- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
aktív tag
válasz
Karcub #39144 üzenetére
Nem biztos, hogy Nálad is ez lesz a probléma, de "javallott" átolvasni - [link] , [link]
Most már sokadik alkalommal mondom, hogy keresd fel KillHates-t (a fenti történetek is tőle vannak), itt PH-n, hiszen láthatod/olvashatod, hogy itt egy darabig találgathatunk, mi lehet a hiba forrása, de Ő rendelkezik azzal a tudással, eszközökkel, amivel meg is szüntethető. -
peet05
aktív tag
válasz
Karcub #39125 üzenetére
Maga a gép asztalon van? Ha igen, akkor a hátulját emeld meg egy kicsit, hogy több levegőt tudjon beszívni (akár két kupak is elég).
Feladatkezelőben nézd meg, hogy nem-e megy valami a háttérben, ami indokolatlanul pörgeti a procit (esetleg egy malwarebytes-t ráereszthetsz, lehet, hogy "bekapott" valamit a rendszer).
Egy friss Win telepítéssel is megpróbálkozhatsz.
Ha nincs más, a másik topikban említettem KillHates-t. Keresd fel nyugodtan, biztosan tud segíteni. -
peet05
aktív tag
válasz
milkabrams #39011 üzenetére
Armoury Crate-ben a GPU Mode-nál próbáld meg az Ultimate opciót.
Hátha úgy nem fog váltogatni.
Ez melyik típus pontosan? CPU? Táp, W-ban? -
peet05
aktív tag
válasz
rokefeller #38803 üzenetére
Ha 125H/155H/185H-s a proci, akkor az Intel ARC driver is kell.
-
peet05
aktív tag
válasz
rokefeller #38801 üzenetére
Szia!
A "ragadós" érzésre a feladatkezelő mit mutat?
Ha nagyon nem jó, akkor egy friss Win install nem árthat. Előtte lefuttathatsz egy Malwarebytes-t.
MyAsust felteheted, mert pl. regisztrálni tudod a gépet (gari), és egyéb beállításokat is abban tudsz megadni.Én régebben az Intel Driver & Support Assistant használtam, igaz nem telepítve, hanem böngészőből futtatva. Leszedett mindent, amit kellett.
-
peet05
aktív tag
válasz
TazLeacher #38600 üzenetére
Próba, hátha:
1.
Windows key+R , type in RegEdit (goes into the Windows Registry Editor)
Navigate to HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power
Right Click > New Dword (32-bit value) > Rename the New Value #1 to PlatformAoAcOverride (Hexadecimal, Value is 0)
Restart2.
Control Panel > Power Options > Change Advanced Power Settings > >Wireless Adapter Settings > Change to Maximum Performance (Both On Battery & While Plugged in)3.
Device Manager > Network Adapters > Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz > Right-Click > Properties
(The Power Management tab should finally appear)
Uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power" - Restart -
peet05
aktív tag
válasz
bmakszim #38539 üzenetére
Esetleg GeforceNow?
Még ránézhetsz a Legion Slim 5 14"-es verziójára is (itt a RAM-okban nem vagyok biztos, hogy forrasztott, vagy cserélhető-e, legalább az egyik).
Nem Zephyrus G14 kategória, de hamarosan kapható lesz a TUF A14 is (ebben szintén forrasztott).2023-as verziója volt nálam (csak beszerzésre), nekem nagyon megtetszett, tényleg all-in gépezet.
Hangszóró...igen, az a baj, hogy egy MacBook után (különösen ha Pro), nehezen, vagy nem találja meg az ember azt, amit abban megtalált. Igaz, nekem csak egy M1 Air van, de nna. -
peet05
aktív tag
válasz
Skatysuti #38510 üzenetére
Szia!
Próbáld meg ezeket:
Unplug the Laptop: If your laptop is plugged into the power network, the LED will stay on. Try unplugging it, and the LED should switch off.Battery Charge: Even after shutting down, some laptops continue to charge the battery. To stop this, perform a long press on the power button. - Ez már volt, ahogyan leírtad.
Check Power Options:
Click on Start, then right-click Computer, and select Device Manager.Expand Network adapters, right-click your wireless adapter, go to the Power Management tab, and uncheck “Allow the computer to turn off this device to save power.”Repeat the same for the Ethernet controller.In Control Panel, go to Hardware and Sound > Power Options. Choose “Shut down” for both power buttons and closing the lid -
peet05
aktív tag
válasz
druzil #38511 üzenetére
Mikulásbá ötletén kívül még ezt megpróbálhatod, idézek egy fórumtárstól:
"Amugy érdekes hogy telepítékor amikor csatlakozni kell hálózatra nem látott semmit mivel nem volt wifi, shift+f10 bejöt a parancssor oda beirtam:C:\Windows\explorer.exe & exit feljött a fájlkezelő abból már előtudtam csalni az eszközkezelőt és ott ismeretlen wlan hálozatnál tudtam az előzőleg a telepítő pendreivra letőltőtt WiFi-amd mediatekes illesztő dreivert telepíteni utánna már volt wifi (teszem azt Hogy az Asus oldalán nem ez van fent) Szval azért kellett egy kicsit keresgélni." -
peet05
aktív tag
válasz
Podi87 #37946 üzenetére
Szia!
Zenbook 14X UM5401, minden megvan benne, ami kell egy átlagos felhasználásra (netezés, filmezés - OLED kijelző, excel, stb). Fém ház - nem nyeklik-nyaklik, jó hűtés, remek kijelző. dVGA nélkül.
Alternatíva lehet a Zephyrus G14 (itt kapsz egy 6700s/6800s dedikált vga-t, így ezzel már mehet a game is - az újabbak RTX 4050-4090-ig, de az már árban más kávéház). Szintén fém ház, jó hűtés, remek kijelző (nem OLED), egyik slotban cserélhető RAM (másik forrasztott).
Másik versenyző Lenovo Yoga Pro 7 14, RTX 3050-es vga-val, 7735HS Ryzen procival.
-
peet05
aktív tag
válasz
Smithy87 #37941 üzenetére
Ryzen? Pedig azok netezés, filmnézés közben nálam, még a régi gépemnél (ROG Strix G713 - 4800H, 3050Ti) meg sem szólaltak a ventik. Játéknál jött meg a hangja csak. Annyit csináltam, hogy a turbot offoltam a registry-ben, mert AMD-nél nem lehetett simán az energiagazdálkodásnál ún. "99%-olni", mint az Intel-nél. Ez volt régen, nem tudom, hogy most, az újabb prociknál ez engedélyezve van-e alapból, vagy most is a reg-ben kell egy sornál átírni egy számot, hogy utána az energiagazdálkodásnál le tudd venni 99%-ra a procit.
Armoury Crate-ben is babráltál már az üzemmódok között?
Vagy próbáld ki az AC helyett a G-helpert. -
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #37780 üzenetére
Csak annyi, hogy a 2023-as TUF A szériából a 17-es kijelzőnél figyeljetek oda, mert 62sRGB-t kapott, míg a 15-ös 100sRGB. Egyébként hardverben teljesen korrekt.
-
peet05
aktív tag
válasz
dudu98 #37642 üzenetére
Nekem, az elmúlt 3 napban az Intel ARC controller akadt be valamiért. Zabálta a ramot, ette a lapozófilet, pörgette a gépet indokolatlanul. Persze játék közben, fülessel, nem is figyeltem fel rá, csak amikor ki-ki crashelt egy-egy játék, akkor ráncoltam a homlokomat. Igaz, nem zenbook, de 12500H.
Először hwinfoval néztem, majd feladatkezelő, ott derült ki a turpisság.
Nem biztos, hogy Nálad is ez lehet az egyik hibaforrás, de lehet, hogy igen. -
peet05
aktív tag
válasz
engineur #37267 üzenetére
Szia!
Ha nem volt még, hátha:
Solution 1:
Open HControl.exe file
Navigate to C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\Hcontrol.exe. Then Press Enter key. This is the easiest solution. Try it and see if the problem resolves.Solution 2:
Repair ASUS Hotkey Application
Follow steps below:
1. Go to Control Panel -> Programs and Features.
2. Find and locate program “ATK Package” from the list.
3. Right-click on it and Repair on the context menu.
4. Restart your PC for the change to take effect. -
peet05
aktív tag
válasz
exchanged13 #36773 üzenetére
Ezt még megnézheted, hátha:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged