- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Tudnátok segíteni kicsit, hogy library írásnál, hogy tudnék átadni egy Stream osztályt paraméterként?
Megnézve egy példát ezt látom, de nem tudom értelmezni. Nem láttam még ilyen szemantikát:class TinyGsmSim808: public TinyGsmSim800
{
public:
TinyGsmSim808(Stream& stream)
: TinyGsmSim800(stream)
{}Ez most mit jelent?
A TinyGsmSim808 osztályban a TinyGsmSim808 konstruktor alatt mi az a kettőspont és utána a TinyGsmSim800 függvény? A függvény meghívást nem a kapcsos zárójelek közé kéne tenni?Aztán tovább menve arra a függvényre ezt látom:
public:
TinyGsmSim800(Stream& stream)
: stream(stream)
{
Olyan függvény viszont nincs sehol definiálva, hogy stream().
Ez az egyetlen előfordulása így ebben a formában.Viszont nem értem mi történik itt pontosan a stream objektummal, amit egymásnak adogatnak át a függvények.
Ugyanitt lejebb a library függvényeiben viszont már ilyeneket látok, hstream.readStringUntil(',')
Nem látom illetve nem értem hogy jutottunk el a konstruktortól odáig, hogy már hivatkozunk a konstruktornak átadott objektumra.
Szóval hol kerül definiálásra a "stream" objektum, amit a függvénymeghíváskor használunk? Vagy amikor lefut a konstruktor és a benne lévő (Stream& stream), akkor ezzel már definiálva is van? Nem kellene vmi parancsot használni külön a kapcsos zárójelben? A (Stream& stream) nem egy helyi változóként működik? Elérhető marad a teljes library-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest