Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Janos250 #6912 üzenetére

    A server nemigen küld adatot, csak várja, hogy a kliens, jelen esetben a telón futó böngésző megszólítsa és kérjen valamit. Ezért ha a serverre fut be adat, azt csak akkor fogja látni a kliens, ha lekérdezi. Mivel nem tudja mikor fog jönni, ezért minél sűrűbben kell kérdezgetni, ez meg eléggé leterheli a servert. kicsit lehet javítani a dolgon azzal, hogy egy külön lekérdező oldal legyen, ami semmi mást nem csinál, mint figyeli, hogy jött-e adat, és ha igen, akkor küldi a megjelenítő oldalt, amin már a friss adat van.
    Az ajax sem segít ezen, az csak annyi, hogy pl. javascriptből is lehet futtatni egy php kódot a serveren, és az oldal frissítése nélkül lehet az oldal kinézetét módosítani. De ezzel is pörgetni kell a pollozást, ha nem akarunk nagyobb késleltetéssel értesülni a friss adatról.
    Fordítva jobb lenne, csak ahhoz a bíró kezében kellene a servernek lenni. Ha a kliensek beküldik az adatot, azt a server azonnal tudja és meg tudja jeleníteni. De nem tudom hogy lehet telón servert futtatni és kijelzést programozni. Mert ha a telón a server és ugyanott egy böngésző a kliens, akkor nem nyertünk semmit.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák