- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Üdv, most rendelgettem cuccokat egy kis DC erősítő vezérléséhez. Leírnám mit rendeltem és milyen funkciókat tervezek és ha valamit elfelejtettem volna, vagy szimplán nem gondoltam rá ,hogy mit lehetne még beleépíteni akkor azt megköszönném
Szóval adott egy DC erősítő 5-18V-ig 2*15W.
Ehhez rendelkezem egy step-up converterrel, ezzel feltuningolom 13-14Vra a feszültséget így az erősítő kb 5V-tól 13-14V ig minden DC áramforrást megeszik.
Lenne még egy step down converter is 5V-ra, ez biztosítaná az áramot az USB-s bluetooth audio vevőnek és az arduino nano-nak. (Meg egy szervo motornak)
Rendeltem 4db relét, ebből 3db a bemenetet kapcsolná (vezeték - bluetooth), a 4. pedig a step-up convertert és vele együtt az erősítőt.
Jön még egy feszültség érzékelő modul is, amivel az akkumulátor feszültségét ezzel együtt a töltöttségi szintjét mérném.
A hangerő szabályozását úgy gondoltam, hogy egy kis szervot rákötnék az erősítő potméterére így azt már tudnám vezérelni az arduinoval.
Az arduino vezérlését nyomógombokkal gondoltam, 1 gomb a bemenetválasztáshoz, 2 gomb a hangerő fel-le és még egy gomb a be-ki kapcsoláshoz, plusz egy még a mute-hoz illetve egy az akksihoz.
Lenne még egy infra vevő is, így a telefonom infrájával is lehetne távvezérelni.Visszajelzésnek egy 8db-os WS2812 digitális ledet néztem ki, 5Vról üzemeltetve. Bekapcsolt állapotban a hangerőt mutatná, akksi gomb megnyomásakor pedig a töltöttséget. Bemenetválasztáskor meg villogna egy színen ha váltott a bemenet.
Szóval szerintetek kellene-e még valami funkció ehhez a hordozható erősítőhöz amire nem gondoltam?
Attól félek még, hogy a Nano memóriája nem lesz elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Formula-1 humoros
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Fűnyíró topik
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest