Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

Tudnátok segíteni kicsit, hogy library írásnál, hogy tudnék átadni egy Stream osztályt paraméterként?
    Megnézve egy példát ezt látom, de nem tudom értelmezni. Nem láttam még ilyen szemantikát:
    class TinyGsmSim808: public TinyGsmSim800
    {

public:

TinyGsmSim808(Stream& stream)
    : TinyGsmSim800(stream)
    {}

Ez most mit jelent?
    A TinyGsmSim808 osztályban a TinyGsmSim808 konstruktor alatt mi az a kettőspont és utána a TinyGsmSim800 függvény? A függvény meghívást nem a kapcsos zárójelek közé kéne tenni?

Aztán tovább menve arra a függvényre ezt látom:
    public:

TinyGsmSim800(Stream& stream)
    : stream(stream)
    {

Olyan függvény viszont nincs sehol definiálva, hogy stream(). :F
    Ez az egyetlen előfordulása így ebben a formában.

Viszont nem értem mi történik itt pontosan a stream objektummal, amit egymásnak adogatnak át a függvények.
    Ugyanitt lejebb a library függvényeiben viszont már ilyeneket látok, h stream.readStringUntil(',')

Nem látom illetve nem értem hogy jutottunk el a konstruktortól odáig, hogy már hivatkozunk a konstruktornak átadott objektumra.
    Szóval hol kerül definiálásra a "stream" objektum, amit a függvénymeghíváskor használunk? Vagy amikor lefut a konstruktor és a benne lévő (Stream& stream), akkor ezzel már definiálva is van? Nem kellene vmi parancsot használni külön a kapcsos zárójelben? A (Stream& stream) nem egy helyi változóként működik? Elérhető marad a teljes library-ben?

Új hozzászólás Aktív témák