-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy korábbi ötletemen dolgozok jelenleg. (GPS alapú nyomkövető rendszer). Végül egy ilyen, Elecrow SIM808 GPRS+GPS modult szereztem be, de most kicsit elakadtam.
Odáig jutott most a dolog, hogy tudok küldeni SMS-t az eszköznek, mely ha a megfelelő szöveget tartalmazza akkor elkezdi küldeni HTTP Post segítségével a GPS koordinátákat egy webszervernek, amely letárolja adatbázisba. Ez jól is működik, nincs gond.
Azonban lehet, hogy nem gondoltam át eléggé a dolgot, illetve nem értem tökéletesen a működést.
A Shield-del a 7-es és 8-as PIN-en keresztül a SoftwareSerial könyvtár segítségével kommunikálok. Írtam egy függvényt, amelynek segítségével küldöm a Shield-re az AT parancsokat.Ma ki akartam próbálni az eszközt power bankról, azonban nem működött (nem küldött semmilyen adatot a szervernek). Ahogy említettem, nem teljesen értem a SoftwareSerial könyvtárat. Jelen elképzelésem nem megvalósítható, nem fog PC nélkül működni a kód a SoftwareSerial könyvtár miatt, vagy máshol keressem a hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest