Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Janos250 #7111 üzenetére

    Elnézést ha túl sok gondot okozok, nem akarlak feltartani a saját munkáddal! :B
    Csak nem tudom hirtelen hová forduljak segítségért, próbáltam keresgélni az adott library-vel kapcsolatban, de semmit nem találtam még a github-os repo-n kívül, meg egy fórum bejegyzésen kívül, ahol a készítő maga kérdezett vmit.

    Nekem úgy tűnik, hogy a demóban ez volna talán a deklaráció:
    strand_t STRANDS[] = { // Avoid using any of the strapping pins on the ESP32
    {.rmtChannel = 1, .gpioNum = 17, .ledType = LED_WS2812B_V3, .brightLimit = 32, .numPixels = 93,
    .pixels = nullptr, ._stateVars = nullptr},
    };
    int STRANDCNT = sizeof(STRANDS)/sizeof(STRANDS[0]);

    Viszont a programozási ismereteim idáig nem terjednek, így nem tudom mi ez: strand_t STRANDS[]. Ez egy objektumként deklarált tömb volna? Az object array leírások nem igazán hasonlítanak erre a kódra. A kapcsos zárójelben lévő elemek is elég furák, mi az a pont minden egyes paraméter előtt? Meg hol van melyik változó milyen típus? :F

    És ha jól látom, akkor a frissítés az már a rainbow és a scanner függvényekből történik, vagyis eredendően más megközelítést használ mint én eddig. Én ram-ba írtam az eredményt és azt dolgoztam fel, mielőtt burst write-tal kiment a szalagra - és tulajdonképpen az egész library-ből csak annyit használtam, hogy tolja ki a szalagra az általam felállított byte tömböt.
    Ha ennyit el tudnék érni ezzel az ESP-n, hogy írja ki a saját byte tömbömet a szalagra, annyi nekem bőven elég lenne. Nem kell semmi más funkció.

    Ha megnézem a Scanner osztályát (a class használata nekem kicsit magas, régen sem találtam elég bő lére eresztett leírást a szintaktikájáról, a spéci szimbólumok magyarázatáról), akkor ott látok pár parancsot, ami nekem kell ide, mint a digitalLeds_updatePixels(pStrand); valamint a digitalLeds_resetPixels(strands[i]); parancsok. Viszont nem látom, hogy a pStrand az minek van deklarálva. Az egy tömb lenne?

    MÁS
    Mi a probléma a kapcsoló üzemű táppal?
    Stabilizált a táp ill. vannak bypass kondik a lap előtt?
    Valószínűleg nem ide tartozik, de én PC táppal tapasztaltam hasonló problémákat, amit meg egy a közelében lévő másik fogyasztó csap le állandóan. A táp egy gőzelszívó ventilátor felett helyezkedik el és valahányszor kikapcsolják a ventilátort, a PC táp reset-el vmiért. Először azt hittem a Nano hülyül meg, televágtam bypass kondikkal, meg ESD védelemmel és még alufóliával árnyékoltam. :C De még így is levágta, aztán rájöttem, hogy nem a Nano reset-el (készenléti áramról kapja a tápot), hanem a táp maga kapcsol ki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák