- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Chosen #10189 üzenetére
Nem egyformák, a lényegi eltérés a fizikai motor működése eltérő a két kiadásban.
A PS4 hardverlimitje miatt egyszerűbb kalkulációs rendszert alkalmaz, amelynek hátrányait főleg hosszabb pályákon, gyorsabb vagy technikásabb autók mellett lehet észrevenni, valamint emiatt az FFB is más.
Ezen felül a már ismert 60FPS-es limit, ahol némi stutterbe vagy framedropba így is bele lehet futni, ami ha féktávon kap el valakit, már meszeltek is a köridőnek.
(Ez csak egy mellékes kitérő, de versenyek esetében már egy 10 fős single player mezőny esetén sincs meg a stabil 60FPS egy közepes méretű pályán sem (pl. Monza)).
Ismét a hardverkorlátokhoz köthető a kicsit nagyobb input késleltetés, amely a kormány, pedál, váltó hármasra vonatkozik. Önmagában ez nem feltétlen lenne tragédia, de a fenti dolgokkal együtt nyilván rontja az élményt.
Az AC tipikusan az a játék, amely esetében mindenképpen a PC-s verzió ajánlott (akkor is ha valakit bármilyen csoda folytán nem érdekelnek a modok), mert amatőr pilótaként is érezni lehet a különbséget és manapság nem kell atomreaktort sem pakolni alá azért, hogy rendesen fusson.
-
PR0JECTNR56
addikt
Jelenleg úgy tudom nincs ilyen mod, viszont technikailag kivitelezhető, a CSP physics extension rendszerét kellene kombinálni egy komplexebb AI moddal (ez egy elég időigényes projekt lenne).
Ami jelenleg is rendelkezésre áll az a Practice mód utáni "predikciós ablak", ami a megtett köreid alapján hozzávetőlegesen meghatározza milyen lenne a legjobb idő, amit kitudnál autózni.
Más dolog, a részemről ajánlott pályák (értelemszerűen ezen felül még akadnak jól sikerült darabok, azonban az itt láthatóak közül ezek a legjobb/legfrissebb verziók):
-
PR0JECTNR56
addikt
rFactor 1, zárójeleztem az alkotókat:
- (Virtua_LM) összes alkotása: Le Mans, Fuji, Sebring, Rounen-Les-Essarts, Mid-Ohio
- Gran Turismo pályák közül: Autumn Ring, Grand Valley Speedway, Trial Mountain Circuit
- 60s Trackpack v3.0, Spa-Francorchamps 1958 (FDSign)
- F1 1988 Trackpack (carrera4)
- La Dehesa (entrevias)
- Reservoir GP (Rocana Track Design)
- Nordschleife-ből több verzió is akad, azt hiszem a v2.2a a legjobb (NST) + Nordschleife 1983 (TT)
- Road Atlanta, Vitus Parc (Neel Jani), Spa-Francorchamps (Flaux), Suzuka (Tribie), Fuji (Katsuo), Donington Park (Historical Simracing Organization - HSO), Anderstorp (Baule), Le Mans (yetisaj), Motorland Aragon (Paulmarc), Chang International (Barcika and Neel Jani), Circuit Maison Blanche (Enders)
- Simraceway-ből is rengeteg pálya át lett hozva, vizuálisan mindegyik rendben van, de AI és éjszakai világítás nem mindegyiknél áll rendelkezésre, ettől függetlenül megéri őket megnézni, Assen, Silverstone, Laguna Seca, Daytona, Sonoma, Watkins Glen.
- F1 pályacsomagok 2012-2016 (WCP)rFactor 1 autók:
- GTPC v1.0 (Virtua LM Junior)
- Endurance Series v3.1 (Enduracers + Simtek)
- World Endurance Series 2014 v1.1 (Simtek)
- F1 1965 v3.2.65 Final (CROMS)
- Historic GT & Touring Cars v1.96 (HistorX)
- Blancpain Endurance Series 2012
- World Sportscar Championship 1970 v1.0 (CSGT)
- Rallyworld v4.0 (RallyPTWorld)A legtöbb dolgot a Trippteam szerverein megtalálod.
-
PR0JECTNR56
addikt
Csak a saját konfigomról tudok nyilatkozni (specek az adatlapomon), ott teljesen elhanyagolható a különbség.
Ami szerintem a legjobban megterheli továbbra is a gépeket:
- nagyobb mezőny (30+ autó)
- éjszakai fényforrásokban gazdag pályák esti vezetéseknél (SX / unknown / Lebleum féle modern Le Mans layoutot ajánlom tesztelésre, jelenleg 1.6-nál jár legjobb emlékeim szerint)
- néhányan még az új Grass FX-el kapcsolatban is írták, hogy erőforrásigényes, de folyamatosan optimalizálja Ilja, nálam nem vett le semmit tapasztalataim szerintMondjuk most lehet én sem követem nyomon a legfrissebb experimental dolgokat (van még most Shader Patch-ben valami olyasmi, hogy bizony autókba szerelt fedélzeti kijelzőkön a pálya GPS képe valós időben követi a mozgásod), Legion közös projekt miatt egyelőre a showroomban / photoshopban vagyok elveszve:
-
törölt tag
Nem fogsz benne csalódni, ér annyit mint egy hivatalos DLC, csak persze modder szinten árazva, ha ligázni fog vele valamelyik itthoni szimes csapat akkor pláne. Én nem, mert nem, de akkor is megvettem, és nem csalódtam benne, a nagy autók nagy pályákra valók, de kisebbek mint pl, a BMW 2002T az elvan szűk pályákon is...nem idevaló, de még az ilyen mikiegér pályákon is élhető mint ez:
[link] -
zolee5016
őstag
Hali..sajna én is így vagyok a dologgal...kb 10 perc után fejfájással szenvedek a VR cucctól....nem mindenki bírja .Oculussal próbáltam,de nem tudom használni...az érzés adja az nem gond...
(inkább újra 3 monitoros cuccot épitettem) -
-
tobias88888
őstag
Bmw tavasszal a legjobb volt talán, de olyan nagy különbség nem volt soha. Én ma és holnap végigpróbálom a feltett setupokat, az alapján sok minden ki fog derülni. Nem biztos hogy a bmw a leggyorsabb, de a Ferrárinál valószínű most jobb lett, mert az eddig jól szereplő Ferráris csapat most nagyon rosszul áll a prequal-on
-
guftabi96
addikt
Avg: 66.213 - Min: 52 - Max: 80
Az a min 52 meg olyan, hogy lehet, hogy a fraps annyit mért, de úgy akadt a célegyenesben az első kör után, ahogy van.
Aztán természetesen megint kiforgattak a 4. helyről, és mehettem a mezőny után.
960-nal én úgy emlékszem, hogy sokkal jobban futott.
Malmozik a kártya is, meg a proci is (amit mondjuk nem értek). -
guftabi96
addikt
NonK sajnos.
Nem tudom miért csak a RedBull Ringen érződik ennyire.
Ennyire gáz lenne még mindig Radeonon a játék?
Bár emlékszek, hogy volt, hogy a 960 se ment max órajelen, hanem ilyen 1000mhz körül tanyázott, de ott a sebességben nem érződött. Itt viszont sajnos érződik sokszor, hogy kevés az fps.
Játszok majd egy kicsit a beállításokkal. -
guftabi96
addikt
igen, a Drift Supra nagyon brutál, főleg, ha 100-on megy a turbó. Akkor még jobb hangok jönnek belőle
Mondjuk a gumi nem sokáig marad rajta használható.
3-ban lepadlózom, csak úgy megy föl a hőmérséklet
De egyébként az összes autó baromi jó lett, nagyon tetszenek.
Az Ae86-nak kéne csak csinálni valamit, hogy kevésbé tapadjon a hátulja. Kéne egy olyan opció a setupban hogy 20 éves megkeményedett noname gumi -
Motion_Blur
félisten
Hétvégén tudom tesztelni, de eddig nem éreztem hátrányát. Sőt, ha elgurulsz 3-4 kört, ugyanolyan százalékban kopik a gumi mintha éles köröket mennél. Legalábbis 1.5.9-ig így volt, azóta nem mentem hosszú etapot.
Én azért vezetek így (szerintem) mert mindennél jobban után a túlkormányzottságot bejáraton és így kerülöm el hogy megússzon a hátulja bekormányzásnál. Innen aztán persze nehéz eljutni oda hogy kijáraton már egy egészséges túlkormányozottság legyen, de ez a cél
-
kinghaxor
aktív tag
Olyan érzés mintha be lenne kapcsolva manuálisan a config file-ban a gyro effect. Annyi a különbség, hogy bekapcsolt gyro esetén gyengébb lesz az ffb mint a lut file használatakor. Bár nekem ez inkább pozitívum mint negatívum. G27-el nem tudom kipróbálni de T500-assal sokkal jobb az ffb lut file-al mint nélküle. Én azóta is így használom. Alapon nagyon nem tetszik.
-
-
törölt tag
Nem tudom már volt valami kavarc az ziher, amit ingyen kaptunk volna EA tagként azt mindenki megkapta ingyen, akkor valami kedvezmény volt, de aztán amúgy is nagy kedvezménnyel jött ki...
Nem igazán emlékszem én akkoriban a seggem verdestem a földhöz a lézerszkennelt Nordschleife miatt
Nem igazán tudtam együtt érezni azon problémán hogy most kinek mennyire lett olcsó. pedig nem winter sale alatt vettem meg az E.A-t, hanem ahogy kijött, a 10%-s alap. Az előtt meg a Netkar miatt ingyen 'pre' verziót használtam.
sosem gondoltam volna hogy ennyi energiát belefektet valaki Nordschleife-be, és az elérhető lesz. ..ráadásul 10 euro körüli összegért -
neilszab
őstag
-
anytime
őstag
-
HollyBoni
veterán
Egy ősrégi GTX580. Biztos mindenkinek fura, de egyedül szoktam autókázni, még single-ben sem szoktam versenyezni nagyon (nem, nem hamis a játék). Csak szeretek vezetni, megdönteni a saját időmet.
Autós játékokkal online nincs valami jó tapasztalatom, na meg egyelőre kontrollerrel nyomom, online úgysem tudnék érvényesülni.
Így nekem single-ben verseny közben is tolja a stabil 60fps-t. Egyedül akkor vérzik el, mikor beállítom az időt 18 órára, sok az árnyék. Meg nordschleife-n leesik 1-2 részen max 2-3 másodpercre egy picikét az FPS 50 körülire. Amúgy a kártya folyamatosan 70-80% kihasználtságon megy (kivéve ha átállítom az időt meg nordscleife 1-2 rész amit említettem), egy szintén ősrégi húzott i7 920-al párosítva.
(#7585) Motion_Blur: Az alapon van, normal low és static.
-
neilszab
őstag
Mert most kedden az új GT3-as gépeket teszteltük a Fun keretében, hogy mennyire bevethetők komolyabb futamtávon és egy 45 perces versenyt toltunk le velük.
Ha minden jól megy, akkor a következő futamtól bekerülnek a bajnokságba is...
-
nemeth989
senior tag
-
De eddig nem csinalta.
Ahogy a neten olvastam, masnak is volt baja...
Annyi, hogy most van fraps is. Tesztet csinalok, van-e ertelme 3 monitornal a 6 magos i7nek. De nem indul el. Este kiprobalom, hogy kikapcsolom a frapsot ( after mindig volt, soha nem produkalta ezt nalam. De persze kiprobalom hogy lelovom! ) koszonom! -
Gadfly
tag
Biztos többen várják már a június 13.-án elrajtoló LeMans 24 órás futamot. Viszont, hogy ne csak a képernyők előtt adódjon lehetőség, hogy részesei legyetek e jeles eseménynek, a SimRace Series az Assetto Corsa híveinek is lehetőséget biztosít egy online megmérettetésre 2015.06.27-én szombaton, 17:00 órai kezdéssel. 45+1 kör áll rendelkezése az esemény résztvevőinek. A részvétel teljesen ingyenes!
Az időmérő edzések 4 alkalommal lesznek megrendezve, ahol a végeredmények a versenyzők két legjobb futott idejének az összegei lesznek.Az időmérők időpontjai:
Q1: 2015.06.08 Hétfő, 19-21 óráig
Q2: 2015.06.09 Kedd, 19-21 óráig
Q3: 2015.06.22 Hétfő, 19-21 óráig
Q4: 2015.06.23 Kedd, 19-21 óráigMindenkit szeretettel várunk!
További információk: LINK
-
subaruwrc
félisten
ott én is szoktam kapni egy olyan 2mp környékét gt3-mal
online elég szokott lenni a tempóm első 3-ba vagy top 1-nek ha nem masters van.
tegnap f1 gtr-rel egészen jókat csatázgattunk csak vagy belém szálltak az első visszafordítóban vagy a kör felénél forgattak ki. a setupot is nehezen találtam azzal a döggel de amikor ment akkor nagyon jókat csatáztunk. -
likeaRAINBOW
senior tag
Akkor mákod van, én 20+ fővel 30-40 FPS el döcögök nagyon max
wolf033: hasonló konfig alatt az FX 3 modulos CPU-ját értettem
Recska: mikor tudnál a 2500k-ról tesztet csinálni? Én is tervezem egy beszerzését, bár csak az alapot, nem tudom hogy kitudok-e csikarni belőle 3,7 Ghz-et, illetve hogy mennyire lenne előrelépés a kis FX 6100-ról.
Jó lenne tudni Kunosék terveznek-e valamit kezdeni ezzel az FX teljesítmény gonddal, vagy mi, nem örülnék ha kiraknák az ablakon 20-30 ezret, 2 patch múlva meg hasítana rendesen az FX-eken is -
neilszab
őstag
Itt a cikk alján találsz jó pár részletes setup leírást angol és magyar nyelven is:
Tippek, trükkök, turpisságokEgyik sem kifejezetten az AC-hoz van, de az egyetemes fizikai és alapigazságok javarészt megállják a helyüket a komoly szimulátorokban...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest