasz
adamka16 #8183 üzenetére
melyik szériát nézted? mert k50ab esetében pont nincs win 7 támogatás;
k50in, k50ij...stb esetében (már) van win 7 támogatás!
illesztők és alkalmazások; atk mind, osd..stb!
az alkalmazásokat tesztelgesd, hogy mi mire való, és majd látod, hogy szükséged van rá, vagy nincs!
win 7 alatt is lehet telepíteni a vista illesztős lemezről, de nem indul el, hanem mappából kell betallózni és elindítani az illesztők/alkalmazások telepítését! -
válasz
adamka16 #8180 üzenetére
külön bütykölős technikája nincs, csupán minden szükséges illesztőt és alkalmazást fel kell húzni, hogy minden funkció tökéletesen működjön!
atk illesztők és alkalmazások...stb!
itt megtalálsz minden szükségeset; link
a wifi illesztőjénél ott a figyelmeztetés, hogy mit kell előtte felhúzni; wireless console utility -> ezzel lehet be- és kikapcsolni a wifi modul funkcióját!
de más illesztők és alkalmazások is hiányoznak még szerintem nálad...
win 7 alá jók a vista illesztők és alkalmzások!
a win 7 ad majd illesztőt a wifi modulhoz, webkamerához...stb, de nem minden lesz úgy jó (a wifi nem megy rendesen a win 7 által illesztetten, a webkamera elforgatja a képet a win 7 által kapott illesztővel), rá kell majd húzni a vista alá kiadott illesztőket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch 2
- Anime filmek és sorozatok
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest