Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _q

addikt

válasz Tankblock #8959 üzenetére

Lehet majd erre is sort kerítek, szerencsére jelenleg nem kell még ennyire elmélyednem.

Sikerült socket szerverrel megcsinálni, hogy routeren keresztül küld egymásnak a két ESP32 egy egyszerű "hello word" stringet.
    Az a gond, hogy egyszerre ha bedugom a 2 ESP32-es dev board-ot akkor hiába külön USB porton van, még se ismeri be két külön COM portnak. Régebben TI mikrovezérlőknél nem volt ilyen gondom ott ment 2 panel is külön USB portról. ESP32 dev board (DOIT board ha minden igaz) esetén nem lehet megoldani? Elég rossz így egyesével mindig lehúzni cserélni cilust játszanom.

Még egy kérdés, hogy ESP32-nek fix IP címet lehet adni úgy is, hogy a router gateway, subnet dolgait nem keverem bele, ne kérje? Amit találtam kódot, ott a router paraméterekkel együtt állította be a szerver ESP32 fix IP címét. Másik megoldás, hogy megnéztem serial monitoron az IP címét a szervernek, és manuálisan ezt megadtam a kliensnek. Azt nem tudom viszont, hogy idővel ez az IP vajon változhat-e, azt sejtem igen, attól függően a router milyen IP-t oszt ki.

Új hozzászólás Aktív témák