- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
mateo91 #32019 üzenetére
Ha egyáltalán van ram foglalata, akkor szerintem max 2gb-os modult fogad el. Maga Asus sem tudja a választ.
Ezeket a gépszörnyeket meg sem szabadna venni, kár értük pénzt adni, mert gyakorlatilag semmire sem elég az erejük, harmatgyengék. Nemrég volt nálam egy ilyen eee csoda, annak volt ram foglalatja, 2gb ram volt benne. Ha 20gb ramot adtam volna neki, akkor sem lett volna semmire elég, mert a proci egy őskövület, lassú, gyenge, sz@r volt.
A véleményem és tanácsom: fogd meg azt a ****-t és szabadulj meg tőle mihamarabb, pénzt meg véletlenül se áldozz rá, mert minden lesz belőle csak használható noti nem.
Ha értelmes áron akarsz használható laptopot, akkor veszel használtan egy dell üzletit, vagy amelyik gyártó szimpi... , i5, 8gb ram és működik...
-
válasz
mateo91 #29475 üzenetére
Értem, felbontás változik, vagy olyan, mintha kikapcsolna a képernyő? Esetleg nézd meg az energiabeállításnál hogy hány percre van beállítva a képernyő kikapcsolása. Lehet valami windows frissítés kavar be. Ha belépsz a BIOS-ba és otthagyod, ott is elmegy a kép? Ha igen akkor lehet hardveres hiba is lehet. Vagy nézd meg Live Linuxról is.
-
KubanitoS
veterán
válasz
mateo91 #29442 üzenetére
Arra tudok még gondolni, hogy a hűtőpaszta nem megfelelő a gépen. Egy újrapasztázás esetlegesen segíthet. A BIOS frissítést szintén érdemes lehet megcsinálni, bár én nem várnék csodákat tőle.
Illetve amit még érdemes lehet kipróbálni az az energiagazdálkodás beállítása a vezérlőpultban/gépházban. Elképzelhető, hogy visszafogott teljesítményre van beállítva a gép.
zsotyo: Itt kérdezz rá.
-
KubanitoS
veterán
válasz
mateo91 #29439 üzenetére
Feltehetőleg belefutottál a "throttling" csodájába. Ha egy laptopot telezsúfolnak erős hardverrel, de a megfelelő hűtést már kispórolják belőle, akkor egy idő után a gép olyan szinten felhevül, hogy a videokártya/proci órajelét (és ezáltal a teljesítményét) a laptopnak csökkentenie kell nehogy szétolvadjon az egész hóbelebanc.
A procid a maximális 3 GHz helyett (most csak mondtam valamit) 1,5 GHz-en fog üzemelni, videokártya dettó és egyből nem fog jól futni egy játék sem.
Ezzel ellenben az "U" jelölésű visszafogott teljesítményű i3-as proci a szintén gyengébb, de sokkal kevésbé felhevülő 940mx-szel egyetemben vígan tudja nyújtani a maximális teljesítményét folyamatosan.
Hőfokokat nézd meg a gépen. Ha hideg géppel minden rendben megy és a jelenség csak később, pl 20-30 perc játék után jelentkezik, akkor 99%, hogy a túlmelegedés a hiba oka. Ezzel igazából nem nagyon lehet mit kezdeni. Ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- Ingatlanos topic!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Modding és elektronikai kérdések
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest