Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
B-L-A-C-K #16882 üzenetére
Mára már én is oda jutottam, hogy egyre kevesebb gépet ajánlok, pontosan, amiatt, amit te is írsz.
Sajnos én is tapasztaltam, és sok helyen olvastam is, hogy a K50AB nem a legjobban sikerült széria, itt az aprón is rengeteget árulnak, vegyítve. Én ha nem muszáj nem nagyon vállalom el ezt a típust, max tisztítás jöhet szóba.érdekes hogy garancia idő lejárta után jelentkezik ez a gond az összesnél szinte. ehhez kell az igazi mérnöki munka, hogy gari idő után jelentkezzen, ha lehet a probléma.
És ez most nem konkrétan Asusnak szól, hanem, szinte mindegyik márkán belül vannak olyan szériák, melyek teljesen életképtelenek - véleményem szerint - de még is bevállaljk.
Mintha direkt ilyen manipulált beépített dolog lenne. ez ma már, szinte minderől elmondható, és ha még felárat is fizetnél érte sem garantált a hosszú élettartam, sajnos.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #16886 üzenetére
Kipróbáltam ezt a trükköt korábban. Az a sárga vezeték, a ventillátor fordulatszám jeladója. Ha kikötöm, akkor a ventillátor állandóan maximális fordulatszámon pörög, ami nem annyira kellemes. Szó nincs arról, hogy bármi vezérelve lenne, csak pörög mint a barom. Csak pár percig hagytam így, utána viszakötöttem a vezetéket.
Ígyis terheletlenűl 55°C és terhelten 76°C a VGA hőmérséklet, és nem pörgetem rommá a ventit.
Persze ehez kellett egy újrapasztázás, és egy kis résnyitás az alsó burkolaton, hogy a hűtő friss levegőt tudjon beszívni.
A gyári ventillátor tápja elbírna még egy kisebb ventit? Szereztem egy mobil HDD szélkeltőt, azt megpróbálom rákendácsolni. -
DonElvis
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #16882 üzenetére
Jóreggelt,
Esetleg van arról információd, hogy a ASUS K50 IN alaplapján lenne a meglévőn kívűl ventillátor csatlakoztatási pont? A VGA-nak szeretnék egy külön aktív hűtést.
A K50 AB hűtése ugyanaz, mint a K50 IN-é. Alapvetően kissé alúlméretezett, az AB-ben pedig van +1 VGA... szerintem egész egyszerűen megfőzik magukat. A ventillátor szívó része és az alsó burkolat között kb. 1mm van, innen kellene beszívni a friss levegőt... katasztrófa. Nekem is akkor kerekedett a szemem amikor láttam, hogy a VGA 90 fok fölötti hőmérsékleten muzsikál. Előtte el nem tudtam képzelni, hogy miért akadozik. Újrapasztázással + egy kis módosítással most max 75 fokig melegszik.
Üdv:
Don -
TheProb
veterán
válasz
B-L-A-C-K #16874 üzenetére
Hát a dell-re azt mondom garancia terén hogy van a dell meg a többi gyártó
Egyébként elvileg úgy van (megint csak a törvényt idézve
), hogy ha nagyobb volumenű javítást csinálnak akkor újra kell indulni a garanciának. ami valljuk be, ha tényleg alaplap csere akkor ide sorolható szvsz... Bár amennyit ez a gép már javítva volt már kb elvárhatnám hogy újat adjanak...
U.i.: olvasva ennek a típusnak az itteni topicját amik nálam voltak/vannak úgy néz ki hogy széria hiba (mélynyomó kimeneti jack meghal és nem indul a gép, melegszik)
(#16875) kali: igen ez így van, de azért az már felháborító, hogy az a 15nap esetemben kb csak arra ment el, hogy előássák a gépet és elkezdjék javítani...
-
nussa5
aktív tag
-
válasz
B-L-A-C-K #9673 üzenetére
úgy sem fog többet látni/kezelni! teljesen mindegy, hogy mit hová pakolgatsz - ha tudsz, mert a vga is automatizáltan nyúl a rendszer memóriájához -, a 32 bit asztali windows verziók összesen 4 gb memória megcímzésére képesek, amiben a vga is benne van! ha a videókarit - és a többi szükséges memóriát - megcímezte a rendszer, akkor az addig megcímzett memóriák már levonódnak a 4 gb-os keretből, és ami marad, csak annyi címtartományt képes kiosztani a rendszerben lévő memóriának, és értelemszerűen az nem lehet már 4 gb, így a rendszerben lévő 4 gb memóriából már csak kevesebb lesz megcímezve, a többi kihasználatlanul a levegőben lóg majd!
-
válasz
B-L-A-C-K #9671 üzenetére
gyártói támogatás szempontjából minden rendben van 64 bit terén is, de azt csak te tudod, hogy milyen alkalmazásokat (programokat és játékokat) akarsz futtatni a rendszeren, és azok mennek majd 64 bit alatt, vagy sem!?!? igaz, mostanság már majdnem minden rávehető a 64 bit alatti működésre, de sok régebbbi alkalmazás esetében adódhat még probléma! utóbbi esetben inkább hagyd veszni azt a kihasználatlanul álló részt a memóriából!
-
válasz
B-L-A-C-K #9669 üzenetére
gratula a notihoz!
gariztatáshoz bőven elég a könyvecske, de akár még az sem kell, a noti gyári száma alapján látják, hogy garis, vagy sem!
asztali windows verzióból nem létezik olyan 32 bit képes változat, ami 4 gb memóriánál többet lenne képes megcímezni! ebben a 4 gb memóriában minden benne van; vga...stb, ezért a rendszer 4 gb memóriájából nem tudja már megcímezni mind a 4 gb-ot, ha az összes memóriát használtatni akarod, akkor win 7 esetén (is) 64 bit oprendszer kell!
bluetooth esetében az előkészítés adott, vehetsz majd bele mini pci-e csatolású modult, ami otthon is egyszerűen beszerelhető!banuszzs; sehol egy kérdőjel adott hozzászólásodban, csak egy megállapítás a végén a notiról, amivel nem értek egyet! ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest