- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodman73
aktív tag
válasz
Lalikiraly #36298 üzenetére
Majd írj róla, légy szíves, ha megjött és próbálgattad már.
3050-tel sokat hasonlítgattam a 2050-t, van ahol nagy különbség volt, van ahol nem sok.
Végül a 3050 mellett döntöttem, ami igazából elég is, bár lehet kicsit várnom kellett volna egy jó árú 3060-as gépre, ott már elég nagy a különbség.
-
xXxian
senior tag
válasz
Lalikiraly #35483 üzenetére
Lehet, hogy követem a példádat.
Zenbook UX325JA.
A Szürke Szarakodás meg a Fekete F@szértsemkelekfelalvómódból kikészít.
Az már csak hab a tortán, hogy az 5db notiból egyedülálló módon nem ismeri fel a nyomtatót (minden driver telepítve) és a Panasonic Lumix fényképezőgépemet (plug & play módon működik az összes többin).
Mindezt majd' 300k forintért. Szép.
Azt nem tudjátok, lehetséges-e legyalulni róla ezt a f@s W11-et és W10-et tenni rá? Egy key van a dobozán...
Annyira vacak az egész, mert amúgy pici, gyors, gyönyörű, szerethető, oled. Csak ne vérezne több sebből.
-
siskad
őstag
válasz
Lalikiraly #35491 üzenetére
Egy ram bővítéssel tényleg durva egyébként hogy egyes esetekben mekkora teljesítménynövekedést lehet elérni, egyes játékoknál akár dupla annyi fps-t. Ennek a videónak a végén is elég szépen látszik: [link]
-
memorix
senior tag
válasz
A Lenovo Legion 5 -t érdemes nézegetni. Igaz árban az már picit feljebb van.
Ha ASUS vonalon nézelődsz akkor ASUS ROG sorozatból a AMD6800 érdemes nézegetni ...
-
cs.zs.
veterán
válasz
Olyan mintha azért haragudnál, mert
"mintha kellett volna neki még 8GB ram".Ez egy percig sem kérdés, naná hogy kell! Vagy mégtöbb!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Nyúzni kell ilyenkor 3 napot rendesen, ha addig nem lesz baja nagy valószínűséggel utána se. Azért még egy esélyt megérdemelt volna, hisz szépen dolgozott eddig a lapos
Akkor valószínű 14 napos elállás volt, mert webes rendelés. Minden esetre sajnálom, már épp kezdett szépen összeállni minden azon a gépen is. Nekem a 3ik nap teszt után lement a parám, utána úgy voltam vele ott a 3 év Asus gar ami ráadásul teljes körű mint megtudtam.
-
cs.zs.
veterán
válasz
MIVAN???
Visszavitted a vadiúj gépet??? -
siskad
őstag
válasz
Ha a zúgó hang ilyen volt, akkor valószínűleg coil whine volt csak, ezeknél a laptopoknál gyakori jelenség, teljesen ártalmatlan dolog.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35469 üzenetére
Szerencsére a miénk már a '22 - '23 szériában készültek, érezhetően jobbak az újak. Nekem is volt a kezemben a régebbi, van különbség. Mi már az átgondoltabb verziót kaptuk. Egyébként kíváncsi lennék, egy Amerikai piacos, valamint egy Német piacos modellre, hogy milyenek.
telón közbe monitorozom a gépet az Armouryval
Azt hogyan csinálod, le tudod írni? Érdekelne.azbest
Nevetséges, hogy egy német MM-ban mennyivel komolyabb akciók vannak. Példa: Ismerős vett szintén Asus TUF gépet. Kapott hozzá táskát, egeret, egérpadot meg olyan bónuszokat, hogy lestem. Valamint természetesen sokkal kedvezőbb árban vitte haza mint én itt. Oké, most nyilván a táska 10 ezer , az egér nem tudom mennyi, de akkor is. TERMÉSZETESEN írtam a külföldi Asus supportnak, és a hazai válaszolt, ilyen habiszti dumával, hogy bizonyos régiók és ecetera ecetera. Oké mondom akkor kenjétek a hajatokra az egeret, ja van ahol fülest is adnak, csak vigyed már. Német, Angol, Amerika. Külföldi csoportókból tudom nem most találom ki. Csávó fotózza a pakkot, hogy ez is gift, az is gift, amaz is gift. Teljesen más felfogás, ott értékelik a vásárlásodat. Itt örüljél ha egyáltalán terméket kapsz és az jó.Amúgy igen brutál mennyi féle fajta (régiónként eltérő kiszerelés) spec verziók vannak.
Egy azon szérián belül is. -
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly #35466 üzenetére
ja hát a egy kifejezetten olcsón kaphatót néztek, hogy mit tud 690 dolcsiért. Asusnál simán futnak párhuzamosan 2-3 generációval előző technikát is használó változatok. 10-11-12 gen proci meg 1050/1650/3050 gpu változatok. Amd részen is 4-5-6000 széria is előfordul náluk.
Ezért is olyan nagy a szórás a nagyon hasonló nevű, modellű gépek közt, simán van, hogy az újabb és jobb gép olcsóbb akcióban. De gondolom a régi generációsok sem beragadt készletek, mert a 144Hz-es azért még feláras lehetett 2020ban. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35466 üzenetére
Ez egy öngól így tényleg. Jó néhány ponton változtak azóta, a 2k23-at még nem ismerem, de biztos rágyúrtak, ismerve a hibás szériákat. Nem lennék meglepődve ha megelégelnék az óriás cégnél, és valamelyik kifutott ROG régebbi hűtését megkapnák a TUF-ok előbb utóbb. Mert ugyan szépen "reszelgették" az elmúlt 2 évben, és érezhető a változás, de még ráfér.
Annyiból jó a videó, hogy azért látni, hogy a régebbi verzió is (feltéve ha működik), akkor egész szépen elboldogul, "okosan konfigolva". Az a potom 2 + 1 hővezető cső , és minimalista hűtés agyrém, még nézni is rossz. Itt azt mondom jogos a köpködés, minden szempontból.
-
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly #35447 üzenetére
nem biztos, hogy minden géphez telepíthetőek ezek a varázslatok. Az asus oldalán a letöltéseknél a pontosan a te gépedhez tartozót választva ha felsorol dolby vagy dts valamiket is, akkor gondolom megy. Ha nem, akkor lehet hogy nem.
Ha ingyen jár hozzá, akkor lehet nem azt kell telepíteni, ami fizetőst feldob az ms store.
Például ROG-hoz látom, hogy realtek hangkártya mellé van Dolby Access Driver az asus letöltő oldalán.Nekem inteles vivobook s-hez, a realtek cuccok mellé kellett még Realtek Audio Driver (Support Xperi DTS APO), Intel Smart Sound Technology (ISST) Driver, DTS APO driver, DTS Audio UWP Application és nem volt mindegy a sorrend, elsőre nem sikerült, asszem újraindítás is kellett köztük.
HartgeH3-2.8: neked milyen gépen van ez, vagy csak a fizetőset feltetted és van hatása? Nem dolby fülesed van?
szerk, áh megvan csak tovább kellett görgetni, [link] , alul a ASUS TUF Dash F15 (2022) fx517zc Software and Utility részen
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35433 üzenetére
Elvileg egy ilyen frissítés kellene érkezzen neked is
[link] - Benne a képek.Otthon meg tudom majd nézni neked a hangot bővebben , ha tudom hozok gépet ma is
Lesz C média vergődés majd számolj vele, néhányszor le akar majd frissülni mielőtt jó lesz. Azóta valszeg javították, neked már oké lesz.
Mux az korábban nekem is automata/standard volt nem is bántottam döntse el ő mikor melyik. Mivel én 0-24 kanócon vagyok így ezek a módok nekem emiatt nem is jöttek képbe
Akksi élettartam: Nulla azaz nulla ciklus van az enyémekben
de azért nem baj az ha bírja jó látni.
Ventik: Nekem ez parám volt mert az előző gépben elsőre a hűtés térdelt le. Kicsit nekem zavaró volt elsőre hogy 60 fokig nem történik semmi. Manuálisan adtam neki egy profilt az armoury-ban, hogy már pedig nekem induljon be a venti ha néger gyerekek hullanak az égből akkor is. Viszont utána elment ez a 60 fok parám és hagyom automatán. Elvileg a venti élettartam is bőven kitolható.
Baromi jó a hűtésük amúgy nem tudom ennyit jelent plussz 2 hővezető cső? (2022-es modellek). Van robbantott rajz, youtube videó onnan tudom, valamint Asusék le is írják hogy fejlesztették a hűtőrendszert az új modellekben. Mondjuk rá is fért. A 20-21 modellek körül külföldi fórumokban sok volt a panasz melegedésre.
Hangban segítek (ha tudok) délután
Ja igen: Bakker legfontosabb.
Gaming?? Tesztek?? Celsius?? MSI AFTER?? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35431 üzenetére
Na azért összefoglalva elégedett vagy ez a fontos
A TUF a kompromisszumokról szól ezt tudjuk. Nyilván azért csak 400 ezer , és nem 800 meg 1.2M. Mondjuk aki az orromalá dörgöli hogy ez csak egy TUF annak mindig szeretném elmondani , hogy addig örülök ameddig csak egy 450 ezer forintos laptopot tudok megengedni magamnak. Ennél rosszabb sose legyen.
ON
Minden stabilan:
..hát igen azért a köpködések ellenére ezek nagyon gyors modern jó gépek (ha a soron is mindent jól csináltak persze). Kényelmes az élet ezekkel nahh.Win/képek:
Nekem gyári W11 , és emlékeim szerint vannak benne TUF hátterek délután megnézem neked. Azóta én Xbox hátteret használok , de semmiről nem maradtál le kb 8-10 gyári TUF háttér van benne.Wifi:
Most már értem a wifi kérdést. El nem tudtam képzelni a külföldi fórumokon csoportokban mi ez a wifi vergődés. Majd ezentúl megy nekik a Ryzen + Smile.Frissités:
Win Store, My Asus, windows update (mindenhol mindent tegyél fel, szereti.) BIOS automatán érkezik majd ne lepődj meg. Armoury Crate is sok frissítést tartalmaz amúgy.Perfomance:
Nincs kérdés.
Annak van kérdés aki egy i3-al vergődik egy low end igpu-val , aztán beírja nekem hogy mennyire műanyag a TUF (akinek nem inge). Én már nem veszem magamra.GPU/Módok
Megmondom őszintén nulladik perctől perfomance mode , Gpu mode standard. A MUX HYBRID kapcsolót kivették én nem látom sehol, teljesen automata lett (armoury crate). Kezdetektől kábelen vagyok net is energia is. Wifin teszteltem hasít a gigabit. Bill: Nekem is a fix folyamatos jött be , kicsit le is vettem a fényerőből mert erős volt.Kijelző
Fényerő több mint sok, nálam 75%. Fakónak én nem látom lehet elfogult vagyok. De komolyan mondom most már belenézek oldalból isA 144hz nagyon fluid, egyszer átkapcsoltam 60-ra, ég és föld.
Hang:
Asustól elvileg ingyen kellene kapnod Dolby Atmos szolgáltatást. Ez rendes tőlük. Be is konfigoltam én kimondottan jónak érzem a hangot. Nem tudom hány hangszórónk van, de korrekt. Külön be kell konfigolni fülesre is, van EQ, hangszínek, mély stb. Fogadjunk nem konfigoltad beFentebb posztoltam amikor jött a Dolby Atmos update.
Lehetséges neked még nem ért le.
Az egy szép nagy frissítés volt amúgy a hangrendszerre.
Nyilván nem Onkyo, meg Harman Kardon szint. Ezek az emberek nem is tudom mit várnak egyébként egy ilyen limitált térben elhelyezett hardvertől? (Nem rád értendő külföldi fórumok). Ez gyakorlatilag egy mérnöki csoda amit az Asus összehozott ezekben a gamer laposokban. Nekem a HyperX Cloud fülessel a konfigolt dolby atmos szolgáltatással fenomenálisan jó az élmény. Mindent hallok amit játék közben kell.Amit nem írtál: Fogod e hurcibálni, táskád/szütyőd lesz e?
Súlya vállalható? Matricát nem kaptál? -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35417 üzenetére
Most jött el az a perc, hogy nekem tökre kínaiul beszélsz.
Már nincs Tufunk, és jelenleg nincs a családban Intel sem...
-
válasz
Lalikiraly #35414 üzenetére
Korlátlan volt, mivel betárcsázós volt...
5-6 KB/s volt a max. akkor (letöltés)
Anno itthon alig volt pár weblap, inkább német és más helyeken voltak. (én német oldalakon lógtam, főként zene számokat töltöttem le, oldal az angolul is elérhető volt) meg DC++ és hasonlók...régi szép idők! A legjobb a DOS volt, mikor csak az volt/ma meg már elvesznék benne/
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35407 üzenetére
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35405 üzenetére
Nézem.
Azért majd jöhet ide is infó, az nem Asus fő topik
Most, hogy mondod lehet nekem is TUF-os cikk alá kellett volna írnom mert itt alig van tulaj -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35356 üzenetére
Kicsit wotozgattam melóba, intenzív 130-140 fps átlagba, most nem használtam a Vsync-et amit szoktam, wotba szeretem ha el van eresztve az fps. Átlagosan 70 fok.
Szerintem az nem rossz. (Hűtőpad nélkül) - Max settings mert automatán arra rakja.MSI Afteren kívül mivel lehet még monitorozni a hőmérsékletet?
Minden adat működik csak hőmérséklet érték nincsen.
A többi is csak úgy hajlandó működni ha fut egyszerre a GPU-Z is. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35390 üzenetére
Gép DASH beszámolót követel a nép
Ha 2 liter COLA rámegy se bánjuk
Ma én is hoztam magammal a kis harcost melóba. Ma kicsit nyugalom szigete lesz, az első nagy roham lement. Szegény tiszta maszat, meg zsírfolt egy ideje nem volt takarítva pont az ünnepek előtt valamikor talán. Szégyellem is magam, de nincs nálam a csoda mikroszálas.
Én mással nem esek neki, csak azzal.Más: Egy kicsit ON mert Asus és Gaming ROG vonal!
A műfaj kedvelőinek kijelzős Asus ROG "Xbox Controller"-t villantott az Asus.
A kijelző 1,3" OLED - elsőként a PC játékosokat célozva. Programozható lesz, valamint akkumulátor élettartam, a Bluetooth-kapcsolat, mikrofon állapot jeleníthető meg többek között.USB C kapcsolat , és Bluetooth 5.0A teljes Xbox kompatibilitás egyelőre nem ismert. De a videóban elhangzik (link alább), hogy Xbox Certified Controller.Mikor? 2023Víruskereső témára:
Én évek óta az asztalin AVG-t használok. Van akik szerint fogják ezek a gépeket, van aki szerint nem jó kizárólag csak a Windows-os védelem. Én már nem tudom melyik a helyes. A laptopon jelenleg nekem is a gyári W11 védelem van eddig semmi gond nem volt belőle
Asztalin nem vettem észre drasztikus problémát, hogy enné az erőforrásokat. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35395 üzenetére
Én meg kizárólag a Defendert használom, és egyik gépünkre sem rakok mást...
-
dudu98
tag
válasz
Lalikiraly #35390 üzenetére
Most újraindítottam, frissítettem a BIOS-t, jelenleg az időt még nem változtatta megint Tajpejre. Az antimalware services állandóan fut, ordít a ventilátor mikor elindul a gép
Kedvencem az, hogy a háttérkép állandóan eltűnik, fekete lesz...
Sz@r MacBook után Winf0st használni... -
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly #35376 üzenetére
Attól függ, hogy milyenre konfigurálva szállítják. A bios default az szerintem jellemzően a raid mód, ha senki sem változtatta meg. Lehet ezzel szívni, hogy default betöltés után, ha kék halálozik a win indítás háttértár panasszal, akkor ezt kell átbillenteni újra.
Ettől persze még ha nagyon akarod lehetséges telepíteni raid módban, ahogy te is írod.
Példa:
dell vostro 15 3500-v25 11th gen gépeket szoktunk venni.
Amelyiket gyári opcióban kapott ssd-vel kapjuk win nélkül, azoknál az alapértelmezetten Raid (RST vagy VMD néven) móra konfigurálva jön.Amelyiknél ssd bővítés opcióval vettük, ott a bolt az ssd cseréjekor átállította sima nvme-re.
Van egy másik érdekes dolog is a 12th gen vivobook S biosban az advanced menüben:
Auto-install app service mechanismEz meg, ha minden igaz, akkor windows alatt egy rootkit, amit a lopásvédelem kapcsán szoktak előtelepíteni ( C:\Windows\system32\wpbbin.exe). Hogy mindenképp indítsa el azt a programot, hogy távolról elérhető legyen a gép. A gondolat jó is lehet, de ha valami más nemkívánatos program telepíti fel a fájlt, amit ez indít, akkor másnak csinál átjáróházat.
Szóval, ha nem használunk ilyen szolgáltatást a gép követéséhez, akkor érdemes azt is kikapcsolni. -
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly #35368 üzenetére
nekem úgy tűnik, hogy egy szál háttértárral teljesen felesleges a vmd (raid és más varázslat) mód és csak gondot okoz, hogy nem látja alapból az oprendszer. Az intel oldalán is xeon procis, csoportosított pcie lane-es gépekhez írja, hogy milyen jó.
"Intel® Volume Management Device (Intel® VMD) is specifically designed for enterprise-grade management of NVMe SSDs connected to Intel® Xeon® CPUs. " [link]
Nekem még nem volt olyan igényem, hogy az egy szál m.2 kártyát menet közben cseréljem a laptopbanEleve, mivel arról fut az os, nem is lehet megtenni, csak ha több kártya lenne megfelelő raid módban.
Ahogy a korábbi szériáknál is a raid vezérlős módnak nem volt értelme egy háttértáras laptopban.
#35369 cs.zs.
jaja, 12th gennél jött be. Vmd kikapcs, egy pendrivere meg előre letölteni az asus weblapról a géphez tartozó alap drivereket, de legalább a wifit, ha nincs lan.Ha jól látom a dram buffer nélküli ssd-ken a host memory bufferhez sem kell a spéci lemezkezelés.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35368 üzenetére
De pont a 12.gen-hez kell!
Ha most azt vettél, és win nélküli, akkor rád is ez vár
Meg az, hogy wifi sincs. (bár TUF-ba lehet vezetékest dugni, nincs gond) -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35337 üzenetére
Igen a 6800H az egy elég kemény cucc. Talán még mobil cpu téren mai napig top 10. Azóta jött ki több friss AMD cpu, már lehetséges, hogy nem. Minden esetre nem nagyon gondolkozik semmin. Ez a gép fő ereje.
Mindenképp várom majd a beszámolót ha megjött a tiédcs.zs
Igen valóban 11,7 az össz megosztott vram 16GB-nál, csak a 12 jobban hangzik. Emiatt gondolkozom majd én is a memória emelésen 32-re mert így gyakorlatilag kipipálható a 3050 Ti-ben lévő 4GB vram bottleneck.Addig nem is hittem benne ameddig nem láttam milyen szépen használja a megosztott memóriát. Működik a megoldás.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35347 üzenetére
Így viszont 2 db 2,5 literest vegyél valahol útközben!
De nemám zérót! Igazi cukrosat!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35345 üzenetére
(...néha-néha 1 pohár kólát igyál meg...! Holnap reggelig ki ne száradj az új gép előtt..!...)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35331 üzenetére
Az enyém az AMD-s verzió, TUF A17 (2022) FA707RE - Ryzen verzió (W11) gyárilag.
Ryzen 6800H és RTX 3050 Ti 4GB (de az össz megosztott memória 12GB)
Durván fél éve van meg a gépTesztet is szívesen csinálok majd.
Kép, videó? -
Vesporigo
aktív tag
válasz
Lalikiraly #35329 üzenetére
Köszi, a bios alapbeállítások után a venti már nem akar elszállni. De az akku módok nem jöttek vissza. Tettem fel myasusból régebbi biosokat is, myasust és az asus system control interface-t is újratelepítettem, de nem jártam sikerrel, továbbra is ezt látom a myasusban, ezért írtam az asus supportnak.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35326 üzenetére
Ahhoz képest megváltás!
Mindenképp cseréljünk tapasztalatokat, hűtés, gaming, coolingpad stb.
Teszteld rommá, menjen 3 napig kíméletlenül. Nem tudom mennyire vagy a vigyázós fajta , én kezdetben a széltől is óvtam, most már csak használom amire vettem. Azért az első 72-be végig teszteltem én is, muszáj volt.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35310 üzenetére
Addig is itt egy cikk ami a DASH-t illeti: [link]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35299 üzenetére
G-Syncről én nem tudok speciel, valami adaptív Sync van ezekbe, de hogy mire jó még nem jöttem rá. De mindjárt rá guglizok.
cs.zs.
"Olcsósítás"
Azért TUF szinten, alsó hangon 450-470 ezer forintos készülékről beszélünk ha 16GB memória van benne, Win11-el van gyáriag, és nem egy i5 hanem egy felső kategóriás i7 vagy Ryzen dolgozik alattuk, pláne ha még terra SSD is ott figyel. Azért ezt olcsónak én nem nevezném, de kinek mi az olcsó persze. Egy másfél millás dual monitoros ROG Strix-hez képest olcsó igen.Kijelző:
Barátnőmnél wotoztam kicsit vittem a tankjait IX felé, hát épp az, hogy tű éles kép, gyönyörű színek, FLUID képfolyam, és éppen pont tökéletes 17 coll hogy kényelmes legyen. A 15" nekem már nem adná, úgy hogy jobb is, hogy nem az FX506 lett végül.
Minden téren tökéletes.Ha valamire panaszkodnom kéne, hát PONT a kijelző jutna legutoljára eszembe hogy őszinte legyek. ..de nem vagyunk egyformák
-
Pocak89
senior tag
válasz
Lalikiraly #35299 üzenetére
Azt tudjátok esetleg, hogy ha type-c portra kötök hdmi-vel monitort, akkor ugyan úgy mint a dedikált hdmi portnál az nvidia kártyát használja fixen a gép? (TUF dash f15 2022)
Szerk.
Bocs nem válasz akart lenni. -
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly #35270 üzenetére
ha kicsi a töltő, akkor vagy letiltja vagy kiírja a win hogy slow charger és lelimitálja a proci sebesdégét.
Amivel edfig találkoztam, 90w gyári töltős vivobook s 80w alatt belassít. Egyig 65w gyári töltős dellünk 57wnál már sírt. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly #35267 üzenetére
Szia,
szerintem mindkét USB-C Thunderbolt-4 lesz, és ugye mindkettő PowerDelivery is.
Bármit rádughatsz, (ami PD) jó lesz neki, csak ugye minél kisebb teljesítményű, annál tovább tart majd a feltöltés. Kis 5 V-os telefontöltők is jók, azok nem is PD-k, de egy éjszaka alatt lehet feltöltik majd a laptopot.
Én vettem egy ilyet, nagyon jó, általános közszeretetnek örvend, 65 Wattos, 4 eszközt tud egyszerre tölteni, [kép] [kép] [kép]
meg amit Bone123 is belinkelt ide a fórumba, az is nagyon jó, az meg 100 wattos, szintén 4 eszközhöz. -
CharlieDrop
veterán
válasz
Lalikiraly #35270 üzenetére
Szerintem a 15w-os töltő inkább szintentartásra jó. Vagy tényleg este mikor ki van kapcsolva
-
válasz
Ahhoz nagyobb mobiltöltő kellene szerintem, mint maga a gép töltője. (bocsi, mobil powerbankra gondoltam-de töltőből sem lesz jó a kisebb, nálam ugrált a kijelzőn minden, kapcsolgatta az akku-hálózat módot, így gyorsan kihúztam a gépből.Talán éjjel, ha a laptop ki van kapcsolva, töltheti a gép akkuját, azt még nem próbáltam.)
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Működni fog persze. De az a kérdés, hogy maga a mobil töltő hány wattos, attól függően tudja tölteni az este.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #35263 üzenetére
Ez most lényegében vodás vagy auchan-os rendelés volt/lesz? (Voda is jó mert közvetlen gyártóval vannak kapcsolatba és nem nekem kell fightolni). Elsőre persze az Asus ügyfélszolgálat próbálta velem lezongorázni, kedves ügyfelünk sajnálattal blabla. Küldjem be a gépet. Aha hogyne.. Ahol vettem odamegyek 72-őn belül. Mentem is, jól is döntöttem.
Az én FX506-omban is bivaly volt a 12700H (ha jól rémlik) 12gen volt benne, nem is lett volna ő vele gond ha a körítés nem lett volna egy kalap trágya. Szerencsére bőven 72 órán belül adta meg magát, (kék halál, hűtés kuka), és nem volt kérdés az ügymenet. Csupán kettő hétig voltam gép nélkül ameddig az Asus megküldte az új gépet, sűrű elnézések mellett.
(Így is kell).Az AMD tényleg bivaly, csak lesek miket csinál könyékből. Gyakorlatilag nincs olyan alkalmazás ami alatt le térdelne , nyitva lehet 800 ablak futhat 20 alkalmazás, nem érdekli.
Ez egy állatkert. -
memorix
senior tag
válasz
Lalikiraly #35247 üzenetére
User manual Magyar
Aura install
A játékhoz elég csak pár gomb és egy egér a többi csak zavaró tényező -
memorix
senior tag
válasz
Lalikiraly #35244 üzenetére
-
memorix
senior tag
válasz
Lalikiraly #35242 üzenetére
Jó választás volt.
Mit érdemes installálni:
- Myasus
- driverek az asus oldalról
- pdf reader
- office ha van.
- játék programokpl sakk
Egy kis kedvcsináló
Video bemutató
Video bemutató 2
Review
Windows, Office tudsz venni pl. EMAG -n ha nem lenne.
Bootolható Win Pendrive készítése -
válasz
Lalikiraly #34464 üzenetére
Szerintem jó hely, nekem nem volt még gondom velük, korrektül tájékoztattak, ha hívtam őket még közvetlenül a szerelővel is lehetett beszélni.
-
válasz
Lalikiraly #34421 üzenetére
-
válasz
Lalikiraly #34416 üzenetére
Nem kell semmi egyéb. A kijelző frekvenciához semmi nem kell, a gép képernyő beállításainál van.
-
válasz
Lalikiraly #34414 üzenetére
Megnyitod az Armory Crate-et, alul bal szélen állíthatod egérrel.
-
válasz
Lalikiraly #34412 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőt, van-e ott kérdőjeles ikon.
Én az Intel Driver & Support Assistance-t is használom. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly #34346 üzenetére
Szia
F szériát semmi esetre sem. Amivel jóval KEVESEBB hibaszázalékban lehetsz eredményes az az "A" széria! Én A17-re váltottam és tökéletes. Szintén F szériából szívtam meg és kellett gariba cserélnem. Van akinek 72 óra van akinek egy hónap teljesen mindegy.
Mindenképp ha TUF akkor A15, A17!
Ezt külföldi fórumokon is egyre jobban beismerik
Szerk: Egyébként a 2022-es "A" modelleket nagyon szépen át is dolgozták, hűtésben. Ragaszkodnék a 2022 szériához ha találsz náluk. Megéri. -
Edge
veterán
válasz
Lalikiraly #34346 üzenetére
csak keress rá itt a topikban az f15-re egy csomóan szívtak már vele.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28298 üzenetére
El kellene vinni a laptopot valahová és ott megnézni, hogy másik wifin mit csinál. Ezzel könnyedén ki lehet szűrni a hibaforrást. Ha régi a routered, akkor lehet az kezdi megadni magát.
-
Raruh
tag
válasz
Nekem egy Asus RT-10N (vagy valami hasonló) router produkált ilyeneket.. csere lett.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Router típusa? Nem hiszed el, de vannak olyan kombinációk (WiFi kártya <-> router), amik "utálják" egymást és produkálhatnak ilyet.
Más eszközön gondolom nincs ilyen gond. Esetleg át lehet nézni a router configot is, hátha be van állítva valami speciális
-
HoaryFox
őstag
válasz
Lalikiraly #28295 üzenetére
Általában egy hardver a lényeg, az alaplap, amit nem minden nap cserélsz, a többi szabadon cserélhető.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Lalikiraly #28293 üzenetére
Nagyon egyszerűen működik a dolog: amikor aktiválódik az OEM licensz, akkor a Windows generál magának egy kódot a hardverek alapján, amit feltölt a szerverre és amikor te újratelepíted a gépet, akkor ez a kód nem változik, és a Windows látni fogja, hogy azon a gépen volt aktiválva a Windows és voilá, eredeti Windows
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28290 üzenetére
Akkor nyugodtan telepítheted rá a Win10-et. Nem lesz gond az aktivációval. Sajnos az is benne van, hogy a géped win 8-ra lett tervezve és nincs hozzá teljesen kompatibilis win 10 driver. Lehet ez a gond a wifivel is.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Lalikiraly #28288 üzenetére
Meg kellene nézni mit ír a Gépház a aktiválásról. Ha sikeresen aktiválódott a Windows 10, akkor teljes formattal telepítve a Microsoft oldaláról letöltött legfrissebb Win 10-et elméletileg magátúl aktiválja magát. Neked nem kell csinálni semmit.
Azért nem értem teljesen a dolgot, mert tudtommal a Win 7/8-ról történő ingyenes frissítési lehetőség már régen lejárt.
-
alfa20
senior tag
válasz
Lalikiraly #20403 üzenetére
nekem az eredeti w8 lett frissítve w8u1-re és gépházból ment a javítás.
-
alfa20
senior tag
válasz
Lalikiraly #20401 üzenetére
Szia,
Én a gépházból állítottam vissza, viszont addig amíg nem volt a "C" meghajtón legalább annyi hely szabadon mint ami foglalt, + 5-8 Gb addig nem volt hajlandó neki állni.
Azt nézd meg mennyi szabad hely van a rendszer meghajtón. -
NTonee
veterán
válasz
Lalikiraly #20377 üzenetére
Tudtommal igen, de hátha még valaki megerősíti. Amúgy egy kész rendszerről csinálhatsz magadnak is mentést, amit vissza tudsz állítani. Pl Macrium Reflect-el. Akkor biztosan nem kell végigmenni újra az egészen, de ha jól tudom, ilyet a windows is tud.
-
NTonee
veterán
válasz
Lalikiraly #20353 üzenetére
Nem. Elvileg csak a gyárival teljesen azonos verzióval lehet újrahúzni, különben nem fog aktíválódni.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Lalikiraly #18419 üzenetére
igen ez is az energia gazdálkodást igazítja ki.
Ha az intelnek is van rajta hasonló progija, akkor döntsd el melyiket akarod használni, a másikat érdemes letiltani, mert egyrészt lassítják as gépet, másrészt bezavarhatnak egymásnak -
huncutka1029
addikt
válasz
Lalikiraly #18417 üzenetére
nekem is rajta van, először neked kell beállítani a vezérlőpult teljesítmény beállításaiban, hogy akksis üzemnél, illetve hálózatról hogyan paraméterezze a profilt.
Újraindítás után magától fog váltani a profilok között, ha leveszed hálózati töltésről. -
válasz
Lalikiraly #18281 üzenetére
úgy nem fog menni, mert a licenszkulcs nem lesz jó hozzá
-
válasz
Lalikiraly #18278 üzenetére
Csinálj recovery-t a gyári rendszerről dvd-re vagy pendrive-ra, és arról tedd újra.
-
NTonee
veterán
válasz
Lalikiraly #18271 üzenetére
vagy kiveszed a manapság szerintem teljesen felesleges odd-t és raksz a helyére egy ilyet, amibe máris bele tudsz tenni egy ssd-t és a hdd is megmarad.
-
teratti
senior tag
válasz
Lalikiraly #18206 üzenetére
Csak a garancia ugrik gondolom ha kicserélem mert még másfél évig az. Vagy bekockáztatom, Asus mi baj lehetne vele....
-
válasz
Lalikiraly #18203 üzenetére
ingyenes lesz!!!! mint mindig
-
pcgamer01
senior tag
válasz
Lalikiraly #18181 üzenetére
Hát nem tudom,mert nagyon lebeszéltek máshol róla mert netezni egy 5éves Hp530-as is jó ami a szekrénybe van.
Így kehet maradok asztali gépnél,mert még lehet vele Gamelni... -
pcgamer01
senior tag
válasz
Lalikiraly #18165 üzenetére
Szia!
Mire használod a notit?
Azért kérdezem mert nekem is ilyen lesz és informálódok előtte kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest