- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Csonti9710
csendes tag
válasz
Pyttawrx #32040 üzenetére
Szia!
Nekik az az álláspontjuk hogy vigyem el a szervizbe majd ők visszateszik abból az imageből a Windows-t. Maguk a driverek megvannak, csak valahogy az egyikbe bele van kódolva valami ami megnézi, hogy az eredeti asus által telepített szoftver van rajta. Most sikerült találnom egy másik ugyanúgy screenpad-os zenbookhoz (UX563) való .iso-t kipróbálom azzal, hátha. De ha nem, akkor marad a szervíz. (Szerencsére még bőven garis) -
fradi81
veterán
válasz
Pyttawrx #31988 üzenetére
Na most újra bekapcsoltam, és bementem a biosba és ott volt egy networks stack beállítás, enabled-re raktam és lett wifi, de visszaraktam, és még mindig van, szóval valószínűleg a qualcomm driver felrakása elég volt, csak kellett neki még egy második újraindítás de a lényeg hogy megy.
-
alex73
tag
válasz
Pyttawrx #31937 üzenetére
Köszönöm !
Egy kb 2013-as konfigurációtól nem várok gamer teljesítményt de hogy ne keljen várni hogy meg nyíljon egy Word a windosban vagy Linux Mint 19 esetében egy Mozilla. Azt azért igen. Amúgy sem játékra használom.
iroda, videó, net max nagy néha az óvodás fiam játszik rajta.
meg a mostani játékokhoz a “paksi erőmű” is kevés sok esetben. Talán az első shogun total war vagy az AOE elfut rajta. -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #31923 üzenetére
Hát a beárazás topic-ban 30 körül mondják.
Én egy másik gépbe való 250-es SSD beszereléséért cserébe kaptam.
Szóval ha 30, akkor pozitív a mérlegem.
Esetleg az ASUS x553S-hez tudna valaki ajánlani az optikai meghajtó helyére egy bővítőkeretet?
Elég vékony a cucc. Nem is tudom beleférne e... -
30z.Samu
félisten
válasz
Pyttawrx #31883 üzenetére
Köszi. Még amit szeretnék kérdezni, az az üzemidő. Mennyit bír egy töltéssel? Nyilván felhasználás függő, de úgy általánosságban. Még az lenne a kérdésem, hogy a Ryzen procis gépek mennyivel esznek többet, mint az inteles társaik? Szemeztem egy Ryzen-es géppel is, hogy ha esetleg úgy adódna, akkor lehessen játszogatni is a géppel, illetve hogy ezek mennyivel hangosabbak az Inteles társaiknál. Lehet hogy a kor teszi, nem tudom, de fontos szempont lett zaj szint is.
-
light1994012
tag
válasz
Pyttawrx #31842 üzenetére
Köszönöm a tippet, nem ilyen paszát szoktam használni, de majd kipróbálom.
Hidd el én se a levegőbe beszélek, de szerintem erős azt mondani, hogy a ROG-ok hűtése rossz. Biztos volt olyan sorozat amire igaz, de ez minden gyártótól elmondható. Tapasztalatból mondom, hogy teljesen jók a ROG-ok hűtése, a többi gyártóhoz hasonlítva, legalábbis mostanában biztos. -
blue_23
senior tag
válasz
G531-em van, CPU stressz teszt alatt 71-74 fok, world of warships 71, WWz 76, COD warzone 74, Anthem 81, mindez MX2-vel, akár 4 óra játék után. Tudom, hogy Anthemen kívül nem a legerőforrásigényesebb játékok, viszont ott a ventillátor is csendes, füles nélkül se zavaró.
Híresen rossz hűtést korábban arra alapoztad, hogy vásárlást követően újra kell pasztázni, innentől kezdve nem tudom mi alapján írod. Melyik laptophoz képest rossz?
-
válasz
"De hidd el híresen rossz a ROG-ok hűtése"
Na ez így nem igaz.ROG-on nőttem fel,igaz,felső kategórián,G74-től minden gép meg volt.Kategóriájában a legjobb hűtésük volt.A VC hűtést nem is említem.Persze ennek meg is van az ára,az is felső kategóriás.
Közép kategória az más.Ott érdemes a teszteket megnézni,melyik sikerült jól,ami a hűtést illeti.Általában azért egy profi pasztázás már sokat segít. -
blue_23
senior tag
válasz
Pyttawrx #31834 üzenetére
Azért kell vásárlás után hűtőpasztázni mert a gyártó spórol rajta (Asus és Dell biztosan), igen szar dolog, de újrapasztázás után rendben van a hűtés (már MX2-vel is). Többi gyártó készülékénél is ugyanúgy nyerhetsz hőfokot jobb minőségű hűtőpasztával,, szerintem mindegyiket érdemes újrapasztázni. Gondolatmenetedből kiindulva akkor nem létezik gamer laptop.
-
mircike1
tag
válasz
Pyttawrx #31775 üzenetére
Szia!! Bocsánat, fogalmam sincs, hogyan törpént, de rossz helyre válaszoltam.
Ezt írtam ZephX kartársnak, de neked akartam: "Köszi, hogy írtál. Fogalmam sincs, hogy milyen.
Win7 alatt fut, hogyan kell megnézni? Továbbá honnan tudom meg, hogy beépített mikrofonja van-e?".
-
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #31781 üzenetére
Köszi, ja hát a gép elég új (1 éves), nincs is sokat használva, tehát belül gondolom viszonylag tiszta. Alulól szívja a levegőt, tehát szerintem hasznos neki az, hogy alatta van plusz hűtés.
Nem használom bekapcsolva állandóan a padot, ha játszom, akkor igen.
És kb 3 000 ft volt, annyit meg megért. -
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #31779 üzenetére
Az üveg rossz hővezető, szóval az alatta lévő kijelzőszerkezetnek nem gondolnám, hogy ártana. + ráadásul a hő nagy részét a "keret" részén kapja.
Én mondjuk egy ventillátoros paddal használom, ott ugye ha megy a ventillátor, akkor egyrészt hűvösebb levegű jut a gépbe, másrészt pedig felfelé "elfújja" a gépből kijövő melegebb levegőt is. -
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #31761 üzenetére
Az egyébként miért baj, hogy a meleg az LCD felé megy?
Nekem egyébként ilyen hűtésű gépen van, és nem mondhatni, hogy direktbe rámegy, mert egyrészt az a rész (mármint a hűtésnek kivágott lyuk) kicsit ferde, a kijelző is hátra felé dől, tehát nem direktben a képernyőre megy, a levegőt majdhogynem a képernyővel párhuamosan fújja ki. Persze a képernyőre is jut, de én néztem, nem forrósodik fel a kijelző, valamint nem is nagyon gondolom, hogy probléma lenne, mert az én gépemen (Zenbook flip, érintőkijelzős) pl üveg(szerű) a kijelző, tehát nem is az LCD rétegre megy.
Van erről esetleg valami tapasztalatod, hogy az ilyen hűtéssel rendelkező gépek milyen gyakorisággal lesznek kijelzőhibásak a meleg hatására, vagy van erről valami infó? -
light1994012
tag
válasz
Pyttawrx #31752 üzenetére
Igen de a Thinkpad és a Latitude nem ez az árkategórai azt azért te is látod
A műanyag meg mindig is törni fog, ha nem figyelsz oda rá
Én is rengeteget szerelek és szedek szét ez alapján tudom mondani, hogy nem rosszabb egyik se. Pl a Dell-nek volt egy olyan inspiron sorozata amiben gyárilag törött volt at egyik zsanér persely, de mindegyikben.
Az asusnak meg az X540-es szériában egy csavar miatt nem indult el ami az akksit rögzíti.
Tudnék még mesélni -
-
SP4C3
veterán
válasz
Pyttawrx #31591 üzenetére
Lemondtam róla, majd rendezi szépen az asus, ne én javítgassam a szarjaikat. Azért majdnem 1000 eurót kiperkált érte, elvárhatja, hogy egy kis fika játék elszaladozzon rajta lehetőleg fps drop nélkül. Mindegy, majd visszaküldi gariba, csak addig bírjam türelemmel a nyavajgást.
-
SP4C3
veterán
válasz
Pyttawrx #31589 üzenetére
Nem én vettem, asszony.
i7 8xxx, SSD, 8GB ram, GTX 250, De lassú, ragad minden, unresponsive, 30+sec boot... Ipari hulladék a software-eikkel együtt. Majdnem 200 folyamat stock, 100GB system.Dead By Daylight-ozik. A proci satu 100%, amint elindítja, nem tudja tartani a 60fps-t, folyamat droppol (igen a gennyvidia gpu-t használja, nem az integráltat). Olyan szinten levette a beállításokat, hogy úgy néz ki a játék, mintha nintendo 64-en tolná, tiszta pixelinvázió az egész. Asus szar malware-jai szanaszét' fertőzték, és a win10 sem segít a helyzeten. Használhatatlan.
-
BudaiZoli
tag
válasz
Pyttawrx #31576 üzenetére
Szia megint!
Megvolt a BIOS reset, biztos ami biztos dobtam rá egy új Win-t is, de semmi. Megint magától felrakta a Win a Touchpad drivert, ugyan úgy ahogy eddig. Windows logó megjelenik és onnantól nincs billentyűzet. Pedig az új dátumot és egyéb beállításokat a saját bill.-vel írtam be és állítottam be a Biosban.
Most már más ötletem nincs. Még majd megkérdezem az általános probléma topicban, hátha ott több ember nézelődik, aki ért a dolgokhoz mint te.
Köszönöm az eddigi tippeket és válaszokat! -
BudaiZoli
tag
válasz
Pyttawrx #31570 üzenetére
Érzékeli, a billentyűt is. Ha nem rakom fel a billentyűzet driverét, kapom a felszólítást, hogy rakjam fel. Én még ilyet nem láttam..
Bios-t újra flasheltem, igaz ugyan azzal a legújabb verzióval, ami rajta volt. Gondoltam, hogy keresek egy régebbit, de azt olvastam, hogy régebbire nem szabad.
Resetet még megpróbálom. Vajon elég ha kiszedem az elemet fél órára? -
Laszmen
aktív tag
-
Winnie The P
őstag
válasz
Pyttawrx #31492 üzenetére
Köszi a választ.
Néztem a topikot, de csak a kérdések szaporodnak a válaszok nem igazán. Nem lenne hordozva ( főleg most). Igazából tételek kidologozása, facebook, meg a többi közösségi oldalak használata. Azért gondoltam erre. Az ssd-vel szerelt gép drágább, főleg amiben nagyobb van. Abból legalább 500Gb körüli kellene. -
Remekelek28
őstag
válasz
Pyttawrx #31430 üzenetére
Jah,8 éves lenne,csak hiányos lett :)
Intel pentium b970 a proci tipusa. Az összehasonlitó oldalakon 51 pontot kapott,az n4100 pedig 56 pontot. Tehát elvileg erősebbnek kell lennie. Ráadásul ez 4 magos,a régi csak 2.
A 8gb ram,illetve az ssd is inkább teszi gyorsabbá a gépet,mint lassabbá
Nekem nem krll,hogy 3 mp alatt kapcsolja be a gépet,illetve csak böngészésre használom. Nagy ritkán 1-2 játék. Ezért is kérdem,hogy a régi asusomban 1 gb 5470 videokari van,ebben pedig intel 600 as. De ez nem tudom mit jelent. Menyivel jobb vsgy rosszabb a grafika.Mosz látom fentebb elirtam a tipust. Nem C543,hsnem X543MA
-
person
senior tag
válasz
Pyttawrx #31389 üzenetére
Hmm a kijelzőre? Akkor vélhetően ez is.
Nekem pont az emelkedés tetszett kihajtáskor, gondoltam hatékonyabb a hűtés már önmagában is és még jobban kézre áll gépeléskor. De lehet tévedtem vagy pont utálni fogom miatta.Viszont a ASUS X409FL-EB062T -ben a RAM nem integrált ha jól látom? Ez mondjuk még mellette szólna egy esetleges bővítés kapcsán.
-
person
senior tag
válasz
Pyttawrx #31386 üzenetére
Köszi, szerinted mi szól mellette vagy a VivoBook ellen?
A konfig szinte ugyan az.Felhasználás semmi extrém:
99%-ban otthon asztalon lesz monitorral kiegészítve (ezért kell HDMI)
Néha cipelős, gyerekeknek mesenézős.
Szükség szerint (alkalmanként) home-office gép, ezért is kell lecserélnem a jelenlegit, (Chrome, excel de ezekből dögivel, itt kicsit tartok a 8 GB RAM-tól de elvileg elég)
Legyen mobil, ha utazunk nem szeretek nagy gépet cipelni.
Ugyan nem játszom, de ha ahhoz támadna kedvem valami azért menjen rajt.(Ezt váltja 6-7 év után, talán ez többet mond mennyire nem extrém: Lenovo ThinkPad Edge E535 - 15.6" - A8 4500M - 4 majd 8 GB RAM)
-
ktmsx125
csendes tag
válasz
Pyttawrx #31331 üzenetére
Igen, van másik gigabites routerem. Illetve be is tudok lépni a Sagemcom-ba. Ha rákötöm a Sagemcom-ra a gigabites routerem, akkor érzékeli is, hogy 1gbps eszköz lett rá csatlakoztatva. Viszont azon keresztül sem valósul meg a gépemen a gigabites kapcsolat. Azért is kérdeztem meg itt, mert így azt gondolom a gépen kéne valamit állítani, amire nem jövök rá...
-
ktmsx125
csendes tag
válasz
Pyttawrx #31329 üzenetére
Nos: bejön az optikai szál és csatlakozik a Telekom által adott és bekötött Sagemcom 5655v2 modem&routerbe. Ezen gigabites portok vannak. Innen Cat6 UTP kábellel csatlakoztatnám az Asus laptopot amiben gigabites hálózati kártya van, viszont csak 100mbps hálózat jön létre az 1gbps helyett.
-
Papooo
senior tag
válasz
Pyttawrx #31290 üzenetére
Azért került hozzám, mert a tulajnak valaki megsúgta, hogy ebben van ám érintőkijelző is.
Valami használtcikkesnél vette angolban, és azt hitte hogy egy mezei laptop.
Újratelepítés nem segítettt.
Fliplock fent.
Az Aida sem lát érintőkijelzőt.
A gépen még a leghalványabb jele sincs annak, hogy valaha matatott volna valaki a belsejében, hogy akkor esetleg elcsesződött volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 gamer notebook - 15-10300H, 16GB DDR4, GTX 1650 Ti (használt)
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest