- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
mateo91 #32019 üzenetére
Ha egyáltalán van ram foglalata, akkor szerintem max 2gb-os modult fogad el. Maga Asus sem tudja a választ.
Ezeket a gépszörnyeket meg sem szabadna venni, kár értük pénzt adni, mert gyakorlatilag semmire sem elég az erejük, harmatgyengék. Nemrég volt nálam egy ilyen eee csoda, annak volt ram foglalatja, 2gb ram volt benne. Ha 20gb ramot adtam volna neki, akkor sem lett volna semmire elég, mert a proci egy őskövület, lassú, gyenge, sz@r volt.
A véleményem és tanácsom: fogd meg azt a ****-t és szabadulj meg tőle mihamarabb, pénzt meg véletlenül se áldozz rá, mert minden lesz belőle csak használható noti nem.
Ha értelmes áron akarsz használható laptopot, akkor veszel használtan egy dell üzletit, vagy amelyik gyártó szimpi... , i5, 8gb ram és működik...
-
válasz
mateo91 #29475 üzenetére
Értem, felbontás változik, vagy olyan, mintha kikapcsolna a képernyő? Esetleg nézd meg az energiabeállításnál hogy hány percre van beállítva a képernyő kikapcsolása. Lehet valami windows frissítés kavar be. Ha belépsz a BIOS-ba és otthagyod, ott is elmegy a kép? Ha igen akkor lehet hardveres hiba is lehet. Vagy nézd meg Live Linuxról is.
-
KubanitoS
veterán
válasz
mateo91 #29442 üzenetére
Arra tudok még gondolni, hogy a hűtőpaszta nem megfelelő a gépen. Egy újrapasztázás esetlegesen segíthet. A BIOS frissítést szintén érdemes lehet megcsinálni, bár én nem várnék csodákat tőle.
Illetve amit még érdemes lehet kipróbálni az az energiagazdálkodás beállítása a vezérlőpultban/gépházban. Elképzelhető, hogy visszafogott teljesítményre van beállítva a gép.
zsotyo: Itt kérdezz rá.
-
KubanitoS
veterán
válasz
mateo91 #29439 üzenetére
Feltehetőleg belefutottál a "throttling" csodájába. Ha egy laptopot telezsúfolnak erős hardverrel, de a megfelelő hűtést már kispórolják belőle, akkor egy idő után a gép olyan szinten felhevül, hogy a videokártya/proci órajelét (és ezáltal a teljesítményét) a laptopnak csökkentenie kell nehogy szétolvadjon az egész hóbelebanc.
A procid a maximális 3 GHz helyett (most csak mondtam valamit) 1,5 GHz-en fog üzemelni, videokártya dettó és egyből nem fog jól futni egy játék sem.
Ezzel ellenben az "U" jelölésű visszafogott teljesítményű i3-as proci a szintén gyengébb, de sokkal kevésbé felhevülő 940mx-szel egyetemben vígan tudja nyújtani a maximális teljesítményét folyamatosan.
Hőfokokat nézd meg a gépen. Ha hideg géppel minden rendben megy és a jelenség csak később, pl 20-30 perc játék után jelentkezik, akkor 99%, hogy a túlmelegedés a hiba oka. Ezzel igazából nem nagyon lehet mit kezdeni. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest