- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz
Strezi #32992 üzenetére
Én az Intel Driver & Support Assistant nevű programot használom, ami minden intel komponens driverét frissíti, legyen az Bluetooth, hálózati driver, vagy az integrált videokártya. Utóbbinál szokta a Windows driverfrissítője felülírni, de a Bluetooth és a hálózati drivert még sose írta felül nekem.
-
Tuomas
addikt
válasz
Face8814 #32149 üzenetére
Nem tudom, mert ilyen típus (ASUS ZenBook 14 UX433FL) nincs az ASUS oldalán.
ASUS ZenBook 14 UX434FL van, ebben van kijelző a tapipadon, vagy ASUS ZenBook 14 UX433FA, amiben "csak" numerikus érintőgombok vannak a tapipadon.Itt vannak a classic zenbook-ok, de én itt nem találok olyat, ami ezzel a sorozatszámmal lenne.
-
Tuomas
addikt
válasz
Face8814 #32147 üzenetére
Az érintőkijelzősök az Asus Vivobook/Zenbook Flip-ek.
Digiprime honlapján több választék van, de úgy látom, hogy AMD-s itt sincs. [link]
Az aggodalmad jogos, én úgy tudom, hogy ezeket az ultrabook-okat (legalábbis a zenbook-okat) nem lehet bővíteni RAM ügyileg, mert az alaplapra van a memóriamodul integrálva, vagy valami ilyesmi. -
Tuomas
addikt
-
Tuomas
addikt
Ugyebár ezek nem csak 1 adott fordulatszámon tudnak pörögni, ha kell jobban felpörög, ha nem kell, akkor alacsonyabb fordulatszámon megy, ha abszolút nem kell, akkor meg ki is kapcsol, passzívan hűt, csak a hőelvezetés elve alapján a hűtőbordákon keresztül, aminek nagy szerepe van a pasztának, mert ugye az viszi át a hőt a CPU fedele és a hűtőbodra között.
A hőmérsékleti értékek meg inkább alacsonyak, mint magasak, 39 fok az édeskevés, nyáron a napon melegebb van.
Érdemes lenne terhelés alatt is megnézni, mondjuk pár nyitott böngészőablak, meg youtube videó stb, hogy akkor mennyire megy fel a hőmérsékleti érték. -
Tuomas
addikt
Első körben a hőmérsékleti adatokat kéne megnézni. Egy új ventillátor halkabb is a kevesebb rárakódott por miatt, valamint mivel újra lett pasztázva, a hőelvezetés is javult, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy most azért tűnik fel, hogy nem megy, mert a régi többet ment, mivel jobban felmelegedett a gép.
-
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #31781 üzenetére
Köszi, ja hát a gép elég új (1 éves), nincs is sokat használva, tehát belül gondolom viszonylag tiszta. Alulól szívja a levegőt, tehát szerintem hasznos neki az, hogy alatta van plusz hűtés.
Nem használom bekapcsolva állandóan a padot, ha játszom, akkor igen.
És kb 3 000 ft volt, annyit meg megért. -
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #31779 üzenetére
Az üveg rossz hővezető, szóval az alatta lévő kijelzőszerkezetnek nem gondolnám, hogy ártana. + ráadásul a hő nagy részét a "keret" részén kapja.
Én mondjuk egy ventillátoros paddal használom, ott ugye ha megy a ventillátor, akkor egyrészt hűvösebb levegű jut a gépbe, másrészt pedig felfelé "elfújja" a gépből kijövő melegebb levegőt is. -
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #31761 üzenetére
Az egyébként miért baj, hogy a meleg az LCD felé megy?
Nekem egyébként ilyen hűtésű gépen van, és nem mondhatni, hogy direktbe rámegy, mert egyrészt az a rész (mármint a hűtésnek kivágott lyuk) kicsit ferde, a kijelző is hátra felé dől, tehát nem direktben a képernyőre megy, a levegőt majdhogynem a képernyővel párhuamosan fújja ki. Persze a képernyőre is jut, de én néztem, nem forrósodik fel a kijelző, valamint nem is nagyon gondolom, hogy probléma lenne, mert az én gépemen (Zenbook flip, érintőkijelzős) pl üveg(szerű) a kijelző, tehát nem is az LCD rétegre megy.
Van erről esetleg valami tapasztalatod, hogy az ilyen hűtéssel rendelkező gépek milyen gyakorisággal lesznek kijelzőhibásak a meleg hatására, vagy van erről valami infó? -
Tuomas
addikt
válasz
light1994012 #31744 üzenetére
Ja, azt nem figyeltem, hányadik generáció, de a 8. generációs egyébként magasabb órajelen tud működni.
De attól még az nem hiszem, hogy akkora különbséget ad, mint pl a 4 gb-al több ram. -
Tuomas
addikt
válasz
light1994012 #31737 üzenetére
Hát ez a Lenovo pont nem erősebb, ahogy én látom.
Amit ő leírt Asus,12 gb memóriával van, amit te linkeltél Lenovo, az 8 gb-al. A proci is erősebb úgy látom az Asus-ba. Az M.2 PCIe SSD sebessége is gyorsabb, mint az M.2 sata SSD a Lenovoba.
Szóval a 2 közül inkább az Asust kellene vennie, szerintem legalábbis. -
Tuomas
addikt
válasz
Evil Snowman #31663 üzenetére
Szintén. Akkor rakom át csak a módot, ha pl tudom, hogy vinnem kell valahova, akkor Feltöltöm 100%ra és 10 órát kibír úgy, magyarán az egész napot.
-
Tuomas
addikt
válasz
Evil Snowman #31160 üzenetére
Whoops..
-
Tuomas
addikt
válasz
Evil Snowman #31157 üzenetére
Jah, bár netezéshez nem feltétlen kellett volna dedikált videokártyával ellátott modellt választani, illetve ebből az árból egy ultrabook kijön, ami kisebb, könnyebb, és tovább bírja.
-
Tuomas
addikt
válasz
Evil Snowman #31023 üzenetére
Ez nem is garanciális probléma, és ahogy MaxxDamage kolléga által linkelt cikkben is van, nem ártalmas. Szóval hagytam is. Bár nekem nem vinyószerűen recseg, hanem inkább betárcsázós internet hangot ad alig hallhatóan.
-
Tuomas
addikt
válasz
Evil Snowman #31020 üzenetére
Ilyesmire gondolsz? 3. bekezdés
Íme a válasz rá -
Tuomas
addikt
válasz
skylinelaca #30996 üzenetére
Fülessel próbáltad? Ha ott is csinálja az esetleges szűkítheti a kört.
Hangbeállításoknál nincs valami olyan bekapcsolva, mint pl az, hogy hívás esetén halkuljon el? -
Tuomas
addikt
Halihó!
Azoktól kérdeznék, akik képben vannak a MyAsus használatával, meg a notebook-ok működési elvével: A kérdésem, hogy ha a ventillátor módot automatikus helyett némára kapcsolom, kell-e attól tartanom, hogy túlmelegszik a gép, vagy valami hasonló működési probléma előfordulhat-e?
Illetve még az a kérdés, hogy ilyenkor kb mekkora teljesítménycsökkenést eredményez a funkció bekapcsolása?
Sőt még egy kérdés: Ha a csendes mód miatt csökken a teljesítmény, akkor gondolom az energiafelhasználás is, magyarán tovább bírja az akksi, helyes a gondolatmenetem?
-
Tuomas
addikt
válasz
hallador #30848 üzenetére
"A DigiPrime azért nem ajánlott több helyen is, mert nagyker is, és a nagykereknek megvan az a romantikájuk, hogy úgy szarnak a vásárlóra, ahogy van."
Ez lehet, hogy igaz, viszont Digiprime-nál pont nem tapasztaltam. Egyrészt rendelést követően felhívnak telefonon, hogy mikor fogják küldeni, és várhatóan mikor kapod meg a terméket (+ pont, mert nem a sablon e-mailt küldözgetik, hanem tudod előre, hogy mikor kell otthon maradnod, egyátalán mikor számíthatsz rá). Másrészt nekem a futárszolgálatnak való átadás során hibáztak, véletlenül utánvéttel jelölték meg a csomagfeladást, holott kártyával már kifizettem, ez kiderült a futárszolgálat e-mailjéből. Felhívtam őket, és egyből elnézést kértek, megnézték a renszert, elismerték a hibát, nem is problémáztak, javították, és amikor jött a futár, már minden rendben volt. Hibázni meg ugye bár csak az tud aki dolgozik.
Garanciát meg elvileg ugye a FixDirecttel kell intézi, tehát ott meg elvileg nem lép kapcsolatba a vásárló a nagykerrel.De amúgy amit írtál, hasznos infó volt, nem tudtam én sem, hogy nagyker, de ez legalább magyarázat arra, hogy miért ilyen széles a termékpalettájuk.
-
Tuomas
addikt
válasz
Remiel #30841 üzenetére
Még a billentyűzetes kérdésedre: úgy emlékszem egyébként, hogy van angol billentyűzettel árult gép is, de ez fel van tüntetve. Ezért is mondom, nagyon széles a választék náluk, lehet, hogy azért, mert külföldi beszerzéssel is dolgoznak, de nekem a hazai része is rendben levőnek tűnik.
A gépet is be tudtam regisztrálni, és a garanciát is érvényesnek tálalták az asusnál, mert ugye alapból úgy jelenik meg a fiókodban, hogy ha nem tudod igazolni a vásárlást, 2 év a garancia a gyártástól számítva, de ha a gép beregisztrálasakor feltöltöd a számlát, az fog megjelenni a termék információinál, ami vásárlástól számított 2 év.
-
Tuomas
addikt
válasz
Remiel #30837 üzenetére
Igen, és nincs átragasztva sem (háttérvilágítású, úgyhogy ez feltűnt volna).
Olvastam véleményeket róla, nem tagadom, találkoztam pár negatívval (pl az említett átragasztott bill). De nekem nem volt gondom velük, a gép egy asus matricával lebélyegzett dobozban volt, olyan, amilyet rendeltem.
Magyar billentyűzet és magyar windows volt rajta, természetesen az első bekapcsoláskor még az első setupot meg kellett csinálni, tehát nem belebuherált windows volt, hogy már letre volt hozva felhasználó, meg hasonló (nem tudom hogy írjam le). Magyarán tényleg olyan volt, mintha bementél volna mondjuk a media marktba és leemelsz a polcról egy gépet, minden hivatalos és minden gyári, fólia rajta, bill. védő puhabizbasz rajta, hozzá sem volt nyúlva."valamiért ahol "hivatalosan" lehet kapni csak a 2070 es kártyákkal szerelt scar 3 van"
Meg kellene nézni alaposabban, mert van, hogy egy termékből van még legalább 20 féle, eltérő procival, tárhellyel, rammal, windowssal, anélkül, integrált v.kártyával, dedikálttal, szóval szerintem amit a gyártó kiad, az náluk rendelhető.
Az én gépem pl egy típusában alapnak mondható 13 colos zenbook flip i5-ös, 256gb ssd-s, 8gb Ram-os, intel uhd 620as integrált v. kártyás gép, de ebből is volt win nélkül, i7es procival szerelt is, 16 gb ramos is, különböző ssd-vel szerelt, nvidia kártyás is, és ezek majdnem végtelen permutációi.
-
Tuomas
addikt
válasz
adabra #30782 üzenetére
Melegedés: Ha töltőn van akkor melegszik, ilyenkor jobban is megy a ventillátor, gondolom a + feszültség miatt, nekem főleg a csatlakozónál és a gép felső részén. Ugye elvileg fémház, szóval jobban vezeti a hőt. Terhelés alatt is a gép felső része, és az alja melegszik. (A hajtogatható változatnál felfele, a kijelző felé fújja a hőt, ezért azon a környéken melegszik)
A ventillátor hangja közepesen hangos, ha le van terhelve a gép csak akkor. Elég kicsi lehet, mert viszonylag éles hangja van, emiatt is hangosabbnak tűnhet, de a myASUS alkalmazáson belül ki lehet választani csendes üzemmódot, ami visszavesz a teljesítményből valamennyit, és leállítja a ventillátort.
Sípolás: Nem tudom pontosan mit értesz ezalatt. Mostanában viszont megfigyeltem, hogy ha nem, vagy lassan megy a ventillátor, egy nagyon halk cicergő/nyöszörgő nem egyenletes (kb ahhoz hasonlít, mint a betárcsázós net hangja volt régen, csak annál jóóval halkabb) hang jön a gépből, de ezt csak úgy hallani, ha odateszem a fülem közvetlenül a ventillátor nyilás közelébe. Ha gyorsan pörög a ventillátor, ezt nem hallani, fogalmam sincs mi lehet, de annyira nem aggódom miatta, mert rendszerproblémák nincsenek szerencsére.
UI: Ha valaki tudja, van tippje mi lehet ez a cicergő/nyöszörgő hang, segíthetne megfejteni.
-
Tuomas
addikt
válasz
adabra #30780 üzenetére
Én majdnem ezt vettem, de nem ez lett, hanem a 360°-ban forgatható társa.
Nem hiszem, hogy nagyobb lesz, mert ugye 13"-os a gép, de nagyon keskeny a kávája, kb akkora mint egy A4-es papír.
Egyébként én kedvelem, mert átlagos felhasználásra szélvészgyors és masszív gép. -
Tuomas
addikt
Valaki tudja, hogy a bánatba lépek be ASUS-on a BIOS-ba? Azt írja nyomjam az F2-t, hát hiába nyomom, csak bebootol.
Mit bénázok el? Ha FN F2-t nyomok, akkor se jön be.
Valami tipp, trükk? -
Tuomas
addikt
Kedves Asusos fórumtársak.
Ide is berakom ezt, hátha találkozott már valamelyikőtök hasonló problémával, és esetleg csuklóból tudja a megoldást.
-
Tuomas
addikt
válasz
kenyerr #30451 üzenetére
Jaja, olyat én is vettem, néhány hozzászólással feljebb linkeltünk is 2 típust, mondjuk amit én linkeltem, az neked lehet, hogy kicsi lesz, mert azt hiszem az 14"-ig jó, az én 13"-os gépemnek pont jó. Valamit azért ér. Mondjuk én ölbe/ágyon használom a gépet, szóval annál még úgy is jobb, ha nem megy a hűtőpad ventillátora :))
-
Tuomas
addikt
válasz
kenyerr #30448 üzenetére
Nekem is a gép jobb oldala melegszik, és az alja. Gondolom a venti neked is a bal oldalon van, és a képernyő felé, vagy oldalra fújja ki a levegőt. Jobb oldalt meg nincs hűtés, ennyi, ezért is melegedhet jobban az az oldal. Nézz róla valami szétszerelős videót, azon láthatod, mi van ott, azon az oldalon.
És szerintem sokat nyom az, hogy szűk, messze nem ideális az ilyen gépek kialakítása, de ne feledjük ez nem is erre van kitalálva, és ha itt valami túlmelegszik, akkor szívbaj nélkül visszaveszi a teljesítményt. Szóval aggódni nem hiszem hogy kell. Ha meg újrapasztázod, a gari szerintem ugrik. -
Tuomas
addikt
válasz
kenyerr #30446 üzenetére
Szia!
Azok is elég szűk gépek nem? Nekem a zenbookom visít eléggé. Főleg akkor, ha töltőn van, töltés közben ugyebár nagyobb teljesítményen dolgozik, na meg még a töltés miatt is melegszik. Azt nem figyelted meg, hogy töltés nélkül mennyi a hőmérséklete? Nekem anélkül alapjáraton 40-50° közötti, ekkor még nem dolgozik igazán a ventillátor, 50 felett kezd el működni nagyjából. De ha töltőn van, akkor közbe közbe alapjáraton is bekapcsol a hűtés.
És ige, eléggé süvítős hangja van, alacsony fordulatszámon azt hittem először valami statikus zaj mert csak sípolás hallatszik, aztán ahogy nagyobb fordulatszámon kezd működni, a sípolás átvált süvítésbe. -
Tuomas
addikt
válasz
oszi666 #30441 üzenetére
Szia!
Menj fel asus honlapjára, keress rá a gépedre, a támogatás menüpont alatt ki lell választanod a pontos típust és az op.rendszert.
Ezt követően ahogy görgetsz lefele, lesz egy olyan rész, hogy utilities. Ott menj rá az összes mutatása linkre és a kibővült listában az asus keyboard hotkeys cuccokat kell letöltened. Az egyik lehet hogy egy windows store-os alkalmazás lesz, no problem, töltsd le a microsoft store-ból!
Talán így jó lesz! -
Tuomas
addikt
válasz
Pyttawrx #30418 üzenetére
Szia, köszi!
Nem tudom, hogy kimondottan az melegszik-e. A felső felület volt meleg, és nem kimondottan egy pontban, hanem kicsit még a billentyűzet felé is. Alul is elég meleg volt a gép, és azon az oldalon nincs neki hűtése. Szóval passz. Az viszont tény, hogy töltéskor jobban melegszik, általánosságban is. Lehet, hogy az az oldal kicsit túlmelegedett, emiatt lett meleg a felső része is. Vagy ez jelenthet valamilyen hibát? Vagy pedig túltolom az aggódást? :DDD Erre mentségként szóljon, hogy új a gép, és most keresem a hibáit. -
Tuomas
addikt
Ma tűnt fel, hogy a gép jobb oldalánál, a billentyűzet melletti szélső sáv elég meleg volt töltés közben (és be volt kapcsolva a gép). Azon az oldalon van a tápcsatlakozó, de az akksi lejebb van.
Az normális, ha a csatlakozó környékén melegszik?
A ventillátor a gép bal oldalán van. -
Tuomas
addikt
válasz
Pocok256 #30412 üzenetére
Nem ismerem a mérési módszert, de nem tudom mennyire lenne pontos a mérés. A noti ventillátorát automatika vezérli. Nyilván ha kap segítséget, alacsonyabb fordulatszámon menne és tartaná a hőmérsékletet.
Egy példa: 80 fokon működik x fordulatszámmal, önmagában.
Megkapja a padot, ugyan úgy 80 fok lesz a hőmérséklet, de azért lesz annyi, mert úgy van automatizálva a gép hűtése, hogy azt a hőfokot tartja, csak a ventillátort az automatika alacsonyabb fordulatszámra veszi a külső rásegítés miatt.
Talán sikerült érthetően leírnom. -
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30408 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ártani nem árt, az ultrabookokban meg úgyis szűkre szabnak mindent, nem árt a plusz szellőzés, ha másért nem, a kifújt meleg levegőt jobban elfújja :DDD
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30406 üzenetére
Van egy logitech padom, ez a korábbi sony vaio-hoz volt, most a 13"-os asusom elveszik benne, csúszkál össze-vissza, kényelmetlen, meg a ventillátor sincs jó helyen. Úgyhogy rendeltem egy ilyent.
Amúgy erezhető a hatása, a gép alsó része jóval hűvösebb, és azt is észrevettem, hogy a gép ventillátora később pörög fel és előbb is halkul el pl játék végén. -
Tuomas
addikt
Amúgy ti használtok notebook tartó/hűtő padot?
Akár aktívat, akár passzívat. -
Tuomas
addikt
Ohhj.
Én meg azt hittem, hogy a 70 fok már soknak számít (igaz nem gamer gép). -
Tuomas
addikt
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30383 üzenetére
Köszi!
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30380 üzenetére
Tádááá
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30380 üzenetére
Na mindjárt megnézem -
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30378 üzenetére
Hát gyanítom még semennyit, mert a gép tegnap óta megy csak
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30376 üzenetére
Áhh, köszi!
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30374 üzenetére
Az elhasználódást mivel tudtad megmérni?
-
Tuomas
addikt
válasz
MaxxDamage #30372 üzenetére
És ez működik is, tényleg így is van, vagy parasztvakítás?
-
Tuomas
addikt
Használja valaki a myAsus appot?
Nálam van olyan, hogy töltési mód.
Jól értem, hogy ez úgy működik, ha pl. a maximális élettartam üzemmódot használom, hogy csak 60%-ig engedi feltölteni az akksit, majd lekapcsolja a töltést, így ha folyamatosan (pl játék miatt) hálózatról megy a gép, akkor kevésbé teszi tönkre az akkut? -
Tuomas
addikt
válasz
rbertkrl #30363 üzenetére
És ha teljesen minimumra veszed? Talán úgy lesz a leginkább szembetűnő.
Egyébként én a helyedben visszavinném a telekomba, és be kell kapcsolni, megmutatni az ottani emberkének, hogy mit produkál.
On-line vetted, vagy üzletben?
Mennyi a vásárlastól való elállás ideje? Nem tudod? Mert meg az is játszhat, hogy elállsz a vásárlástól, visszakapod a pénzed és veszel egy újat. -
Tuomas
addikt
válasz
rbertkrl #30355 üzenetére
Az a baj, hogy ezt én is pixel hibának gondolnám, de a halott pixel úgy tudom fekete (nekem egy korábbi notebookon fekete volt, de egy idő után fel sem tűnt, hogy ott van. A pixelhibákkal pedig az a baj, hogy nem cserélik, hacsak nincs rá valahány nap jótállás kimondottan a pixelhibára.
Esetleg nézd meg, hogy más színű háttér esetén milyen színűen világot, próbálj ki több színt- pl kéket, zöldet pirosat, és nézd meg hogy abban az esetben is máshogy világít-e vagy csak fehérnél.
Egyébként mindig ott volt, vagy most jött elő, vagy csak most tűnt fel? -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Úton van hozzám egy Asus Zenbook flip 13 noti. Van valakinek tapasztala vele? Van valamilyen ismert hibája, vagy olyan dolog, amire oda kell figyelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest